Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- paravan
#5376 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
moze li neko dati preporuku filma tipa The Skulls (kojeg usput ja preporucujem)
http://www.imdb.com/title/tt0192614/
tajna drustva, religije itd itd...
http://www.imdb.com/title/tt0192614/
tajna drustva, religije itd itd...
- Bellydancesuperstar
#5377 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
ista stvar kao i u filmu gore...poslusaj pjesmu sa soundtracka koji je radio Eddie Vedder - Society mozda ti pomogne u razumjevanju sta je "pisac (film) htio da kaze"... ili jos bolje otidji na visednevno kampovanje u neku zabit Ili barem planinarenje...[/quote]
napisala sam da mi se djelomično svidio, a djelomično ne, ali sam komentirala samo zašto mi se nije svidio.
volim putovanja takve vrste u koju se on upustio i to je super. dijelim njegov karakter što se toga tiče i mogla sam osjetiti svu onu energiju i adrenalin koju je on osjećao dok je putovao.
ali eto, ipak je lik pretjero, šta je je.
napisala sam da mi se djelomično svidio, a djelomično ne, ali sam komentirala samo zašto mi se nije svidio.
volim putovanja takve vrste u koju se on upustio i to je super. dijelim njegov karakter što se toga tiče i mogla sam osjetiti svu onu energiju i adrenalin koju je on osjećao dok je putovao.
- Bellydancesuperstar
#5378 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
ocito da je ono sto si ti mislila da je dobro tj. ono sto si ocekivala od ovakve vrste filma potpuno razlicito od onoga sto u njemu zaista moze naci...[/quote]
Ni za ovaj nisam rekla da je loš, samo da je dosadan jer nema radnje, ali scene su prelijepe, onda osjećaji na njihovim licima (to mi se najviše svidjelo), nada,trud i ljubav koju Christian ima i ne odustaje do kraja.
Istina očekivala sam nešto drugo jer si napisao da je o suživotu više religija o čemu se zapravo u ovom filmu uopće ne radi.
Ni za ovaj nisam rekla da je loš, samo da je dosadan jer nema radnje, ali scene su prelijepe, onda osjećaji na njihovim licima (to mi se najviše svidjelo), nada,trud i ljubav koju Christian ima i ne odustaje do kraja.
Istina očekivala sam nešto drugo jer si napisao da je o suživotu više religija o čemu se zapravo u ovom filmu uopće ne radi.
- Bellydancesuperstar
#5379 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Definitivno najbolji film koji sam u zadnje vrijeme gledala je Lars and the real girl. Jednostavno savršeno! (a i sve aktualnije u današnje vrijeme otuđenosti.
)
- Bellydancesuperstar
- Bellydancesuperstar
#5381 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
e ovaj ću skinuti, baš me zanima kakav je, ali slabo vidim seedova.art vandeley wrote:http://www.imdb.com/title/tt1065318/ Worlds Apart
Danski film , drama o zivotu u zajednici Jehovinih svjedoka .
Svakkao pogledati , inace je snimljen film prema istinitom dogadjaju !
- vee-jay
#5382 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
e fakat i vi preporucujete i diskutujete o istim filmovima vec nekih tridesetak stranica 
- horion_bosona
#5383 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
naravno da nije stvar u tome da on voli da putuje i da putuje samo da bi putovao...film se zove Into the Wild i ja sam ti napomenuo pjesmu koja se zove Society, dakle u toj korelacije se nalazi bit price...poslusaj pjesmu i nadam se da ces skontatiBellydancesuperstar wrote:napisala sam da mi se djelomično svidio, a djelomično ne, ali sam komentirala samo zašto mi se nije svidio.horion_bosona wrote:ista stvar kao i u filmu gore...poslusaj pjesmu sa soundtracka koji je radio Eddie Vedder - Society mozda ti pomogne u razumjevanju sta je "pisac (film) htio da kaze"... ili jos bolje otidji na visednevno kampovanje u neku zabit Ili barem planinarenje...
Bellydancesuperstar wrote:Ni za ovaj nisam rekla da je loš, samo da je dosadan jer nema radnje, ali scene su prelijepe, onda osjećaji na njihovim licima (to mi se najviše svidjelo), nada,trud i ljubav koju Christian ima i ne odustaje do kraja.horion_bosona wrote: ocito da je ono sto si ti mislila da je dobro tj. ono sto si ocekivala od ovakve vrste filma potpuno razlicito od onoga sto u njemu zaista moze naci...
uzmi i pusti sebi ponovo zadnju scenu kada se kao sto sam vec napisao govori "svojevrsni testament starjesine manastira"...i sta po tebi prestavlja prikazivanje jednog skladnog zivota zajednice monaha u okruzenju koje je muslimansko, oni njima pomazu oko lijecenja,itd dok ovi njih stite i to sve biva unisteno pojavom fundamentalista?horion_bosona wrote:iako film pokusava da ukaze na (mogucnost) koegzisteniciju(e) dvije religije pogotovo na samom kraju filma citajuci svojevrsni testament starjesine manastira, stavljajuci citavu pricu u kontekst danasnje Europe dobijamo potpuni kontraefekat...nazalost.
sto se tice same dinamike radnje filma to je uradjeno s jasnom namjerom pazljivog "portretisanja" monaha i postizanja toga da se gledaoci sto vise intimiziraju s likovima...
i eto na kraju se mozemo sloziti da je Lars and the Real Girl simpatican film
-
Johnny_x
#5384 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ima li neko titl za ovaj film, skino sam ja titlove sa titlovi.com i nisu bili uskladjeni, uskladio sam ih preko time adjustera ali opet nakon 4-5 min ne budu uskladjeni zna li neko kako rjesiti ovaj problem?Not My Idea wrote:sve preporuke!
