pa jebote...nemampojma0 wrote: Decki bas ste simpa![]()
Pitanje je jasno, a jasno je i da nemate racionalan odgovor. Vasa prica kako BH blok ne treba biti u vlasti da bi sprijecio lose, a podrzao dobre stvari za drzavu je pala na prvom testu. Nije uopste vazno od koga dolaze te lose stvari, danas Sda sutra Hdz, poenta je da im iz opozicije samo mozete pljunuti pod prozor.
SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#53676 Re: SDP
- Banksy
#53677 Re: SDP
Istina.mrgreen wrote:
SDP danas još uvijek nije odlučio koji mu je identitet. S jedne strane gradjanski SDP sa mladjim kadrovima ali ponekad upitnih kapaciteta, i onaj što je DN dobro rekao, SDA-ovski korumpirani etnonacionalisticki SDP kojeg od SDA razlikuje samo ljubav prema čašici.
Jer da imaju izgrađen onaj gradjanski, antifašistički identitet ne samo da ne bi do četvrtka bili za koaliciju, već je ne bi ni u snu razmatrali.
Ipak, napravljen je jedan korak u jednom pravcu. Nadajmo se da će nastaviti tim putem.
- Kolinda
#53678 Re: SDP
Pročitaj zakon o braniteljima i vidjeti ćeš da nisi upravu. Po zakonu fbih izvoli citat :meme_machine wrote:Ja sam samo pravio opservaciju Damirovih rijeci, i razumijem sta je njegov cilj, da SDP bude politicka opcija i Srbima i Hrvatima, koji su bili ili u VRS ili HVO, u cilju pomirenja.kmirsad wrote: Ma svaka čast... vidi ih...sad več idu u Trojkama...
Ovako švrake napadaju i ubiju odraslu mačku... Prva švraka udari u glavu, druge dvije sa strane se obruše i aterijaju... i macu dokrajče.
Zaista treba biti veliki i hladni Profesionalac, pa vršiti ovako beskrupulozne naručene likvidacije i odstrel nevinih ljudi.
Ni OZNA, ni UDBA nije bolje podmetala i pakovala montirane procese.
Bravo. Obučenost na nivou.
Ovako su, podmetanjem, lažima i poluistinama,zlonamjernim tumačenjima, stavljenjem žrtvi u usta u Tornjevima napisanih rečenica, u zatvor strpale dobrog Aliju Izetbegovića...
U UDBA-inim rukama, svaka puška bit će ubojita.
Medjutim, to ne znaci da SDP sad treba legitimizirati VRS i HVO. ARBiH je jedina legitimna vojska koja je radila na ocuvanju drzave i ustava, koji je puno vise gradjanski ustav nego ovaj dejtonski, dakle to bi bilo nesto cemu bi bh. blok trebao stremiti (ne nuzno se i zaustaviti na tome).
I u ARBiH je bilo i Srba i Hrvata, sad ispada da Damir sa svojom ljevicarskom argumentacijom efektivno dolazi do istog zakljucka kao bosnjacki ultradesnicari, koji isto tvrde da je ARBiH iskljucivo bosnjacka/muslimanska i da je trebala djelovati u iskljucivo tim interesima.
Braniteljima, u smislu ovog zakona smatraju se pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, Hrvatskog vijeća obrane i policije nadležnog organa unutarnjih poslova (u daljnjem tekstu: Oružane snage), a koji su sudjelovali u obrani suvereniteta i cjelovitosti Bosne i Hercegovine (početak agresije na općinu Ravno), od 18.09.1991. do 23.12.1996. godine, odnosno do prestanka neposredne ratne opasnosti i koji su razvojačeni rješenjem nadležnog vojnog organa, kao i osoba koja je sudjelovala u pripremi za obranu i u obrani Bosne i Hercegovine.
Dragovoljcem, u smislu ovog zakona, smatra se pripadnik vojnih postrojbi koji je sudjelovao u pripremi za obranu i u obrani Bosne i Hercegovine u razdoblju od 18.09.1991. do 09.04.1992. godine, kao i druga osoba koja nije bila vojni obveznik u vrijeme dragovoljnog stupanja u Oružane snage i ostala neprekidno u postrojbama do kraja rata ili je ranije razvojačena od nadležnog vojnog organa.
