Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Mogao bih se ovaj American President pogledat od Sorkina.

A sto se tice SBC fakat ne kontam po cemu je to on ovom ulogom "ukrao show" :-)

@Tito_i_Partija nemam spor sa tim sto pises, ali to nije odgovor na pitanje koje sam postavio.
Tito_i_Partija

#53677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Procitaj dio mog posta o iskoristavanju politickih i socijalnih elemenata koji su trenutno "in", pa pogledaj sta je Cohen u zadnje vrijeme radio. Nekad ne moras bit' odlican glumac da dobijes kip, nego je dovoljno da budes politicki aktivan na odredjeni nacin.
dale cooper

#53678 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 00:04 Mogao bih se ovaj American President pogledat od Sorkina.

@Tito_i_Partija nemam spor sa tim sto pises, ali to nije odgovor na pitanje koje sam postavio.
Fina ljubavna limunadica za ubiti koji sat, sa tipičnim Sorkinovskim dijalozima i govorima. I dobra glumačka ekipa.
Korijeni Zapadnog Krila su u ovom filmu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#53679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Gerro »

Mogao bi se ponovo odgledati promising young woman.

Jedan od rijetkih filmova danasnjice koji nema neku skrivenu politicku poruku i u kojem mozes uzivati.
Tito_i_Partija

#53680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 30/03/2021 00:14
_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 00:04 Mogao bih se ovaj American President pogledat od Sorkina.

Fina ljubavna limunadica za ubiti koji sat, sa tipičnim Sorkinovskim dijalozima i govorima. I dobra glumačka ekipa.
Dok je Annette jos bila dobra koka, jelde? :per:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Hajmo jos jednom, pa odoh na spavanje, prosla je ponoc u Evropi.

Dakle, ovdje se radi o tome da se hvali NAČIN NA KOJI JE ODRADIO ulogu. Dakle nevezano za Oscare ljudi ga hvale, a frajer se u najboljem slucaju stopio sa ostatkom ekipe u filmu.

Dakle ne moraš biti Marlon Brando, što Cohen sigurno nije, ali ni plivanje na politickim i socijalnim elementima koji su trenutno in ti sami po sebi NE DONOSE ocjene da si razvalio ulogu i ukrao show. Ali ti mogu donijeti nominaciju za Oscara, to se svakako slazem.

@dale cooper da, čim sam vidio da je Martin Sheen u tom filmu, jasno mi je bilo sve za West Wing. Znaci limunadica :hm: Ostali mi na listi jos Leviathan i Mauritanian, prije nego se bacim na ostale nominovane za kipiće, pa ga mozda uguram izmedju.

Nisam Sorkinove filmove nesto posebno percipirao, osim sto sam The Social Network i Moneyball ugasio na pola :D

Mozda je bolje ipak da probam sa ovim Charlie Wilson's war. :hm:
dale cooper

#53682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 30/03/2021 00:25

Nije Annette baš moj tip. :D
Tito_i_Partija

#53683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 30/03/2021 00:29

Kako bolan tako, pa cuveni jebac Warren Beatty je ostavio sve one silne trebe zbog nje. Mislim da su holivudske dame proglasile dan zalosti kad je se on ozenio. :D

Jesi li gled'o Bugsy?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Kazu da je Warren zguzio sve sto hoda :D U Bugsy je fakat predobar :thumbup:

I nominovan za Oscara :D
dale cooper

#53685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 30/03/2021 00:35

Kako bolan tako, pa cuveni jebac Warren Beatty je ostavio sve one silne trebe zbog nje. Mislim da su holivudske dame proglasile dan zalosti kad je se on ozenio. :D

Jesi li gled'o Bugsy?
Mislim da jesam, ali davno. Jebiga, nisam Warren Beatty. :mrgreen: Ako već spominjemo neke bivše Warrenove filmske partnerice
Natalie Wood je mnogo više moj tip žene. I'm brunette type of guy. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Evo citam listu zena koje se dovode u vezu sa njim, ima i jedna nasa :D ni manje ni vise nego Jelisaveta Karađorđević (Princeza Elizabeta od Jugoslavije) :lol:
Tito_i_Partija

