Problem pasa lutalica
-
huxley
#5376 Re: Problem pasa lutalica
Prije par dana je moju suprugu, dok je vodila djecu u skolu na sekciju (Grbavica), negdje oko 18:30, napala neka dzukela. Uspjela ga je odgurnuti nogom, a onda i poprskati peper sprejem koji joj je bio u torbi. Ne znam kako, ali se ispostavilo da su se tu bili i dvoje ovih cukoljubaca, koji su je verbalno napali. Zensko i musko su u pitanju, i taj muskarac joj je prijetio i govorio nesto tipa 'hoces li da umres ovdje'. Poslije su valjda komsije pocele bacati petarde, digla se galama, oni su ubacili dzukca u auto i otisli. Kako sam skontao suprugu, zenska je neka niska sa TV-a, valjda B. Rudan.
Ne znam ko je muskarac, ali bih volio da saznam, da porazgovaramo.
Ne znam ko je muskarac, ali bih volio da saznam, da porazgovaramo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5377 Re: Problem pasa lutalica
Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
Eto, ovaj slucaj sto je pas napao zenu sa djetetom, takve treba da hvataju sintori ili ko vec hvata. Ali jok. Sto bi se oni zamarali sa opasnim psom, daj sta sto lezi, ovog je tesko uhvatiti
I sticenici prava pasa, jbm mu misha, ako je pas opasan, koja je onda svrha zastite istog, jos napadati druge ljude koji se brane od istih
Eto, ovaj slucaj sto je pas napao zenu sa djetetom, takve treba da hvataju sintori ili ko vec hvata. Ali jok. Sto bi se oni zamarali sa opasnim psom, daj sta sto lezi, ovog je tesko uhvatiti
I sticenici prava pasa, jbm mu misha, ako je pas opasan, koja je onda svrha zastite istog, jos napadati druge ljude koji se brane od istih
-
haos1
#5378 Re: Problem pasa lutalica
a shvacas li da prvo neko mora biti izgrizen, i u koncima da bi takvog jednog psa prepoznali i uhvatili? to je politika hvatanja opasnih pasa, koju vi zagovarate, a obicni gradjani ce je platiti svojom krvlju.Tomahawk11 wrote:Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
Eto, ovaj slucaj sto je pas napao zenu sa djetetom, takve treba da hvataju sintori ili ko vec hvata. Ali jok. Sto bi se oni zamarali sa opasnim psom, daj sta sto lezi, ovog je tesko uhvatiti![]()
![]()
-
pakica_
#5379 Re: Problem pasa lutalica
tomahawk, slazem se..haos1 wrote:a shvacas li da prvo neko mora biti izgrizen, i u koncima da bi takvog jednog psa prepoznali i uhvatili? to je politika hvatanja opasnih pasa, koju vi zagovarate, a obicni gradjani ce je platiti svojom krvlju.Tomahawk11 wrote:Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
Eto, ovaj slucaj sto je pas napao zenu sa djetetom, takve treba da hvataju sintori ili ko vec hvata. Ali jok. Sto bi se oni zamarali sa opasnim psom, daj sta sto lezi, ovog je tesko uhvatiti![]()
![]()
haos, potencijalni krvolok je potencijalni krvolok, ima ih koji su vec napadali i takve treba žik! nemas sta cekat' hoce li koji drugi posizit, kad 'vamo vec imas kamaru onih koji su vec ujedali.. ali neeeeee, bolje pokupit 8 stenaca kod importanea, nego npr bijelog s breke
-
Naslovnica
#5380 Re: Problem pasa lutalica
Ona istina između je da se treba promijeniti zakon i uvesti eutanazija.Tomahawk11 wrote:Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
![]()
Dakle, da se ograniči vrijeme boravka u azilu i to je to.
Plus, striktna primjena ostalih odredbi, čipiranje, kazne za napuštanje, i sve što trenutni zakon predviđa.
Znači, samo da se ispravi nekoliko rečenica, i problem bi se mogao riješiti.
Većina cukoljubaca nije za eutanaziju u bilo kom obliku, nego da psići žive slobodno po našim naseljima, da skakuću preko polja maslačka i tratinčica, da se igraju sa leptirićima, i da svi zajedno živimo u ljubavi...
