Sada se služiš jeftinom demagogijom. Mislio sam da pripadaš liberalnoj opciji koja gleda vizionarski i gradi budućnost bez sukoba. Do pomirenja treba da dođe. Šta bi to ti uradio sa abdićevcima? Napravio ih građanima drugog reda bez prava na političko organizovanje. Ako je SDA bila u koaliciji sa SDS-om od rata do danas, zašto bi abdićevci bili marginalizovani, pogotovo ako je to način da se sa vlasti skine kriminalna vlast SDP koruptokracije, čija je personifikacija multimilioner Lipovača...It_is_a_Leclerc wrote:Nama je jednom Fikret Abdić bio na vlasti, pa je 3000 Bošnjaka otišlo pod crnu zemlju. Ruka mu otpala dabogda k'o bude glasao da se na vlast vrate.Shahab wrote:Komšić nije u mogućnosti kontrolisati kombinacije lokalnih interesa. I nakon slijedećih izbora različite kombinacije bit će neminovnost. Lipovača je simbol nepotizma i korupcije, čak i prema bosanskim standardima. Ako se sutra izglasa nepovjerenje njegovoj neuspješnoj vladi, uz pomoć glasova DF, treba da slavite taj dan kao dan oslobođenja od SDP diktature nekompetentnosti, korupcije i nepotizma.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Shahab
#5376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- shiljak
#5377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U hrvatskoj najviše lajkova ima Kukuriku koalicija 37.5K, i to koalicija.. ove ostale max 5-10k
DF kod nas ima 38K
Stranka Kokuza ima 53K
Zašto ovo pišem? Čisto informativno
Sigurno da će DF imati najviše lajkova, možda preko 60-70K do kraja izbora 
DF kod nas ima 38K
Stranka Kokuza ima 53K
Zašto ovo pišem? Čisto informativno
- webby-x
#5378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lajkovima do pobjede.shiljak wrote:Sigurno da će DF imati najviše lajkova, možda preko 60-70K do kraja izbora
- shiljak
#5379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i revolucije 
Možda se nekad i ovi naši udruže, ko ova Kukuriku
Možda se nekad i ovi naši udruže, ko ova Kukuriku
- It_is_a_Leclerc
#5380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nemam ništa protiv DNZ-a, a pogotovo ne protiv "prosvjetljene" struje koja je okrenula leđa Abdiću na čelu sa dr. Sabljaković. Međutim, protiv sam kleptomanske porodice Abdić koja je Krajinu od kraja 90-tih zavila u crno svaki put kad bi im se za to ukazala prilika. Da je Bakir Izetbegović sjeo sa nekim normalnim DNZ-ovcem, pa ni po' jada. Ali, kad sjedne za stol sa Elvirom Abdić-Jelenović, e onda je to prvoklasna izdaja. Jer, nije isto sjesti za stol sa Momčilom Krajišnikom i Mirkom Šarovićem.Shahab wrote:Sada se služiš jeftinom demagogijom. Mislio sam da pripadaš liberalnoj opciji koja gleda vizionarski i gradi budućnost bez sukoba. Do pomirenja treba da dođe. Šta bi to ti uradio sa abdićevcima? Napravio ih građanima drugog reda bez prava na političko organizovanje. Ako je SDA bila u koaliciji sa SDS-om od rata do danas, zašto bi abdićevci bili marginalizovani, pogotovo ako je to način da se sa vlasti skine kriminalna vlast SDP koruptokracije, čija je personifikacija multimilioner Lipovača...It_is_a_Leclerc wrote:Nama je jednom Fikret Abdić bio na vlasti, pa je 3000 Bošnjaka otišlo pod crnu zemlju. Ruka mu otpala dabogda k'o bude glasao da se na vlast vrate.Shahab wrote:Komšić nije u mogućnosti kontrolisati kombinacije lokalnih interesa. I nakon slijedećih izbora različite kombinacije bit će neminovnost. Lipovača je simbol nepotizma i korupcije, čak i prema bosanskim standardima. Ako se sutra izglasa nepovjerenje njegovoj neuspješnoj vladi, uz pomoć glasova DF, treba da slavite taj dan kao dan oslobođenja od SDP diktature nekompetentnosti, korupcije i nepotizma.
