nemojte povrsno citati, da vam ne umaknu sveti svehrvatski ciljevidormeo wrote:Ove nacionalisticke klerofasiste jedino na Goli otok. Dalje nema!Lakat Jebić wrote:Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije
Mostar, 7.2. 2014.
http://www.hdzbih.org/vijesti/5811-prio ... anije.html
Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
- Lakat Jebić
#5376 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
-
matematicar_teski
#5377 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Samo je danas dokazano da je FUP miljama ispred ostalih, lagano razbijanje demonstracija za pola sata
i helikopter je letio iznad sarajeva
Hoce li biti kakava akcija ciscenja grada, da se odazovemo svi mi koji volimo ovaj grad
Hoce li biti kakava akcija ciscenja grada, da se odazovemo svi mi koji volimo ovaj grad
- seln
#5378 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ili uhicen?Ripicipi wrote:Jesi l' ushicen?StupskaBitanga wrote:sa Stupa su otišla 3 vatrogasna vozilacharrrmed wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ponovo-g ... /140207125
- iPod
#5379 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Vanserijski smetljar i ljigavac, da je sreće još večeras bi dao ostavku kao i kompletna svita iz njegove privatne prćije!Breathless wrote:Kakva demagogija, da povracas. Ne treba da cudi sto je i Haustorce tako dobro u demagogiji, kad je do jucer imalo ovakvog mentora.Šveđanin wrote:
Interesantno aludiranje na 1992 u ovim okolnostima.
Jah, sve nam ovo nacinise Marsovci, a ne jedni te isti koji nam 20 godina glođu kosti.
-
Hedg
#5380 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
ova fotografija iz Tuzle me podsjeti na seriju ''Pleme''
Isti Zut

Isti Zut

-
weredsf
#5381 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Jesi siguran da je do drzave???a jake mi drzave i drzanosti.. sta imam od nje ? imam dvije diplome s kojima ne mogu ni dupe obrisati jer nisu od kvalitetnog papira
- seln
#5382 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dobro, ko su neobicni?KAMI666 wrote:Zasigurno ne bih niti bi to odobravao, zna se gdje su granice i ko je krivac. A da u svakom protestu ima budala, i to stoji. Osudjujem svakog ko digne ruku na obicne ljude.jasko_ba wrote:
Shvacam ja sve to. Ali sta da ti imas svoju radnju, prodavnicu i da smo ti mi danas uletili i sve popljackali? Da li me podrzao u toj namjeri? Nekome je to uredu izgleda.
Je li neki mali cato u opstini neobican i smijemo li ga udarati?
Smijemo li sebi uzeti za pravo da udaramo bilo koga?
- DaffyDuck
#5383 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
da ponovim, odavno se prica da ljudi nemaju s cim da radecharrrmed wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ponovo-g ... /140207125
DaffyDuck wrote: A ko je kriv sto vatrogaci nemaju opremu da gase veci pozar?! Krov na zgradi opstine gori na vise mjesta a vatrogasci imaju samo JEDNU dizalicu kojom mogu dohvatiti tu visinu da gase pozar![]()
Da podsjetim kako se Behmen hvalio donacijom iz Innsbrucka![]()
- Corto Maltese
#5384 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Sutra u 9:00. Poziv važi i za kretene koji su danas palili.matematicar_teski wrote:Samo je danas dokazano da je FUP miljama ispred ostalih, lagano razbijanje demonstracija za pola sata
Pa da i to počistimo.
-
zeljeznicar1921
#5385 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
nisam mogao odoliti

-
StupskaBitanga
#5386 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Ti stvarno misliš da bi se neko iole normalan radovao što vatrogasci riskuraju svoje živote u ovakvim situacijama i sa opremom iz 20. st?Ripicipi wrote:Jesi l' ushicen?StupskaBitanga wrote:sa Stupa su otišla 3 vatrogasna vozilacharrrmed wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ponovo-g ... /140207125
- mO k3
#5387 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Bio sam ponosan na danas događaje da su išli mirnim putem ,ali ovo sta je se danas desilo nema nikakve veze sa zdravim ljudskim razumom , ono sto cetnici nisu uspjeli , uspjeh je Bošnjo ....
Aferim bošnjaci , Aferim .... Gdje prestaje logika , tu počinje bosna .....
Strašno , strašno
Aferim bošnjaci , Aferim .... Gdje prestaje logika , tu počinje bosna .....
