Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
seoBIH

#5376 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

Dobio 10 utakmica zabrane + 2 utakmice radi kartona. Nema ga prvih 8 kola naredne sezone :run:
jasko_ba

#5377 Re: Liverpool FC

Post by jasko_ba »

Mozda 6-7 utakmica max je trebalo dati, al opet, kriv je on, i sam zna da englezi jedva cekaju ovako nesto da se desi.
The Realist

#5378 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

vaučer wrote:10 utakmica kazne.
Genijalno od strane FA-a. :roll:
Pisao sam ranije o ovome, mislim da bi 3 + uslovna bilo puno bolje rješenje.
Liverpoolova naredna sezona efektivno sjebana unaprijed.
Pa zar baš nikoga ne mislite kupovati, a da valja? Mogli bi koga i prodati, pa makar i u gubitku bili (Downing, Henderson, Carroll), a za taj novac dovesti barem 2 dobra igrača i tako pokriti nedostatak Suareza. Pa ne smijete toliko o njemu ovisiti, barem ne u sljedećoj sezoni.
Edin H.

#5379 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Naravoucenije - u Engleskoj nikada nista ne priznaj, trebao je reci da se okliznuo :oops:
vaučer

#5380 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

The Realist wrote: Pa zar baš nikoga ne mislite kupovati, a da valja? Mogli bi koga i prodati, pa makar i u gubitku bili (Downing, Henderson, Carroll), a za taj novac dovesti barem 2 dobra igrača i tako pokriti nedostatak Suareza. Pa ne smijete toliko o njemu ovisiti, barem ne u sljedećoj sezoni.
Suarez je najbolji igrač Liverpoola a Liverpool nema novca da kupuje igrače te klase, naročito jer mu slijedi skupa rekonstrukcija odbrane. Dakle ulaze u sezonu bez najboljeg igrača i najboljeg napadača - dogodi li se opet surov ždrijeb kao ove sezone vrlo lako se može dogoditi kompletni fijasko na početku sezone. Mislim da je kazna pretjerana ali definitivno sam samo ljut na Suareza. On je odlučio zanemariti sve i prepustiti se svojim impulsima i opet je doveo cijeli klub u nezavidnu poziciju.
Teufik

#5381 Re: Liverpool FC

Post by Teufik »

Kazna-10 utakmica

http://www1.skysports.com/football/news ... novic-bite

Uh...falit ce ...itekako
PrtiBeeGee

#5382 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Nisam htjeo pisat nista o Suarezovom potezu dok ne bude zvanicna kazna, ali evo sad moram..... To sto je Suarez uradio naravno da osudjujem i nije primjereno ni za jedne lige na svijetu ali njihov sukob je krenuo jos od prvog dijela utakmice, da bi se nastavilo u tunelu gdje su ih igraci razdvajali (ima i clanak o tome), da bi prije samog incidenta Ivanovic provokacijama namamio Suareza da ga ugrize (sto nije bilo tesko s'obzirom na njegov karakter) i jos jednom kazem "osudjujem taj potez" ali da komisija da 10 utakmica je stvarno mnogo.... Naravno da kaznu mora dobiti i zasluzuje 100%, ali da bude ovoliko velika :| ..... do kraja sezone je ostalo par utakmica i barem sam ja mislio da je pravedno dati zabranu igranja do kraja ove sezone ali 10 utakmica to jos nisam vidjeo.... Svi vi koji pratite fudbal ste mnogo puta vidjeli da igrac protivniku slomi nogu, ruku, udari sudiju pljuje po navijacima itd itd pa ne bude ovoliko kaznjen.... Sve u svemu niko se od nas ovdje ne pita nista odluka je donesena promjenit se nece, takva ce ostat i to je to.... ALi kroz ovo se vidi da nema svatko isti kriterijum pred "komisijom" ako se u opste da tako nazvati.... Kao sto sam sve pogodio na pocetku ove sezone u vezi Liverpoola za los start nedostatak igraca na pojedinim mjestima pogodio prvih 15 kola i plasman Liverpoola na kraju sezone ( da bogdom nisam) vjerujem da ce se ovo odraziti na pocetak naredne sezone u prvih 8kola za Liverpool cime ce ga automatski iskljuciti za titulu, i tesku borbu za to 4-to mjesto i ako se vec sad vidi da su mnogi klubovi ispred nas za tu poziciju i plasman u LP sa ovakvom ekipom i Suarezom u njoj.... :run:
The Realist