Nisam ni za Lipovačinu diktaturu podobnih, ali ako moram birati između njega i osuđenog kriminalca Šefika Smlatića na čelu kantonalne vlade, izabrao bih Lipovaču bez ikakve sumnje.
Željko Komšić i DF moraju pažljivo birati koalicione partnere ili nam reći da li su oni nastali samo da popune prostor nasatao upokojenjem rahmetli Stranke za bih...
- Havatar
#5381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako Komsic smanjuje svoju glasacku bazu polako, prvo je odlucio da mu ne trebaju srpski i hrvatski glasovi, onda je odlucio da ce biti politicki predstavnik Bosanaca cime je svoju bazu glasaca smanjio za Bosnjake i za ostale koji nisu Bosanci a kako bude odmicalo vrijeme to ce se smanjivanje nastaviti pa ce na kraju biti predstavnik samo svoje porodice. Sto se tice tvrdnje da su protiv Komsica na ovom forumu partijski aktivisti drugih stranaka to nije tacno posto kad se pogleda ko je pisao protiv njega 90% su to legitimni Hrvati koji su ljuti na njega zbog toga sto nema sertifikat da je Hrvat a ostatak su vecinom salonci uz ponekog aktivistu neke stranke . Ono sto je cudno je sto se javljaju nekakvi razocarani glasaci SDP koji kazu da ce glasati za njega pa se postavlja pitanje zbog cega su oni razocarani u SDP. Ako su oni glasali za SDP da bi dokazali Srbima kako nisu nacionalisti onda je samim dolaskom na vlast SDP i pobjedom na izborima to ispunjeno tako da nemaju zbog cega da se ljute na Zlatka posto ono sto su zeljeli to su i dobili. Ako su razocarani zbog toga sto nije napravljena drzava za covjeka onda im ni tu nije kriv Zlatko nego su krivi oni sto su povjerovali u ono za sta se vidjelo da je samo parola smisljena da asocira na socijalizam sa ljudskim likom i da na foru jugonostalgije uzme glasove tako da i u jednom i u drugom slucaju nemaju zbog cega da se ljute na njega i nemaju razlog da glasaju za neku drugu stranku osim SDP posto bi glasanje za Komsica bilo samo racionalizacija inace neracionalne ljutnje na Zlatka sto nije postao novi drug masinbravar. Teza da Komsic treba da racuna na urbani glas isto tako ne stoji posto je dovoljno da se vidi u kojim gradovima na lokalnim izborima je pobijedio SDP i odmah ta teza pada u vodu.