A ovi drugi sa nacističkim metodama, vjerujem da ne misle baš tako, nego je većini ljudi dopizdilo, pogotovu ljudima koji imaju djecu.
-
Naslovnica
#5381 Re: Problem pasa lutalica
OBRAZAC PRIJAVE NAPADA NAPUŠTENIH PASA NA PODRUČJU KS
http://kuip.ks.gov.ba/sites/kuip.ks.gov ... unjivi.pdf
Online prijava napada pasa
http://kuip.ks.gov.ba/obrasci/prijava-napada-pasa
http://kuip.ks.gov.ba/sites/kuip.ks.gov ... unjivi.pdf
Online prijava napada pasa
http://kuip.ks.gov.ba/obrasci/prijava-napada-pasa
- oldtajmer
#5382 Re: Problem pasa lutalica
nedavno sam prolazio budakovicima nocu i mogu samo da kazem da se divim svakome ko zivi gore,onoliko pascadije na jednom mjestu odavno nisam vidio
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5383 Re: Problem pasa lutalica
Koji MI? Ko smo to MI? Nisam ja nikakav mi, ja sam gradjanin Sarajeva, insan, ne pripadam nikakvom MI, ne zagovaram nista, diskutujem na temi (a budala sam sto sam i slovo napisao).haos1 wrote:a shvacas li da prvo neko mora biti izgrizen, i u koncima da bi takvog jednog psa prepoznali i uhvatili? to je politika hvatanja opasnih pasa, koju vi zagovarate, a obicni gradjani ce je platiti svojom krvlju.Tomahawk11 wrote:Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
![]()
Ako imamo vec nekog ko je zaduzen da hvata opasne i potencijalno opasne pse, onda ne bi trebalo da neko bude izgrizen. No, nisi procitao da isti vjerovatno ne rade svoj posao kako treba, nego nahvataju pse tamo gdje im je najlakse, sta ima veze sto ce sutra opet ova zena sa djetetom naici na psa koji je napao?!
-
pakica_
#5384 Re: Problem pasa lutalica
ko je istinski cukoljubac, ne zeli da pas ostane na ulici.. 99% kerova o kojima sa brinula po ulici sam sklonila sa iste kad su mi finansije to dozvolile.. zavolim to pasce k'o svoje.. kako da ga pustim da zivi izlozeno riziku.. prvenstveno ljudima.. evo i ova vjesalica ovdje zagovara kupovinu fasiranog pa mijesanje otrova u to, pa hranjenje kerova.. kakva je to psiha, jebotedan!!!!???!?!Naslovnica wrote:Ona istina između je da se treba promijeniti zakon i uvesti eutanazija.Tomahawk11 wrote:Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
![]()
Plus, striktna primjena ostalih odredbi, čipiranje, kazne za napuštanje, i sve što trenutni zakon predviđa.
Većina cukoljubaca nije za eutanaziju u bilo kom obliku, nego da psići žive slobodno po našim naseljima, da skakuću preko polja maslačka i tratinčica, da se igraju sa leptirićima, i da svi zajedno živimo u ljubavi...
A ovi drugi sa nacističkim metodama, vjerujem da ne misle baš tako, nego je većini ljudi dopizdilo, pogotovu ljudima koji imaju djecu.
-
Gabrielo
#5385 Re: Problem pasa lutalica
Da bilo kakvog psa uhvate, od mene im hvala. Nijednom psu bez vlasnika nije mjesto na ulici.Tomahawk11 wrote: Ako imamo vec nekog ko je zaduzen da hvata opasne i potencijalno opasne pse, onda ne bi trebalo da neko bude izgrizen. No, nisi procitao da isti vjerovatno ne rade svoj posao kako treba, nego nahvataju pse tamo gdje im je najlakse, sta ima veze sto ce sutra opet ova zena sa djetetom naici na psa koji je napao?!
