SDP

Leverage

#53626 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote:
Leverage wrote:Šta je problem s tim pobrojanim, ti to svakako želiš da se desi.
Jasno, odgovora nema. Suplja ne daje odgovor na prakticna i konkretna pitanja.
A ako si vidovit i znas sta ja zelim, onda znas kome prenijeti pozdrav :)
Zašto bi SDP to spriječavao? Treba pustiti da to SDA odradi kako je naučila i onda uprijeti prstom i reći "vidi kakvi su". Znači zicer.
nemampojma0

#53627 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Volim meso wrote:damira nikšić i urbani SDP za bolju budućnost

Hahhahaah.
Mogla bi jos kome hebat ruralnu majku. Nije se salit :D
bunk

#53628 Re: SDP

Post by bunk »

Prvobitni tj. origigi plan je bio da se vlast na federalnom nivou formira bez sda okupljajuci i sis i golis samo da se zaobidje volja 300k glasaca i ostvari parlamentarna vecina . Pa se i danas mogu cuti poklici da je "patriotski" praviti vlast bez sda.
Propalo.
Onda se okrenulo formiranju kantonalnih vlada sa istom taktikom.
Uspjelo se u Sk gdje glumis fikus dizuci ruku za ono sto treba ns i nip ,ostalo propalo.
A citavo vrijeme se pricalo o nekim unutarstranackim pregovorima i mogucnostima da se napravi "velika"koalicija sa sda.
U stvari se kupovalo vrijeme..
I sad se spocitava bilo sta na racun sda.
Pa pokusas me prevarit i to vise puta,svako ti dobar osim mene,supljiras da neces sa nacionalnim a guze bi dao da me izradis i sa njima pravis vlast..
I jos sad ti nisam dobar jer eto ne glasam za tvog kandidata.
Lik koji stoji iza ovog PR-a u stranci sdp je mozda i najveci luzer od dolaska demokratije u nasu Drzavu..
Leverage

#53629 Re: SDP

Post by Leverage »

Najviše volim brigu SDA-ovaca za SDP, pravo sam fan te varijante.

:D
bunk

#53630 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote:Najviše volim brigu SDA-ovaca za SDP, pravo sam fan te varijante.

:D
au contraire,au contraire.. :mrgreen:
kmirsad

#53631 Re: SDP

Post by kmirsad »

nemampojma0 wrote:
kmirsad wrote:BiH i jeste jedan veliki logor, radni logor... u kome su logorašima uskračena večina ljudskih prava zagarantovanih Općom deklaracijom o ljudskim pravim UN, izuzev prava na plačanje poreza, punjenje buđeta i prava na umiranje ... Doduše, poluotvorenog tipa... kome se ne sviđa...izlaz dozvoljen autobusom u Nemačku.
O cemu ti? Sta pokusavas, da relativiziras ili amnestiras nekog?
Da nisi providan, zabrinuo bih se. Ovako samo mogu da se smijem tom upinjanju i lazima. Uzivaj u zabludi da time postizes ista drugo osim kontraefekta :wink:
I da, kod nekih ljudi ne vazi ona da sto puta ponovljena laz postaje istina.
Ništa se ne brini... ne pada mi na pamet da relativiziram ili amnestiram naše tanničare i isljednike u posljednjih 25 godina... naprotiv, nadam se da će jednog dana odgovarati za sva zla koja su nam počinili...
drug_profi

#53632 Re: SDP

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote: Takodje pitam, sta cemo sad kad SNSD dobije potpredsjednika FBiH? Kako se to iz opozicije sprijecavaju lose stvari po drzavu? Svi vi samoproglaseni sveznadari ovdje tvrdiste da BH blok moze i iz opozicije sprijeciti lose, a podrzati dobre stvari po drzavu. Evo prvi zadatak da se to pokaze, cekam da date nacin kako to uraditi. I nemojte kriviti nikog drugog, mene zanima samo BH blok i ono sto mi mozemo uciniti za drzavu.
Hajte sad horski, zacas cete vi dati odgovor :D

P.S.
I da, ja nisam bitan i nemam pojma, ali ova pitanja ce vam postaviti svako razuman, uprkos vasim papagajskim narativima koje slusamo vec 20 godina i u koje sve manji broj ljudi vjeruje (vidjeti ljude koji su izabrani a dolaze iz Sdp-a).
ja se samo pitam jesi li ti normalan kad ovakve budalstine napises. SDA je sprijecila izbor BH patriote i ostavila mogucnost da se tu izabere SNSD kadar, kao i u prethodnom sazivu.
BH blok tu ocigledno nije mogao nista uciniti jer je to bilo u rukama tvoje SDA. odluka je bila na njima. I oni su odlucili da ce otvoriti vrata cetniku.