- Shahab
#5382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I šta sugeriše tvoj post? Glasajte za SDA i dajte mandat nesposobnom i pokvarenom Tihiću da do kraja uništi državu i privredu, odnosno budućnost i šanse mladih da nađu pristojan posao i pokrenu živote u pozitivnom smjeru. Napadati Komšića a prešučivati zločine SDA prema narodu i državi nema nikakvog smisla, ni logičkog opravdanja. Svaki politički projekat koji urušava pogubni oligopol SDA-SDP predstavlja pozitivnu pojavu. Zato puna podrška Komšiću i DF.Havatar wrote:Kako Komsic smanjuje svoju glasacku bazu polako, prvo je odlucio da mu ne trebaju srpski i hrvatski glasovi, onda je odlucio da ce biti politicki predstavnik Bosanaca cime je svoju bazu glasaca smanjio za Bosnjake i za ostale koji nisu Bosanci a kako bude odmicalo vrijeme to ce se smanjivanje nastaviti pa ce na kraju biti predstavnik samo svoje porodice. Sto se tice tvrdnje da su protiv Komsica na ovom forumu partijski aktivisti drugih stranaka to nije tacno posto kad se pogleda ko je pisao protiv njega 90% su to legitimni Hrvati koji su ljuti na njega zbog toga sto nema sertifikat da je Hrvat a ostatak su vecinom salonci uz ponekog aktivistu neke stranke . Ono sto je cudno je sto se javljaju nekakvi razocarani glasaci SDP koji kazu da ce glasati za njega pa se postavlja pitanje zbog cega su oni razocarani u SDP. Ako su oni glasali za SDP da bi dokazali Srbima kako nisu nacionalisti onda je samim dolaskom na vlast SDP i pobjedom na izborima to ispunjeno tako da nemaju zbog cega da se ljute na Zlatka posto ono sto su zeljeli to su i dobili. Ako su razocarani zbog toga sto nije napravljena drzava za covjeka onda im ni tu nije kriv Zlatko nego su krivi oni sto su povjerovali u ono za sta se vidjelo da je samo parola smisljena da asocira na socijalizam sa ljudskim likom i da na foru jugonostalgije uzme glasove tako da i u jednom i u drugom slucaju nemaju zbog cega da se ljute na njega i nemaju razlog da glasaju za neku drugu stranku osim SDP posto bi glasanje za Komsica bilo samo racionalizacija inace neracionalne ljutnje na Zlatka sto nije postao novi drug masinbravar. Teza da Komsic treba da racuna na urbani glas isto tako ne stoji posto je dovoljno da se vidi u kojim gradovima na lokalnim izborima je pobijedio SDP i odmah ta teza pada u vodu.
- Havatar
#5383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sugerise da oni koji misle da glasaju za multietnicne stranke nemaju nijedan razlog da se ljute na Lagumdziju i objasnio sam zbog cega tako da na izborima treba da glasaju za SDP, oni koji su promijenili politicki stav i shvatili da su multietnicne stranke ubleha oni treba da glasaju za one stranke koje nisu multietnicne tako da opet ne treba da glasaju za Komsica. Osim toga sto su sve multietnicne stranke ubleha i Komsic kao politicar je ubleha pa je tako on i njegova stranka ubleha na kvadrat i glasanje za njegovu stranku bi samo znacilo bacen glas.Shahab wrote:I šta sugeriše tvoj post? Glasajte za SDA i dajte mandat nesposobnom i pokvarenom Tihiću da do kraja uništi državu i privredu, odnosno budućnost i šanse mladih da nađu pristojan posao i pokrenu živote u pozitivnom smjeru. Napadati Komšića a prešučivati zločine SDA prema narodu i državi nema nikakvog smisla, ni logičkog opravdanja. Svaki politički projekat koji urušava pogubni oligopol SDA-SDP predstavlja pozitivnu pojavu. Zato puna podrška Komšiću i DF.Havatar wrote:Kako Komsic smanjuje svoju glasacku bazu polako, prvo je odlucio da mu ne trebaju srpski i hrvatski glasovi, onda je odlucio da ce biti politicki predstavnik Bosanaca cime je svoju bazu glasaca smanjio za Bosnjake i za ostale koji nisu Bosanci a kako bude odmicalo vrijeme to ce se smanjivanje nastaviti pa ce na kraju biti predstavnik samo svoje porodice. Sto se tice tvrdnje da su protiv Komsica na ovom forumu partijski aktivisti drugih stranaka to nije tacno posto kad se pogleda ko je pisao protiv njega 90% su to legitimni Hrvati koji su ljuti na njega zbog toga sto nema sertifikat da je Hrvat a ostatak su vecinom salonci uz ponekog aktivistu neke stranke . Ono sto je cudno je sto se javljaju nekakvi razocarani glasaci SDP koji kazu da ce glasati za njega pa se postavlja pitanje zbog cega su oni razocarani u SDP. Ako su oni glasali za SDP da bi dokazali Srbima kako nisu nacionalisti onda je samim dolaskom na vlast SDP i pobjedom na izborima to ispunjeno tako da nemaju zbog cega da se ljute na Zlatka posto ono sto su zeljeli to su i dobili. Ako su razocarani zbog toga sto nije napravljena drzava za covjeka onda im ni tu nije kriv Zlatko nego su krivi oni sto su povjerovali u ono za sta se vidjelo da je samo parola smisljena da asocira na socijalizam sa ljudskim likom i da na foru jugonostalgije uzme glasove tako da i u jednom i u drugom slucaju nemaju zbog cega da se ljute na njega i nemaju razlog da glasaju za neku drugu stranku osim SDP posto bi glasanje za Komsica bilo samo racionalizacija inace neracionalne ljutnje na Zlatka sto nije postao novi drug masinbravar. Teza da Komsic treba da racuna na urbani glas isto tako ne stoji posto je dovoljno da se vidi u kojim gradovima na lokalnim izborima je pobijedio SDP i odmah ta teza pada u vodu.