Organizatorom otpora, u smislu ovog zakona, smatra se osoba koja je organizirala i rukovodila u pripremi za obranu i u obrani Bosne i Hercegovine, najmanje 100 dana, u razdoblju od 18.09.1991. do 09.04.1992. godine, i uz to bila pripadnik Oružanih snaga ili državnih organa ili institucija vezanih za obranu Bosne i Hercegovine najmanje dvije godine, a čiji je status potvrđen od strane Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata.
Veteranom, u smislu ovog zakona, smatra se osoba koja je stupila u postrojbe iz stavka 1. ovog članka od 18.09.1991. do 31.12.1992. godine, i ostala neprekidno do 23.12.1995. godine, ili ranije razvojačena od nadležnog vojnog organa.
Pojmovi i definicije iz ovog članka koriste se i primjenjuju kod reguliranja prava i pogodnosti u svim oblastima i razinama vlasti koje se tiču branitelja i članova njihovih obitelji.
- nemampojma0
#53679 Re: SDP
Kad je bila varijanta da SDP i SBB zajedno udju s tim istim ujkama i cetama,pa pravili vec sporazume, al ih izborni rezultat sjeba. I da su uspjeli ne bio problem. Toliko o principima, nacionalistima, kriminalcima i sl floskulama iza kojih se krijete i kojim olako etiketirate koga stignete. Zaslijepila vas mrznja, tesko je s vama diskutovati o ovim temama ( diskusija ne znaci nuzno suprotstavljen stav). Uzivajte u svojim snovima, samo da se ne probudite i suocite s morom vecom od danasnje.Kikibombona wrote:Jos uvijek placete zato sto SDP nije usao u vlast?nemampojma0 wrote:Decki bas ste simpa![]()
Pitanje je jasno, a jasno je i da nemate racionalan odgovor. Vasa prica kako BH blok ne treba biti u vlasti da bi sprijecio lose, a podrzao dobre stvari za drzavu je pala na prvom testu. Nije uopste vazno od koga dolaze te lose stvari, danas Sda sutra Hdz, poenta je da im iz opozicije samo mozete pljunuti pod prozor.
BH blok kriv zato sto je kriminalna SDA u kriminalnom savezu sa cetama i ujkama?
I cudite se zato sto ljudi ne zele da se njihov glas sjedini sa SDA kriminalnim kartelom.
Fakat ste dosadni.
-
mrgreen
#53680 Re: SDP
Nadam se i ja, obradovala me njihova odluka o nekoaliranju, pomislim da sam možda pogriješila u procjeni... I onda poslusam Nermina Nikšića, koji mrtav hladan izjavi da je licno bio za vlast sa SDA, sve dok ih nisu preveslali glasanjem.Banksy wrote:Istina.mrgreen wrote:
SDP danas još uvijek nije odlučio koji mu je identitet. S jedne strane gradjanski SDP sa mladjim kadrovima ali ponekad upitnih kapaciteta, i onaj što je DN dobro rekao, SDA-ovski korumpirani etnonacionalisticki SDP kojeg od SDA razlikuje samo ljubav prema čašici.
Jer da imaju izgrađen onaj gradjanski, antifašistički identitet ne samo da ne bi do četvrtka bili za koaliciju, već je ne bi ni u snu razmatrali.
Ipak, napravljen je jedan korak u jednom pravcu. Nadajmo se da će nastaviti tim putem.
Ništa se suštinski ne može promijeniti dok je on na čelu SDP-a. Ne znam ko bi uopšte bio dobra zamjena.
- Kolinda
#53681 Re: SDP
Glas SDA uopće nije presudan da je SDP odnosno tzv. Bhblok izgubio 6-og delegata jer bi iz ZDK bio tek peti. Previše slušate vijesti bez razumijevanja...ultima_palabra wrote:
Pa HDZ nije glasao za Karajbića. Znači išlo se na opciju da se izbaci i HDZ, sa trećinom Hrvata u DN. Nije prošlo jer je SDA glasala za njihovog kandidata u ZDK.
