Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
friskyoreo

#5376 Re: Xiaomi mobiteli

Post by friskyoreo »

valjuga wrote:Još kad u Galaxy seriji 8 vidim onaj otisak prsta hoće mi zlo doć,hoću si prropucat koljena utokom :lol:
Onaj fingerprint sensor je ja mislim ovako napravljen...
Vlasnik Samsunga ponudio nagradu radniku koji osmisli NAJGORI mogući položaj za taj sensor. :thumbup:
Koristio sam S8 skoro godinu dana, presao sam sa njega na note 5. Na polozaj senzora se navikne i kao i na svakom drugom telefonu i sigurno ne opipavas okolo nego od prve pritisnes na senzor. Ljudima koji prvi puta uzmu telefon u ruke je neobicno, korisnici se naviknu.
Meni licno je drazii senzor s prednje strane, zbog otkljucavanja kad je telefon na stolu, ali to je drugi par cipela.
O'zone
Globalni moderator

#5377 Re: Xiaomi mobiteli

Post by O'zone »

strongmen wrote:
friskyoreo wrote:
diablobih wrote:Evo ga sa antutu kuntutu testovima :D
Bolje da nista nisam ni govorio.
:lol:

@dileja: bolid je onaj sto te napravio. (iako nemam obicaj za ovakav nivo komunikacije i istu ne podrzavam, danas cu si priustiti cheat day :-D )
dileja, ako misliš na mene, a.misliš, jer si se našo prozvan mojim postom spominjanja bolida za neznalicu koja upoređuje s8 sa mi8, očigledno je da ti je bolid i onaj koji te i sklepo, jer napraviti nije adekvatan termin u tvom slučaju
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje”
» friskyoreo » strongmen

7 dana
Pacifistaa

#5378 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pacifistaa »

Pozz ljudi, interesuje me da li u BiH igdje ima xiaomi kupiti. Vjerovatno je na to pitanje odgovoreno negdje ranije. Konkretno me interesuje za Mostar ako neko zna, al ni ostatak BiH nije isključen, obzirom na brzu postu i sve. Interesuje me model Xiaomi redmi note 5. Obilazio sam par shopova po Mostaru , ali govore da ne rade sa ovom markom. Upucen sam jako dobro u telefone i mislim da se dobro razumijem u te stvari, ali da bih naručio preko gearbesta ili honorbuya, iskreno nemam petlje. Jos je problem da li bi carinu zaracunali i sta vec ne. Naravno i ako narucim taj telefon sa njihovoih online shopova, dobijam dzabe garanciju u kini, a ako kupim ovdje onda valjda garanciju daje taj od koga sam kupio (odnosno osposobljen je bar da popravi, pa i ako treba da naplati).

Unaprijed hvala na odgovoru.
skafiskafsnjak

#5379 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Naruci sa aliexpresa.... nemas nekog rizika .
Uostalom, i da ti zaracunaju carinu i porez, cijena ce ti biti kao da si ovdje kupio haah .

Sto se prodaje tice, imas olx ... ili iQmobile u Hercegovini .
brown.sugar

#5380 Re: Xiaomi mobiteli

Post by brown.sugar »

Pacifistaa wrote:Pozz ljudi, interesuje me da li u BiH igdje ima xiaomi kupiti. Vjerovatno je na to pitanje odgovoreno negdje ranije. Konkretno me interesuje za Mostar ako neko zna, al ni ostatak BiH nije isključen, obzirom na brzu postu i sve. Interesuje me model Xiaomi redmi note 5. Obilazio sam par shopova po Mostaru , ali govore da ne rade sa ovom markom. Upucen sam jako dobro u telefone i mislim da se dobro razumijem u te stvari, ali da bih naručio preko gearbesta ili honorbuya, iskreno nemam petlje. Jos je problem da li bi carinu zaracunali i sta vec ne. Naravno i ako narucim taj telefon sa njihovoih online shopova, dobijam dzabe garanciju u kini, a ako kupim ovdje onda valjda garanciju daje taj od koga sam kupio (odnosno osposobljen je bar da popravi, pa i ako treba da naplati).

IQ Mobile
Stjepana Radića bb, Mostar
+387 (0) 63 275 222
+387 (0) 63 044 999
+387 (0) 63 527 202

Ima i u Ljubuskom.

