Dešavanja u Srbiji

88Sioux

#53626 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

belfy

#53627 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by belfy »

Capljina74 wrote: 19/07/2021 23:23 :)
belfy wrote: 19/07/2021 22:15

ovo govoris iz iskustva?
Koliko si ih ti uzeo da bi mogao ovo napisati?
kakve veze ima ovo sto pitas sa onim iznad napisanim vjerujem da samo ti znas. ti si iznio tvrdnju da mu trebaju i zasto, a ja samo pitao kako ti znas. nista odgovor, nego samo blebetanje kad se ne moze pametnije, jel tako?
Capljina74

#53628 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

belfy wrote: 20/07/2021 20:29

kakve veze ima ovo sto pitas sa onim iznad napisanim vjerujem da samo ti znas. ti si iznio tvrdnju da mu trebaju i zasto, a ja samo pitao kako ti znas. nista odgovor, nego samo blebetanje kad se ne moze pametnije, jel tako?
:zzzz:
smijesni_ste

#53629 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by smijesni_ste »

Pogledah sinoć neke od slika Veljinih koljača i žrtava i ne mogu sebi još doći.

Ne znam šta mi je gore, činjenica da takvih psihopata ima medju "običnim narodom" ili da je te slike neko (Vulin) pustio usred emisije na televiziji :-) :cry: :cry:
belfy

#53630 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by belfy »

Capljina74 wrote: 20/07/2021 20:49

:zzzz:
mogao si tako i prvi put napisati, a ne pokusavati se vaditi, jer vidis da ti ne ide...
ultima_palabra

#53631 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Njemu ne treba to, dovoljno mu je da cjeliva kontaminirane krepaline, i eto ga ko nov…
BHCluster

#53632 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by BHCluster »

Image
eltroxin

#53633 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by eltroxin »

Ovaj im je urbani! Muzicar, ko’ i onaj DJ sto je sutao mrtvu zenu u glavu..
Pogledati obavezno kakvi bolesnici se javljaju na nalogu ovog ljudskog izmeta, savetnika Vucica.
Image
bingov buraz

#53634 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Pitanje,zašto pravoslavni Romi (Vulin,onaj što ga zovu Bizon-Đuka nešto) imaju potrebu da budu veće Srbende od "običnih" Srba?
Pitam jer postoje i Romi muslimani a nisam primjetio istu vrstu ekstremizma,naprotiv.U Srbiji čak razumijem zašto jer su manjinski narod ali nećeš sresti vehabiju Roma ni pod tačkom razno ni u BiH :mrgreen:
88Sioux

#53635 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 88Sioux »

Prvi put ne polazimo od nule

Jedna od najboljih svetskih naučnica koja živi u SAD, a pomaže Vladi Srbije kao kreativni ambasador, Gordana Vunjak Novaković ocenila je da je od izuzetnog značaja činjenica da se u Srbiji akcenat stavlja na razvoj oblasti IT i biotehnologije.

„Prijatno je iznenađenje da je toliko puno urađeno u Srbiji za ovih nekoliko godina da se Vlada toliko ozbiljno angažuje da se budućnost zasniva na znanju i tehnologijama. Ulaganje u znanje najvažnija je stvar koja može da se uradi”, rekla je Vunjak Novaković novinarima u Njujorku nakon sastanka predsednice Vlade Srbije sa članovima organizacije „Serbian Entrepreneurs”.

Ocenila je da je u Srbiji uspostavljen sistemski pristup, da se radi na znanju i ulaže u ljude, te da „prvi put ne polazimo od nule već od nečega što je već uspostavljeno i što omogućava investicije”.

„Te dve oblasti koje su pomenute kao prioriteti, IT i biotehnologija, mislim da je to najpametniji izbor koji je mogao da se napravi. Mislim da imamo ogromnu šansu i da treba samo da budemo pametni da je iskoristimo najbolje moguće”, rekla je Vunjak Novaković.

Ocenila je i kao pozitivno to što je nađen način da se zajednički angažuju ljudi koji žive u Srbiji, ali i oni van nje koji imaju iskustva i znanja.

„Mi smo prošli kroz proces osnivanja startapa, mislim da nema razlika ovde ili u Srbiji, i zato možemo da pomognemo svojoj zemlji i zajedničkim snagama znanje koje smo stekli, primenimo u Srbiji”, rekla je Vunjak Novaković, koja je sredinom juna dobila prestižnu Evropsku nagradu za najboljeg pronalazača.