- nemampojma0
#53682 Re: SDP
I sta veli Neka, nema SDA pravo predloziti Srbina...nije legitiman. Nekako mi tukne na one legitimne 
- drug_profi
#53683 Re: SDP
Ti suštinski ne razumiješ funkcionisanje parlamentarne demokratije i odnos snaga u našim parlamentima.nemampojma0 wrote: Decki bas ste simpa![]()
- drug_profi
#53684 Re: SDP
Pa nisi shvatio sta sam ti rekao. Oni su mogli da biraju između samoubistva i likvidacije opozicije za duze vrijeme, ili da se povuku i reorganizuju kako bi ta nada u promjene prezivjela.palermo wrote:
Pa dao si odgovor koji sam ja i pretpostavio, dakle SDP je izgubio jednog glasača..tebe.....na putu je da izgubi drugog glasača....mene....doduše iz drugačijih razloga (prevashodno zato što su mi poslali poruku da ih boli neka stvar za mene).....i eto, samo dokaz mojoj tezi da su postali stranka bez identiteta, stranka koja je odustala od svoje misije (a rekoh je, stvoriti široku platformu koja će moći okupiti sve one koji svojim svjetonazorom ne pripadaju etnionacionalnim strankama niti njihovim ideologijama) i samim time postaje nepotrebna.....
Upravo su time poslali poruku da ih je itekako briga i za tebe i za mene i za sve nas, jer bi ulaskom u koaliciju sa SDA pokazali da se brinu samo za svoje guzice.
Pa ovo bi trebalo da je svakom insanu kristalno jasno i bez objasnjavanja.
-
daddy-kool
#53685 Re: SDP
Da NS nije bila protiv koalicije na federalnom i državnom nivou, sada bi imali "probosanski blok" na vlasti. Problem za bh blok će biti kada se dogovori koalicija SDA i SBB (+ostali), inistiraće SDA na vertikali vlasti i tražiće da povrati KS u svoje ruke. S obzirom da prizivaju i DF u koaliciju, ulazak u vlast DF-a bi potpuno potopio bh blok i uništio relevantnost građanskog bloka na duže vrijeme.mrgreen wrote:
Nadam se i ja, obradovala me njihova odluka o nekoaliranju, pomislim da sam možda pogriješila u procjeni... I onda poslusam Nermina Nikšića, koji mrtav hladan izjavi da je licno bio za vlast sa SDA, sve dok ih nisu preveslali glasanjem.
Ništa se suštinski ne može promijeniti dok je on na čelu SDP-a. Ne znam ko bi uopšte bio dobra zamjena.
Mislim da je velika greška bila vezati se principima ili ideologijom (koja je manje više svima jasna), nego je trebalo pratiti Kiflu i insistirati na malim uradivim pomacima. Više akcije manje priče. Smanjiti korupciju, smjenjivati korumpirane i loše direktore, uvesti red u javna zapošljavanja i nabavke, povećati transparentnost, itd.
- nemampojma0
#53686 Re: SDP
Ma hajdedrug_profi wrote:Ti suštinski ne razumiješ funkcionisanje parlamentarne demokratije i odnos snaga u našim parlamentima.nemampojma0 wrote: Decki bas ste simpa![]()
- Kikibombona
#53687 Re: SDP
Da smo normalni kao ljudi, svi bi gajili prezir prema SDA i njihovim partnerima iz SNSD/SDS i HDZ. Drzava sa najvise kriminala i korupcije u Evropi a da niko visokorangiran nije odgovarao. SDA je napravila kriminalnog monstruma od drzave. Ovo je monstrum drzava. Mito, korupcija i nepotizam u svakoj jebenoj instituciji. Kao rak je izjelo svako tkivo drustva.nemampojma0 wrote:Kad je bila varijanta da SDP i SBB zajedno udju s tim istim ujkama i cetama,pa pravili vec sporazume, al ih izborni rezultat sjeba. I da su uspjeli ne bio problem. Toliko o principima, nacionalistima, kriminalcima i sl floskulama iza kojih se krijete i kojim olako etiketirate koga stignete. Zaslijepila vas mrznja, tesko je s vama diskutovati o ovim temama ( diskusija ne znaci nuzno suprotstavljen stav). Uzivajte u svojim snovima, samo da se ne probudite i suocite s morom vecom od danasnje.Kikibombona wrote:Jos uvijek placete zato sto SDP nije usao u vlast?nemampojma0 wrote:Decki bas ste simpa![]()
BH blok kriv zato sto je kriminalna SDA u kriminalnom savezu sa cetama i ujkama?
I cudite se zato sto ljudi ne zele da se njihov glas sjedini sa SDA kriminalnim kartelom.
Fakat ste dosadni.
Kod Bosnjaka od SDA nema veceg zla. Svako ko glasa za SDA cini zlo ovoj drzavi i narodu. Veliko i dugorocno zlo.
I drugi su losi, u manjoj ili vecoj mjeri, ali je SDA na samom vrhu piramide kriminala. Oni pa deset slobodnih mjesta pa onda SDP, SBB, SzBiH i ostali...
