otac je samo sperm donor i to je toMarlboroGold wrote:Znaju li te kako treba muško dijete odgajati ili je to samo obaveza oca?
Danasnji "feminizam"
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5376 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#5377 Re: Danasnji "feminizam"
Pretpostavljam da ti vodiš glavnu riječ. Bitno je da ste svi složni.wewa wrote:paaaa, manje-vise isto kao i zensko.MarlboroGold wrote:Znaju li te kako treba muško dijete odgajati ili je to samo obaveza oca?
u mojoj su kuci svi feministi/feministkinje.
- wewa
#5378 Re: Danasnji "feminizam"
na cemu temeljis tu pretpostavku?MarlboroGold wrote:Pretpostavljam da ti vodiš glavnu riječ. Bitno je da ste svi složni.wewa wrote:paaaa, manje-vise isto kao i zensko.MarlboroGold wrote:Znaju li te kako treba muško dijete odgajati ili je to samo obaveza oca?
u mojoj su kuci svi feministi/feministkinje.
- MarlboroGold
#5379 Re: Danasnji "feminizam"
Po iskustvu, po prijateljima koji su u vezi ili braku sa zenama sa takvim stavovima, ali ne mora biti uvijek slucaj. I da jeste nije to lose sve dok odgovara i jednoj i drugoj strani. Ne osudjujem... svako bira ono sto mu godi.wewa wrote: na cemu temeljis tu pretpostavku?
- wewa
#5380 Re: Danasnji "feminizam"
takvim stavovima? da zene i muskarci treba da uvazavaju jedni druge, medjusobno se postuju i imaju jednaka prava?MarlboroGold wrote:Po iskustvu, po prijateljima koji su u vezi ili braku sa zenama sa takvim stavovima, ali ne mora biti uvijek slucaj. I da jeste nije to lose sve dok odgovara i jednoj i drugoj strani. Ne osudjujem... svako bira ono sto mu godi.wewa wrote: na cemu temeljis tu pretpostavku?
pricas kao da se radi o rijetkom obliku zoofilije.
- MarlboroGold
#5381 Re: Danasnji "feminizam"
Ti muskarci, barem koje ja poznajem, su u prisustvu svojih zena manji od makovog zrna, a one su te koje pricaju o emancipaciji, pravima zena i slicno. Kod jednog zena redovno iznosi cinjenicu da je njena plata veca od njegove pred svima nama, a on suti na sve. To nije obostrano postovanje i uvazavanje. Nije cak ni jednostrano, vec je strah u pitanju.wewa wrote:takvim stavovima? da zene i muskarci treba da uvazavaju jedni druge, medjusobno se postuju i imaju jednaka prava?MarlboroGold wrote:Po iskustvu, po prijateljima koji su u vezi ili braku sa zenama sa takvim stavovima, ali ne mora biti uvijek slucaj. I da jeste nije to lose sve dok odgovara i jednoj i drugoj strani. Ne osudjujem... svako bira ono sto mu godi.wewa wrote: na cemu temeljis tu pretpostavku?
pricas kao da se radi o rijetkom obliku zoofilije.
- wewa
#5382 Re: Danasnji "feminizam"
i na osnovu tih slucajeva iz svoje okoline ti sudis o ljudima koji ne poznajes, a onda posljedicno i svima koji se zalazu za jednaka prava svih?MarlboroGold wrote: Ti muskarci, barem koje ja poznajem, su u prisustvu svojih zena manji od makovog zrna, a one su te koje pricaju o emancipaciji, pravima zena i slicno. Kod jednog zena redovno iznosi cinjenicu da je njena plata veca od njegove pred svima nama, a on suti na sve. To nije obostrano postovanje i uvazavanje. Nije cak ni jednostrano, vec je strah u pitanju.
- MarlboroGold
#5383 Re: Danasnji "feminizam"
Rekao sam da pretpostavljam, ali i da ne mora biti slucaj. Jos uvijek se nisam uvjerio da zena nema dominantnu ulogu sa takvim stavovima. Ipak je fokus feminizma zena, njena ugrozenost i prava prije svega ostalog ( jednaka prava itd.). Zato mi je i logicno da ce u sprovodjenju toga zena cesce i imati dominantnu ulogu u vezi ili bracnoj zajednici. One svoje sto sam spomenuo... njima odgovara da njihove zene vuku sve konce. Zato i kazem da ne mora biti lose.wewa wrote:i na osnovu tih slucajeva iz svoje okoline ti sudis o ljudima koji ne poznajes, a onda posljedicno i svima koji se zalazu za jednaka prava svih?MarlboroGold wrote: Ti muskarci, barem koje ja poznajem, su u prisustvu svojih zena manji od makovog zrna, a one su te koje pricaju o emancipaciji, pravima zena i slicno. Kod jednog zena redovno iznosi cinjenicu da je njena plata veca od njegove pred svima nama, a on suti na sve. To nije obostrano postovanje i uvazavanje. Nije cak ni jednostrano, vec je strah u pitanju.