Vunjak Novaković pomaže timu predsednice Vlade Srbije u razvoju kampusa Bio4 za biomedicinu, biotehnologiju bioinformatiku i biodiverzitet.

Aleks Bejker sa video platrforme rekao je novinarima da je došao na skup na kojem je predsednica Vlade Ana Brnabić promovisala Srbiju kao konkuretnu destinaciju za ulagana, jer je želeo da sazna što više o potencijalima i prilikama u Srbiji.

„Znam da ima dosta talenata, mi imamo dosta inženjera u SAD i Izraelu, ali pošto smo brzorastuća kompanija veoma nas zanima da ulažemo”, rekao je Bejker.

On je rekao da je najveći utisak na njega ostavila činjenica da se u Srbiji programiranje uči od petog razreda i to što ekonomija beleži rast.
Capljina74

#53636 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

bingov buraz wrote: 21/07/2021 13:03 Pitanje,zašto pravoslavni Romi (Vulin,onaj što ga zovu Bizon-Đuka nešto) imaju potrebu da budu veće Srbende od "običnih" Srba?
Pitam jer postoje i Romi muslimani a nisam primjetio istu vrstu ekstremizma,naprotiv.U Srbiji čak razumijem zašto jer su manjinski narod ali nećeš sresti vehabiju Roma ni pod tačkom razno ni u BiH :mrgreen:
Imaš ih po Zemunu kako okreneš.
Bossona

#53637 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Dokazani šovinista i fašista sebi dao za pravo da morališe pa neistomišljenike i demonstrante poredi i naziva fašistima.
Na putu za Pariz, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poručio je građanima da će, kako kaže, država suprostaviti batinašima u svim gradovima u zemlji, te ljudi ne moraju da brinu za to. On je rekao da ni u napadu nacista 1941. godine nije oštećena fasada Gradske kuće u Novom Sadu.
Dok vrši teror u kontinuitetu nad Bošnjacima Sandžaka !

Vlasnici imanja na Pešteru traže nadoknadu nakon vojne vježbe
Ministar odbrane izjavio je da Vojska Srbije popravi sve što uništi tokom vežbi na bilo kom poligonu, pa i na vojnom poligonu na Pešteru, na kojem je prošlog mjeseca održana vježba s bojevom municijom. Donosimo priču o tome šta je ostalo na privatnim imanjima nakon povlačenja tenkova.
spreca

#53638 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Srpski Hitler,jos svasta ce on da nasere dok je na vlasti
bingov buraz

#53639 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Capljina74 wrote: 21/07/2021 18:57
bingov buraz wrote: 21/07/2021 13:03 Pitanje,zašto pravoslavni Romi (Vulin,onaj što ga zovu Bizon-Đuka nešto) imaju potrebu da budu veće Srbende od "običnih" Srba?
Nisam shvatio?U Zemunu ima vehabija Roma?
Capljina74

#53640 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

bingov buraz wrote: 21/07/2021 21:22

Da.
U Zemun Polju imaju svoj mesdzid, a mislim i na Vojnom putu. Nisam odavno bio pa ne znam koji je sada aktivniji.

To su Cigani koji su protjerani sa KiM. Šiptari su im se krvi napili. Tri divlja naselja. Jedno kod Tempa, drugo u depou beogradskog metroa, treće na Plavim Horizontima. Sve skupa razdaljina oko kilometar i nešto. Bila neka frka oko ovih u depou jer Kinezi rekonstruišu prugu za ove brze vozove, a ovi digli naselje i jebe im se.

Šibaju ekipe i isključivo šarane voze. To mi je ono uvijek bilo zanimljivo.

Vidiš šarana kontakt da će nindža iz njega izaći.

Mirni su nikoga ne diraju.

Meni jedan uhvatio u vozu pričati. Vjerovatno zbog karakteristične brade koju sam tada nosio pa se prevario. Saslušao ga i poselamio. Mlad je bio, kulturan.
Emiremir33

#53641 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Emiremir33 »

Capljina74 wrote: 21/07/2021 21:39
Da.
U Zemun Polju imaju svoj mesdzid, a mislim i na Vojnom putu. Nisam odavno bio pa ne znam koji je sada aktivniji.