Zasto desno orjentisan Bosnjak, predani musliman, ne bi glasao za Mirsada Hadzikadica? Dokazani strucnjak i potpuno cist covjek. Zasto glasate za SDA? Radi pisljivih 1 000km u javnom preduzecu? Upropastit cete ovaj narod i drzavu jer ste se prodali za sitno.
Svaki tvoj komentar ovdje je u korist SDA. Zasto jarane? Pogledaj 20 godina unazad. Bice jos gore.
- Banksy
#53688 Re: SDP
Tako nekako.drug_profi wrote:
Ovaj put sam glasao za SDP jer su obecali da nece sa SDA i jer su veca stranka od NS te sam mislio da je moj glas tu najkorisniji.
Nakon ove sapunice sa hoću-neću sa SDA, vjerovatno neću više dopuštati da neki korumpirani likovi odlucuju sta je moja volja, te cu ubuduce svoj glas stavljati na sigurno u NS, jer se jedino NS ponasao neprikosnoveno posteno i ima makar dva politicara kojih se ne bi postidjele ni razvijene demokratske partije.
Realno SDP je kadrovski tanka stranka, nije sposobna za vlast. SDP su ovaj put spasila mala raja i stav NS-a. A meni ne bi bilo krivo ni da nije. Rascistile bi se definitivno neke stvari.
SDP ima sada sansu da za 4 godine ojaca i popuni se kvalitenijim kadrovima koji nece trcati za uhljebljenjem. Hoce li uspjeti, vidjecemo. Ako ne uspije, moracemo sacekati da NS poraste dovoljno.
- nemampojma0
#53689 Re: SDP
@Kiki, jesil ti dobar druze?
- Kikibombona
#53690 Re: SDP
Nastavi pisati u korist SDA kriminalaca.nemampojma0 wrote:@Kiki, jesil ti dobar druze?
Zalosno je, ali sta se moze.
-
palermo
#53691 Re: SDP
Pa izgleda da sam ja više hajvan nego insan, jer ja tu poruku koju su mi navodno poslali ne vidjeh na taj način. Ono što sam vidio je da su stranka bez principa, stranka koja je zaboravila svoju misiju, i stranka koja u ovom trenutku postoji samo zbog zadovoljenja partikularnih interesa određenih stranačkih grupacija.drug_profi wrote:Pa nisi shvatio sta sam ti rekao. Oni su mogli da biraju između samoubistva i likvidacije opozicije za duze vrijeme, ili da se povuku i reorganizuju kako bi ta nada u promjene prezivjela.palermo wrote:
Pa dao si odgovor koji sam ja i pretpostavio, dakle SDP je izgubio jednog glasača..tebe.....na putu je da izgubi drugog glasača....mene....doduše iz drugačijih razloga (prevashodno zato što su mi poslali poruku da ih boli neka stvar za mene).....i eto, samo dokaz mojoj tezi da su postali stranka bez identiteta, stranka koja je odustala od svoje misije (a rekoh je, stvoriti široku platformu koja će moći okupiti sve one koji svojim svjetonazorom ne pripadaju etnionacionalnim strankama niti njihovim ideologijama) i samim time postaje nepotrebna.....
Upravo su time poslali poruku da ih je itekako briga i za tebe i za mene i za sve nas, jer bi ulaskom u koaliciju sa SDA pokazali da se brinu samo za svoje guzice.
Pa ovo bi trebalo da je svakom insanu kristalno jasno i bez objasnjavanja.
Mislim, i ulaskom i neulaskom u koaliciju oni su pokazali da se brinu samo za svoje guzice (doduše različite, ali sve su opet stranačke). A to hoće, kad kao što rekoh, zaboraviš principe i razlog svog postojanja.
- Leverage
#53692 Re: SDP
Dobio si odgovor, ali pošto ga nisi razumio iskoristio bih ovu priliku da pojasnim.nemampojma0 wrote:Decki bas ste simpaChmoljo wrote:vrh.drug_profi wrote:
ja se samo pitam jesi li ti normalan kad ovakve budalstine napises. SDA je sprijecila izbor BH patriote i ostavila mogucnost da se tu izabere SNSD kadar, kao i u prethodnom sazivu.
BH blok tu ocigledno nije mogao nista uciniti jer je to bilo u rukama tvoje SDA. odluka je bila na njima. I oni su odlucili da ce otvoriti vrata cetniku.
A ti se sad i dalje pravi budala.