Mobitel Shop
Crveni Grm bb
063/085-777
063/061-777

BigBuy (Siroki Brijeg).
bm94

#5381 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bm94 »

Sarajevo1970 wrote:
Humljanin wrote:
Ima li netko na forumu da se odvažio i kupio mobitel koji je "na granici" sa cijenom?

Nekih se ljudi bune kad ja kazem da jednostavno pitam prodavacu da navede "Phone ~ value $150" na customs declaration. ;)
Humljanin wrote:Evo zanima me konkretno je li suludo kupovati XIAOMI REDMI NOTE 5 4/64GB preko interneta i ima li ikakvih iskustava zasad?
Ja sam ih vec nekoliko (nekih 15 komada) kupio do sad. Evo sinoc sam narucio jos jedan Redmi Note 5 Pro S636/4gb/64gb sa aliexpress.
evo ja sad gledam redmi note 5 pro crni 4/64 na aliexpressu i sa dhl dostavom za bih izađe 202 dolara...koliko bih trebao platiti dadžbina kad to nasa carina preuzme? u svakom slucaju hvala
Cvikeras

#5382 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Cvikeras »

Pacifistaa wrote:Pozz ljudi, interesuje me da li u BiH igdje ima xiaomi kupiti. Vjerovatno je na to pitanje odgovoreno negdje ranije. Konkretno me interesuje za Mostar ako neko zna, al ni ostatak BiH nije isključen, obzirom na brzu postu i sve. Interesuje me model Xiaomi redmi note 5. Obilazio sam par shopova po Mostaru , ali govore da ne rade sa ovom markom. Upucen sam jako dobro u telefone i mislim da se dobro razumijem u te stvari, ali da bih naručio preko gearbesta ili honorbuya, iskreno nemam petlje. Jos je problem da li bi carinu zaracunali i sta vec ne. Naravno i ako narucim taj telefon sa njihovoih online shopova, dobijam dzabe garanciju u kini, a ako kupim ovdje onda valjda garanciju daje taj od koga sam kupio (odnosno osposobljen je bar da popravi, pa i ako treba da naplati).

Pozz, mi smo prije otprilike mjesec i pol kupili u Genelecu (zgrada vila Neretva) neki xiaomi, plus je sto ima garancija dvije godine. Nadam se da ces uspjeti pronaci ono sta zelis, sretno.
nlt

#5383 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

bm94 wrote:
Sarajevo1970 wrote:
Humljanin wrote:
Ima li netko na forumu da se odvažio i kupio mobitel koji je "na granici" sa cijenom?

Nekih se ljudi bune kad ja kazem da jednostavno pitam prodavacu da navede "Phone ~ value $150" na customs declaration. ;)
Humljanin wrote:Evo zanima me konkretno je li suludo kupovati XIAOMI REDMI NOTE 5 4/64GB preko interneta i ima li ikakvih iskustava zasad?
Ja sam ih vec nekoliko (nekih 15 komada) kupio do sad. Evo sinoc sam narucio jos jedan Redmi Note 5 Pro S636/4gb/64gb sa aliexpress.
evo ja sad gledam redmi note 5 pro crni 4/64 na aliexpressu i sa dhl dostavom za bih izađe 202 dolara...koliko bih trebao platiti dadžbina kad to nasa carina preuzme? u svakom slucaju hvala
cirka 30% na ukupni iznos
Nermin_BH

#5384 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Nermin_BH »

Mozda nekome zatreba ko hoce da naruci mobitel iz kine po najnizoj cijeni

https://www.kimovil.com/en/special/dailydeals
Radovan sminkercic

#5385 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Radovan sminkercic »

Vidim da raja ovde dosta koristi xiaomi telefone pa me zanima da li je tacno da je vecina tih telefona sa nekom manom,od softwarea koji se cesto resetuje i blokira do problema sa signalom,internetom,baterijom koja ispada iz lezista itd.Sto sam mogao do sad procitat su vecinom negativni komentari malo ih ima da ga je neko nahvalio u svim segmentima a cijene nisu nimalo niske.
Mislim uzeti sebi ovaj A1 ali zbog svega toga se dvoumim.
rovac13

#5386 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

Ja sam prvi put probao xiaomi evo ima vise od pola godine.
I iz nekog razloga vise ne gledam druge telefone.
Prezadovoljan sam ovim brendom.
Sve funkcionise kako treba.
Prije ovog bio na samsung (imao je nekakvih mana)i lumia (koja je katastrofa)

S tim sto ja nisam mjerodavan svima.
Mene ne zanimaju mobiteli od 500 KM a nekamoli od 1000-1500 KM.
To sto neki mobitel otvori nesto brze za milisekundu od drugog,to moje oko ne vidi :-D

Ja samo volim da puno toga funkcionise,a ovaj bas funkcionise i to za malo para.
kloniran

#5387 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

rovac13 wrote:Ja sam prvi put probao xiaomi evo ima vise od pola godine.