#53687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 30/03/2021 00:42
Tito_i_Partija wrote: 30/03/2021 00:35

Jesi li gled'o Bugsy?
Mislim da jesam, ali davno. Jebiga, nisam Warren Beatty. :mrgreen: Ako već spominjemo neke bivše Warrenove filmske partnerice
Natalie Wood je mnogo više moj tip žene. I'm brunette type of guy. :D
Pogledaj opet, dobar film. Keitel i Kingsley glume sa njim, Levinson na reziji. Al' Annette je pravi eye candy u tom filmu. :D
omar little

#53688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

beatty je radio i zanimljive redateljske izbore. bulworth nisam dugo gledala, ali ne bih rekla da je izgubio od vremena. reds je bio spektakl holivuda stare skole.

a, cohenom se odusevljava ogranicena ekipa koja nije u stanju izbaciti iz glave borata, ili neku drugu njegovu komedijasku personu, pa se dive sto ima normalnu dikciju i ne krevelji se.
Tito_i_Partija

#53689 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 00:44 Evo citam listu zena koje se dovode u vezu sa njim, ima i jedna nasa :D ni manje ni vise nego Jelisaveta Karađorđević (Princeza Elizabeta od Jugoslavije) :lol:
Ne cudi me, tip je bez sumnje najveci zenskaros u holivudu svih vremena, cak se i danas koristi k'o sinonim za kurvanje. :D
dale cooper

#53690 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 00:44 Evo citam listu zena koje se dovode u vezu sa njim, ima i jedna nasa :D ni manje ni vise nego Jelisaveta Karađorđević (Princeza Elizabeta od Jugoslavije) :lol:
U jednoj biografiji se tvrdi da je spavao sa preko 12 hiljada žena. :mrgreen: I pored takve reputacije playboya nikada nije bilo za njega
glasina da je bilo koga seksualno napastvovao ili zlostavljao.
dale cooper

#53691 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

omar little wrote: 30/03/2021 00:55 beatty je radio i zanimljive redateljske izbore. bulworth nisam dugo gledala, ali ne bih rekla da je izgubio od vremena. reds je bio spektakl holivuda stare skole.

a, cohenom se odusevljava ogranicena ekipa koja nije u stanju izbaciti iz glave borata, ili neku drugu njegovu komedijasku personu, pa se dive sto ima normalnu dikciju i ne krevelji se.
Kažu da mu je odličan taj film Reds o novinaru John Reedu koji je pisao o ruskoj revoluciji. Sve hoću to da pogledam, ali zaboravim,
pa se sjetim ovako kad se spomene njegovo ime. Taj film je i režirao i producirao a i glumio u njemu. To mu je baš bio passion projekat.
Tito_i_Partija

#53692 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 30/03/2021 00:55
U jednoj biografiji se tvrdi da je spavao sa preko 12 hiljada žena. :mrgreen: I pored takve reputacije playboya nikada nije bilo za njega
Da, po svemu sudeci je pravi dzentlmen. Al' da je bilo ljubomore, bilo je: producent filma Don't Look Now je izjavio da je Beatty navodno pizdio zbog (prilicno eksplicitne) ljubavne scene izmedju Donalda Sutherlanda i Julie Christie, koja je bila njegova cura u to vrijeme, i cak je na par navrata izvrsav'o pritisak na crew i studio da kompletno isjeku tu scenu iz filma.
dale cooper

#53693 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 30/03/2021 01:04
dale cooper wrote: 30/03/2021 00:55
Da, po svemu sudeci je pravi dzentlmen. Al' da je bilo ljubomore, bilo je: producent filma Don't Look Now je izjavio da je Beatty navodno pizdio zbog (prilicno eksplicitne) ljubavne scene izmedju Donalda Sutherlanda i Julie Christie, koja je bila njegova cura u to vrijeme, i cak je na par navrata izvrsav'o pritisak na crew i studio da kompletno isjeku tu scenu iz filma.
Dobro, to su one klasične holivudske čarke i kuhanja koja su uvijek prisutna. Ali scene seksa u Don't Look Now jesu poprilično smjele
za ono vrijeme.
omar little

#53694 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

dale cooper wrote: 30/03/2021 00:59
omar little wrote: 30/03/2021 00:55 beatty je radio i zanimljive redateljske izbore. bulworth nisam dugo gledala, ali ne bih rekla da je izgubio od vremena. reds je bio spektakl holivuda stare skole.

