Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jarobot

#5376 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

vatrogasac wrote:OpenSubtitles?
Ne rade , ni na kodiju niti na netflixu.
Mjenjao sam i pasvord i neće.
Valjda će zakrpiti addon
irac300

#5377 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ne znam jesu li proradili, ali kod mene rade. :D Ja koristim ovu verziju, koju ne mozes instalirati iz Kodija, nego rucno ovako ili iz nekog repo-a:
https://github.com/opensubtitles/servic ... nsubtitles

Ne treba logiranje, tj. user i pass.
Sanjarko

#5378 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

@Irac maheru. :thumbup:
vatrogasac

#5379 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote:
Ne znam jesu li proradili, ali kod mene rade.
Mislim da je proradio, imam i titlovi.com pa se negdje nađe. Hvala, to je korisno znati nego iako sada znam lijen, nekada kada mi bude dosadno. :mrgreen:
marmelada007

#5380 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by marmelada007 »

Posto mi box s ima samo 3-4gb slobodnog prostora a koristenje elementuma bas trosi prostor, postoji li mogucnost da se to nekako smanji? Pokusavao sam prebaciti kodi na eksterni usb, medjutim addoni ostaju na internoj memoriji i slobodna memorija se i dalje smanjuje. Da li ima neka opcija u kodiju kojom bi se onemogucilo spasavanje slika, torrenta i sl. ?
vatrogasac

#5381 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

marmelada007 wrote:Posto mi box s ima samo 3-4gb slobodnog prostora a koristenje elementuma bas trosi prostor, postoji li mogucnost da se to nekako smanji? Pokusavao sam prebaciti kodi na eksterni usb, medjutim addoni ostaju na internoj memoriji i slobodna memorija se i dalje smanjuje. Da li ima neka opcija u kodiju kojom bi se onemogucilo spasavanje slika, torrenta i sl. ?
Imam instaliran na tv-u X-plore i povremeno očistim tako da mi je uvijek razina slobodne memorije ista. Nađe se raznog smeća, ali pazi opet šta brišeš da ne oštetiš add-on. Koliko će tebi pomoći, ne znam.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#5382 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Kako konfigurirati Exodus Redux da nalazi 1080p linkove. Koristim kodi 18 na Mibox-u.

Hvala.
jarobot

#5383 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

suad-sarajevo wrote:Kako konfigurirati Exodus Redux da nalazi 1080p linkove. Koristim kodi 18 na Mibox-u.

Hvala.
Nikako ako ima ima ili platiš 9 eura 3 mjeseca realdebrid dodaš ga u exidus i u većini slučajeva ima
suad-sarajevo

#5384 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

A to je to. Hvala.
moke_31

#5385 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

suad-sarajevo wrote:Kako konfigurirati Exodus Redux da nalazi 1080p linkove. Koristim kodi 18 na Mibox-u.

Hvala.
Kakav Exodus, koristi elementum i imaš 1080p linkova koliko hoćeš. Ako već hoćeš da plaćaš Realdebrid možeš ga podesiti i u elementum jer se kvalitet slike elementuma i bilo kojeg streaming addone ne može poredati. Ako nisi neki heavy user i filmofil nema potrebe da kupuješ Realdebrid ili sličnu uslugu, elementum je sasvim dovoljan.
Naravno, ako si van BiH ne koristi elementum jer radi na principu torrenta i onda moraš koristiti streaming addone.
jarobot

#5386 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

moke_31 wrote:

Hvala.
Kakav Exodus, koristi elementum i imaš 1080p linkova koliko hoćeš. Ako već hoćeš da plaćaš Realdebrid možeš ga podesiti i u elementum jer se kvalitet slike elementuma i bilo kojeg streaming addone ne može poredati. Ako nisi neki heavy user i filmofil nema potrebe da kupuješ Realdebrid ili sličnu uslugu, elementum je sasvim dovoljan.
Naravno, ako si van BiH ne koristi elementum jer radi na principu torrenta i onda moraš koristiti streaming addone.
Elementum je sasvim ok , ali sko poželi gledati bilo šta starije teško će pronaći torrente . Naprimjer filmove iz osamdeseti isto tako i serije.
Uvijek ima taj ali .
Poslušaj Kemu i usnimi elementum podesi i udri
suad-sarajevo

#5387 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Elementum imam i radi sasvim OK.
vatrogasac

