Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
archi_a
#5376 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja vjerujem u svoju logiku i u pravila i znam sigurno da neću iz lijeve trake u kružnom toku smotati u azize jer ne vjerujem u logiku vozača u desnoj traci koji možda neće smotati u azize jer će odlučiti da produži prema dobrinji.
neću dalje na ovu temu.
-
archi_a
#5377 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Upravo zato su stručna lica i donijela pravilo da se nikad iz unutrašnje trake ne isključuje u prvu ulicu desno jer time dobijaš na većoj preglednosti i reakciji, obzirom da je prilikom uključenja u kružni tok prvi desni spoj ili izlaz iz kružnog uglavnom veoma blizu i vrlo brzo.
-
Naslovnica
#5378 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Svrha mu je kao i kod svih ostalih bespotrebnih semafora u gradu - da firma STEP i oni s kojima se tale uzmu još više budžetskih para.kakaljin wrote:So What! wrote:Izgradnja Južne longitudinale - 11. 05. 2018. @ Mamkić (SSC)
Koja je funkcija ovog semafora sem kada se pusti saobracaj u punom kapacitetu da usporava saobracaj
- Prpa.ba
#5379 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.
-
kakaljin
#5380 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.
-
noviclan
#5381 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ovamo lijevi je koldzina kuca pa su slucajno stavili tu zebru da moze prosetati kera trgomkakaljin wrote:Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.
- Logovan
#5382 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A mogli su staviti na semafor ono čudo koje pritisneš da se upali zeleno svjetlo. Sve dok nema pješaka, vozači normalno prolaze.kakaljin wrote:Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.
Ne znam zašto se ovo skoro nikako ne postavlja.
Last edited by Logovan on 12/05/2018 17:52, edited 1 time in total.
- Mišo_Kovač
#5383 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jes, sluzi za prelazak pjesaka na tom jako prometnom dijelu ceste. S jedne strane naselje, s druge strane žbunje i dvije kućetine... Izlizat ce se zebra za dva dana od svekolikih pješaka 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5384 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zeznuto je zbog trolejbuske linije, a opet niko ne bi se penjao vec bi svi isli dole...kakaljin wrote:Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.
Moze se napraviti, ali je skuplje rjesenje...
Btw, iako ima semafor kod autobusne, opet pjesaci prelaze na crveno... Koji ce onda djavo
A i kompletna dionica za sada nista previse ne znaci, bez 2 trake skroz do nove hife...
- So What!
-
bit101
#5386 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zna li ko cemu sluzi ovo prosirenje prije kruznog??? Neka stanica ili...?

- saravara
#5387 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Daj Bože da je ovo trolejbuska stanica...aminbit101 wrote:Zna li ko cemu sluzi ovo prosirenje prije kruznog??? Neka stanica ili...?
- Logovan
#5388 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakva razlika u odnosu na prije.
Kada će nastaviti prema Bosmalu i prema zgradi koju treba rušiti? Šteta će biti ako ovako bude stajalo nedovršeno.
Kada će nastaviti prema Bosmalu i prema zgradi koju treba rušiti? Šteta će biti ako ovako bude stajalo nedovršeno.
- mayab
#5389 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da , prema Bosmalu i dalje je uz to cesta ravna kakvoj oranici, ono je malo reći strašno.....Logovan wrote:Kakva razlika u odnosu na prije.![]()
I nije mi jasno zasto ne uradise jos ovih 100 m do "zgrade zvane čežnja"(koja će zagorčavati život još ko zna koliko godina!) preko onog parkinga i skladišta, tu je sve čisto i jednostavno

A ovde se vidi umjetnost izrade šahtova beha stranačkih neimara, i onih koji im to dopuštaju