To su Cigani koji su protjerani sa KiM. Šiptari su im se krvi napili. Tri divlja naselja. Jedno kod Tempa, drugo u depou beogradskog metroa, treće na Plavim Horizontima. Sve skupa razdaljina oko kilometar i nešto. Bila neka frka oko ovih u depou jer Kinezi rekonstruišu prugu za ove brze vozove, a ovi digli naselje i jebe im se.

Meni jedan uhvatio u vozu pričati. Vjerovatno zbog karakteristične brade koju sam tada nosio pa se prevario. Saslušao ga i poselamio. Mlad je bio, kulturan.
Jeli istina da im prave džamiju i to veću...
Capljina74

#53642 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Emiremir33 wrote: 21/07/2021 22:02
Capljina74 wrote: 21/07/2021 21:39

Da.

Jeli istina da im prave džamiju i to veću...
Немам појма. Можда на Алтини.

Али док сам био знам да је било доста сукоба око оног у Земун Пољу и да су вехабије отјерали друге.

Постоји и Зелени месџид на Макишу.
Novi_Nick

#53643 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Novi_Nick »

DANIEL SERWER O STVARANJU “SRPSKOG SVETA”: “Vučić je spreman odustati od preuzimanja cijelog Kosova i čitave Bosne, sve što želi su srpska parčad, otprilike …”
...otprilike 15 posto ili tako nešto, odnosno 49 procenata. Bio bi srećan i kad bi dobio parče Hrvatske takođe. Istočna Slavonija?"

Društvo

Prije 4h Prije 4h

Image

"Vrijeme je da se EU i NATO ozbiljno pozabave Srbijom", poručio je u drugom tekstu za dva dana za Peacefaere.net, Daniel Serwer američki stručnjak za Balkan, profesor na američkom Univerzitetu Johns Hopkins, direktor Programa za menadžment u konfliktima i američke vanjske politike na školi Naprednih međunarodnih studija, analizirajući moguće posljedice po region, ovih dana intenziviranih i otvorenih poruka vrha Srbije o težnji za stvaranjem “srpskog sveta”.

Server još jednom podsjeća da je, samo pod drugom kovanicom, Srbija to već pokušala da uradi 90-tih prošlog vijeka i ukazuje da je priča o ujedinjenju bez konflikata jednako besmislena i šuplja, kao i pokušaji pravljenja analogije sa ujedinjenjem Njemačke. Da je tako, Vučić ne bi naoružavao Srbiju ruskim i kineskim oružjem, iako mu prijetnju ne predstavlja niti jedan od osam neposrednih susjeda.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, mora mu se priznati, potvrdio da je koncept “srpskog sveta” njegov. On kaže i da su granice Srbije nepovredive, i "nije nas briga za granice drugih naroda".

Vučić želi da se Srbi ujedine u jedinstvenom političkom prostoru i državi, bez nasilja. Šanse su nikakve. Srbija ima osam direktnih susjeda. Svi imaju srpsku manjinu, mada je u Bugarskoj mala. Šest su članice NATO-a (Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Rumunija). Druge dvije su domaćini EU i NATO trupama koje su garanti njihove teritorijalne cjelovitosti (Bosna i Kosovo). Što se dogodilo kad je Srbija devedesetih pokušala proširiti svoj politički prostor i ujediniti neke od tih manjina u jednu državu? Rat sa Slovenijom, rat s Hrvatskom, rat s Bosnom, rat s Kosovom i rat s NATO-om. Rezultat: Srbi su u Srbiju pobjegli iz susjednih zemalja, ali Srbiji nije ustupljen niti jedan kvadratni centimetar susjednih zemalja.

Njemačka analogija, koja se Vučiću dopada, besmislica je. Njemačka se nije ponovno ujedinila apsorbujući teritoriju susjedne države. Istočna Njemačka nije bila dio druge države. Bila je dio Njemačke okupiran od strane Sovjetskog Saveza, koji nije bio u stanju zadržati je pod svojom autokratskom kontrolom. Ponovno ujedinjenje nije učinilo ništa da naruši suverenitet i teritorijalni integritet njemačkih susjeda. Svi u Beogradu zaboravljaju spomenuti Austriju, koja živi srećno kao zasebna država, sa njemačkim govornim jezikom, uprkos Hitlerovim ambicijama. Da ne pominjemo njemačke manjine, u nekoliko drugih evropskih država.