- shiljak
#5384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije važno je li multietnična ili nije, važno je kako će da radi i da li će joj se prije svega pružiti šansa da radi, a to zavisi od glasača.
- Dozer
#5385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim ja da si ti ljubitelj SDA, a i da rata i borbi nisi ocima vidio. Vidis, na moju veliku zalost, nisam nosio bijelu kacigu i registrovao sta SDA radi, nego sam to registrovao s puskom skacuci sirom BiH.Paranoid wrote: Da budemo jasni...ti navodis ono sto si ti vidio u periodu 92-95. i hoces da ti povjerujem da si vidio stradanje nevinih lica iz stranacke pobude...koristti itd....
I to naravno nemozes da argumentujes ali zato treba da ti svi "naivno" vjerujemo...
Nemoj zajebavat... znaci ti si u ratu nosio bijelu kacigu i registrovao sta SDA radi...
![]()
![]()
Ali, evo par jendostavnih pitanja za tebe, pa ako imas dovoljno vijuga, onda ces ih i upaliti i dati odgovore.
1. Ko je kontrolisao svu humanitarnu pomoc tokom rata i kako je moguce da je sva kvalitetnija hrana (danski feta sir, riba, itd.) zavrsavala na pijacama i prodavala se po basnoslovnim cijenama?
2. Zasto je Sefer smijenjen, a kasnije ga se pokusalo i ubiti, odmah nakon sto je izlozio planove za deblokade i ofanzive s ciljem oslobadjanja i Sarajeva i BiH?
3. Zasto je sav komandni kadar izvucen iz Srebrenice mjesec dana prije ofanzive i pada iste, i zasto se jedinicama izvana (Tuzla, Sarajevo, Zenica) nije dozvolilo da odu u ispomoci deblokadu?
4. Zasto je SDA krajem '91 i pocetkom '92 JNA i SDS-u prepustila sva skladista oruzja TO, a zatim i dozvolila iseljavanje svih kasarni sa svim oruzjem koje je bilo u njima, iako su znali da je SDS vec mjesecima s civilnih slepara dijelio vojno oruzje svojim kadrovima?
Hvala unaprijed.
- Paranoid
#5386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Savako od tvojih pitanja je na ovom forumu jako dobro objašnjeno, tako da ti predlažem da na forumskom pretraživaču ukucaš sva svoja pitanja i dobićeš odgovore..
Uostalom ti si na forumu od 2008..pa nije moguće da si propustio takve rasprave..
... i ne moraš mi se zahvaljivat..
PS: Nisam nikad bio esdeaovac niti njihov potparol..kapiš?
Uostalom ti si na forumu od 2008..pa nije moguće da si propustio takve rasprave..
... i ne moraš mi se zahvaljivat..
PS: Nisam nikad bio esdeaovac niti njihov potparol..kapiš?