A ti se sad i dalje pravi budala.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53633 Re: SDP

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote:
nemampojma0 wrote: Takodje pitam, sta cemo sad kad SNSD dobije potpredsjednika FBiH? Kako se to iz opozicije sprijecavaju lose stvari po drzavu? Svi vi samoproglaseni sveznadari ovdje tvrdiste da BH blok moze i iz opozicije sprijeciti lose, a podrzati dobre stvari po drzavu. Evo prvi zadatak da se to pokaze, cekam da date nacin kako to uraditi. I nemojte kriviti nikog drugog, mene zanima samo BH blok i ono sto mi mozemo uciniti za drzavu.
Hajte sad horski, zacas cete vi dati odgovor :D

P.S.
I da, ja nisam bitan i nemam pojma, ali ova pitanja ce vam postaviti svako razuman, uprkos vasim papagajskim narativima koje slusamo vec 20 godina i u koje sve manji broj ljudi vjeruje (vidjeti ljude koji su izabrani a dolaze iz Sdp-a).
ja se samo pitam jesi li ti normalan kad ovakve budalstine napises. SDA je sprijecila izbor BH patriote i ostavila mogucnost da se tu izabere SNSD kadar, kao i u prethodnom sazivu.
BH blok tu ocigledno nije mogao nista uciniti jer je to bilo u rukama tvoje SDA. odluka je bila na njima. I oni su odlucili da ce otvoriti vrata cetniku.

A ti se sad i dalje pravi budala.
vrh.

čuvajte SDA od nje same.

ako šta krene po zlu, vi ste krivi jebiga. što niste čuvali narod od stranke sa najviše glasova naroda.

vrh vrhova.
drug_profi

#53634 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:Prvobitni tj. origigi plan je bio da se vlast na federalnom nivou formira bez sda okupljajuci i sis i golis samo da se zaobidje volja 300k glasaca i ostvari parlamentarna vecina . Pa se i danas mogu cuti poklici da je "patriotski" praviti vlast bez sda.
Propalo.
Uspjelo se u Sk gdje glumis fikus dizuci ruku za ono sto treba ns i nip ,ostalo propalo.
A citavo vrijeme se pricalo o nekim unutarstranackim pregovorima i mogucnostima da se napravi "velika"koalicija sa sda.
Pa pokusas me prevarit i to vise puta,svako ti dobar osim mene,supljiras da neces sa nacionalnim a guze bi dao da me izradis i sa njima pravis vlast..
Lik koji stoji iza ovog PR-a u stranci sdp je mozda i najveci luzer od dolaska demokratije u nasu Drzavu..
Nista. Nije valjao Šućur, valjao je Puzigaća - izborni zakon propao.
Sada ne valja Vujović, valjaće možda neki Poplašen kao što je i nekad valjao.
spisak delegata koji su u državnoj skupštini u Domu naroda, glasali za Poplašenovo imenovanje.

Dakle, ruku ZA su digli Sead Kadić (SDA), Sifet Podžić (DF), Bariša Čolak (HDZBiH), Mario Karamatić (HSS), Zdenka Džambas (HDZBiH), Ljilja Zovko (HDZBiH), Ognjen Tadić (SDS) te Darko Babaj (SDS).

Suzdržani su bili Halid Genjac, Safet Softić, Dragutin rodić, Nebojša Radmanović i Sredoje Nović dok Fahrudin Radončić i Martin Raguž nisu prisustvovali sjednici.