Strašno , strašno
- Opetja033
#5388 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hypo Banci nije nista, a koliko sam vidjela cak ni na zgradi sindikata nema nista. Grad miran i nema stete osim tramvajskih stanica ispred predsjednistva i na skenderiji sa popratnim trafikama (pored predsjednistva i kanton)[/quote]DaffyDuck wrote:Hypo banka je sve samo ne citava,vjeruj mi na rijec. Blago receno. a za ostalo se slazem.Opetja033 wrote:O'zone wrote:
A što u isto vrijeme nisi rekao da je knjižara na čošku (veselkin Masleša) čitava da je Hypo banka čitava da je Union banka čitava da je zgrada željeznica i ministrastva vanjskih poslova čitava da je apoteka sarajevo čitava kino Apolo čitavo.
To nisi vidio jel da?
Svojim ocima gledao kako debil razvaljuje u potpunosti ulazna vrata,iz 6-7 pokusaja vrata su pala i ulaz je ostao sirom otvoren.Veceras oko 7.Tada je par drotova u civilu uletilo.Mozda sam pomjesao banke ali cisto sumnjam.Prva banka od Predsjednistva prema BBI Centru,na cosku i pored Mone.Hypo banka zar ne?
-
splinter
#5389 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
bilo kako bilo još jedan dan u ovoj napaćenoj zemljici je iza nas. Nadam se da će se sutra organizovati neko čišćenje za sve nas koji volimo ovaj grad i koji smo ga branili i u proteklom ratu.
Promjene su započete, nema revolucije bez kolaterale, jbg to je cijena demokracije.
Promjene su započete, nema revolucije bez kolaterale, jbg to je cijena demokracije.
-
Breathless
#5390 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Dobro receno. To je to.Peace of mind wrote:Znali smo da imamo iskvarene, beskrupulozne političare, ... juče smo vidjeli praznoglave, nemilosrdne policajce na djelu, ... a danas smo vidjeli akciju paljevine i krađe jedva punoljetnih kretenčića, djece iz raspalih porodica ...
Vjerovatno su ovi drugi i treći proizvod ovih prvih, ali svi oni su lice i naličje istog stanja.
Na suprotnoj strani je normalan čovjek, koji je realno ugrožen od svih gore navedenih. Čovjek koji nije dio zaglupljene besciljne mase, koji ima svoje autentične potrebe koje ne ugrožavaju ničiju slobodu. Današnji dan je poraz jedino ovih ljudi, poraz kojem su i sami doprinjeli, jer su sklanjanjem u stranu dozvolili da na krucijalne društvene tokove usmjeravaju neiživljeni balavci i sumnjivi inicijatori.
- Peace of mind
#5391 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Da je tako pokazuje i ogromna šteta, blokada svega i svakoga, a sve radi glupog cilja smjene premijera Čauševića koji je nebitan stranački piun i koga će zamjeniti isti ili gori od njega, samo što je poslije ovih korumpiranih protesta pitanje kada će se ponovo steći povjerenje ljudi da na iste masovno izađu.
Da ste postavili suštinske ciljeve, kao naprimjer:
- da se primanja svih nivoa vlasti vežu za prosječnu platu u BiH ili da ovise o procentu nezaposlenih,
- da se ukinu sva dodatna primanja, komisije, mobitel, odvojen život itd. ,
- da se utvrdi gornji limit koji poslanik, ministar, premijer može mjesečno da dobije (npr. 1.500KM),
- da se rasproda vozni park kantonalnih vlada,
- da se broj uposlenih u vladama reducira na dozvoljeni minimum,
- da se svi viškovi dobijeni na taj način, koji su veliki, usmjere na podršku domaćoj proizvodnji i otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru (što mora biti 10 puta više nego do sada),
- da je budžet transparentan i lako dostupan svakom čovjeku,
- da se utvrdi imovina i preispita porijeklo 1.000 najbogatijih ljudi u BiH,
- da se sudi ljudima koji su doveli do raspada firmi kao što je Dita (ne sjećam se da je ijedan direktor u ovoj državi ikada završio u zatvoru i vratio ukradeno)
- da se povećaju carine na uvoz i time dodatno zaštiti domaća proizvodnja,
- da se trenutno prekine sa daljim zaduživanjem kod MMF-a ...