#5388 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

suad-sarajevo wrote:Elementum imam i radi sasvim OK.
Najbolji od svih addona koje sam koristio pa čak i Quasara. Bar ono što sam stigao provjeriti, a nisam malo.
irac300

#5389 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ko zeli da isproba kako radi add-on sa debrid acc, moze se registrovati na: https://alldebrid.com/
Daju ti 7 dana probnog perioda. Moze se koristiti uz Exodus Redux. Izbacuje hrpu torrent kvalitetnih linkova od 4K i 1080p.
moke_31

#5390 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Ako vam Elementum ne izbacuje dovoljno linkova, posebno onih 1080p, otvorite postavke od elementum bursta i tamo dodajte još public Torrent sajtova za pretraživanje filmova, naročito ruski Rutor, zatim piratebay, torrentz, TNT village, torrent9, magnetdl, torlock, megapeer, itorrent, kick-ass, lime torrents i sl. jer nisu po defaultu označeni da se pretražuju.
Pretraživanje filmova će potom trajati duže ali će izbaciti puno više izvora, čak i onih u 4k, posebno na ruskim Torrent sajtovima na kojima Torrenti često ekstra ferceraju i kad ima malo seedera jer znaju biti pravo kvalitetni.
brazzo19

#5391 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

moke_31 wrote:Ako vam Elementum ne izbacuje dovoljno linkova, posebno onih 1080p, otvorite postavke od elementum bursta i tamo dodajte još public Torrent sajtova za pretraživanje filmova, naročito ruski Rutor, zatim piratebay, torrentz, TNT village, torrent9, magnetdl, torlock, megapeer, itorrent, kick-ass, lime torrents i sl. jer nisu po defaultu označeni da se pretražuju.
Pretraživanje filmova će potom trajati duže ali će izbaciti puno više izvora, čak i onih u 4k, posebno na ruskim Torrent sajtovima na kojima Torrenti često ekstra ferceraju i kad ima malo seedera jer znaju biti pravo kvalitetni.
Jel ista stvar i sa quasarom ? :D

p.s koji tracker preporucujete za serije, trenutno gledam Blacklist na prvoj sam sezoni pa muku mucim sa aktivnim torentima za prve epizode ? :D
moke_31

#5392 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

brazzo19 wrote:
moke_31 wrote:Ako vam Elementum ne izbacuje dovoljno linkova, posebno onih 1080p, otvorite postavke od elementum bursta i tamo dodajte još public Torrent sajtova za pretraživanje filmova, naročito ruski Rutor, zatim piratebay, torrentz, TNT village, torrent9, magnetdl, torlock, megapeer, itorrent, kick-ass, lime torrents i sl. jer nisu po defaultu označeni da se pretražuju.
Jel ista stvar i sa quasarom ? :D

p.s koji tracker preporucujete za serije, trenutno gledam Blacklist na prvoj sam sezoni pa muku mucim sa aktivnim torentima za prve epizode ? :D
Isto je sve i kod quasara, elementum je njegov fork.
Što se tiče serija ne znam koji je tracker najbolji jer ih ne gledam puno.
Vidio sam da ima EZTV a taj je čini mi se dobar sa serijama, ili je bar bio kad sam nekad skidao nove epizode Two and a half men :D , a to je bilo davno.
Možda ima još nekih sa liste u Burstu pa testiraj ili proguglaj.
U svakom slučaju javi rezultate ovdje raji ako naletiš na neki dobar javni tracker.
jasko__

#5393 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

brazzo19

#5394 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Moze li se ikako napraviti da se filmovi koji se gledaju preko quasara ili elementuma "skidaju" na usb stick a ne na pohranu tv. Znaci da se onaj download path namjesti na usb stic od 32GB jer tv ima samo 4GB slobodbog prostora tako da se ne moze ni jedan film preko 4-5GB gledati jer kada ga pokrenem pise samo da nema dovoljno prostora na memori tv.a posto povlaci sa torrenata film i "skida" ga na pohranu ... htio bih pogledati neki malo kvalitetniji blu ray snimak a ovako sam osudjen na filmove do 4GB....
mufa1

#5395 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Ma ja na elementumu nemam uopste tih problema. Interne memorije 16gb cini mi se, al uredno gledam filmove od 20 do 50gb i nikad mi nije nista izbacilo da ne mogu gledat film zbog manjka memorije.. Quasar nisam nikad koristio.
vatrogasac