- Dozer
#5387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ja nista propustio, a na forumu sam jos par godina duze 
Upravo te i pitam sve ovo jer ja znam odgovore. Ali, cini mi se da ih ti nemas... A divno je ako nisi esdeaovac. Zasto ih onda branis?
Upravo te i pitam sve ovo jer ja znam odgovore. Ali, cini mi se da ih ti nemas... A divno je ako nisi esdeaovac. Zasto ih onda branis?
- Paranoid
#5388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne branim ja SDA ali mi idu na nerve komentari protkani optužnicama iza kojih ne stoji nikakav argument, presuda itd..Dozer wrote:Nisam ja nista propustio, a na forumu sam jos par godina duze
Uostalom idemo u offtopic jer tema je o DF i ŽK...prema tome...sayonara
-
muzicar_iz_parka
#5389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne postoji politička platforma koja bi bila u stanju zadovoljiti sva tri naroda, ostali su nebitni jer ih nema puno.Havatar wrote:Kako Komsic smanjuje svoju glasacku bazu polako, prvo je odlucio da mu ne trebaju srpski i hrvatski glasovi, onda je odlucio da ce biti politicki predstavnik Bosanaca cime je svoju bazu glasaca smanjio za Bosnjake i za ostale koji nisu Bosanci a kako bude odmicalo vrijeme to ce se smanjivanje nastaviti pa ce na kraju biti predstavnik samo svoje porodice. Sto se tice tvrdnje da su protiv Komsica na ovom forumu partijski aktivisti drugih stranaka to nije tacno posto kad se pogleda ko je pisao protiv njega 90% su to legitimni Hrvati koji su ljuti na njega zbog toga sto nema sertifikat da je Hrvat a ostatak su vecinom salonci uz ponekog aktivistu neke stranke . Ono sto je cudno je sto se javljaju nekakvi razocarani glasaci SDP koji kazu da ce glasati za njega pa se postavlja pitanje zbog cega su oni razocarani u SDP. Ako su oni glasali za SDP da bi dokazali Srbima kako nisu nacionalisti onda je samim dolaskom na vlast SDP i pobjedom na izborima to ispunjeno tako da nemaju zbog cega da se ljute na Zlatka posto ono sto su zeljeli to su i dobili. Ako su razocarani zbog toga sto nije napravljena drzava za covjeka onda im ni tu nije kriv Zlatko nego su krivi oni sto su povjerovali u ono za sta se vidjelo da je samo parola smisljena da asocira na socijalizam sa ljudskim likom i da na foru jugonostalgije uzme glasove tako da i u jednom i u drugom slucaju nemaju zbog cega da se ljute na njega i nemaju razlog da glasaju za neku drugu stranku osim SDP posto bi glasanje za Komsica bilo samo racionalizacija inace neracionalne ljutnje na Zlatka sto nije postao novi drug masinbravar. Teza da Komsic treba da racuna na urbani glas isto tako ne stoji posto je dovoljno da se vidi u kojim gradovima na lokalnim izborima je pobijedio SDP i odmah ta teza pada u vodu.
- Dozer
#5390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Paranoid
Da, OT je, ali samo djelimicno. Jer - DF bi upravo na tim stvarima mogao dobro politicki profitirati na izborima sljedece godine. Ali...
Argumenti? Presude? Argumenata sam ti vec dovoljno iznijeo, a presude ce biti onda kada SDA vise ne bude u i na vlasti. Do tada - sayonara. Razlog je jednostavan - ko je jos ikada, igdje i za bilo sta, a da ima imalo pameti, sam sebe optuzio, a zatim sebi sudio i sebi presudio da je kriv? Ti mi daj primjer toga, i ja cu odmah klapit' usima.
Da, OT je, ali samo djelimicno. Jer - DF bi upravo na tim stvarima mogao dobro politicki profitirati na izborima sljedece godine. Ali...
