Prevaranti na PIK-u
- Ljakan
#5376 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema to nestrpljiv,ako si reko covjeku da ces poslat tad ako ne posaljes ti si ga zajebo,nije do njega.Ili ispostuj dan kad si obecao ili se nosi poslje sa slicnim stvarima,koga briga sto nisi mogo.Ne obecavas ako nisi siguran.Za svoje pare nedam nikom da me salta tako ni on sigurno.
- CaneBos
#5377 Re: Prevaranti na PIK-u
Ljakan wrote:Nema to nestrpljiv,ako si reko covjeku da ces poslat tad ako ne posaljes ti si ga zajebo,nije do njega.Ili ispostuj dan kad si obecao ili se nosi poslje sa slicnim stvarima,koga briga sto nisi mogo.Ne obecavas ako nisi siguran.Za svoje pare nedam nikom da me salta tako ni on sigurno.
Vala, kad neko zaprdjuje u dan, dva sto nije dobio nesto sto je narucio, onda bolje neka licno dodje po to ili neka plati kurirsku postu, ako mu treba bas na neki odredjeni dan. Ja imam preko 600 transakcija na PIK-u i pricam iz vlastitog iskustva. Ne nosim ja licno nesto pa da garantujem da cu mu ga bas na taj dan donijeti na vrata. BH posta zna u 2 dana posiljku dostaviti, a zna to trajati i po 5 dana!
Da ne pricam o onima koji naruce, pa onda ne preuzmu posiljku, onako nonsalantno, a ja ispusim postarinu..nabralo se toga.
Tako da...
- burekodsira
- CaneBos
#5379 Re: Prevaranti na PIK-u
Tebi svaka cast..ja niti imam vremena, a i da imam za 5KM ne bih potegla s kraja na kraj grada, ni da kupim, niti da prodam. U toj racunici od 5, pa i 10KM se gubi ono sto trgovinu cini trgovinom. Barem meni..kad uracunam vrijeme i prevoz.Black swan wrote:ja ne znam kako uvijek
kad nesto kupujem bukvalno idem na vrata
kad nesto predajem bukvalno idem na vrata
![]()
i za sume od 5
Izuzimam tu ljude kojima bas treba licno neki artikal, ili su pasionirani kolekcionari, ovde se osvrcem samo na ljude koji ostvaruju neki profit/dobit ili zele da nesto kupe po nizoj cijeni.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5380 Re: Prevaranti na PIK-u
jednom sam bajkom navecer u pola 10 na ciglane
ma ja to uvijek nekako nastimam da mi je usput...
ma ja to uvijek nekako nastimam da mi je usput...
- P308
#5381 Re: Prevaranti na PIK-u
Najbolje je kad me pitaju da mi dovucem nesto na vrata i jos mi napisu na tom i tom je spratu, je li problem xDCaneBos wrote:Tebi svaka cast..ja niti imam vremena, a i da imam za 5KM ne bih potegla s kraja na kraj grada, ni da kupim, niti da prodam. U toj racunici od 5, pa i 10KM se gubi ono sto trgovinu cini trgovinom. Barem meni..kad uracunam vrijeme i prevoz.Black swan wrote:ja ne znam kako uvijek
kad nesto kupujem bukvalno idem na vrata
kad nesto predajem bukvalno idem na vrata
![]()
i za sume od 5
Izuzimam tu ljude kojima bas treba licno neki artikal, ili su pasionirani kolekcionari, ovde se osvrcem samo na ljude koji ostvaruju neki profit/dobit ili zele da nesto kupe po nizoj cijeni.
Prije par mjeseci prodavao ugao i tako poruka da spustim cijenu i da im dovucem na vrata. Pa dokle ide ljudski bezobrazluk?
- Ljakan
#5382 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije problem u dostavljacima nego onom ko posalje.Ako ne posalje kad je reko znaci da je neodgovoran.Ja sa sarlatanima nikad nisam radio niti cu.Ko hoce bujrum.CaneBos wrote:Ljakan wrote:Nema to nestrpljiv,ako si reko covjeku da ces poslat tad ako ne posaljes ti si ga zajebo,nije do njega.Ili ispostuj dan kad si obecao ili se nosi poslje sa slicnim stvarima,koga briga sto nisi mogo.Ne obecavas ako nisi siguran.Za svoje pare nedam nikom da me salta tako ni on sigurno.
Vala, kad neko zaprdjuje u dan, dva sto nije dobio nesto sto je narucio, onda bolje neka licno dodje po to ili neka plati kurirsku postu, ako mu treba bas na neki odredjeni dan. Ja imam preko 600 transakcija na PIK-u i pricam iz vlastitog iskustva. Ne nosim ja licno nesto pa da garantujem da cu mu ga bas na taj dan donijeti na vrata. BH posta zna u 2 dana posiljku dostaviti, a zna to trajati i po 5 dana!
