Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
help_desk

#5376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by help_desk »

Ellinor wrote:Samo vi račune snizite, a to što vas (ako vas) neko saborita je vaš problem.
I super bi bilo da neko nastavi da ih sabotira ovako mjesecno 2 puta uz prekid od 5,6 sati i da oni umanjuju racune :D

Svima treba da je jasno, ISP (bili oni mali ili veliki) nikada po stabilnosti usluga nece biti ni blizu BHTu i HTu

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... pmTaz1fWbI
goodye

#5377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goodye »

mumi80 wrote:@goodye nisi u pravu. Telamach, kao i svi drugi ISP bi morali umanjivati račune u ovakvim situacijama prvenstveno zbog sebe, da bi sačuvali ugled. Meni ne znači par maraka što će mi umanjit, jer mi ne mogu nadoknadit ono što sam izgubio u tih 5-6 sati bez interneta i telefona, ali bi to bio potez u duhu poslovne etike iako je to u našoj državi misaona imenica.
Ajde ti meni pokazi umanjeni racun iz BHTelekoma ili HTEroenta i odmah stajem na tvoju stranu. Kakav bola umanjeni racun, mozda u paralelnom svemiru.
Razumijem da ne rade mozda tjedan dana pa da umanje racun, ali par sati neastane signala i vi hocete umanjeni racun. :shock:
Telemach

#5378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

afannedim wrote::lol: :lol: :lol: :lol: najjaće je ovo na nepristupačnom šumskom terenu ko je lud rizikovati da ide na nepristupačni dio
Na linku možete pogledati i fotografiju.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130325021
dječak sa šibicama

#5379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

uklanjanje konkurencije na bosanski nacin

trta ovih u telecomu i HS-u, dajem glavu da je neko od njih
iceman2010

#5380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:
dječak sa šibicama wrote:uklanjanje konkurencije na bosanski nacin

Telekom nema veze sa ovim, bar je to moje misljenje. Znali su oni zakljucavati ormarice, ali ne vjerujem da bi isli dalje od toga. Sto se tice HS-a i kvazi gospodina i "dobrotvora" Enesa H. sve je moguce, takvi tipovi su na sve spremni, mada metodom eliminacije možemo doći do sitnih konkurenata sa podrucja gdje se rezanje i dogadjalo (kao sto rece ledeni, ove stvari su se pocele dogadjati nakon preuzimanja Art-neta).
Ukoliko postoji volja, u sta sumnjam, pocinioc se moze otkriti u relativno kratkom roku.

I da, digla se frka oko Telemacha, dok Zeljeznice FBiH svakog mjeseca gube ogroman novac zbog kradje bakarne mreze i na godisnjem nivou su milioni u pitaju, nikad niko nije odgovarao. Dakle, postoji jasna sprega izmedju policije i zaposlenika ZBiH i svi lagano omaste brke.

Ovo je drzava u kojoj vlada anarhija, otimacina i suludo je ocekivati fer i postenu borbu. I da se razumijemo, licemjerno je istu prizeljkivati, a na drugoj strani postavljati optiku mimo pravila i procedure, potkupljivati lokalne cinovnike, a tu je i poznata trakavica oko SK paketa.
Kao rijetko kada moram reci da potpisujem svaku tvoju rijec u ovom komentaru. :thumbup:
Smijesno i je pomisliti da se radi o BHT-u. HS? Moguce. Neko ko ima veze sa Art net-om i kome se nije svidjelo sto mu sef sjedi u Sarajevu, a njegov nadredjeni mozda u Beogradu ili neka druga kombinacija koja ima veze sa preuzimanjem Art-net-a? Najvjerovatnija opcija. Ja da sam na mjestu policije prvo bih ispitao sve sadasnje i bivse uposlenike i poslovne partnere Art-net-a, pa onda krenuo dalje.
doff

#5381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Meni ovo tukne na Asiklar-a, ovdje javno ispoljava svoju mržnju prema srbima i Telemach-u :lol:
Tiger 033