To sto neki mobitel otvori nesto brze za milisekundu od drugog,to moje oko ne vidi :-D

Ja samo volim da puno toga funkcionise,a ovaj bas funkcionise i to za malo para.
ja ih koristim sad ce dvije godine i mogu reci da ce i sljedeci biti šaomi ako se ne ubezobraze :mrgreen:
Radovan sminkercic

#5388 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Radovan sminkercic »

rovac13 wrote:Ja sam prvi put probao xiaomi evo ima vise od pola godine.

Znaci da i ja probam?
Samsung me razocarao srednjom klasom svojih telefona,para za ove vece klase nemam,huawei mi nije bio los ali nekako suh sa software-om,kamera po danu solidna,opet o srednjoj klasi telefona pricam,lg mi se ne sviđa imao sam i njih par komada zadnji g5,jedino nisam probao sony na androidu i ove xiaomije.
PlusSA

#5389 Re: Xiaomi mobiteli

Post by PlusSA »

@kloniran

Kakvo je stanje sa baterijom nakon nekog vremena?
Jel se gubi na snazi?

Novi sam clan vec nekoliko dana Xiaomi zajednice i za sada je ispunio moja ocekivanja :mrgreen:
skafiskafsnjak

#5390 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Da li je neko narucivao sa aliexpresa,ali sa DHL dostavom?

Isplati li se dodavati :)
kloniran

#5391 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

PlusSA wrote:@kloniran

Kakvo je stanje sa baterijom nakon nekog vremena?
Jel se gubi na snazi?

Novi sam clan vec nekoliko dana Xiaomi zajednice i za sada je ispunio moja ocekivanja :mrgreen:
drug ima vec cini mi se 4 godine rn3 i dan danas mu baterija moze dva dana
kod mene isto baterija dobro drzi na oba telefona, nisam primjetio jos da je nesto oslabila
zdruzdjo

#5392 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

Radovan sminkercic wrote:Vidim da raja ovde dosta koristi xiaomi telefone pa me zanima da li je tacno da je vecina tih telefona sa nekom manom,od softwarea koji se cesto resetuje i blokira do problema sa signalom,internetom,baterijom koja ispada iz lezista itd.Sto sam mogao do sad procitat su vecinom negativni komentari malo ih ima da ga je neko nahvalio u svim segmentima a cijene nisu nimalo niske.
Evo vec par mjeseci u ruci redmi 5plus. 4/64 gb.
Niti jedan jedini problem. Redovni update-i sistema.
U zadnjem update-u facebook aplikacije ista se rusila. Vec sam bio se naostrio da sam sebi jeee mater ko me nagovori da kineza uzmem kad glupavi facebook ne radi. I klik facebook ispravi aplikaciju.

Najbolje mi je kad dodjem na posao i negdje pred kraj radnog vremena dodje neko u kancelariju sa nekim high-end telefonom samsung, lg, htc....i sa upitom "e haj ako imas punjac stavi mi da se malo napuni". Bacim pogled na telefon a ono jos 60% mi ostalo nakon gprs-a ukljucenog vazdan.
Uvijek odgovorim cinicno: mi sa ovim jeftinim kineskim smecem ne trebamo nosati punjace sa sobom, nama je to visak.
Jedina mana koju mogu uzeti je da je kamera "onako" u slabim uslovima osvjetljenja. Meni nesto i ne treba jer sam "dslr foto aparat" lik i sto se mene tice ne treba mi kamera nikako.
Mada onako koliko citam kazu da ce se popraviti kvalitet sa oreo-om ali cisto sumnjam. To je vise hardware problem nego software.
Znam sigirno da cu kod eventualne prodaje zijaniti ali ja ne mjenjam ako nemam bas neku potrebu.
Kao i huawei, xiaomi kako grabi veci dio svjetskog kolaca, pocinje da dize i cjene. Tako da vjerujem da ce neka sljedeca generacija ici i na 800 + km

P.s. uspio sam napraviti sa ovim telefonom onu "carlamu" sa dvije sim kartice+sd kartica.
Sad imam i dva broja i sd karticu. :razz:
pepeljara

#5393 Re: Xiaomi mobiteli

Post by pepeljara »

zdruzdjo wrote:....
P.s. uspio sam napraviti sa ovim telefonom onu "carlamu" sa dvije sim kartice+sd kartica.