Da ne pricam o onima koji naruce, pa onda ne preuzmu posiljku, onako nonsalantno, a ja ispusim postarinu..nabralo se toga.
Tako da...
-
Dr Baltazar
#5383 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni se znalo desiti da čekam po par dana ove poznatije prodavače i šta ima veze ? Još kad znam da dobijam nešto jeftinije nego što inače košta. Pa nije o glavu sačekati to koji dan. Meni je i ovaj gore prodavač apsolutno u pravu, bio na godišnjem i nije stigao sve stići. Kakvih sve insana ima 
- radiša
#5384 Re: Prevaranti na PIK-u
Zato nam i jest citav sistem usporen i niko ne radi nista u drzavi a prima platu.Sto mozes danas ostavi za sljedeci mjesec.
I jos se hvalite i podrzavate,mene bi sramota bilo.
I jos se hvalite i podrzavate,mene bi sramota bilo.
- KB9
#5385 Re: Prevaranti na PIK-u
bilo bi tako da je odma u startu napiso da je na odmoru, ovako su oba samo ispali debili, dokumentovanoDr Baltazar wrote:Meni se znalo desiti da čekam po par dana ove poznatije prodavače i šta ima veze ? Još kad znam da dobijam nešto jeftinije nego što inače košta. Pa nije o glavu sačekati to koji dan. Meni je i ovaj gore prodavač apsolutno u pravu, bio na godišnjem i nije stigao sve stići. Kakvih sve insana ima
- supercali
#5386 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije prodavac u pravuDr Baltazar wrote:Meni se znalo desiti da čekam po par dana ove poznatije prodavače i šta ima veze ? Još kad znam da dobijam nešto jeftinije nego što inače košta. Pa nije o glavu sačekati to koji dan. Meni je i ovaj gore prodavač apsolutno u pravu, bio na godišnjem i nije stigao sve stići. Kakvih sve insana ima
Ako kaze da ce poslati danas posalji danas ako je na godisnjem nek kaze na godisnjem sam mogu poslati sutra za 2, 5 dana a onda je na kupcu da odluci mogu cekati ne mogu cekati a ne da govori nakon 2 dana e nisam ti mogao poslati
-
Dr Baltazar
#5387 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa napisao mu je 4. da će sačekati par dana. Ovaj to nije ni pročitao izgleda i samo rekao oksupercali wrote:Nije prodavac u pravuDr Baltazar wrote:Meni se znalo desiti da čekam po par dana ove poznatije prodavače i šta ima veze ? Još kad znam da dobijam nešto jeftinije nego što inače košta. Pa nije o glavu sačekati to koji dan. Meni je i ovaj gore prodavač apsolutno u pravu, bio na godišnjem i nije stigao sve stići. Kakvih sve insana ima
Ako kaze da ce poslati danas posalji danas ako je na godisnjem nek kaze na godisnjem sam mogu poslati sutra za 2, 5 dana a onda je na kupcu da odluci mogu cekati ne mogu cekati a ne da govori nakon 2 dana e nisam ti mogao poslati
Svejedno, nije ga izradio. To čekanje je sasvim normalna stvar. Nije sa druge strane neki super čovjek pa da ima sve u tom momentu kad nama nešto treba. Na kraju krajeva, nek ode u prodavnicu i plati (najvjerovatnije) tu istu stvar dosta skuplje, ako je gospodin
Ovaj gore mi sisteme nekakve pominje kroz ovo, e svašta
- supercali
#5388 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam citao te prepiske pa ne znam detalje
Pazi moje vidjenje toga je da nekome treba odmah i ako kazes da mi saljes danas onda ocekujem da mi saljes danas ako mogu cekati onda mi je svejedno
Ti mozes cekati i svejedno ti je jel doslo u petak subotu ili u ponedjeljak
Ako je do dostavljaca onda cu se zaliti njima a ne prodavcu koji je ispostovao pa poslao kad je trebalo