-
pakica_
#5386 Re: Problem pasa lutalica
ali kakva je korist od hvatanja 8 kerecih beba od 1,5 mjesec?! sta, narast ce, pa ce napadat?! dok oni narastu, imas 15 kerova od po 40 kila koji vec napadaju.. u tome je fazon.. po bebe dodji nakon 10 dana, kad nafatas ovih 15(00) velikih koji ujedajuGabrielo wrote:Da bilo kakvog psa uhvate, od mene im hvala. Nijednom psu bez vlasnika nije mjesto na ulici.Tomahawk11 wrote: Ako imamo vec nekog ko je zaduzen da hvata opasne i potencijalno opasne pse, onda ne bi trebalo da neko bude izgrizen. No, nisi procitao da isti vjerovatno ne rade svoj posao kako treba, nego nahvataju pse tamo gdje im je najlakse, sta ima veze sto ce sutra opet ova zena sa djetetom naici na psa koji je napao?!
- uglavnomja
#5387 Re: Problem pasa lutalica
Tomahawk11 wrote:
Koji MI? Ko smo to MI? Nisam ja nikakav mi, ja sam gradjanin Sarajeva, insan, ne pripadam nikakvom MI, ne zagovaram nista, diskutujem na temi (a budala sam sto sam i slovo napisao).
Ako imamo vec nekog ko je zaduzen da hvata opasne i potencijalno opasne pse, onda ne bi trebalo da neko bude izgrizen. No, nisi procitao da isti vjerovatno ne rade svoj posao kako treba, nego nahvataju pse tamo gdje im je najlakse, sta ima veze sto ce sutra opet ova zena sa djetetom naici na psa koji je napao?!
nisu ujedi jedina opasnost koja dolazi od pasa.
tu su bolescine kojima su pi zarazeni.
zatim bolescine vezine za govna po parkovima i razbacano smece ...
a sa druge strane, kakav nehuman lik mozes biti pa zeljeti zivotinjama talav zivot, bolesni, slabi, zarazeni, gladni, u stalnoj borbi za svoje mjesto u coporu, u borbi za teritoriju a drugim coporima, u borbi sa ljudima
smrtnost kucica je ogromna.
-
pakica_
#5388 Re: Problem pasa lutalica
e ovo boldano i povecano ne mozes pripisat' samo kerovima, da se razumijemouglavnomja wrote:Tomahawk11 wrote:
Koji MI? Ko smo to MI? Nisam ja nikakav mi, ja sam gradjanin Sarajeva, insan, ne pripadam nikakvom MI, ne zagovaram nista, diskutujem na temi (a budala sam sto sam i slovo napisao).
a sa druge strane, kakav nehuman lik mozes biti pa zeljeti zivotinjama talav zivot, bolesni, slabi, zarazeni, gladni, u stalnoj borbi za svoje mjesto u coporu, u borbi za teritoriju a drugim coporima, u borbi sa ljudimaza teritoriju...
-
Gabrielo
#5389 Re: Problem pasa lutalica
Istina da treba prvo te od 40 kila pofatati, ali nek kupe i ove male. Narast ce i oni pa ce biti problem. Bolje sprijeciti nego lijeciti.pakica_ wrote:ali kakva je korist od hvatanja 8 kerecih beba od 1,5 mjesec?! sta, narast ce, pa ce napadat?! dok oni narastu, imas 15 kerova od po 40 kila koji vec napadaju.. u tome je fazon.. po bebe dodji nakon 10 dana, kad nafatas ovih 15(00) velikih koji ujedajuGabrielo wrote:Da bilo kakvog psa uhvate, od mene im hvala. Nijednom psu bez vlasnika nije mjesto na ulici.Tomahawk11 wrote: Ako imamo vec nekog ko je zaduzen da hvata opasne i potencijalno opasne pse, onda ne bi trebalo da neko bude izgrizen. No, nisi procitao da isti vjerovatno ne rade svoj posao kako treba, nego nahvataju pse tamo gdje im je najlakse, sta ima veze sto ce sutra opet ova zena sa djetetom naici na psa koji je napao?!
I pokupi ti tog velikog bijelog. Vidis da mu niko drugi prici ne smije.