-
bit101
#5390 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne može biti trolejbuska jer je ona odmah poslije kružnog, zato mi nije jasno šta je ovo. Najvjerovatnije će biti da su nešto zajebali.saravara wrote:Daj Bože da je ovo trolejbuska stanica...aminbit101 wrote:Zna li ko cemu sluzi ovo prosirenje prije kruznog??? Neka stanica ili...?
-
tec
#5391 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakva brza cesta? Ne ovo je autoput!!!!kakaljin wrote:Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.
Ljudi šta pišete, ovo je gradska saobraćajnica za veći protok saobraćaja ne za veće brzine.
-
noviclan
#5392 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
tec wrote:Kakva brza cesta? Ne ovo je autoput!!!!kakaljin wrote:Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.![]()
![]()
![]()
Ljudi šta pišete, ovo je gradska saobraćajnica za veći protok saobraćaja ne za veće brzine.![]()
![]()
aha protok i onda stave 50km/h kao u zagrebackoj a kod ohr sjednu u golf5 i slikaju preko 61 km/h
-
k4mi
#5393 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo sto si oznacio je poslije kruznog toka a ne prije. Trebala bi biti trolejbuska stanica jer koliko vidim prije kruznog toka je nema.bit101 wrote:Ne može biti trolejbuska jer je ona odmah poslije kružnog, zato mi nije jasno šta je ovo. Najvjerovatnije će biti da su nešto zajebali.saravara wrote:Daj Bože da je ovo trolejbuska stanica...aminbit101 wrote:Zna li ko cemu sluzi ovo prosirenje prije kruznog??? Neka stanica ili...?
-
noviclan
#5394 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

nikada mi nece biti jasno zasto ne prave ovo duze izlivne trake ovdje moze max 7-8 automobila skrenuti kao sto su sranje napravili prema vracama ostrvo ocrtano zjapi ku4cu kuzmanu i savjesne pjesake koji pretrcavaju ulicu
- amar1994
#5395 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ima 55000 semafora

-
bit101
#5396 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako će ovdje biti pretrčavanja, ako bude stanica. Dzaba svi pothodnici i liftovi, što bi neko išao tuda kad može preko cestek4mi wrote:Ovo sto si oznacio je poslije kruznog toka a ne prije. Trebala bi biti trolejbuska stanica jer koliko vidim prije kruznog toka je nema.bit101 wrote:Ne može biti trolejbuska jer je ona odmah poslije kružnog, zato mi nije jasno šta je ovo. Najvjerovatnije će biti da su nešto zajebali.saravara wrote: Daj Bože da je ovo trolejbuska stanica...amin
-
Forumerrer
#5397 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni je neprirodno iskljucenje prema stadionu iz pravca Aneksa. Prevelik ugao.
Malo je reci sa su pretjerali sa semaforima, ali kako bi onda Step zaradjivao....
Nista ovo nece rijesiti, samo ce dodatne cepove stvoriti. Nadao sam se da ce produziti jos 100 metara do raskrsnice i tu napraviti kruzni tok.
Malo je reci sa su pretjerali sa semaforima, ali kako bi onda Step zaradjivao....
Nista ovo nece rijesiti, samo ce dodatne cepove stvoriti. Nadao sam se da ce produziti jos 100 metara do raskrsnice i tu napraviti kruzni tok.
-
kakaljin
#5398 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da za veci i brzi protok saobracaja, ne znam sta je problem, cresh testovi se rade na 60 i vidimo sta bude od auta, a ovdje ce biti to ogranicenje i oni bezpotreban pjesacki stavljaju tu a imaju dole blizu kod stadiona rasksnicu i gore na kruznom.tec wrote:Kakva brza cesta? Ne ovo je autoput!!!!kakaljin wrote:Ako nije raskrsnica, a ovo bi trebala biti brza cesta da se rastereti saobracaj onda su trebali pasarelu napraviti. Ako je toliko potrebno da ima toliko pjesaka koji trebaju presjeci tu nego ici do raskrsnice kod stadiona ili gore na kruzni.Prpa.ba wrote:Pored te, ima i funkciju da pjesaci predju ulicu.![]()
![]()
![]()
Ljudi šta pišete, ovo je gradska saobraćajnica za veći protok saobraćaja ne za veće brzine.![]()
![]()
- Qler
#5399 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Je li se ovo ne vidi od drveta ili se ne moze na parking sad skrenuti iza lorisa?
- Mišo_Kovač
#5400 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ulaz na parking je s Trga heroja, iza Palme, i to je to (tako je barem bilo planirano)Qler wrote:Je li se ovo ne vidi od drveta ili se ne moze na parking sad skrenuti iza lorisa?