E da ste iznjeli ovakve i slične zahtjeve sve ovo bi imalo smisla i podržalo bi vas 90 posto građana BiH ... ako se već mora primjenit sila, tada zarobit najveće negativce u državi a svi znamo koji su, otet im imovinu, držat ih dok ne ispune gornje zahtjeve ...
heble li vas zgrade maloumne
Ovako ste zapalili deset zgrada, napravili štetu od par stotina miliona, za koju ćemo, košto gledam, u još dublje ropstvo kod MMfa , ..., uništili ste neprocjenjivu dokumentaciju i izdejstvovali ispunjenje nekih glupih zahtjeva kojima se ništa suštinski neće promjeniti ... ogromna energija, ogromna cijena a nizašta ...kad se crta podvuče jel se osjećate promašeno, jel osjećate da ste izmanipulirani, da li osjetite pogubne efekte svojih neinteligentnih postupaka???
Da ste postavili suštinske ciljeve, kao naprimjer:
- da se primanja svih nivoa vlasti vežu za prosječnu platu u BiH ili da ovise o procentu nezaposlenih,
- da se ukinu sva dodatna primanja, komisije, mobitel, odvojen život itd. ,
- da se utvrdi gornji limit koji poslanik, ministar, premijer može mjesečno da dobije (npr. 1.500KM),
- da se rasproda vozni park kantonalnih vlada,
- da se broj uposlenih u vladama reducira na dozvoljeni minimum,
- da se svi viškovi dobijeni na taj način, koji su veliki, usmjere na podršku domaćoj proizvodnji i otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru (što mora biti 10 puta više nego do sada),
- da je budžet transparentan i lako dostupan svakom čovjeku,
- da se utvrdi imovina i preispita porijeklo 1.000 najbogatijih ljudi u BiH,
- da se sudi ljudima koji su doveli do raspada firmi kao što je Dita (ne sjećam se da je ijedan direktor u ovoj državi ikada završio u zatvoru i vratio ukradeno)
- da se povećaju carine na uvoz i time dodatno zaštiti domaća proizvodnja,
- da se trenutno prekine sa daljim zaduživanjem kod MMF-a ...
E da ste iznjeli ovakve i slične zahtjeve sve ovo bi imalo smisla i podržalo bi vas 90 posto građana BiH ... ako se već mora primjenit sila, tada zarobit najveće negativce u državi a svi znamo koji su, otet im imovinu, držat ih dok ne ispune gornje zahtjeve ...
heble li vas zgrade maloumne
Ovako ste zapalili deset zgrada, napravili štetu od par stotina miliona, za koju ćemo, košto gledam, u još dublje ropstvo kod MMfa , ..., uništili ste neprocjenjivu dokumentaciju i izdejstvovali ispunjenje nekih glupih zahtjeva kojima se ništa suštinski neće promjeniti ... ogromna energija, ogromna cijena a nizašta ...kad se crta podvuče jel se osjećate promašeno, jel osjećate da ste izmanipulirani, da li osjetite pogubne efekte svojih neinteligentnih postupaka???
-
staradis
#5392 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Od mirnih protesta niko nema nista, bahata vlast razumije samo silu a vi i dalje pametujte.
- don vito
#5393 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Eminica, heroina budzetskih korisnikaDanas imamo i posljednji, neoborivi dokaz potpune atrofije nase gradjanske moci da uticemo na promjene u zemlji u kojoj zivimo. Godinama unistavamo i degradiramo nezavisno i progresivno misljenje pojedinca. Udruzenja gradjana, umjetnika, intelektualaca, NVO sektor - svi izbjeljeni i oglodani vlastitim strahovima, tiranijom donatorske kulture, medjunarodne zajednice, politickih stranaka koje samo sebi sluze, cinizmom i opresijom potkupljenih medija. Danas nas bijes vise nema ni jasan cilj ni formu - ostalo je da palimo vatre. Ostalo je da svoje zube okrenemo na sebe, da u bijesu vlastito tijelo grizemo. Taj bijes hrani one zbog kojih zelimo bjesniti - veceras nasi politicari analiziraju ne svoje postupke, vec upozoravaju na horor anarhije, govore o zastiti nase sigurnosti, o pogubnosti vandalizma. To je vece od banalnosti zahtjeva da plate drzavnika ne budu vise od tri puta vece od nacionalnog prosjeka, ili da se iz budzeta ne moze bolje od Skode kupiti, ili da sve koji rade u javnom sektoru trebamo prebaciti na ugovore na odredjeno vrijeme. Ne, oni veceras stoje izmedju nas i vatre. Izmedju nas i bezimene rulje u crnim duksericama. I kome cemo utjeci ako ne, ponovo, njima? Ko ce artikulisati htijenja gradjana ove zemlje, oprana od demagogije? I sa kim onda mozemo na ulice? Ja sanjam bosansko proljece - ono sto vodi ljetu. Danas je u nasoj zemlji zima, duboka, hladna. Ja sam komunalac koji veceras cisti kamenje, ja sam zena koja vise nema posao jer je izgorila trafika, ja sam kamen zgrade Predsjednistva, ja sam manifest koji trazi jasnije rijeci. I moj bijes je ogroman, hladan i gladan, i trazi saveznike.