Vučićevo obećanje da neće ispaliti niti jedan hitac u svom nastojanju da ujedini Srbe u jednoj državi jednako je šuplje kao i njemačka analogija. Da u to vjeruje, ne bi naoružavao Srbiju ruskim i kineskim oružjem. Srbija se ne suočava sa vojnom prijetnjom niti od jednog od svojih osam susjeda. On računa da će, ako Srbija postane dovoljno jaka i stvori dovoljno buke, njeni joj susjedi radije ustupiti teritoriju, nego riskirati borbu. Nema razloga da se misli da će se to dogoditi ili da Srbija neće pribjegavati oružju ako misle, poput Miloševića, da mogu pobijediti.

Jedan od zahtjeva za članstvo u EU su dobrosusjedski odnosi. Nebriga o granicama drugih država oličenje je loših odnosa sa susjedima. Vučić je spreman odustati od preuzimanja cijelog Kosova i čitave Bosne. Sve što želi su srpska parčad, otprilike 15 posto ili tako nešto, odnosno 49 procenata. Bio bi srećan i kad bi dobio parče Hrvatske takođe. Istočna Slavonija? Želi cijelu Crnu Goru. Krajnje je vrijeme da mu Brisel kaže da se EU više neće pretvarati da je članstvo moguće i za zemlju koja gaji teritorijalne ambicije i ne poštuje granice svojih susjeda. I vrijeme je i za Vašington da jasno signalizira da će NATO braniti sve susjede Srbije od nedobrosusjedskih namjera Beograda, prenosi Antena M.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/20 ... ilike.html
Bossona

#53644 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

ŠTA JE SVE TRUHLO U DRŽAVI SRBIJI - VUČIĆ NE DRŽI VODU
Srbija koja se pokušava predstaviti regionalnom silom oslanjajući se na mitove KOS-a i JNA-a, leševe bivše Jugoslavije, dozvolila je sebi da joj mafijaši klana Belivuk godinama u mašinama za mljevenje mesa melju ljude, i to Srbe. I ne samo to, već da od samljevenog mesa prave čevape.
Kako to da Vučićeva BIA, MUP i vojno obavještajna služba nisu otrkili ovakve zločince, a nama pokušavaju držati lekcije.
Takav nered i takva nesigurnost građana nema ni jedna zemlja regiona.
Image
LJUDOŽDERI Zvicer pekao ćevape od ljudskog mesa i jeo sa dosta luka i senfa?!
https://www.alo.rs/hronika/crna-hronika ... senfa/vest
Bossona

#53645 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bossona »

Niko krupnije i sočnije ne laže od Vučića i njegovih filijala!
Major OS BiH Mehdin Jakubović na sudu dobio spor protiv ‘Srne’, optuživali ga za ‘atentat na Vučića’
BIH 17/07/20210
Image

Major OS BiH Mehdin Jakubović na sudu dobio spor protiv ‘Srne’, optuživali ga za ‘atentat na Vučića’
Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdin Jakupović našao se na udaru određenih medija lani, a optuživali su ga za napad na srbijanskog predsjednika u Potočarima.

Ovom istaknutom vojniku nije bilo teško dokazati istinu, obzirom da je navodni atentat iz 2015. iscenirani događaj iz okruženja samog Vučića. O tome su govorili i sami srbijanski policajci, koji su nelegalno boravili u našoj zemlji tog 11. jula kada se obilježavala godišnjica genocida nad Bošnjacima srebreničkog kraja.

Zadatak policijskih službenika bio je da dokumentuju, unaprijed osmišljeni napad na Vučića, s kojim je u Potočare došlo između 150 i 200 navijača beogradskih fudbalskih klubova te pripadnici jednog nacionalističkog udruženja iz Pančeva.

O svemu je za medije govorio i suspendovani policajac Milan Dumanović – VIDEO.

Ta priča aktuelna je i ovih dana na sudu u Beogradu.

A na društvenim mrežama danas se oglasio Mehdin Jakupović.

‘PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA! ISTINA IZAŠLA NA VIDJELO!‘

-Preživio sam GENOCID. I nakon toga dugi niz godina unazad, meta sam kukavičijeg ataka na moju ličnost anonimnim prijavama od nepoznatih osoba ili paraobavještajnih službi kojim sam okarakterisan kao opasna osoba radikalnih islamskih stavova itd. Zadnji takav atak bio je prošle godine 25. septembra gdje sam javno posredstvom medija optužen kao glavni organizator atentata na Vučića i druge kao i niz bezočnih laži. Mediji, Izvršioci anonimnih nalogodavaca gube na sudovima a nalogodavaca kukavica nigdje na vidiku, u mišijoj rupi a ja sam slobodan i ponosan čovjek i na raspolaganju svim javnim, legalnim sigurnosnim agencijama ako sam za nešto kriv i ne krijem se kao ove anonimne kukavice.