#5396 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:Moze li se ikako napraviti da se filmovi koji se gledaju preko quasara ili elementuma "skidaju" na usb stick a ne na pohranu tv. Znaci da se onaj download path namjesti na usb stic od 32GB jer tv ima samo 4GB slobodbog prostora tako da se ne moze ni jedan film preko 4-5GB gledati jer kada ga pokrenem pise samo da nema dovoljno prostora na memori tv.a posto povlaci sa torrenata film i "skida" ga na pohranu ... htio bih pogledati neki malo kvalitetniji blu ray snimak a ovako sam osudjen na filmove do 4GB....
Elementum bi trebao moći jer ja imam na tv-u 8 GB i pokretao sam filmove od 40 GB, ali problem mi je brzina neta i ne može stići skinuti određen broj MB i krene i nakon nekoliko minuta zaledi, ali ove do 7-8 GB vrti. Meni ne treba bolji kvalitet jer procesor na tv-u FHD pretvara u 2k ili 4k. Imam takav dojam, a dovoljan mi je dojam da uživam u slici. :mrgreen:
brazzo19

#5397 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Bacite mi kakav link za elementum koji je kompaktibilan sa Andoridom 9.0 na tv.u .. do sad sam koristio Quasar i teska srca moram preci na Elementum :D

p.s jel on pokrece za torrente "Quasar Burst" ili ima neki svoj "burst" ? :D i kako ide za trakt nalog da mi bude tu lista filmova jel isti princip ko na Quasaru ?
vatrogasac

#5398 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote:Bacite mi kakav link za elementum koji je kompaktibilan sa Andoridom 9.0 na tv.u .. do sad sam koristio Quasar i teska srca moram preci na Elementum :D

p.s jel on pokrece za torrente "Quasar Burst" ili ima neki svoj "burst" ? :D i kako ide za trakt nalog da mi bude tu lista filmova jel isti princip ko na Quasaru ?

Koristio sam dugo Quasar i trenutno koristim Elementum i zadovoljniji sam.

Skini Burst i skini Elementum All-in-one, a poslije možeš brisati sa memorije one koji ne trebaju tvom Androidu. Kod mene je Android 8 i radi evo dugo bez ikakvih problema.

https://elementum.surge.sh/
brazzo19

#5399 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Dobar ovaj Elementum, nije los moram priznati iako sam bio "mrtvi" pobornik samo Quasara :D Na tv.u recimo imaju samo 3GB slobodno ali bez ikakvih problema pokrenem film u 4K od 50-60GB i nijednom ne izbaci da ima malo memorije ili neko upozorenje, vjerovatno skida dio po dio filma od par stotina megabajta i kako se pregleda taj dio filma on ga automatski brise i skida drugi kako traje film dok recimo kod Quasara skida citav film ili seriju na pohranu pa brise na kraju i zato ne mogu stati ovi veci filmovi pretpostavljam da je do toga ?
Imam samo jedno pitanje, kada sam gledao na Quasaru film recimo i kada se zavrsi kada hocu da izadjem pita me ono keep downloading i sada kada idem na "no" on automatski obrise film koji sam gledao sa pohrane i ne zauzima prostor, dok recimo kod Elementuma sam primjetio da kada pregledam film da mi ne izbacuje nista ? Vjerovatno ne snima nista na pohranu nego brise automatski svaki put kada se film pregleda ?
vatrogasac

#5400 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

brazzo19 wrote: Imam samo jedno pitanje, kada sam gledao na Quasaru film recimo i kada se zavrsi kada hocu da izadjem pita me ono keep downloading i sada kada idem na "no" on automatski obrise film koji sam gledao sa pohrane i ne zauzima prostor, dok recimo kod Elementuma sam primjetio da kada pregledam film da mi ne izbacuje nista ? Vjerovatno ne snima nista na pohranu nego brise automatski svaki put kada se film pregleda ?
Kod mene ne ostavlja ništa osim možda prevoda u 'smeću' i onih slika dok sam tražio šta ću gledati i to je što ti se skuplja i vremenom treba očistiti. Stanje memorije prije odgledanog filma i poslije skoro isto. Možda je tako naštimano u postavkama, nisam tražio jer mi ovako podešeno odgovara.
Post Reply