Pazi moje vidjenje toga je da nekome treba odmah i ako kazes da mi saljes danas onda ocekujem da mi saljes danas ako mogu cekati onda mi je svejedno
Ti mozes cekati i svejedno ti je jel doslo u petak subotu ili u ponedjeljak
Ako je do dostavljaca onda cu se zaliti njima a ne prodavcu koji je ispostovao pa poslao kad je trebalo
- radiša
#5389 Re: Prevaranti na PIK-u
Ocigledno da ti ne citas i pises na pamet.Reko mu je da ce poslat u ponedeljak ovaj ga je pitao nista danas u 15:51 ovaj kasnije odgovara da nije stigao,znaci ispostovo je kupac tih "par dana" ali ocigledno da ga je izrada u ponedeljak naljutila.Obeco je u ponedeljak nije poslo ne kontam sta tebi nije jasno vise?Dr Baltazar wrote:Pa napisao mu je 4. da će sačekati par dana. Ovaj to nije ni pročitao izgleda i samo rekao oksupercali wrote:Nije prodavac u pravuDr Baltazar wrote:Meni se znalo desiti da čekam po par dana ove poznatije prodavače i šta ima veze ? Još kad znam da dobijam nešto jeftinije nego što inače košta. Pa nije o glavu sačekati to koji dan. Meni je i ovaj gore prodavač apsolutno u pravu, bio na godišnjem i nije stigao sve stići. Kakvih sve insana ima
Ako kaze da ce poslati danas posalji danas ako je na godisnjem nek kaze na godisnjem sam mogu poslati sutra za 2, 5 dana a onda je na kupcu da odluci mogu cekati ne mogu cekati a ne da govori nakon 2 dana e nisam ti mogao poslati![]()
Svejedno, nije ga izradio. To čekanje je sasvim normalna stvar. Nije sa druge strane neki super čovjek pa da ima sve u tom momentu kad nama nešto treba. Na kraju krajeva, nek ode u prodavnicu i plati (najvjerovatnije) tu istu stvar dosta skuplje, ako je gospodin![]()
Ovaj gore mi sisteme nekakve pominje kroz ovo, e svaštaInače preko pika uzimam najviše parfeme i plaćam ih manje sigurno 30% manje nego u parfumeriji što bih platio. Još mi dolazi na adresu sve. I sad da pravim problem što, baš zadnji put mi se to desilo, roba nije došla u petak već u subotu
![]()
-
Dr Baltazar
#5390 Re: Prevaranti na PIK-u
Očito ti ne čitaš sve 
- radiša
#5391 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam ti citiro sta je napisano ko ne cita ti ili ja?Kupac reko znaci iduce sedmice ovaj reko u ponedeljak salje.Zajebo ga i ti sad ga branis,nidje veze.Dr Baltazar wrote:Očito ti ne čitaš sve
-
Dr Baltazar
#5392 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa ja ti dao svoj primjer gdje mi treba roba doći u petak i govori mi prodavač da mu je roba stigla kasno navečer u četvrtak i nije stigao poslati brzom poštom. Šalje u petak, sve kod mene bilo u subotu. Slična stvar, samo ja ne reagujem ovako djetinjasto.radiša wrote:Ja sam ti citiro sta je napisano ko ne cita ti ili ja?Kupac reko znaci iduce sedmice ovaj reko u ponedeljak salje.Zajebo ga i ti sad ga branis,nidje veze.Dr Baltazar wrote:Očito ti ne čitaš sve
Ne branim ni jednog ni drugog, ali treba biti malo tolerantan u ovakvim situacijama. Za one nestrpljive, savjet sam već dao.
- radiša
#5393 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne pricam ja o tvom primjeru nego o ovom.Za mene nije djetinjasto jer se i kupac ako ima obaveza mora organizovat oko preuzimanja posiljke tako da ako je vec planirao da ce to stici u utorak i organizovao se za taj dan a ovaj ga izradio ljutnja mi je sasvim na mjestu.Fino ga je pitao znaci sljedece sedmice bez preciziranja ovaj mu rece salje u ponedeljak,mogao je reci saljem do srijede cetvrtka i samim tim bi sve bilo bez problema.