Protiv nije bio niko.
Dakle konstanta je da je SDA uvijek između srbina bez kokarde i srbina sa kokardom birala ovog drugog. nemojte nam više vaših šupljih .
bunk

#53635 Re: SDP

Post by bunk »

:lol:takoe,Sdp je nudio koaliciju Sda-u mjesecima a ovi su ih zavlacili..
drug_profi

#53636 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote::lol:
Ma ja kad nemaš šta reći opališ smajlija i kuliraš
ultima_palabra

#53637 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

bunk wrote:Prvobitni tj. origigi plan je bio da se vlast na federalnom nivou formira bez sda okupljajuci i sis i golis samo da se zaobidje volja 300k glasaca i ostvari parlamentarna vecina . Pa se i danas mogu cuti poklici da je "patriotski" praviti vlast bez sda.
Propalo.

Propalo zbog čvrste koalicije SDA-HDZ. I onda se vabe politički neistomišljenici u koalicije plašeći ih tim istim HDZ-om.

Ista stvar i sa SNSD-om.
bunk

#53638 Re: SDP

Post by bunk »

ultima_palabra wrote:
Propalo.

Propalo zbog čvrste koalicije SDA-HDZ. I onda se vabe politički neistomišljenici u koalicije plašeći ih tim istim HDZ-om.

Ista stvar i sa SNSD-om.
Pa ja i pricam o tome sta je bila agenda .A sad zasto je propala treba pitat genijalce koji su isli kontra volji biraca i onoj vecinskoj volji a ne manjem dijelu . Ne sumnjam ni sekunde da bi Sdp formirao skupstinski vecinu bez sda a sa hdz i bilo kime jos.
Ali posto fulase okrenuse plocu kao nece sa nacionalnim i ostalo kmecanje sad..
Al ne mogu prihvatiti nikako objasnjenje da je u opoziciji prilika za jacanje.
A sjedis i dizes ruku za politiku koja sa socijaldemokratijom ima kao i ja Elon Muskom.
Mada opet sta ja znam :mrgreen:
ultima_palabra

#53639 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

bunk wrote:
ultima_palabra wrote:
Propalo.

Ista stvar i sa SNSD-om.
Pa ja i pricam o tome sta je bila agenda .A sad zasto je propala treba pitat genijalce koji su isli kontra volji biraca i onoj vecinskoj volji a ne manjem dijelu . Ne sumnjam ni sekunde da bi Sdp formirao skupstinski vecinu bez sda a sa hdz i bilo kime jos.
Ali posto fulase okrenuse plocu kao nece sa nacionalnim i ostalo kmecanje sad..
Al ne mogu prihvatiti nikako objasnjenje da je u opoziciji prilika za jacanje.
A sjedis i dizes ruku za politiku koja sa socijaldemokratijom ima kao i ja Elon Muskom.
Mada opet sta ja znam :mrgreen:
Pa HDZ nije glasao za Karajbića. Znači išlo se na opciju da se izbaci i HDZ, sa trećinom Hrvata u DN. Nije prošlo jer je SDA glasala za njihovog kandidata u ZDK.
Banksy

#53640 Re: SDP

Post by Banksy »

bunk wrote:
zasto je propala treba pitat genijalce koji su isli kontra volji biraca i onoj vecinskoj volji
12% ukupnog biračkog tijela Federacije.
bunk

#53641 Re: SDP

Post by bunk »

Banksy wrote:
bunk wrote:
zasto je propala treba pitat genijalce koji su isli kontra volji biraca i onoj vecinskoj volji
De Banksy tom metodologijom prikazi procente ns i sdp molim lijepo sa slagom na vrhu :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53642 Re: SDP

Post by Chmoljo »

bunk wrote:
Banksy wrote:
bunk wrote:
De Banksy tom metodologijom prikazi procente ns i sdp molim lijepo sa slagom na vrhu :mrgreen:
ni jedni ni drugi ne vaze o tome kako imaju tapiju na mišljenje naroda, nego svojih glasača.
Banksy

#53643 Re: SDP

Post by Banksy »

bunk wrote:
Banksy wrote:
bunk wrote:
Kad se budu busali u prsa većinskom voljom, odmah ću.