#5382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Daj ba TelemaŠe kad cete vise prebaciti ova dva transpondera na MMDS-u :?: :x jbte prije pola godine ste poceli sa prebacijanjem do danas posao nije zavrsen :oops: :x
Telemach

#5383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani korisnici,

obavještavamo vas da od danas od 15 h na App Store možete skinuti novu verziju D3Go aplikacije,koja donosi dosta izmjena i unapređenja.
Za Android uređaje kao i novi plugin za PC, možete očekivati vrlo brzo. Prilikom pokretanja D3Go aplikacije, korisnici će biti prinuđeni da preuzmu novu verziju.

iOS:

Pop up opcija za uključivanje 3G u slučaju gubitka WiFi konekcije i mogućnosti 3G konekcije. Korisnik će biti obaviješten da je izgubio konekciju s WiFi mrežom i biće mu ponuđena opcija da nastavi praćenje servisa preko 3G mreže.
Riješen problem s pojedinim CUTV emisijama koje su bile obilježene sivom umjesto plavom linijom.
Prikaz greške u slučaju problema prilikom VOD/CUTV reprodukcije.
Na radio ekranu je dodato Sada/Sledi s informacijama o trenutnoj i sljedećoj emisiji.
Otklonjen je veći broj manje primjetnih bagova.
Jailbreak detekcija koja onemogućava gledanje na jailbreak-ovanim uređajima.
OVO JE NAJBITNIJA RAZLIKA U ODNOSU NA PRETHODNU VERZIJU APLIKACIJE.

Na aplikaciji Android uradili smo sljedeće:
Poboljšano skrolovanje kroz TV vodič na svim uređajima te riješen Out of memory problem.
Na radio ekranu je dodato Sada/Slijedi s informacijama o trenutnoj i sljedećoj emisiji.
Riješeni su i sljedeći bitniji bagovi:
Dodati podaci o verziji aplikacije.
Trenutna emisija nije obilježena plavom bojom već sivom. Do sada je trenutna emisija bila obilježena plavom bojom iako nije mogla da se pusti iz početka, što je unosilo zabunu.
Pin kod prozor nije odsječen na dnu.
Putanja do dijela VOD kataloga u kome se korisnik nalazi je prikazana na ekranu Problem s datumom u kalendaru je riješen kao i problem kresovanja aplikacije na Android 2.2 Vrijeme učitavanja aplikacije je skraćeno.
Asiklar

#5384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Lud i ponosan wrote:
dječak sa šibicama wrote:uklanjanje konkurencije na bosanski nacin

Telekom nema veze sa ovim, bar je to moje misljenje. Znali su oni zakljucavati ormarice, ali ne vjerujem da bi isli dalje od toga. Sto se tice HS-a i kvazi gospodina i "dobrotvora" Enesa H. sve je moguce, takvi tipovi su na sve spremni, mada metodom eliminacije možemo doći do sitnih konkurenata sa podrucja gdje se rezanje i dogadjalo (kao sto rece ledeni, ove stvari su se pocele dogadjati nakon preuzimanja Art-neta).
Ukoliko postoji volja, u sta sumnjam, pocinioc se moze otkriti u relativno kratkom roku.

I da, digla se frka oko Telemacha, dok Zeljeznice FBiH svakog mjeseca gube ogroman novac zbog kradje bakarne mreze i na godisnjem nivou su milioni u pitaju, nikad niko nije odgovarao. Dakle, postoji jasna sprega izmedju policije i zaposlenika ZBiH i svi lagano omaste brke
.

Ovo je drzava u kojoj vlada anarhija, otimacina i suludo je ocekivati fer i postenu borbu. I da se razumijemo, licemjerno je istu prizeljkivati, a na drugoj strani postavljati optiku mimo pravila i procedure, potkupljivati lokalne cinovnike, a tu je i poznata trakavica oko SK paketa.
Jucer bas hodam bivsom teretnom stanicom i gledam kako cigo odvrce i skida sine a teretni vagoni koji tamo stoje su davno devastirani. U par njih fale osovine i obrtna postolja. Tuga i jad...
DON_eARL