Argumenti? Presude? Argumenata sam ti vec dovoljno iznijeo, a presude ce biti onda kada SDA vise ne bude u i na vlasti. Do tada - sayonara. Razlog je jednostavan - ko je jos ikada, igdje i za bilo sta, a da ima imalo pameti, sam sebe optuzio, a zatim sebi sudio i sebi presudio da je kriv? Ti mi daj primjer toga, i ja cu odmah klapit' usima.
- Banksy
#5391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je zadani defekt Daytona koji nas limitira u (svakako traljavim i sporadičnim) pokušajima da se možda ujedinimo oko dobre ideje i pokušamo izgraditi normalnu državu.muzicar_iz_parka wrote:
Ne postoji politička platforma koja bi bila u stanju zadovoljiti sva tri naroda, ostali su nebitni jer ih nema puno.
Dok je Daytona Komšić će, ako želi uspjeh, ići na bošnjačke glasove + šačica ''nebitnih''. I to ruralne bošnjačke, ne gradske.
Nije SDP bezveze postavio Bećirevića za načelnika Općine Centar.
-
Hafis
#5392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa da li vi stvarno mislite da će Komšić preći izborni prag?
Možda par zastupnika u federalni dom i kapak.
Prije svega veoma suženo područje djelovanja - 2-3 kantona, i to još u borbi s lokalnim meštrima za bošnjačke glasove.
Stranke bez programa, okupljene oko jednog čovjeka, ako im se posreći pokupe glasove na ''buku'' u prvom pojavljivanju, a onda po zakonu logike slijedi osipanje.
On je prastari lik na ovoj političkoj sceni i samo bi mu još naivčina mogla dati glas.
Možda par zastupnika u federalni dom i kapak.
Prije svega veoma suženo područje djelovanja - 2-3 kantona, i to još u borbi s lokalnim meštrima za bošnjačke glasove.
Stranke bez programa, okupljene oko jednog čovjeka, ako im se posreći pokupe glasove na ''buku'' u prvom pojavljivanju, a onda po zakonu logike slijedi osipanje.
On je prastari lik na ovoj političkoj sceni i samo bi mu još naivčina mogla dati glas.
- ultima_palabra
#5393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I u Krajini se uvaljuju u političko blato... znači Hanka se nije desila slučajno.
Definitivno se radi o stranci kojoj nije cilj promjena, nego uvaliti se u preraspodjelu fotelja u 2014.
Definitivno se radi o stranci kojoj nije cilj promjena, nego uvaliti se u preraspodjelu fotelja u 2014.
-
muzicar_iz_parka
#5394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trajaće pravljenje nove vladajuće većine ne godinu kao prošli put nego dvije godine nakon izbora.
- webby-x
#5395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro jutro.ultima_palabra wrote:Definitivno se radi o stranci kojoj nije cilj promjena, nego uvaliti se u preraspodjelu fotelja u 2014.
Tko je slijedeće razočarenje?
Možda nije do stranaka nego do naroda i
nerealnih očekivanja?
- _mufljuz_
#5396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
najrealnije ocekivanje je stranka koja bi umjesto pravljenja zatvora uvela obavezan "koristan" rad (naravno gradjevine, ciscenje, sadjenje drva i svega jos "korisnog"), naredila sudovima rad od 24/6 (samo jedan dan slobodan), ispraznila time korumpirane slucajeve namjerno zapustene u ladicama cekajuci da narod po licnim interesima pocrka i nestane i brzo rjesavanje novonastalih slucajeva po pravdi zakonu i redu, raspustila sto je moguce vise administracije i poslala ih takodjer na koristan rad umjesto beskorisnog, uvodjenje i aplikacija drakonskih kazni teskim kriminalcima, profiterima i sl, oduzimanje nelegalno stecene imovine i oporezivanje bogatog stanovnistva, stimulacija stambene gradnje iz drzavnih fondova mjesto pumpanja cijena gradjevinsko-nekretneniske mafije, osnivanje depolitizirane tajne sluzbe....