#5383 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

vaučer wrote: Suarez je najbolji igrač Liverpoola a Liverpool nema novca da kupuje igrače te klase, naročito jer mu slijedi skupa rekonstrukcija odbrane. Dakle ulaze u sezonu bez najboljeg igrača i najboljeg napadača - dogodi li se opet surov ždrijeb kao ove sezone vrlo lako se može dogoditi kompletni fijasko na početku sezone. Mislim da je kazna pretjerana ali definitivno sam samo ljut na Suareza. On je odlučio zanemariti sve i prepustiti se svojim impulsima i opet je doveo cijeli klub u nezavidnu poziciju.
Pa ne mora biti igrač takve klase. Neka malo skautiraju, pogledaj Unitedove transfere u zadnje vrijeme, koliko su oni baš klasa uzeli (RVP, te rekao bih Kagawa, ali treba još vremena, ostalo su sve mladi igrači, istina, neki su poskupi bili).

Liverpoolu bi jedino bio problem da se neko ne uključi u utrku za igrača kojeg žele, ali siguran sam da i u Premu ima barem 2-3 igrača koja bi ih pojačala, a da ih ne bi previše koštala. Ima i Španija, tamo se može odlično proći.

Downing, Henderson i Carroll se mogu minimalno za 30mio prodati (takvi su Englezi), ako ne i više, te uz onih 20mio spominjanih je to barem 50mio za transfere. Mislim da se može tu nešto napraviti.

Također, možda će i Sterling biti bolji, stariji je godinu.

Ne bih rekao da je sve tako crno za Liverpool, ali moraju početi ubadati sa transferima, inače im ni tri Suareza ne bi pomogla.
The Realist

#5384 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

PrtiBeeGee wrote: ALi kroz ovo se vidi da nema svatko isti kriterijum pred "komisijom" ako se u opste da tako nazvati....
Pa ne znam baš, oni uglavnom dobro kažnjavaju, ako mogu. Barton je isto mislim 10 utakmica dobio, Terryu 4 utakmice nakon što ga je sud oslobodio, davno prije toga Rio 8 mjeseci, Cantona 9 mjeseci, Keane mislim 4 mjeseca (naravno, najviše se Unitedovih igrača sjećam), Mutu 7 mjeseci,..... Uglavnom, oni kada sjednu, neko nahebe. Jedino gdje prave razliku je ako igrač nije tako poznat, onda znaju napraviti totalni propust. Ne kažem da su uvijek dosljedni, ali znaju oni itekako veliku kaznu zalijepiti.

Veći je problem ono pravilo da ako je sudac vidio, ti ne možeš ništa uraditi, pa uopšte nije bitno šta se desilo.
PrtiBeeGee

#5385 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

The Realist wrote:
PrtiBeeGee wrote: ALi kroz ovo se vidi da nema svatko isti kriterijum pred "komisijom" ako se u opste da tako nazvati....
Pa ne znam baš, oni uglavnom dobro kažnjavaju, ako mogu. Barton je isto mislim 10 utakmica dobio, Terryu 4 utakmice nakon što ga je sud oslobodio, davno prije toga Rio 8 mjeseci, Cantona 9 mjeseci, Keane mislim 4 mjeseca (naravno, najviše se Unitedovih igrača sjećam), Mutu 7 mjeseci,..... Uglavnom, oni kada sjednu, neko nahebe. Jedino gdje prave razliku je ako igrač nije tako poznat, onda znaju napraviti totalni propust. Ne kažem da su uvijek dosljedni, ali znaju oni itekako veliku kaznu zalijepiti.

Veći je problem ono pravilo da ako je sudac vidio, ti ne možeš ništa uraditi, pa uopšte nije bitno šta se desilo.
Slazem se u potpunosti jer si realan u svemu sto pises bez obzira na rivalitet i ostalo. I opet kazem kaznu zasluzuje po meni barem do kraja sezone ali ovo ce se odraziti na pocetak sezone za Liverpool ali eto nadam se da grijesim....
MyTao

#5386 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

PUUU mater ih jebem korumpiranu... cuj 10 utakmica :-) :-)

Ko da mu ruku slomio jbt... za ovo su najvise krivi mediji koji su ono pretvorili u nesto najgore sto se ikad vidjelo na Engleskim terenima.