Kažu da mu je odličan taj film Reds o novinaru John Reedu koji je pisao o ruskoj revoluciji. Sve hoću to da pogledam, ali zaboravim,
pa se sjetim ovako kad se spomene njegovo ime. Taj film je i režirao i producirao a i glumio u njemu. To mu je baš bio passion projekat.
da, filmofil tvog kalibra bi to sigurno trebao imati pogledano. nisam ni ja gledala ima puuno godina, stavicu ga i ja u queue. traje sto godina, odmah da velim. :D
dale cooper

#53695 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

omar little wrote: 30/03/2021 01:17
dale cooper wrote: 30/03/2021 00:59

da, filmofil tvog kalibra bi to sigurno trebao imati pogledano. nisam ni ja gledala ima puuno godina, stavicu ga i ja u queue. traje sto godina, odmah da velim. :D
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53696 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

Gledao sam Reds nekad davno, vise zbog tematike nego zbog bilo cega drugog, ali morat cu obnoviti gradivo. Volim Warrena, on mi je bas nekako definicija svega onoga sto prava holivudska zvijezda treba da ima i da predstavlja. Cinjenica da je bez skandala a da se za njega veze toliki broj veza govori valjda sama za sebe.

@dale cooper 12000 :shock: evo malo sam uzeo olovku i papir u ruke i kae ovako: da je svaki dan bio sa drugom djevokom, za ovaj podvig bi mu trebale skoro 33 godine. Dakle 33 godine dan za danom da bubas a da svaki dan bude druga djevojka :evil:
smijesni_ste

#53697 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by smijesni_ste »

Evo i on sam se vodio Batinom računicom :oops:

"Beatty laughed off the number, saying it's wildly exaggerated. "Think about it, sleeping with 12,775 people," he said. "That would mean not just that there were multiple people a day, but that there was no repetition."

He didn't clarify with an klix number, but he also didn't deny sleeping around during his heyday."
sinuhe

#53698 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sinuhe »

Clint Eastwood je imao i onaj ranch gdje su mu dolazile zene.
Ali tada se znalo sta je show biznis. Ili muzicari sa groupie djevojkama(tinejdzerkama)
dale cooper

#53699 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote: 30/03/2021 08:14 Gledao sam Reds nekad davno, vise zbog tematike nego zbog bilo cega drugog, ali morat cu obnoviti gradivo. Volim Warrena, on mi je bas nekako definicija svega onoga sto prava holivudska zvijezda treba da ima i da predstavlja. Cinjenica da je bez skandala a da se za njega veze toliki broj veza govori valjda sama za sebe.

@dale cooper 12000 :shock: evo malo sam uzeo olovku i papir u ruke i kae ovako: da je svaki dan bio sa drugom djevokom, za ovaj podvig bi mu trebale skoro 33 godine. Dakle 33 godine dan za danom da bubas a da svaki dan bude druga djevojka :evil:
Ma očigledno da je brojka pretjerana, ali poenta je da lik odlično zna gradivo. :D I ponašao se kao gentleman oko toga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#53700 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: 30/03/2021 11:06 Ma očigledno da je brojka pretjerana, ali poenta je da lik odlično zna gradivo. :D I ponašao se kao gentleman oko toga.
Pravi dzentlmen gubi pamcenje :thumbup:

Mogao bi se napraviti uskoro jedan Beatty maraton, ali ono sto nisam gledao jer imam zavjet do kraja godine samo gledam ono sto vec nisam.

Dakle, preporuke, preporuke

Image
Post Reply