- wewa
#5384 Re: Danasnji "feminizam"
ja nemam problem s bilo cijim dogovorom u 4 zida. imam problem sa stereotipizacijom opcenito, feminizma narocito, musko-zenskih odnosa i uloga u globalu...MarlboroGold wrote:Rekao sam da pretpostavljam, ali i da ne mora biti slucaj. Jos uvijek se nisam uvjerio da zena nema dominantnu ulogu sa takvim stavovima. Ipak je fokus feminizma zena, njena ugrozenost i prava prije svega ostalog ( jednaka prava itd.). Zato mi je i logicno da ce u sprovodjenju toga zena cesce i imati dominantnu ulogu u vezi ili bracnoj zajednici. One svoje sto sam spomenuo... njima odgovara da njihove zene vuku sve konce. Zato i kazem da ne mora biti lose.wewa wrote:i na osnovu tih slucajeva iz svoje okoline ti sudis o ljudima koji ne poznajes, a onda posljedicno i svima koji se zalazu za jednaka prava svih?MarlboroGold wrote: Ti muskarci, barem koje ja poznajem, su u prisustvu svojih zena manji od makovog zrna, a one su te koje pricaju o emancipaciji, pravima zena i slicno. Kod jednog zena redovno iznosi cinjenicu da je njena plata veca od njegove pred svima nama, a on suti na sve. To nije obostrano postovanje i uvazavanje. Nije cak ni jednostrano, vec je strah u pitanju.
takva porodicna dinamika nije ono cemu feminizam tezi, obespravljivanje ili zanemarivanje cijelog jednog roda nije cilj zena koje zele imati jednaka prava.
btw, posto volis analize pojedinacnih slucajeva, reci cu ti da je mene odgojio klasicni pater familias. nikad, ali nikad nisam od njega cula poruku da trebam biti ovakva ili onakva samo zato sto sam zensko.
pravilo je da pravila nema.
-
Fudo387
#5385 Re: Danasnji "feminizam"
Kol’ko ja ovu temu kuzim, a nije da me sad bog zna se sta plaho zanima, nasa heroina, najemancipovanija feministikinja medju svim najemancipovanijim forumskim feministicama, drugarica wewa, nagovara mladu skojevku bloo da se nikad ne uda.
Koje licemjerje.
Koje licemjerje.
- hadzinicasa
#5386 Re: Danasnji "feminizam"
ti fulio stadion haman.Fudo387 wrote:Kol’ko ja ovu temu kuzim, a nije da me sad bog zna se sta plaho zanima, nasa heroina, najemancipovanija feministikinja medju svim najemancipovanijim forumskim feministicama, drugarica wewa, nagovara mladu skojevku bloo da se nikad ne uda.
Koje licemjerje.
-
Fudo387
#5387 Re: Danasnji "feminizam"
Oprosti sto sam tebe zaboravio, ali, wewa je za tebe Roza Luksemburg.hadzinicasa wrote:ti fulio stadion haman.Fudo387 wrote:Kol’ko ja ovu temu kuzim, a nije da me sad bog zna se sta plaho zanima, nasa heroina, najemancipovanija feministikinja medju svim najemancipovanijim forumskim feministicama, drugarica wewa, nagovara mladu skojevku bloo da se nikad ne uda.
Koje licemjerje.
- MarlboroGold
#5388 Re: Danasnji "feminizam"
Slažem se. U svoja 4 zida neka svako živi i odgaja djecu kako hoće - samo da je normalna porodica u pitanju, da nema nasilja itd.wewa wrote: ja nemam problem s bilo cijim dogovorom u 4 zida. imam problem sa stereotipizacijom opcenito, feminizma narocito, musko-zenskih odnosa i uloga u globalu...
takva porodicna dinamika nije ono cemu feminizam tezi, obespravljivanje ili zanemarivanje cijelog jednog roda nije cilj zena koje zele imati jednaka prava.
btw, posto volis analize pojedinacnih slucajeva, reci cu ti da je mene odgojio klasicni pater familias. nikad, ali nikad nisam od njega cula poruku da trebam biti ovakva ili onakva samo zato sto sam zensko.
pravilo je da pravila nema.