Nemoze mi nikako biti jasno kako je Aguero mogao proci nekaznjeno u onom namjernom gazenju Luiza... start koji je bar 10 puta gori od ovog Suarezovog...

Ako ce mo biti realni trebali su ga kazniti do kraja sezone... a i to bi bilo previse.
The Realist

#5387 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

Ja stvarno mislim da je vama najbolje da ga prodate, ako možete dobiti 30+ mio za njega. Na njega će se svi okomiti, suci će ga vjerovatno uništavati, mediji također i neka se on maksimalno primiri, trebat će "godina" dana da to prihvate ostali. Hajde, suci ga nisu nešto za počesta gaženja kažnjavali, ali zato da mu sviraju penal, neko mora nogu da mu otkine i pronosa stadionom. Pun klinac bodova ste radi toga izgubili.

Općenito je puno štete nanio ugledu kluba (koji je ovaj puta puno bolje postupio) i ja sam siguran, da Liverpool nije u sitauciji u kakvoj jeste, da bi ga i klub i navijači davno u tri pm poslali, ali ovako se pokušaju opravdanja naći, ili nadanja da će se smiriti, ili.....

Ne znam, možda ga i ova kazna smiri, ali radi mira u klubu (prvenstveno radi medija), možda ne bi bilo loše da ide (razumijem ja to da je klasa, da vam treba, ali....). Naravno, ako se nešto ne može zaraditi, onda može i ostati.

City je prodao Maria radi sličnih stvari (znam da nije ista situacija, ali nekada je jednostavno bolje i izgubiti na jednom planu, da bi na drugom možda dobio.

Znam da se većina neće složiti i razumijem zašto (vjerovatno bih isto razmišljao u vašoj situaciji).

PS
Da se zna, ja sam bio apsolutno za prodaju Rooneyja, kada je onu frku napravio i bio sam protiv produženja ugovora (ono, nije baš da ni u Unitedu gledam blagonaklono na neke stvari).
Last edited by The Realist on 24/04/2013 17:36, edited 1 time in total.
The Realist

#5388 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

MyTao wrote: Nemoze mi nikako biti jasno kako je Aguero mogao proci nekaznjeno u onom namjernom gazenju Luiza... start koji je bar 10 puta gori od ovog Suarezovog...
Zato što imaju ono glupo pravilo da ako sudija vidi neku situaciju, da se naknadno ne može kazniti. Staviše, možda to nije njihovo, nego FIFA-ino (ili UEFA-ino) pravilo, za koje FIFA (UEFA) isključivo zahtijeva da se sprovodi i to pod prijetnjom sankcija.
Teufik

#5389 Re: Liverpool FC

Post by Teufik »

Da mu je ovo prvi put da napravi neko sranje prosao bi sa do 5 utakmica vjerujem,ali na njegovu zalost,grizao je i pravio je sranja i ranije.
Mislim da je to presudilo kod odredjivanja duzine kazne.
MyTao

#5390 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Liverpool nemoze priustiti da proda Suareza... ako ikad zele vidjeti LP ponovo moraju zadrzati njega, i traziti igrace slicne njemu... Budimo realni, Liverpool bez Suareza bi se trenutno mozda i borio za opstanak...

Trebaju se pojacati na ljeto, i pokusati napraviti nesto slijedece sezone... ako nista onda ce on sam traziti da ode, sto je razumljivo... Ja nimalo ne vjerujem Brendonu, al mislim da zasluzuje jos jednu sezone i nadam se da grijesim, al mislim da on nije trener koji moze nesto zanacajno napraviti...

Znaci bilo bi ludo prodati Suareza... jedino ako mogu dovesti igraca kao Cavani ili Falcao... mada mu ni oni nisu dostojna zamjena.
bosanska senzacija

#5391 Re: Liverpool FC

Post by bosanska senzacija »

Puno je 10 utakmica ako u obzir uzmemo da su neki igrači za lomljene kostiju dobijali duplo manj kazne.

Dao je 200 000 u dobrotvorne svrhe, izvinuo se i priznao grešku.

Najviše 4-5 utakmica kazne i obavezan odlazak kod psihijatra bi po meni bila neka realna kazna.
Edin H.