- Not My Idea
#5385 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Johnny_x wrote:Ima li neko titl za ovaj film, skino sam ja titlove sa titlovi.com i nisu bili uskladjeni, uskladio sam ih preko time adjustera ali opet nakon 4-5 min ne budu uskladjeni zna li neko kako rjesiti ovaj problem?Not My Idea wrote:sve preporuke!
mene je na pola filma poceo ton zezat, tj kasnit...jedva sam izdurala al film je bio predobar da bih ga prekinula.
sto se tice titla, kod mene je s titlovi.com i bio je onako...nista posebno.
- Bellydancesuperstar
#5386 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
znam znam, society, shvatila sam.
i kaže se samostan, a ne manastir.
- Bellydancesuperstar
#5387 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ne, po meni to nije suživot više religija već se radi samo o njihovoj zajednici misionara i njihovom radu u muslimanskoj zemlji. Oni su odlučili biti misionari do kraja bez obzira na posljedice.
- ProbuseniDolar
- just principe
#5389 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
imal kakav western u preporukama 
- horion_bosona
#5390 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
uh ti meni repliciralaBellydancesuperstar wrote:znam znam, society, shvatila sam.
manastir=samostan, a ako potenciras razliku izmedju katolickih i pravoslavnih bogomolja nek ti bude...
kako nije koegzistencija ako su se oni gotovo srodili s tom sredinom i zive par stoljeca jedni pored drugih i jedni s drugima? radikalna promjena nastupa dolaskom onih koji to ne prihvataju...Bellydancesuperstar wrote:Ne, po meni to nije suživot više religija već se radi samo o njihovoj zajednici misionara i njihovom radu u muslimanskoj zemlji. Oni su odlučili biti misionari do kraja bez obzira na posljedice.
vjeruj kada sam preporucivao ovaj film nisam imao namjeru voditi ovakvu diskusiju, jer ono sto je meni ponajvise problematicno u svemu je kriva percepcija filma od strane vecine Francuza i tamosnje javnosti, koji su ubijene svestenike dozivjeli kao mucenike ubijene od strane "onih" muslimana a ne od islamistickih fundamentalista...sto je samo jos jedan u nizu vjetrova u ledja galopirajuce ksenofobije u Europi
- KPNCTNJAH
#5391 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Imajust principe wrote:imal kakav western u preporukama
http://www.imdb.com/title/tt1403865/
http://www.imdb.com/title/tt0105695/
http://www.imdb.com/title/tt0381849/
- awekenings
#5392 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
ProbuseniDolar wrote:
- Jack Be Nimble
#5393 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Easy A - simpaticno dobar
- johnnykola
#5394 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
fakat, nidje veze filmic.awekenings wrote:ProbuseniDolar wrote:
- Jack Be Nimble
#5395 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Znam od prilike sta se desava u ovom Felonu, ali nije mi se nesto dopao. Al ukus je ukus.
aaa znam on ubije covjeka koji mu provali u kucu, ali ga rokne u dvoristu i onda u zatvor. Znam da smo na poslu raspravljali o tome, da li mozemo nekoga ubiti u dvoristu ili ne
.
aaa znam on ubije covjeka koji mu provali u kucu, ali ga rokne u dvoristu i onda u zatvor. Znam da smo na poslu raspravljali o tome, da li mozemo nekoga ubiti u dvoristu ili ne
- awekenings
#5396 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ma prosjecan film, gluma katastrofa, prica tu i tamo ...ali opet to je gledano iz mog ugla, o ukusima se ....
- Bellydancesuperstar
#5397 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Da, to sam i ja pomislila da bi mogao film izazvati.horion_bosona wrote:
vjeruj kada sam preporucivao ovaj film nisam imao namjeru voditi ovakvu diskusiju, jer ono sto je meni ponajvise problematicno u svemu je kriva percepcija filma od strane vecine Francuza i tamosnje javnosti, koji su ubijene svestenike dozivjeli kao mucenike ubijene od strane "onih" muslimana a ne od islamistickih fundamentalista...sto je samo jos jedan u nizu vjetrova u ledja galopirajuce ksenofobije u Europi
- Bellydancesuperstar
#5398 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Gledala jučer Kill the irishman. Ne preporučujem. Klasičan film o mafijašima, tko je jači, čiji je veći, tko se bolje tuče, tko je veći frajer itd. možda muški vide nešto u tome, ali meni je glup, čak ni glavni glumac nije nešto zgodan, pa nije ni odmor za oči. 
- art vandeley
#5399 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Mozda je bila dilemaBellydancesuperstar wrote:Gledala jučer Kill the irishman. Ne preporučujem. Klasičan film o mafijašima, tko je jači, čiji je veći, tko se bolje tuče, tko je veći frajer itd. možda muški vide nešto u tome, ali meni je glup, čak ni glavni glumac nije nešto zgodan, pa nije ni odmor za oči.
tako da necu ni pokusati
- ChataDodajStaHoces
#5400 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Meni s druge strane Kill the Irishman odlican, jer je baziran na istinitoj prici i definitivno se moze pogledati
Naravno nije neki chick-flick zato se zenama i ne svidja