Jasno je meni da je feminizam potreban (ne toliko više na zapadu koliko kod nas, u Africi, Aziji itd), jer je činjenica da žene nisu dovoljno zaštićene, ali bez anomalija u vidu #metoo i sličnog witchhunta, mizandrije, duplih standarda, zloupotrebe, osjećaja superiornosti nad muškarcima i licemjerja koji su se izrodili u posljednjih 5 i više godina. Riješite se toga u svojim redovima. Zato i vlada stereotipizacija.
Možda nisi ti čula, ali većina jeste... čak se i podrazumijevalo.
Last edited by MarlboroGold on 15/02/2019 12:54, edited 2 times in total.
- wewa
#5389 Re: Danasnji "feminizam"
mescini da ces morati opet citati, ali ovaj put polako i s razumijevanjemFudo387 wrote:Kol’ko ja ovu temu kuzim, a nije da me sad bog zna se sta plaho zanima, nasa heroina, najemancipovanija feministikinja medju svim najemancipovanijim forumskim feministicama, drugarica wewa, nagovara mladu skojevku bloo da se nikad ne uda.
Koje licemjerje.
- hadzinicasa
#5390 Re: Danasnji "feminizam"
ne znas dovoljno o mojim stavovima da bi me igdje svrstao i to je fajn.Fudo387 wrote:Oprosti sto sam tebe zaboravio, ali, wewa je za tebe Roza Luksemburg.hadzinicasa wrote:ti fulio stadion haman.Fudo387 wrote:Kol’ko ja ovu temu kuzim, a nije da me sad bog zna se sta plaho zanima, nasa heroina, najemancipovanija feministikinja medju svim najemancipovanijim forumskim feministicama, drugarica wewa, nagovara mladu skojevku bloo da se nikad ne uda.
Koje licemjerje.
margaritas ante porcos i to...
stavovi se, ako su iskreni i ako covjek ima casti - zive a ne "samo" propovijedaju.
- wewa
#5391 Re: Danasnji "feminizam"
cujem ja za svasta, samo biram sta ce mi biti fokus, a to periferne pojave obicno nisu.MarlboroGold wrote:Slažem se. U svoja 4 zida neka svako živi i odgaja djecu kako hoće - samo da je normalna porodica u pitanju, da nema nasilja itd.
Jasno je meni da je feminizam potreban (ne toliko više na zapadu koliko kod nas, u Africi, Aziji itd), jer je činjenica da žene nisu dovoljno zaštićene, ali bez anomalija u vidu #metoo i sličnog witchhunta, mizandrije, duplih standarda, zloupotrebe, osjećaja superiornosti nad muškarcima i licemjerja koji su se izrodili u posljednjih 5 i više godina.
sve to sto se feminizmu spocitava zapravo je civilizacijski standard zivljenja pod patrijarhatom. nego drugacije boli kad se zamijene uloge.
pri tom ne opravdavam bilo koji oblik nasilja, dovodjenja u neravnopravan polozaj, negiranja prava, bez obzira pod plastom kojeg se pokreta, ideologije ili svjetonazora odvija.
-
Fudo387
#5392 Re: Danasnji "feminizam"
E, jasta cu.wewa wrote:mescini da ces morati opet citati, ali ovaj put polako i s razumijevanjemFudo387 wrote:Kol’ko ja ovu temu kuzim, a nije da me sad bog zna se sta plaho zanima, nasa heroina, najemancipovanija feministikinja medju svim najemancipovanijim forumskim feministicama, drugarica wewa, nagovara mladu skojevku bloo da se nikad ne uda.
Koje licemjerje.
- wewa
#5393 Re: Danasnji "feminizam"
nek sam i ja docekala da budem heroina! 
- hadzinicasa
#5394 Re: Danasnji "feminizam"
ccc meni ne vjerujes neg' mora Fudo doc' da potvrdi da bi ti prihvatila.wewa wrote:nek sam i ja docekala da budem heroina!
:muhadzir:
- wewa
#5395 Re: Danasnji "feminizam"
dobro ti, al' Fudo je Fudo. muska rijec vise vrijedihadzinicasa wrote:ccc meni ne vjerujes neg' mora Fudo doc' da potvrdi da bi ti prihvatila.wewa wrote:nek sam i ja docekala da budem heroina!

-
Fudo387
#5396 Re: Danasnji "feminizam"
hadzinicasa wrote:ccc meni ne vjerujes neg' mora Fudo doc' da potvrdi da bi ti prihvatila.wewa wrote:nek sam i ja docekala da budem heroina!