- CaneBos
#5394 Re: Prevaranti na PIK-u
Kad smo vec kod toga, posalji u pp kod koga uzimas, ako su originalni, testeri su garant, ali nema veze, samo da znam da je provjereno ok.Dr Baltazar wrote:Pa napisao mu je 4. da će sačekati par dana. Ovaj to nije ni pročitao izgleda i samo rekao oksupercali wrote:Nije prodavac u pravuDr Baltazar wrote:Meni se znalo desiti da čekam po par dana ove poznatije prodavače i šta ima veze ? Još kad znam da dobijam nešto jeftinije nego što inače košta. Pa nije o glavu sačekati to koji dan. Meni je i ovaj gore prodavač apsolutno u pravu, bio na godišnjem i nije stigao sve stići. Kakvih sve insana ima
Ako kaze da ce poslati danas posalji danas ako je na godisnjem nek kaze na godisnjem sam mogu poslati sutra za 2, 5 dana a onda je na kupcu da odluci mogu cekati ne mogu cekati a ne da govori nakon 2 dana e nisam ti mogao poslati![]()
Svejedno, nije ga izradio. To čekanje je sasvim normalna stvar. Nije sa druge strane neki super čovjek pa da ima sve u tom momentu kad nama nešto treba. Na kraju krajeva, nek ode u prodavnicu i plati (najvjerovatnije) tu istu stvar dosta skuplje, ako je gospodin![]()
Ovaj gore mi sisteme nekakve pominje kroz ovo, e svaštaInače preko pika uzimam najviše parfeme i plaćam ih manje sigurno 30% manje nego u parfumeriji što bih platio. Još mi dolazi na adresu sve. I sad da pravim problem što, baš zadnji put mi se to desilo, roba nije došla u petak već u subotu
![]()
- van Basten
#5395 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/intesa
Ne znam je li prevarant ali je neozbiljan cudo jedno.
Zapela mi za oko laguna koju prodaje... Cijeni je 7000km... Znaci nije prodaja od 5km... Zovem na mob s profila ne javlja se... Sutradan zovem ne javlja se opet... Posaljem poruku na pik jel ovo aktuelno uopste... Nako. Pola dana odgovor "jeste".
Raspisem se ja o da... Daj da se vidimo ovih 2-3 dana dok sam frei da vidim auto ( vec bio i sa Edvinom dogo orio da ga pogleda, znaci bas ozbiljno kontao), jeli ti ovo dobar mob... 061 xxxxxx... Da se cujemo dogovorimo... Evo vec 1.5 dan nigdje odgovora... A online bio zadnji put prije sat.
Ne kontam fakat te ljude
Zapela mi za oko laguna koju prodaje... Cijeni je 7000km... Znaci nije prodaja od 5km... Zovem na mob s profila ne javlja se... Sutradan zovem ne javlja se opet... Posaljem poruku na pik jel ovo aktuelno uopste... Nako. Pola dana odgovor "jeste".
Raspisem se ja o da... Daj da se vidimo ovih 2-3 dana dok sam frei da vidim auto ( vec bio i sa Edvinom dogo orio da ga pogleda, znaci bas ozbiljno kontao), jeli ti ovo dobar mob... 061 xxxxxx... Da se cujemo dogovorimo... Evo vec 1.5 dan nigdje odgovora... A online bio zadnji put prije sat.
Ne kontam fakat te ljude
-
autoskolee
#5396 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa ti si gori sto si dosadan i ponizavas sebe jebalo ga auto ba trazi dalje.van Basten wrote:http://www.olx.ba/profil/intesa
Ne kontam fakat te ljude
Ja da dajem 7000 i da moljakam nekog ..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5397 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba nam svima vise ponosa na piku
Ja sam cak poceo odbijati kad nude ispod cijene ili zamjenu
- typeOnegative
#5398 Re: RE: Re: Prevaranti na PIK-u
Definitivno, jbt.. I meni se događalo, kontaktiram lika za grafičku od skoro pet stoja, on se prenemaze, hoće neće odgovorit, a online vazdan . Doviđenja prijatno , ako tebi nije stalo da prodas, nije ni meni da ti dam pare . Ili oni pacijenti sto nikakve informacije ne stave.. Kaže "prodajem kućno kino LG", ja ga fino pitam koji je tacno model, musterija sam, da mogu provjeriti na netu specifikacije, a on će "sve ti piše, ako hoćeš kupi ako nećeš doviđenja" wtf??? Sad mu ga ne bi uzeo ni da je cvaja.. Svega u Božjoj basti, nažalost pik je često ogledalo stanja u zemlji..Black swan wrote:Treba nam svima vise ponosa na piku
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
- van Basten
#5399 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa i otisao sam dalje... Postavio pitanje dobio odgovor (nije neki al bar odgovor), postavio drugo pitanje... Pricekao 1.5 dan nema odgovora i onda poslao poruku da se odjavim od dalje konverzacije.autoskolee wrote:Pa ti si gori sto si dosadan i ponizavas sebe jebalo ga auto ba trazi dalje.van Basten wrote:http://www.olx.ba/profil/intesa
Ne kontam fakat te ljude
Ja da dajem 7000 i da moljakam nekog ..
Samo kazem da ne kontam da lik nesto kao prodaje i onda izbjegava konverzaciju... Pa kako misli prodati? Nece niko javiti se i reci evo to 7000 daj mi kljuceve
- seoBIH
#5400 Re: Prevaranti na PIK-u
Zato sto zaprimi 100 takvih poruka pa dosadi covjeku.