PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zippoo87

#5376 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote:
zippoo87 wrote:
AhmetShabo wrote: da li onaj probelm koji sam pokazao na videu gore moze biti softverski uopste?
Necu rastavljati racunar jer to ne znam i dzaba cu jos veci problem napraviti..
moze ,sto ne bi mogoa biti...doslo je do nekog konflikta...a to je softwareske prirode

nego,ti samo odgovaras i pises a nista konkretno ne radis sa tim racunarom...dobio si desetak savjeta a nisi probao niti jedan
probaj jedan po jedan i eleminises potencijalne savjete
nikakva rastavljanja ti ne trebaju...odradi ovo sto sam ti ja rekao,najbezbolnija metoda i vrlo vjerovatno da ce ti rijesiti problem
da ovo odradis,treba ti 1-2 sata,zavisno od brzine interneta
odradi recovery pa nam napisi je li pomoglo...ako ne budes nista radio a nastavis samo pisati,ja se iskljucujem
sretno
recovery uradio, sve je isto. Samo sto sam pogubio sve programe i igre koju su bile instalirane.. Dakle nema sanse da je ono paljenje i gasenje nakon sto kliknem power up button uzrok softwera...
pa ima opcija da odaberes da ti sacuva sve,ja ti fino naglasio to
znaci nije pomoglo,jedna stvar eliminisana
ne znam sta bi ti jos moglo pomoci...koristi ga tako,dok radi radi
moguce da je i integrisana grafika pri kraju
AhmetShabo

#5377 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

zippoo87 wrote: pa ima opcija da odaberes da ti sacuva sve,ja ti fino naglasio to
izabrao sam tu opciju. i sad na desktopu imam ikonu, na koju kad kliknem pise mi koje aplkacije su removed. Sacuvani su fajlovi samo word, prezentacije i slicno. Google chrome obrisan, steam, origin , vlc itd. sve obrisano
Al dobro to je manje bitno, instaliracu ponovo..
zippoo87

#5378 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote:
zippoo87 wrote: pa ima opcija da odaberes da ti sacuva sve,ja ti fino naglasio to
izabrao sam tu opciju. i sad na desktopu imam ikonu, na koju kad kliknem pise mi koje aplkacije su removed. Sacuvani su fajlovi samo word, prezentacije i slicno. Google chrome obrisan, steam, origin , vlc itd. sve obrisano
ako ti nije pomoglo ovo,vrati ponovo stari sistem sa programima i svim,da ne instaliras ponovo
trebalo bi da sada imas na C particiji "windows.old" folder...ako imas,probaj vratiti preko recovery opcije
meni se nije desavalo to da imam ikone a da ne rade
AhmetShabo

#5379 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

zippoo87 wrote:
AhmetShabo wrote:
ako ti nije pomoglo ovo,vrati ponovo stari sistem sa programima i svim,da ne instaliras ponovo
trebalo bi da sada imas na C particiji "windows.old" folder...ako imas,probaj vratiti preko recovery opcije
meni se nije desavalo to da imam ikone a da ne rade
ja imam samo jednu ikonu koja se otvara sa google chromom ili sa microsoft edgeom. kad u nju udjem imam spisak onog sto je obirsano, tu su sve igre i aplikacije.

Ovaj windows old folder imam, ali ne znam kako cu to vratit preko recovery opcije..
typeOnegative

#5380 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

integrusa vjv odlazi Bogu na racune . imas posudit od koga grafiku da ubodes i vidis kako se ponasa ?
zippoo87

#5381 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

AhmetShabo wrote: ja imam samo jednu ikonu koja se otvara sa google chromom ili sa microsoft edgeom. kad u nju udjem imam spisak onog sto je obirsano, tu su sve igre i aplikacije.