nista mi vise ne treba niti mi ista licno treba - samo da mi daju frtalj hljeba pastetu i pavlaku da i ja sadim drva i pravim autoput Lašvanska petlja - Bihać i Vogosca - Gorazde da braći u Krajinu i Ustikolinu mogu brze doć na janjetinu domacu ljutu i rafting
ako se pojavi takva stranka dajem 50% plate za clanarinu na mjesecnom nivou kontraktualno sa zabranom do kraja zivota
ovo ostalo je prdimahovina
nista mi vise ne treba niti mi ista licno treba - samo da mi daju frtalj hljeba pastetu i pavlaku da i ja sadim drva i pravim autoput Lašvanska petlja - Bihać i Vogosca - Gorazde da braći u Krajinu i Ustikolinu mogu brze doć na janjetinu domacu ljutu i rafting
ako se pojavi takva stranka dajem 50% plate za clanarinu na mjesecnom nivou kontraktualno sa zabranom do kraja zivota
ovo ostalo je prdimahovina
Last edited by _mufljuz_ on 27/08/2013 18:10, edited 1 time in total.
- webby-x
#5397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad smo već kod nerealnih očekivanja._mufljuz_ wrote:najrealnije ocekivanje je stranka koja bi umjesto pravljenja zatvora uvela obavezan "koristan" rad (naravno gradjevine, ciscenje, sadjenje drva i svega jos "korisnog"), naredila sudovima rad od 24/6 (samo jedan dan slobodan), ispraznila time korumpirane slucajeve namjerno zapustene u ladicama cekajuci da narod po licnim interesima pocrka i nestane i brzo rjesavanje novonastalih slucajeva po pravdi zakonu i redu, raspustila sto je moguce vise administracije i poslala ih takodjer na koristan rad umjesto beskorisnog, uvodjenje i aplikacija drakonskih kazni teskim kriminalcima, profiterima i sl, oduzimanje nelegalno stecene imovine i oporezivanje bogatog stanovnistva, stimulacija stambene gradnje iz drzavnih fondova mjesto pumpanja cijena gradjevinsko-nekretneniske mafije, osnivanje depolitizirane tajne sluzbe....
- _mufljuz_
#5398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jebi ga nisam spomenuo zapljenu svicarskih kiparskih beckih i turskih ofshore racunawebby-x wrote:Kad smo već kod nerealnih očekivanja._mufljuz_ wrote:najrealnije ocekivanje je stranka koja bi umjesto pravljenja zatvora uvela obavezan "koristan" rad (naravno gradjevine, ciscenje, sadjenje drva i svega jos "korisnog"), naredila sudovima rad od 24/6 (samo jedan dan slobodan), ispraznila time korumpirane slucajeve namjerno zapustene u ladicama cekajuci da narod po licnim interesima pocrka i nestane i brzo rjesavanje novonastalih slucajeva po pravdi zakonu i redu, raspustila sto je moguce vise administracije i poslala ih takodjer na koristan rad umjesto beskorisnog, uvodjenje i aplikacija drakonskih kazni teskim kriminalcima, profiterima i sl, oduzimanje nelegalno stecene imovine i oporezivanje bogatog stanovnistva, stimulacija stambene gradnje iz drzavnih fondova mjesto pumpanja cijena gradjevinsko-nekretneniske mafije, osnivanje depolitizirane tajne sluzbe....
al u sustini mislim da sam skroman
-
muzicar_iz_parka
#5399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A kako bi bilo da onaj Koreanac, unuk od Kima II, bude novi diktator kod nas, demokratija ionako nije za ovu državu. 
- _mufljuz_
#5400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ako nista napravio bi ljude od nasmuzicar_iz_parka wrote:A kako bi bilo da onaj Koreanac, unuk od Kima II, bude novi diktator kod nas, demokratija ionako nije za ovu državu.