- MarlboroGold
#5397 Re: Danasnji "feminizam"
Ok... naveo sam ti razloge stereotipiziacije koju si spomenula. Trenutno je najviše kriv feminizam, jer je dopustio da se iz njega izrodi sve ono gore što sam naveo.wewa wrote:cujem ja za svasta, samo biram sta ce mi biti fokus, a to periferne pojave obicno nisu.MarlboroGold wrote:Slažem se. U svoja 4 zida neka svako živi i odgaja djecu kako hoće - samo da je normalna porodica u pitanju, da nema nasilja itd.
Jasno je meni da je feminizam potreban (ne toliko više na zapadu koliko kod nas, u Africi, Aziji itd), jer je činjenica da žene nisu dovoljno zaštićene, ali bez anomalija u vidu #metoo i sličnog witchhunta, mizandrije, duplih standarda, zloupotrebe, osjećaja superiornosti nad muškarcima i licemjerja koji su se izrodili u posljednjih 5 i više godina.
sve to sto se feminizmu spocitava zapravo je civilizacijski standard zivljenja pod patrijarhatom. nego drugacije boli kad se zamijene uloge.
pri tom ne opravdavam bilo koji oblik nasilja, dovodjenja u neravnopravan polozaj, negiranja prava, bez obzira pod plastom kojeg se pokreta, ideologije ili svjetonazora odvija.
Ne znam koji muškarac ne bi volio da mu žena ima jednaka prava kao on - ukoliko zbog bioloških razlika to nije moguće ostvariti u nekim segmentima, onda jbg. Tamo gdje može i treba postojati.
- wewa
#5398 Re: Danasnji "feminizam"
navedi mi jedno pravo koje je bioloski onemoguceno, molim te.MarlboroGold wrote:Ok... naveo sam ti razloge stereotipiziacije koju si spomenula. Trenutno je najviše kriv feminizam, jer je dopustio da se iz njega izrodi sve ono gore što sam naveo.wewa wrote:cujem ja za svasta, samo biram sta ce mi biti fokus, a to periferne pojave obicno nisu.MarlboroGold wrote:Slažem se. U svoja 4 zida neka svako živi i odgaja djecu kako hoće - samo da je normalna porodica u pitanju, da nema nasilja itd.
Ne znam koji muškarac ne bi volio da mu žena ima jednaka prava kao on - ukoliko zbog bioloških razlika to nije moguće ostvariti u nekim segmentima, onda jbg. Tamo gdje može i treba postojati.
btw, kako zamisljas da se feminizam kao pokret trebao boriti protiv svojih sljedbenika i sljedbenica koji ga tumace na razlicite nacine? kao sto je to komunizam cinio, mozda? javnim pogubljenjima?
- MarlboroGold
#5399 Re: Danasnji "feminizam"
Trenutno mi ništa ne pada na pamet... ako se sjetim navešću.wewa wrote: navedi mi jedno pravo koje je bioloski onemoguceno, molim te.
btw, kako zamisljas da se feminizam kao pokret trebao boriti protiv svojih sljedbenika i sljedbenica koji ga tumace na razlicite nacine? kao sto je to komunizam cinio, mozda? javnim pogubljenjima?
To je do vas. Feminizam, kao pokret, je to stvorio i treba naći način da se istog riješi. Prvo krenite od toga da počnete preuzimati odgovornost, pa onda nastavite tim putem... a ne da se samo ograđujete i sve gurate pod tepih, a pogotovo ako još i odobravate.
- wewa
#5400 Re: Danasnji "feminizam"
evo, stavljeno na listu prioriteta!MarlboroGold wrote:Trenutno mi ništa ne pada na pamet... ako se sjetim navešću.wewa wrote: navedi mi jedno pravo koje je bioloski onemoguceno, molim te.
To je do vas. Feminizam, kao pokret, je to stvorio i treba naći način da se istog riješi. Prvo krenite od toga da počnete preuzimati odgovornost, pa onda nastavite tim putem... a ne da se samo ograđujete i sve gurate pod tepih, a pogotovo ako još i odobravate.
proteci ce puno vode koritom miljacke dok ne shvatimo da je za promjenu potreban konsenzus. promjena drustva nabolje pocinje u vlastitoj kuci, pa kad svako pospremi ispred svojih vrata, a na osnovu shvatanja kreiranih zahvaljujuci odgovarajucem odgoju i obrazovanju, onda mozemo raditi na izljecenju drustva, pa na koncu i na umanjivanju znacaja rijetkih pojava.
ono sto mene ne prestaje fascinirati jeste koliko se muskarci u ovim krajevima bave ekstremnim pojavama koje po nekim osobinama spadaju u domen feminizma, a toliko je zena kod nas obespravljeno ili zlostavljano - i u vlastitim kucama, i na poslu, i kod ljekara...