- klixoris
#5390 Re: Problem pasa lutalica
9 ! Toliko sam ih ja izbrojaopakica_ wrote: ali kakva je korist od hvatanja 8 kerecih beba od 1,5 mjesec?! sta, narast ce, pa ce napadat?! dok oni narastu, imas 15 kerova od po 40 kila koji vec napadaju.. u tome je fazon.. po bebe dodji nakon 10 dana, kad nafatas ovih 15(00) velikih koji ujedaju
- Stjui
#5391 Re: Problem pasa lutalica
obzirna i solidarna sa svojim sugrađanima,kojima vi radite o glavi...i dajte gđice,pokušajte pisati bez redovitih psovki.psovanje je jedna krajnje neprivlačna osobina kod djevojaka/žena.pakica_ wrote: ko je istinski cukoljubac, ne zeli da pas ostane na ulici.. 99% kerova o kojima sa brinula po ulici sam sklonila sa iste kad su mi finansije to dozvolile.. zavolim to pasce k'o svoje.. kako da ga pustim da zivi izlozeno riziku.. prvenstveno ljudima.. evo i ova vjesalica ovdje zagovara kupovinu fasiranog pa mijesanje otrova u to, pa hranjenje kerova.. kakva je to psiha, jebotedan!!!!???!?!
- uglavnomja
#5392 Re: Problem pasa lutalica
hipoteticki uzmimo da se cojk istovari 3 puta vise od pasceta. po toj matematici bi svaki dan 4000 ljudi sralo po parkovimapakica_ wrote:e ovo boldano i povecano ne mozes pripisat' samo kerovima, da se razumijemouglavnomja wrote:
a sa druge strane, kakav nehuman lik mozes biti pa zeljeti zivotinjama talav zivot, bolesni, slabi, zarazeni, gladni, u stalnoj borbi za svoje mjesto u coporu, u borbi za teritoriju a drugim coporima, u borbi sa ljudimaza teritoriju...
desi se incident, jedno dijete, jedan covjek, uhvatila nuzda, ali hiljade, svaki dan ...
a smece. ista stvar. ljudi koji bacaju smece s prozora su zanemarljivoj manjini u odnosu na pascad koja raskopava kontejnere ...
oni sto traze sekundarne sirovine
- Bambi_na_kofeinu
#5393 Re: Problem pasa lutalica
Korist od sklanjanja kerecih beba je sto ih nece danima kupiti lopatom sa ulice jer uglavnom zavrse razlijepljeni ispod auta.
Btw nadam se da su ove ideje o trovanjima samo u zaru forumskog prepucavanja jer je stvarno patologija momenat.
Btw nadam se da su ove ideje o trovanjima samo u zaru forumskog prepucavanja jer je stvarno patologija momenat.
-
pakica_
#5394 Re: Problem pasa lutalica
treba mi drooooga za pascadiju, koju nemammmmGabrielo wrote:
Istina da treba prvo te od 40 kila pofatati, ali nek kupe i ove male. Narast ce i oni pa ce biti problem. Bolje sprijeciti nego lijeciti.
I pokupi ti tog velikog bijelog. Vidis da mu niko drugi prici ne smije.
peglas, majke mi! haj' ti trovat kerove, pametnije ti je, nego da meni jases po glavi iz dana u dan.. bitno je da je psovanje neprivlacno kod djevojke/zene, a ubistvo je bas seksiStjui wrote:
obzirna i solidarna sa svojim sugrađanima,kojima vi radite o glavi...i dajte gđice,pokušajte pisati bez redovitih psovki.psovanje je jedna krajnje neprivlačna osobina kod djevojaka/žena.
da je samo jedan insan taj koji sere po parkovima i baca kese kroz prozor- puno je! majku mu, zar nismo razumna bica koja bi trebala ici logikom da je sranje u parku neprihvatljivo, kao i frljakanje kesa kroz prozor.. barem sam mislila da jesmo...uglavnomja wrote:
hipoteticki uzmimo da se cojk istovari 3 puta vise od pasceta. po toj matematici bi svaki dan 4000 ljudi sralo po parkovima![]()
desi se incident, jedno dijete, jedan covjek, uhvatila nuzda, ali hiljade, svaki dan ...![]()
a smece. ista stvar. ljudi koji bacaju smece s prozora su zanemarljivoj manjini u odnosu na pascad koja raskopava kontejnere ...