pogledajte kako vas u lice pljuje izdanak ratno-profiterske porodice
i supljirajte o mirnim protestima
- Atlant
#5394 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
procitaj saopstenje hdz-a pa onda pricaj o demagogijama, mogu mislit sta se sprema kad se milorad vrati iz socija. vec je najavljen sastanak sa dacicem i bosicem u beogradu.Breathless wrote:Kakva demagogija, da povracas. Ne treba da cudi sto je i Haustorce tako dobro u demagogiji, kad je do jucer imalo ovakvog mentora.Šveđanin wrote:
Interesantno aludiranje na 1992 u ovim okolnostima.
Jah, sve nam ovo nacinise Marsovci, a ne jedni te isti koji nam 20 godina glođu kosti.
na hajr i na dobro!
poruka za ove piromane: YEBO LI VAM EUGEN SAVOJSKI MAJKU MALOUMNU!
- Arteta
#5395 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
eeeeeeeeemmir1 wrote:
Cijeli dan sam na protestima .
Dobio sam ciglu u nogu , te sam izvrnuo zglob na trotoar ,oteklina je prilična.
Ali kažem ovo danas nisu protesti , ovo je divljanje huligana , ovo su rušilački pohodi koji su imali za cilj samo pljačku.
Masa se pokrenula zbog nezadovoljstva , a huligani su lupali i palili da bi ukrali kompjuter ili šteku cigara.
To su djeca od 16-17 godina koja je danas bila spremna da krene prema gradu i da pljačka prodavnice , o tome su najviše pričali.
Oni drugog cilja nisu imali.
Bilo je par ljudi koji su stariji i koji su pozivali da to ne rade , tražilo se da prestanu sa pljačkanjem.
Kako je koji od njih nešto ukrao tako je odlazio sa protesta te je masa huligana postajala manja.
Ovo su ti informacije iz prve ruke sa prve linije
Očekujem da u slučaju da huligani opet krenu sa ovakvim protestima da policija uzvrati žestoko .
Takođe očekujem od građana da se ograde od ovakvog načina protesta i u slučaju da se desi da stanu rame uz rame sa policijom u odbrani grada.
Znači moram ti reći da velikim dijelom nisi u pravu.
Bio, dozivio, pisao ovdje na temi, i dobio naziv miner.
- charrrmed
#5396 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Hedg wrote:ova fotografija iz Tuzle me podsjeti na seriju ''Pleme''![]()
![]()
Isti Zut![]()
- Danguba
#5397 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
staaa, zavrsena tekma...ko pobijedi?veze s vezom wrote:Ko ide sutra na ciscenje ?
ili ostaje sve po starom osim objekata.
Last edited by Danguba on 07/02/2014 23:52, edited 1 time in total.
-
Akibh
#5398 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
Eventualno da pocnete ciscenje od kancelarije kantonalnog premijera i ovih ministara, ljudi nemaju uslova da rade...Corto Maltese wrote:Sutra u 9:00. Poziv važi i za kretene koji su danas palili.matematicar_teski wrote:Samo je danas dokazano da je FUP miljama ispred ostalih, lagano razbijanje demonstracija za pola sata
Pa da i to počistimo.
a retardiranih ljudi po forumu...
- charrrmed
#5399 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"
veze s vezom wrote:Ko ide sutra na ciscenje ?
Je li ima i u Sarajevu organizirano?
- dormeo
#5400 Re: Demonstracije u Tuzli
Sve korjenite promjene su zahtjevale kolateralu, to je tako od kad je svijeta i vijeka. Jer vlast nikad nista nece dati gradjanima sama od sebe. Vlast ce ici prvo i jedino da obezbijedi svoj licni interes, uhljebi porodicu, djecu, tetke, amidzice, i stavi prst u uho. Ja sam iznenadjen da se ovo ranije nije desilo i da gradjani nisu zapalili odavno sjedista 6-torki, 7-morki, 4-vorki i ostalih morona koji putuju 3 godine po Evropi kako bi implementirali jednu jedinu banalnu presudu suda u Strazburu Sejdic Finci, zbog koje BiH gubi milione maraka.staradis wrote:Od mirnih protesta niko nema nista, bahata vlast razumije samo silu a vi i dalje pametujte.