čuvajte SDA od nje same.
ako šta krene po zlu, vi ste krivi jebiga. što niste čuvali narod od stranke sa najviše glasova naroda.
vrh vrhova.![]()
Postoje dvije mogućnosti. Prva je koju ti zagovaraš, tj. da se potpuno obesmisli opozicija i da SDA vlada na dugi rok te tako upropasti državu do kraja. Aksiom koji ti zanemaruješ je taj da se u koaliciji sa SDA ne može napraviti ništa taman da je koalicioni partner Gandhi. Dakle, tvoja teza da se može nešto napraviti u vlasti sa SDA je oksimoron.
Druga mogućnost je da se država urušava naredne četiri godine, ali da se stvara alternativa koja će nakon četiri godine izbaciti SDA iz vlasti na svim nivoima. Ovo je daleko bolje rješenje jer se radi urušavanju na kraći rok, a ne o potpunoj destrukciji kao u prvom slučaju, čiji si ti veliki fan.
Pošto si dobio odgovor red bi bio da prestaneš smarati sa istim pitanjem, ali imavši u vidu o kakvom se kalibru i dometu radi kada govorimo o tebi, prognoziram da je ovo izrazito optimistično očekivanje s moje strane.
- nemampojma0
#53693 Re: SDP
Etiketiraj kako hoces, ne zanima me niko od forumasa licno. Dok je nekim koliko vidim pisanje ovdje skoro jednako stvarnom zivotu, pa krenu i u neke licne kvalifikacije ili odnose kao da poznaju onog s druge strane. Tako i ti, poceo pisati kao da me poznajes licno. Malo se probajte obuzdati. Prilicno agresivno nastupate, vas nekoliko "zakletih" Sdp-ovaca i NS-ovaca, ako je to demokratija za koju se zalazete mogao bi i Staljin da vam pozavidi.Kikibombona wrote:Nastavi pisati u korist SDA kriminalaca.nemampojma0 wrote:@Kiki, jesil ti dobar druze?
Zalosno je, ali sta se moze.
Po meni su stranke samo instrumenti, a nikako svrha samim sebi.
-
palermo
#53694 Re: SDP
šta ti pa sad ovo znači ?Leverage wrote:[
Druga mogućnost je da se država urušava naredne četiri godine, ali da se stvara alternativa koja će nakon četiri godine izbaciti SDA iz vlasti na svim nivoima. Ovo je daleko bolje rješenje jer se radi urušavanju na kraći rok, a ne o potpunoj destrukciji kao u prvom slučaju, čiji si ti veliki fan.
.
Jel to znači četiri godine ćemo mi navijati i raditi na urušavanju države da bi došli na vlast nakon slijedećih izbora i onda pokazali kako se radi ?
Rekoh ja, debatni gimnazijski klub.....
- Leverage
#53695 Re: SDP
Nije.palermo wrote:
šta ti pa sad ovo znači ?
Jel to znači četiri godine ćemo mi navijati i raditi na urušavanju države da bi došli na vlast nakon slijedećih izbora i onda pokazali kako se radi ?
To znači da će na vlasti biti SDA. A to automatski znači urušavanje za što god ti navijao. Nema izbora.
Debatni gimnazijski klub je očito tvoj nedosanjani san, ali ne vjerujem da je bilo ko zainteresovan da sluša o tvojim frustracijama iz mlađih dana.
- nemampojma0
#53696 Re: SDP
Hajd prvo da odgovorim na tvoja predvidjanja iliti sto babi milo to se snilo. Na cemu temeljis svoje ubjedjenje da ce "se stvoriti alternativa" koja ce pobijediti SDA? Eto samo par argumenta, al da nisu zasnovani na "ja mislim", "ja osjecam" i sl.Leverage wrote:Dobio si odgovor, ali pošto ga nisi razumio iskoristio bih ovu priliku da pojasnim.nemampojma0 wrote:
Postoje dvije mogućnosti. Prva je koju ti zagovaraš, tj. da se potpuno obesmisli opozicija i da SDA vlada na dugi rok te tako upropasti državu do kraja. Aksiom koji ti zanemaruješ je taj da se u koaliciji sa SDA ne može napraviti ništa taman da je koalicioni partner Gandhi. Dakle, tvoja teza da se može nešto napraviti u vlasti sa SDA je oksimoron.
