Fudo Bosna wrote:
A ti si kao veliki poznavalac stanja na Ortopediji ili UKCS opcenito?
Vjeruj mi, daleko veci poznavalac od tebe.
Problemi su eto, " tek stari godinicu", od kada je Sebija ditektor...
Prije je po tebi sve "ferceralo"?
Nisu problemi "stari tek godinicu", nego dosta duze. Sebija ih je samo drasticno povecala od svog dolaska. Pored toga, i prethodne probleme su stvorili opet isti - likovi iz SDA.
"Nema" godinama/decenijama korupcije, ne traze se godinama prije Sebije koverte prije operacije, na svim klinikama UKCS, gdje ti zivis, ako si iz Sarajeva pitaj poznanike, pitaj familiju , samo ce ti se kasti?
Ne moram pitati nikoga, jer vrlo dobro znam sta je i kako je bilo i ranije. I to iz licnih iskustava. A bilo je sve ovako kako si i napisao. Problem je sto se nista od toga nije ni sada popravilo, nego se desilo samo rastjerivanje vecine iole strucnog kadra, i nevjerovatna dubioza vezana za funkcionisanje UKC-a. Pod "funkcionisanjem" se niposto ne misli na nasmijesene doktore i sestre koji na posao dolaze i odlaze u minut tacno, nego se misli na funkcionisanje klinika, a to se ogleda u postojanju:
- strucnog kadra sposobnog da uspostavi tacnu dijagnozu (vjeruj mi na rijec, tamo je horor po ovom pitanju, i to vec godinama)
- dovoljno osnovnog i prateceg materijala potrebnog za tretiranje pacijenata, a u to spada sve - od posteljine za krevete, preko operacionih sredstava i materijala, do lijekova i hrane. A gore trenutno nema nicega. Pacijenti moraju sve sami donositi. Hranu koju dobiju je na nivou '70-ih...
Nije "nikad" niko pacijentima npr sa Ortopedije trazio kovertu, nisu znali danima cekati, a kao da ih nije, " Bog ni dao", jer nisu bili "podmazali", je li dr Ismet Gavrankapetanovic trebao reagovati na tu pojavu npr, a bio je 19 godina sef, (ako je on posten a vjerujem da jeste), trebao se baviti svojim nepostenim a podredjenim kolegama ili nije imao " vakta", zbog operacija u 4 -5 gradova van BIH, zbog privatne prakse u vlastitoj ordinaciji?
Naravno da je sve ovo bilo. Ko je rekao da nije? A, jel' ti fakat mislis da je sada drugacije? Ti fakat mislis da njeni doktori rade samo na UKC?
Debeo zajeb, vjeruj mi.
Sebiju treba smijeniti ali smo imali gore, na Kosevu: haos, nerad i korupciju i godinama prije dolaska Sebije za direktora !
Jesmo, sve smo to imali. Ko je rekao da nismo?
Ali, i usput, ta ista Sebija je godinama bila u vrhu menadzmenta UKC-a, kao "zlatna menadzerka" i to se znalo, a sto je i Gavran sam javno rekao.
Sta je to ona tokom tog perioda, osim uzimanja 6-7 milja plate mjesecno, konkretno uradila na poboljsanju bilo cega? Nista, drug moj, nista...
A sada je tamo samo zavela nekakvu sumanutu strahovladu, valjda lijececi nekakve vlastite komplekse, pri cemu u tom UKC-u nema bukvalno nicega.
Mislis da doktori vise ne uzimaju koverte? Da se pacijenti lijece super brzo i da vise ne leze tamo po 15-20 dana bez ikakvog tretmana, a sto UKC uredno naplati od ZZO?
Nemoj biti smijesan, moj Dofu...
I, da li mi neko moze konkretno reci - kakva je ona doktorica, cega tacno? Za sta je tacno strucna?