Ovaj windows old folder imam, ali ne znam kako cu to vratit preko recovery opcije..
ukucaj u google "how to restore windows 10 from windows.old"
https://www.howtogeek.com/130558/how-to ... upgrading/
ferratilis

#5382 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Kad sam kupio racunar, kuciste je doslo sa 3 120mm ventilatora, dva naprijed koja upuhuju i jedan nazad koji ispuhuje. Kupio sam jos 2 120mm ventilatora i postavio ih s gornje strane i podesio ih da ispuhuju, jer sam na netu vidio da dosta ljudi preporucuje takvu postavku, kao na slici. Temperature su solidne, cak i kad igram zahtjevne igre procesor rijetko kad prelazi 60-65 (i5 4460 sa stock coolerom), graficka nekad ide malo vise (Gigabyte GTX970 sa jednim ventilatorom), i ne nakuplja se puno prasine i kucistu jer na otvorima za ventilatore imaju mrezice koje su dosle s kucistem, tako da mislim da nisam pogrijesio i stvorio negativan pritisak u kucistu (nadam se) :D Inace, u stanju mirovanja, temperatura je oko 25-30 :D
Image

E sad, posto sam podesio sve ventilatore na najvecu brzinu, sta mislite koliko ce dugo trajati i da li je to lose za napojnu? Znaci, ventilatore drzim na max brzini cak i kad ne igram nista. Napojna mi je od 500w, tako da me zanima koliko je to pametno?
Mega Man X

#5383 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

@AhmetShabo
Najlakše je da kupiš nov računar, jer očigledno nema od tog tvog hajra.
DaShip

#5384 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

SanskiBiser wrote:Moja preporuka za ovaj monitor, ko ima AMD graficku, uzeo sam ga prije 10ak dana, nisam preko PIKa jer ga nema tamo :lol:
cijena 350 KM, slika je odlicna, Freesync je, lako se overklokuje na 72 Hz u FHD rezoluciji i freesync range se moze spustiti sa 48-72 range na 36-72 uz pomoc male aplikacije CRU (cru.exe), 4 ms je odziv, igram zadnjih 10ak dana iskljucivo BF4 multiplayer kad imam vremena i nemam nikakvih zamjerki na monitor, utisci su izvrsni. Presao sam sa Acer monitora sa TN panelom na ovaj IPS/PLS i ne znam da bi se mogao sad vratiti ponovo na TN, razlika je tolika da imam osjecaj kao da sam ponovo progledao na neki nacin.

Jesi li imao ikakvih problema sa monitorom?
typeOnegative

#5385 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

ferratilis wrote:Kad sam kupio racunar, kuciste je doslo sa 3 120mm ventilatora, dva naprijed koja upuhuju i jedan nazad koji ispuhuje. Kupio sam jos 2 120mm ventilatora i postavio ih s gornje strane i podesio ih da ispuhuju, jer sam na netu vidio da dosta ljudi preporucuje takvu postavku, kao na slici. Temperature su solidne, cak i kad igram zahtjevne igre procesor rijetko kad prelazi 60-65 (i5 4460 sa stock coolerom), graficka nekad ide malo vise (Gigabyte GTX970 sa jednim ventilatorom), i ne nakuplja se puno prasine i kucistu jer na otvorima za ventilatore imaju mrezice koje su dosle s kucistem, tako da mislim da nisam pogrijesio i stvorio negativan pritisak u kucistu (nadam se) :D Inace, u stanju mirovanja, temperatura je oko 25-30 :D
Image

E sad, posto sam podesio sve ventilatore na najvecu brzinu, sta mislite koliko ce dugo trajati i da li je to lose za napojnu? Znaci, ventilatore drzim na max brzini cak i kad ne igram nista. Napojna mi je od 500w, tako da me zanima koliko je to pametno?
Sto se tiče napojne, neće joj škoditi ali mislim da hoće tvojim ušima :) po meni ne trebaš ih držat nonstop na max jer nema potrebe. Evo ja sam sebi nastimao da su u silent modu, kad ne radim ništa zahtjevne rade na niskim obrtajima
, i po potrebi ubrzavaju, a mogu se i skroz ugasiti.
SanskiBiser

#5386 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

DaShip wrote:
SanskiBiser wrote:Moja preporuka za ovaj monitor, ko ima AMD graficku, uzeo sam ga prije 10ak dana, nisam preko PIKa jer ga nema tamo :lol:
cijena 350 KM, slika je odlicna, Freesync je, lako se overklokuje na 72 Hz u FHD rezoluciji i freesync range se moze spustiti sa 48-72 range na 36-72 uz pomoc male aplikacije CRU (cru.exe), 4 ms je odziv, igram zadnjih 10ak dana iskljucivo BF4 multiplayer kad imam vremena i nemam nikakvih zamjerki na monitor, utisci su izvrsni. Presao sam sa Acer monitora sa TN panelom na ovaj IPS/PLS i ne znam da bi se mogao sad vratiti ponovo na TN, razlika je tolika da imam osjecaj kao da sam ponovo progledao na neki nacin.