oni sto traze sekundarne sirovinene diraju kese koje smrde.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5395 Re: Problem pasa lutalica
Pa eto, treba urediti. Nije fino da psi rove po kontejnerima (mada rove i ljudi, a ni to nije fino), da idu copori ulicama i u krajnjem slucaju da napadaju gradjane. Dovesti u red, pa da vidimo kako ce nam dalje biti. Hoce li problem postati hronican ili ce se bar nesto moci dovesti u red?Naslovnica wrote:Ona istina između je da se treba promijeniti zakon i uvesti eutanazija.Tomahawk11 wrote:Koliko se da primjetiti, kao i na vecini ostalih tema, ide se iz krajnosti u krajnost. Jedni bi najradije pustili kakav gas i sve pogusili, drugi bi sve zastitili....istina je negdje na sredini, vjerovatno.
![]()
Ma ok, razumijem da kad covjeku napadne dijete, da tu vise nema kompromisa. Samo kazem, treba biti malo covjecniji, prije svega radi sebe.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5396 Re: Problem pasa lutalica
Jasta biL u c i f e r wrote:For d rekord, ni ja brte nisam cukomrzac.
Imo i pse i macke.
Al da me i hanuma ugriza za dupe, ja bi je eutaniziro.
- Stjui
#5397 Re: Problem pasa lutalica
pakica_ wrote:peglas, majke mi! haj' ti trovat kerove, pametnije ti je, nego da meni jases po glavi iz dana u dan.. bitno je da je psovanje neprivlacno kod djevojke/zene, a ubistvo je bas seksiStjui wrote: obzirna i solidarna sa svojim sugrađanima,kojima vi radite o glavi...i dajte gđice,pokušajte pisati bez redovitih psovki.psovanje je jedna krajnje neprivlačna osobina kod djevojaka/žena.bolesnicima se na svasta dize, pa kontam i to..
- uglavnomja
#5398 Re: Problem pasa lutalica
pakica_ wrote:
da je samo jedan insan taj koji sere po parkovima i baca kese kroz prozor- puno je! majku mu, zar nismo razumna bica koja bi trebala ici logikom da je sranje u parku neprihvatljivo, kao i frljakanje kesa kroz prozor.. barem sam mislila da jesmo...
kada to covjek uradi u parku, to je izuzetak. ljudi imaju wc-ove, u kucama, u kafanama, ... to se desi kad prituzi nuzda. nema covjeka kojem je park jedini wc.
nego, kad smo kod kucica i matematike ... fali mi tacnih podataka, ali odakativno bi bilo ovako nekako.
prije 5 godina je bilo (manje od) 1000 kerova
sad je 12000. znaci godisnje 2200 novih.
recimo da "umre" 1000 godisnje, znaci 3200 novih se okoti
a posto je smrtnost kucica da prezivi svaki recimo 5. kucic, znaci da se godisnje moralo okotiti 16000 malih. od kojih 12.800 krepa u mukama. od bolescina, od gladi, od ljudi, od auta, od drugih pasa, od vrana ...
a to bi znacilo da se za 5 godina rodilo 80.000 kucica, od kojih je 64.000 krepalo ...
a svakako je 80% odraslih na spisku za eutanaziju, bolest, agresivnost, starost ... plus glad, borba...
i onda neko kmeci o kerecim pravima na zivot ...
Last edited by uglavnomja on 26/03/2015 12:44, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#5399 Re: Problem pasa lutalica
to on i ceka ba da se rijesi jezikaĆeTomahawk11 wrote:Jasta biL u c i f e r wrote:For d rekord, ni ja brte nisam cukomrzac.
Imo i pse i macke.
Al da me i hanuma ugriza za dupe, ja bi je eutaniziro.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5400 Re: Problem pasa lutalica
Hoce li zvati ove...kako se zovu sto pse hapse....da i hanumu uhapsevjesticanametli wrote:to on i ceka ba da se rijesi jezikaĆeTomahawk11 wrote:Jasta biL u c i f e r wrote:For d rekord, ni ja brte nisam cukomrzac.
Imo i pse i macke.
Al da me i hanuma ugriza za dupe, ja bi je eutaniziro.![]()
![]()
elem pravda za buba svabe
Mada ja opet kazem, sumnjam da bi se iz navedenog razloga bunio