#5392 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Marija je City prodao zato sto je u principu neubicajeno da hoces da postrprajcas menadzera :D

Zasto ovdje pisete da ce propustiti osam utakmica sljedece sezone, kada se radi o sest?
The Realist

#5393 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

Edin H. wrote:Marija je City prodao zato sto je u principu neubicajeno da hoces da postrprajcas menadzera :D

Zasto ovdje pisete da ce propustiti osam utakmica sljedece sezone, kada se radi o sest?
Da, ali su dugo čekali i na kraju vidjeli da nema smisla više čekati.

2 utakmice još radi kartona.

No, zahvata li to barem jednu utakmicu kupa nekog?
MyTao

#5394 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Teufik wrote:Da mu je ovo prvi put da napravi neko sranje prosao bi sa do 5 utakmica vjerujem,ali na njegovu zalost,grizao je i pravio je sranja i ranije.
Mislim da je to presudilo kod odredjivanja duzine kazne.
Mislim da su presudni bili ipak mediji i Prime Minister Cameroon koji je trazio da se od njeg napravi primjer :-)

Grizao je u drugoj ligi, nevidim sta to ima sa FA-om...
The Realist wrote:
Edin H. wrote:Marija je City prodao zato sto je u principu neubicajeno da hoces da postrprajcas menadzera :D

Nece zbog kartona propustati utakmice, jer se to sa kartonima brise posle 2. sedmica Aprila... ili tako nesto.
Edin H.

#5395 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

The Realist wrote:

Da, ali su dugo čekali i na kraju vidjeli da nema smisla više čekati.

Ma kojih kartona, BBC website kaze sest utakmica sljedece sezone.
Ajant

#5396 Re: Liverpool FC

Post by Ajant »

Vjerovatno će kazna biti smanjena nakon žalbe, mislim 10 utakmica suspenzije je previše s obzirom kakvi sve istupi prolaze bez kartona. Defoe je prije par godina isto ovako ugrizao Mascherana pa nikom ništa...
The Realist

#5397 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

MyTao wrote:Liverpool nemoze priustiti da proda Suareza... ako ikad zele vidjeti LP ponovo moraju zadrzati njega, i traziti igrace slicne njemu... Budimo realni, Liverpool bez Suareza bi se trenutno mozda i borio za opstanak...

Trebaju se pojacati na ljeto, i pokusati napraviti nesto slijedece sezone... ako nista onda ce on sam traziti da ode, sto je razumljivo... Ja nimalo ne vjerujem Brendonu, al mislim da zasluzuje jos jednu sezone i nadam se da grijesim, al mislim da on nije trener koji moze nesto zanacajno napraviti...

Znaci bilo bi ludo prodati Suareza... jedino ako mogu dovesti igraca kao Cavani ili Falcao... mada mu ni oni nisu dostojna zamjena.
Problem je što se dolazi do stadija da Suarez možda više štete počinje praviti. Šta ako se suci na njega okome, pa malo, malo krene propuštati utakmice, a nije baš da je njemu tako teško naći razlog za kazniti ga. Teško će se on u potpunosti promijeniti, jer on puno stvari radi instinktivno, a to nije lako kontrolisati.

No dobro, neću o tome više (to je ionako neko subjektivno mišljenje), vidjet ćemo šta će biti.
The Realist

#5398 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

MyTao wrote: Nece zbog kartona propustati utakmice, jer se to sa kartonima brise posle 2. sedmica Aprila... ili tako nesto.
Aha, to je već dosta bolje.
Ajant wrote:Vjerovatno će kazna biti smanjena nakon žalbe, mislim 10 utakmica suspenzije je previše s obzirom kakvi sve istupi prolaze bez kartona. Defoe je prije par godina isto ovako ugrizao Mascherana pa nikom ništa...
Ali je sudija bio tu, tako da nisu ni mogli reagovati.
Edin H.

#5399 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Ajant wrote:Vjerovatno će kazna biti smanjena nakon žalbe, mislim 10 utakmica suspenzije je previše s obzirom kakvi sve istupi prolaze bez kartona. Defoe je prije par godina isto ovako ugrizao Mascherana pa nikom ništa...
Mogli bi ga jos vise opauciti ako se zali, ali valjda nece, jer javno mijenje u Engleskoj ipak vecinom misli da je kazna previsoka.
Ajant

#5400 Re: Liverpool FC

Post by Ajant »

The Realist wrote:
Ali je sudija bio tu, tako da nisu ni mogli reagovati.
Pravilo da sudijska odluka onemogućava FA da dodatno kažnjava je uvedeno kasnije, pročitah negdje.
Post Reply