#5385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Asiklar wrote: Jucer bas hodam bivsom teretnom stanicom i gledam kako cigo odvrce i skida sine a teretni vagoni koji tamo stoje su davno devastirani. U par njih fale osovine i obrtna postolja. Tuga i jad...
Nemoj slučajno da pozoveš policiju. :-)
Asiklar

#5386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

DON_eARL wrote:
Asiklar wrote: Jucer bas hodam bivsom teretnom stanicom i gledam kako cigo odvrce i skida sine a teretni vagoni koji tamo stoje su davno devastirani. U par njih fale osovine i obrtna postolja. Tuga i jad...
Sto nam je neko pametan. Ti bi ko pozvao jel? Dnevno 5 patrola prodje korejom i sta? Nista. Dodju, vide, prodju...
DON_eARL

#5387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Asiklar wrote:
DON_eARL wrote:
Sto nam je neko pametan. Ti bi ko pozvao jel? Dnevno 5 patrola prodje korejom i sta? Nista. Dodju, vide, prodju...
Naravno da bih pozvao. :wink: Gledao si svojim očima kako neko krade nešto što je i tvoje, ali okrećeš glavu. :-)
Nije ni čudo što dopuštaš da te levate na fazon "Dajemo manje, uzimamo više". :dance:

Evo izbacili su novi update za D3GO. Valjda će uskoro biti i za Windows. :-D
iOS:

Pop up opcija za uključivanje 3G u slučaju gubitka WiFi konekcije i mogućnosti 3G konekcije. Korisnik će biti obaviješten da je izgubio konekciju s WiFi mrežom i biće mu ponuđena opcija da nastavi praćenje servisa preko 3G mreže.
Riješen problem s pojedinim CUTV emisijama koje su bile obilježene sivom umjesto plavom linijom.
Na radio ekranu je dodato Sada/Sledi s informacijama o trenutnoj i sljedećoj emisiji.
Otklonjen je veći broj manje primjetnih bagova.
Jailbreak detekcija koja onemogućava gledanje na jailbreak-ovanim uređajima.
OVO JE NAJBITNIJA RAZLIKA U ODNOSU NA PRETHODNU VERZIJU APLIKACIJE.

Na aplikaciji Android uradili smo sljedeće:
Poboljšano skrolovanje kroz TV vodič na svim uređajima te riješen Out of memory problem.
Na radio ekranu je dodato Sada/Slijedi s informacijama o trenutnoj i sljedećoj emisiji.
Riješeni su i sljedeći bitniji bagovi:
Dodati podaci o verziji aplikacije.
Trenutna emisija nije obilježena plavom bojom već sivom. Do sada je trenutna emisija bila obilježena plavom bojom iako nije mogla da se pusti iz početka, što je unosilo zabunu.
Pin kod prozor nije odsječen na dnu.
Putanja do dijela VOD kataloga u kome se korisnik nalazi je prikazana na ekranu Problem s datumom u kalendaru je riješen kao i problem kresovanja aplikacije na Android 2.2 Vrijeme učitavanja aplikacije je skraćeno.
Asiklar

#5388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Željeznice odavno nisu moje kao ni tvoje vec su vlasnistvo SDP-ovog (komunistickog) ministra i njegovih satelita. Kupuju Talgo od 60 mil koji i dan danas stoji. Neka im kradu. Zasluzili su. A sto se telemacha tice, njihov problem. Da su zakopali na propisnu dubinu to im se ne bi desilo. Cak mislim da su i oni to uradili. Sjecas li se one bombe sto im je lafo HS postavio? Nikad nije pronadjen pravi krivac. Bomba postavljena ispred prostorija koje se ne koriste i koje nikakvu vaznost nemaju. Jedino sto je bomba prouzrokovala je nekoliko razbijenih stakala. Sve vodi tome da je Telemach sam sebe "bombardovao" kako bi galamio naokolo da su ugrozeni i t d. Ista stvar je i sa kablom. U Kiseljaku je Art-net bio jedini kablovski operater i nema logike da je konkurencija presjekla kablove buduci da je i nema. Ako neko misli da je BHT krivac onda je on za psihijatrije. Telemach nije konkurencija BHT-u vec obicni alternativni operater koji nema ni 2% korisnika koliko ih ima BHT i BHT se nikad ne bi spustio na taj nivo.
Asiklar