Pošto si dobio odgovor red bi bio da prestaneš smarati sa istim pitanjem, ali imavši u vidu o kakvom se kalibru i dometu radi kada govorimo o tebi, prognoziram da je ovo izrazito optimistično očekivanje s moje strane.
Sljedece pitanje je, a mozda i potvrda da vama ne smetaju HDZ i SNSD, kako se rijesiti tih stranaka tj pobijediti ih?
A sto se tice tih tvojih kvalifikacija o meni, jeste da me se ne doticu, ali zbog korektnosti da ti odgovorim. Kad vuk naidje dzukele uvijek zalaju, a ovce bleje.
-
palermo
#53697 Re: SDP
tako nekako......SDP danas......teškko da ga išta bolje oslikava od tvojih postova.....Leverage wrote:Nije.palermo wrote:
šta ti pa sad ovo znači ?
To znači da će na vlasti biti SDA. A to automatski znači urušavanje za što god ti navijao. Nema izbora.
Debatni gimnazijski klub je očito tvoj nedosanjani san, ali ne vjerujem da je bilo ko zainteresovan da sluša o tvojim frustracijama iz mlađih dana.
- kmirsad
#53698 Re: SDP
Ne znam zaista što je vama tako strašno, imati opoziciju... još nisam nigdje vidio da se ovako snažno napada opozicija od strane vladajučih... zato što neče u poziciju...Apsurd.
Jebo te ljeljak, pa valjda je posao opozicije u svakoj nornalnoj zemlji, da u svakoj prilici napada i kritikuje vlast, a ne obrnuto...
Jebo te ljeljak, pa valjda je posao opozicije u svakoj nornalnoj zemlji, da u svakoj prilici napada i kritikuje vlast, a ne obrnuto...
- Kikibombona
#53699 Re: SDP
Nabijem na q sve stranke, od SDP, NS pa nadalje. Ne poznajem licno nijednog stranackog aktivistu a kamoli sta vise. Potpuno sam cist od politika.nemampojma0 wrote:Etiketiraj kako hoces, ne zanima me niko od forumasa licno. Dok je nekim koliko vidim pisanje ovdje skoro jednako stvarnom zivotu, pa krenu i u neke licne kvalifikacije ili odnose kao da poznaju onog s druge strane. Tako i ti, poceo pisati kao da me poznajes licno. Malo se probajte obuzdati. Prilicno agresivno nastupate, vas nekoliko "zakletih" Sdp-ovaca i NS-ovaca, ako je to demokratija za koju se zalazete mogao bi i Staljin da vam pozavidi.
Po meni su stranke samo instrumenti, a nikako svrha samim sebi.
Sta cemo sa kriminalom, korupcijom, nepotizmom, mitom?
Da li je SDA najodgovornija za sve od navedenog?
- Leverage
#53700 Re: SDP
Zato što danas svega par mjeseci nakon izbora imamo kostur te alternative sa najavama svih koji učestvuju da je vrijeme da se bh. blok formalizuje. Eh sad zamisli šta se sve može napraviti za četiri godine kada imaš dobar temelj. A dobar temelj su odluke NS-a i GO SDP-a. Konačno je svima koji žele da malo razmisle cum grano salis postalo potpuno jasno šta treba da se radi kako bi se uklonila SDA i šta se od alternative očekuje.nemampojma0 wrote: Hajd prvo da odgovorim na tvoja predvidjanja iliti sto babi milo to se snilo. Na cemu temeljis svoje ubjedjenje da ce "se stvoriti alternativa" koja ce pobijediti SDA? Eto samo par argumenta, al da nisu zasnovani na "ja mislim", "ja osjecam" i sl.
Sljedece pitanje je, a mozda i potvrda da vama ne smetaju HDZ i SNSD, kako se rijesiti tih stranaka tj pobijediti ih?
A sto se tice tih tvojih kvalifikacija o meni, jeste da me se ne doticu, ali zbog korektnosti da ti odgovorim. Kad vuk naidje dzukele uvijek zalaju, a ovce bleje.
Što se tiče HDZ-a i SNSD-a, i tu su stvari potpuno jasne. Da bi se ove dvije stranke uklonile sa političke scene prvo je potrebno ukloniti SDA. Sve dok SDA ima podršku kakvu ima iluzorno je očekivati da se s druge strane dešava bilo šta osim homogenizacije oko najjačih nacional-šovinističkih stranaka.
Što se tiče kvalifikacija o tebi, izvoli koristiti neki logički slijed u svojim postovima pa možda te ljudi počnu kvalifikovati i na drugačiji način.