Kako ? :)
zateznistub

#5394 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zateznistub »

pepeljara wrote:
zdruzdjo wrote:....

Evo kako

https://youtu.be/ST1hRgnNlLQ

Ali ako nisi spretan sa rukama ne pokušavaj...
zdruzdjo

#5395 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

zateznistub wrote:
Evo kako

https://youtu.be/ST1hRgnNlLQ

Ali ako nisi spretan sa rukama ne pokušavaj...[/quote]

Ma ovaj opisao kao da je operacija na otvorenom mozgu.
Najvaznije je da se ne zeznes pa okrenes sim naopako.
Ja sam svoju zaljepio brzim ljepilom na sd karticu.
A na sd kartici sam osmirglao onaj izdignuti rub.
Radi ko sat.
kloniran

#5396 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

zdruzdjo wrote:
Radovan sminkercic wrote:Vidim da raja ovde dosta koristi xiaomi telefone pa me zanima da li je tacno da je vecina tih telefona sa nekom manom,od softwarea koji se cesto resetuje i blokira do problema sa signalom,internetom,baterijom koja ispada iz lezista itd.Sto sam mogao do sad procitat su vecinom negativni komentari malo ih ima da ga je neko nahvalio u svim segmentima a cijene nisu nimalo niske.
Evo vec par mjeseci u ruci redmi 5plus. 4/64 gb.
Niti jedan jedini problem. Redovni update-i sistema.
U zadnjem update-u facebook aplikacije ista se rusila. Vec sam bio se naostrio da sam sebi jeee mater ko me nagovori da kineza uzmem kad glupavi facebook ne radi. I klik facebook ispravi aplikaciju.

Najbolje mi je kad dodjem na posao i negdje pred kraj radnog vremena dodje neko u kancelariju sa nekim high-end telefonom samsung, lg, htc....i sa upitom "e haj ako imas punjac stavi mi da se malo napuni". Bacim pogled na telefon a ono jos 60% mi ostalo nakon gprs-a ukljucenog vazdan.
Uvijek odgovorim cinicno: mi sa ovim jeftinim kineskim smecem ne trebamo nosati punjace sa sobom, nama je to visak.
Jedina mana koju mogu uzeti je da je kamera "onako" u slabim uslovima osvjetljenja. Meni nesto i ne treba jer sam "dslr foto aparat" lik i sto se mene tice ne treba mi kamera nikako.
Mada onako koliko citam kazu da ce se popraviti kvalitet sa oreo-om ali cisto sumnjam. To je vise hardware problem nego software.
Znam sigirno da cu kod eventualne prodaje zijaniti ali ja ne mjenjam ako nemam bas neku potrebu.
Kao i huawei, xiaomi kako grabi veci dio svjetskog kolaca, pocinje da dize i cjene. Tako da vjerujem da ce neka sljedeca generacija ici i na 800 + km

haj napravi s mojim kad si faca :mrgreen:
zdruzdjo

#5397 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zdruzdjo »

kloniran wrote: haj napravi s mojim kad si faca :mrgreen:
Platis hladnu tocenu karlovacku, kupis brzo ljepilo, komadic smirgl papira i gledas.majstora na djelu :lol: 8-)

E jedino ako ti telefon nema mogucnost dvije sim ili nema uopste slot za sd karticu....
zippoo87

#5398 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zippoo87 »

samo da se upisem,nisam znao da ima tema
kloniran

#5399 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

zdruzdjo wrote:
kloniran wrote: haj napravi s mojim kad si faca :mrgreen:
Platis hladnu tocenu karlovacku, kupis brzo ljepilo, komadic smirgl papira i gledas.majstora na djelu :lol: 8-)

E jedino ako ti telefon nema mogucnost dvije sim ili nema uopste slot za sd karticu....
8-)

glupost je sto ne ubacuju u sve nove telefone onaj novi sistem sa dvije kartice i microsd u zasebnim slotovima
rida1976

#5400 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rida1976 »

Šta je najbolje kupiti klincu od xiaomia za cca 200 KM(novo)? Razumljivo, najviše ganja igrice pa bi 3GB rama bilo poželjno, ako je moguće doboti za 200 KM
Post Reply