Hvala svima koji su mi svo ovo vrijeme bili moralna i materijalna podrška da tražim pravdu. Nikada im to neću zaboraviti. Uskoro javni opširni intervju o navedenoj temi, o svim atacima na mene, o tužbama, o sigurnosnim provjerama, o zadržavanju mene i moje porodice na ulazu u R. Srbiju, o razlozima atakovanja na mene i javnog medijskog linča, o podršci koju sam imao, o likovanju i izbjegavanju mene od strane nekih kategorija ljudi, o proživljavanju svega navedenog a sve u cilju istinitog informisanja javnosti o svemu jer i ja imam pravo riječi, da se čuje i moja strana priče – poručio je.

U priloženim dokumentima na linku možemo vidjeti prvostepene sudske presude suda u Bijeljini izrečene protiv agencije Srna te Srđana Perišića.

Srebreničanin Jakupović bio je pripadnik AR BiH od početka do kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu. (Nosilac ratnog priznanja „Srebrni štit“.)

Nakon rata završio je fakultet Odbrane i Sigurnosti na FPN u Sarajevu i stekao zvanje profesor Odbrane i sigurnosti. Na istom fakultetu je završio master studij i stekao zvanje magistara politologije usmjerenje Evropske integracije.

Pripadnik je OS BiH, aktivni oficir u činu majora.
https://bosnjaci.info/major-os-bih-mehd ... CEx4rrsmXo
mzungu

#53646 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mzungu »

pogledati prvih 8 min vecerasnjeg dnevnika N1 Bg :-)
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#53647 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hame_ »

Republika Srpska se u Srbiji tretira kao država, ili pak dio buduće cjeline, ne dvoji vanjskopolitički analitičar Dušan Janjić.

Od prošle godine obilježava se zajednički praznik Srbije i Republike Srpske, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Milorad Dodik u Srbiji je prisutan na svim važnim političkim, kulturnim i sportskim događajima i to uvijek pored Aleksandra Vučića.

Njegove izjave o mirnom razdruživanju postale su svakodnevne, dok Vučić ponavlja kako poštuje teritoritalni integritet BiH, ali i suverenitet entiteta: “Ali ne odgovara na Dodikove izjave, niti je reagovao na Vulinov srpski svet”.

Sve navedeno jeste stvaranje srpskog svijeta jer ne postoji ništa što favorizuje BiH i stvara njen identitet, dodaje.

N1

*Plaćaju certifikatima :bih:
spreca

#53648 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Za njih je vehabija svaki musliman koji nosi imalo bradu,srpska posla
Capljina74

#53649 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

Hame_ wrote: 23/07/2021 01:15 Republika Srpska se u Srbiji tretira kao država, ili pak dio buduće cjeline, ne dvoji vanjskopolitički analitičar Dušan Janjić.

Od prošle godine obilježava se zajednički praznik Srbije i Republike Srpske, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Milorad Dodik u Srbiji je prisutan na svim važnim političkim, kulturnim i sportskim događajima i to uvijek pored Aleksandra Vučića.

Njegove izjave o mirnom razdruživanju postale su svakodnevne, dok Vučić ponavlja kako poštuje teritoritalni integritet BiH, ali i suverenitet entiteta: “Ali ne odgovara na Dodikove izjave, niti je reagovao na Vulinov srpski svet”.

Sve navedeno jeste stvaranje srpskog svijeta jer ne postoji ništa što favorizuje BiH i stvara njen identitet, dodaje.

N1

*Plaćaju certifikatima :bih:
Poslijednje što treba Republici Srpskoj je da bude dio Srbije.

Previše se primate na izjave onog Mirinog anusnog picopjevca.
Capljina74

#53650 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Capljina74 »

spreca wrote: 23/07/2021 08:03
Za njih je vehabija svaki musliman koji nosi imalo bradu,srpska posla
Ne rise.
Ozbiljno smo pričali.

Kao što rekoh, bas su uljudni u priči. Najviše problema sa njima imaju sami muslimani.
Post Reply