#5389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Lud i ponosan wrote:Koji je to kadar SDP-a kupio talgo vozove i zaposlio 1000 ljudi u administraciju, dok istovremeno fali izvrsnog osoblja? Ko je od Zeljeznice napravio to sto je danas? Malo informisanosti nece skoditi. sda.ba

From phone using Tapatalk 2
Kupio ih je SDA a SDP ih nece da pusti u promet. Procitaj ponovo sta sam napisao. Vlada FBiH nece da obezbjedi novac za odrzavanje vozova. Premijer vlade je Nermin Niksic koji je Lagumdžijin pijun.

Jel sad jasnije?
Tiger 033

#5390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Asiklar wrote:Ako neko misli da je BHT krivac onda je on za psihijatrije
Yes BHtelekom :D ja svojim ocima viJo Rasidbegovica i Aksamiju :D pitm ih Đe ce te :?: kazu u "LOV",naravno ja im NE vjerujem i pratim ih ;-) kad ono :shock: njih dvojica CVIKcangama sijeĆu optiku TelemaŠa :D :x :lol: :lol:
doff

#5391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Asiklar jesi ti bolestan lik, al ono baš u mozak! Talgo ti je kupila tvoja SDA bez da su imalo razmišljali. >Ustvari smislili su kako klepit lovu a da sve prođe regularno i kroz papire.

SDP neda lovu jer se ne isplati, al već je kasno. Da ih prodamo opet smo popušili zbog SDA-ovih ličnih interesa!
iceman2010

#5392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Nisam nikada vjerovao da cu ja ovo napisati na ovoj temi, ali dajte malo ohladite. Pogledate naslov teme, a onda pogledate svoje komentare. Sve ce vam se samo kazati. Otvorite temu o vozovima, zeljeznici i politickim strankama i opleti. Mene zanima ima li novih detalja oko ovih sto sjeĆu kablove :D
DON_eARL

#5393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Asiklar wrote:Željeznice odavno nisu moje kao ni tvoje vec su vlasnistvo SDP-ovog (komunistickog) ministra i njegovih satelita. Kupuju Talgo od 60 mil koji i dan danas stoji. Neka im kradu. Zasluzili su. A sto se telemacha tice, njihov problem. Da su zakopali na propisnu dubinu to im se ne bi desilo. Cak mislim da su i oni to uradili. Sjecas li se one bombe sto im je lafo HS postavio? Nikad nije pronadjen pravi krivac. Bomba postavljena ispred prostorija koje se ne koriste i koje nikakvu vaznost nemaju. Jedino sto je bomba prouzrokovala je nekoliko razbijenih stakala. Sve vodi tome da je Telemach sam sebe "bombardovao" kako bi galamio naokolo da su ugrozeni i t d. Ista stvar je i sa kablom. U Kiseljaku je Art-net bio jedini kablovski operater i nema logike da je konkurencija presjekla kablove buduci da je i nema. Ako neko misli da je BHT krivac onda je on za psihijatrije. Telemach nije konkurencija BHT-u vec obicni alternativni operater koji nema ni 2% korisnika koliko ih ima BHT i BHT se nikad ne bi spustio na taj nivo.
Haj ti prvo malo ponovi gradivo, pa vidi ko je postavljao direktore u žFBiH, i čiji su kadrovi na čelu, ko je kupio TALGO vozove i sl. :-) Komunizam, patriotizam i ostale podvale bez argumenata možeš prodavati samo nepismenim ljudima bez informacija, koji padaju na takve gluposti, dok im pred očima kradu njihove pare.

