Radovan sminkercic wrote:Vidim da raja ovde dosta koristi xiaomi telefone pa me zanima da li je tacno da je vecina tih telefona sa nekom manom,od softwarea koji se cesto resetuje i blokira do problema sa signalom,internetom,baterijom koja ispada iz lezista itd.Sto sam mogao do sad procitat su vecinom negativni komentari malo ih ima da ga je neko nahvalio u svim segmentima a cijene nisu nimalo niske.
Mislim uzeti sebi ovaj A1 ali zbog svega toga se dvoumim.
Evo vec par mjeseci u ruci redmi 5plus. 4/64 gb.
Niti jedan jedini problem. Redovni update-i sistema.
U zadnjem update-u facebook aplikacije ista se rusila. Vec sam bio se naostrio da sam sebi jeee mater ko me nagovori da kineza uzmem kad glupavi facebook ne radi. I klik facebook ispravi aplikaciju.
Najbolje mi je kad dodjem na posao i negdje pred kraj radnog vremena dodje neko u kancelariju sa nekim high-end telefonom samsung, lg, htc....i sa upitom "e haj ako imas punjac stavi mi da se malo napuni". Bacim pogled na telefon a ono jos 60% mi ostalo nakon gprs-a ukljucenog vazdan.
Uvijek odgovorim cinicno: mi sa ovim jeftinim kineskim smecem ne trebamo nosati punjace sa sobom, nama je to visak.
Jedina mana koju mogu uzeti je da je kamera "onako" u slabim uslovima osvjetljenja. Meni nesto i ne treba jer sam "dslr foto aparat" lik i sto se mene tice ne treba mi kamera nikako.
Mada onako koliko citam kazu da ce se popraviti kvalitet sa oreo-om ali cisto sumnjam. To je vise hardware problem nego software.
Znam sigirno da cu kod eventualne prodaje zijaniti ali ja ne mjenjam ako nemam bas neku potrebu.
Kao i huawei, xiaomi kako grabi veci dio svjetskog kolaca, pocinje da dize i cjene. Tako da vjerujem da ce neka sljedeca generacija ici i na 800 + km
P.s. uspio sam napraviti sa ovim telefonom onu "carlamu" sa dvije sim kartice+sd kartica.
Sad imam i dva broja i sd karticu.