SDA - 12% ukupnog biračkog tijela Federacije.
bunk

#53644 Re: SDP

Post by bunk »

De za raju napisi po toj metodologiji koliko iznosi ns koliko sdp.
Molim lijepo.
palermo

#53645 Re: SDP

Post by palermo »

Netko spomenu ovdje da je SDP smiješan. Nije smiješan, SDP je toliko velika stranka, i toliko je nade i u nju, tokom svih ovih godina, polagano da se ne može nikako reći da je smiješan.
Ali politika koja se sada vodi je dječja, na nivou gimnazijskog debatnog kluba. I nije to pitanje kolacije sa SDA ili sa etnonacionalnim strankama,. nego poruke koju ova politika SDP-a odašilje i percepcije unutar bosnaskohercegovačkog političkog bića. A ona je, narodski rečeno, oni ne znaju bil kakili ili piškili, oni ne kreiraju politiku niti političke događaje, oni ovakvi nikome ne trebaju. Osim samima sebi.
Al ovo je toliko očito da je mislim bespredmetno i diskutovati o tome. Makar ozbiljno diskutovati.

Ne glasam za SDA, ali......( ovo da se ne muče pisati pojedini forumaši)
madner

#53646 Re: SDP

Post by madner »

Percepcija kod naroda = moje misljenje koje ne mogu braniti argumentima ali se osjecam tako.
ultima_palabra

#53647 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:Netko spomenu ovdje da je SDP smiješan. Nije smiješan, SDP je toliko velika stranka, i toliko je nade i u nju, tokom svih ovih godina, polagano da se ne može nikako reći da je smiješan.
Ali politika koja se sada vodi je dječja, na nivou gimnazijskog debatnog kluba. I nije to pitanje kolacije sa SDA ili sa etnonacionalnim strankama,. nego poruke koju ova politika SDP-a odašilje i percepcije unutar bosnaskohercegovačkog političkog bića. A ona je, narodski rečeno, oni ne znaju bil kakili ili piškili, oni ne kreiraju politiku niti političke događaje, oni ovakvi nikome ne trebaju. Osim samima sebi.
Al ovo je toliko očito da je mislim bespredmetno i diskutovati o tome. Makar ozbiljno diskutovati.

Ali da su ušli u nju, ti to ne bi pisao nego bi odjednom postali mudri kreatori političkih događaja. Da se ne lažemo.
palermo

#53648 Re: SDP

Post by palermo »

madner wrote:Percepcija kod naroda = moje misljenje koje ne mogu braniti argumentima ali se osjecam tako.
Kakvi ti argumenti trebaju ? Izađeš među narod i popričaš o ovome........ovaj savjet bi SDP-ovi prvaci svakako trebali da uvaže......

Uostalom, ako nastave sa ovom dječjom politikom, politkom koja nema nikava identiteta, vrlo brzo će se pokazati i ti čvrsti argumenti......

ma ja mislim da i ti to znaš, nego me ovdje zajebaješ
madner

#53649 Re: SDP

Post by madner »

palermo wrote:
madner wrote:Percepcija kod naroda = moje misljenje koje ne mogu braniti argumentima ali se osjecam tako.
Kakvi ti argumenti trebaju ? Izađeš među narod i popričaš o ovome........ovaj savjet bi SDP-ovi prvaci svakako trebali da uvaže......

Uostalom, ako nastave sa ovom dječjom politikom, politkom koja nema nikava identiteta, vrlo brzo će se pokazati i ti čvrsti argumenti......

ma ja mislim da i ti to znaš, nego me ovdje zajebaješ
Mislim da znas da nije tako, ili se druzis sa nekim krugovima ljudi koji se ne presjecaju sa mojima.

Narodu sa kojim se ja druzim je izuzetno drago da je SDP odjebao SDA, neki bivsi glasaci su istakli da je opet SDP opcija zbog toga.

Identitet stranke je da treba rjesiti problem korupcije.
palermo

#53650 Re: SDP

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:Netko spomenu ovdje da je SDP smiješan. Nije smiješan, SDP je toliko velika stranka, i toliko je nade i u nju, tokom svih ovih godina, polagano da se ne može nikako reći da je smiješan.

Ali da su ušli u nju, ti to ne bi pisao nego bi odjednom postali mudri kreatori političkih događaja. Da se ne lažemo.
Pa ja sam napisao da je SDP sebe doveo u sitiuaciju da nema pametnog rješenja za njih same (govorim konkretno o ulasku u to koaliciju)......al sami su sebe doveli do toga.....onom spominjanom dječjom politikom, politikom bez ikakava identiteta, principa i poruke koju šalju
Post Reply