Meni je van svake pameti da neko sam sebi siječe kablove, pa onda da izgubi par miliona stornirajući račune za čitav mjesec (situacija iz prethodnih godina), umjesto da iste te milione uloži u marketing. :-) Eto baš će im članak sa Klixa ili iz Avaza pomoći u pridobijanju novih korisnika. :lol:
Maharadza

#5394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

DON_eARL wrote:
Asiklar wrote:Željeznice odavno nisu moje kao ni tvoje vec su vlasnistvo SDP-ovog (komunistickog) ministra i njegovih satelita. Kupuju Talgo od 60 mil koji i dan danas stoji. Neka im kradu. Zasluzili su. A sto se telemacha tice, njihov problem. Da su zakopali na propisnu dubinu to im se ne bi desilo. Cak mislim da su i oni to uradili. Sjecas li se one bombe sto im je lafo HS postavio? Nikad nije pronadjen pravi krivac. Bomba postavljena ispred prostorija koje se ne koriste i koje nikakvu vaznost nemaju. Jedino sto je bomba prouzrokovala je nekoliko razbijenih stakala. Sve vodi tome da je Telemach sam sebe "bombardovao" kako bi galamio naokolo da su ugrozeni i t d. Ista stvar je i sa kablom. U Kiseljaku je Art-net bio jedini kablovski operater i nema logike da je konkurencija presjekla kablove buduci da je i nema. Ako neko misli da je BHT krivac onda je on za psihijatrije. Telemach nije konkurencija BHT-u vec obicni alternativni operater koji nema ni 2% korisnika koliko ih ima BHT i BHT se nikad ne bi spustio na taj nivo.
Haj ti prvo malo ponovi gradivo, pa vidi ko je postavljao direktore u žFBiH, i čiji su kadrovi na čelu, ko je kupio TALGO vozove i sl. :-) Komunizam, patriotizam i ostale podvale bez argumenata možeš prodavati samo nepismenim ljudima bez informacija, koji padaju na takve gluposti, dok im pred očima kradu njihove pare.

Meni je van svake pameti da neko sam sebi siječe kablove, pa onda da izgubi par miliona stornirajući račune za čitav mjesec (situacija iz prethodnih godina), umjesto da iste te milione uloži u marketing. :-) Eto baš će im članak sa Klixa ili iz Avaza pomoći u pridobijanju novih korisnika. :lol:
Ne raspravljaj se sa ispranim mozgom i "megafonom", prvo te spusti sa svoj nivo pa te dobije na iskustvo! Don't feed the troll! :mrgreen:

Ajmo malo ontopic: Ja nigdje ne pročitah da su uveli d3go podršku i za root-ane Android uređaje, ako jesu - super, ako nisu, pokenjam se na taj "update" i onoga koji ga je radio! :skoljka:
Last edited by Maharadza on 25/03/2013 17:46, edited 2 times in total.
Tiger 033

#5395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

iceman2010 wrote:Mene zanima ima li novih detalja oko ovih sto sjeĆu kablove
NeĐe u okolini NE pristupaČnog terena :D RasidBEGovic i druž'na :D

iceman2010

#5396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Tiger 033 wrote:
iceman2010 wrote:Mene zanima ima li novih detalja oko ovih sto sjeĆu kablove
NeĐe u okolini NE pristupaČnog terena :D RasidBEGovic i druž'na :D

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Maharadza

#5397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Imal' ovih mod-ova ovdje?! Dajte odstranite ovoga sa "šarenom revolucijom", svega vam! :run:
Asiklar

#5398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Asiklar »

Maharadza wrote:Imal' ovih mod-ova ovdje?! Dajte odstranite ovoga sa "šarenom revolucijom", svega vam! :run:
:lol: :lol: :lol:
doff

#5399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Maharadza wrote:Imal' ovih mod-ova ovdje?! Dajte odstranite ovoga sa "šarenom revolucijom", svega vam! :run:
Uz sljedeći ban mu treba izreći mjeru obaveznog psihijatrijskog ljećenja. btw opasan je za okolinu
Maharadza

#5400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

doff wrote:
Uz sljedeći ban mu treba izreći mjeru obaveznog psihijatrijskog ljećenja. btw opasan je za okolinu
Pih, po toj logici bi onda morao sve slične njemu tj. nacionaliste i one koji se smatraju "Über-bošnjacima/hrvatima/srbima" također pozlati u ludaru, što bi značilo ~80% stanovništva da se zatvori - nerealno! :mrgreen:
Locked