Jesi li imao ikakvih problema sa monitorom?
Ama bas nikakvih, da kucnem u drvo.
SmoLe

#5387 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SmoLe »

poz, ovih dana kontam da kupim neki PC pa me zanima nesto...
je li npr procesor i3 iz 2014-te slabiji od core2duo iz 2016-te?
jer kad gledam slican pc sa i3 kosta npr 350km, a sa c2d 400km..
DaShip

#5388 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

SmoLe wrote:poz, ovih dana kontam da kupim neki PC pa me zanima nesto...
je li npr procesor i3 iz 2014-te slabiji od core2duo iz 2016-te?
jer kad gledam slican pc sa i3 kosta npr 350km, a sa c2d 400km..
Core2duo ne postoje više (samo celeron, pentium, i3, i5, i7).Nema smisla kupovati i3 procesore pored pentiuma g4560 (pod uslovom da možeš nabaviti matičnu ploču koja ima najnoviji bios).
Kal El

#5389 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Jos cekam da mi dodje 144hz monitor i zavrsio sam :mrgreen:
Image
Image
Image
Image
Image
typeOnegative

#5390 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Fino si ti to sebi ustim`o , svaka cast :thumbup:
Maharadza

#5391 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Super izgleda, da te posluži! :thumbup:

Samo svaka čast pa ti ne smeta svjetlo tj. svi ti LED-ovi iz kućišta, jer ja tu npr. ne bih mogao ni youtube klip pogledati a da ne potražim način da to sve ukinem ili zamračim nekako! :mrgreen:

Ja čak i ove sićušne LED diode od modema pokrijem nečim jer mi upadaju u oči i odvraćaju pažnju! #samomonitorsmiješljaštiti :mrgreen:
ferratilis

#5392 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Super ti je to, samo ti fali jos jedan monitor :D Ne mozes bit pravi gejmer bez drugog monitora :D Jednom kad otkrijes sve cari multitaskinga, ne mozes se nikad vratit na 1 ;)
Kal El

#5393 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

ferratilis wrote:Super ti je to, samo ti fali jos jedan monitor :D Ne mozes bit pravi gejmer bez drugog monitora :D Jednom kad otkrijes sve cari multitaskinga, ne mozes se nikad vratit na 1 ;)
Ma evo čekam već treću sedmicu na drugi monitor :/ Kaže čovjek na carini je.
Seawolf

#5394 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Seawolf »

Kal El wrote:Jos cekam da mi dodje 144hz monitor i zavrsio sam :mrgreen:
...
Lijepo. Koja je sjedalica? Dobro izgleda, a nadam se da je i kvalitetna.
avaks

#5395 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Je li to Logitech G610?
Gdje je nađe s velikim enterom jebemu čakiju :D
Ja gdje god sam pitao i za Hyperx i Corsair i Logi sve američki layout ako je iole kvalitetnija tastatura... Naše znakove i da ne spominjem, to su endemske vrste hahah
Kal El

#5396 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

avaks wrote:Je li to Logitech G610?
Gdje je nađe s velikim enterom jebemu čakiju :D
Ja gdje god sam pitao i za Hyperx i Corsair i Logi sve američki layout ako je iole kvalitetnija tastatura... Naše znakove i da ne spominjem, to su endemske vrste hahah
Jeste :mrgreen: Na kutiji piše da je UK verzija.
Uzeo ga kod GamingShopBN na Piku, kod njega sam računar i neke periferije :) Toplo ga preporučujem!
Kal El

#5397 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Seawolf wrote:
Kal El wrote:Jos cekam da mi dodje 144hz monitor i zavrsio sam :mrgreen:
...
Lijepo. Koja je sjedalica? Dobro izgleda, a nadam se da je i kvalitetna.
Uzeo sam je u FIS-u, ne znam baš kako se zove ali je 199KM ako ti pomaže, veoma je udobna :)
ferratilis

#5398 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Covjek trazi tastaturu sa velikim enterom, a ja gledam da nadjem neku sa americkim :D Stvar navike jbg, kad vidim kratki shift na lijevoj strani, najezim se :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5399 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by pici »

Image

Image

umene nije picikato al kad se upale masine maHala se trese :mrgreen:

plus jos tri laptopa ima se nije da se nema :mrgreen:
R9..

#5400 Re: PC gamerske konfiguracije