SDP
-
putokaz1
#53601 Re: SDP
Zar 3 prazna mjesta moraju biti iz k10,možel biti Srbin iz Lukavca npr SDP
- Control panel
#53602 Re: SDP
bunk wrote:Ma onaj ko im je smislio taktiku je legenda.
"Necu u vlast sa nacionalnim strankama" hajd da je to osmislio neko ko zivi na Novom Zelandu pa o nama zna koliko i o marsovcima.
Ali ovdje i sada,mislim u Bosni i Hercegovini nastupati tako moze samo politicki samoubojica ili mazohista koji voli sjediti u opoziciji.
Jer ne vjerujem bas da je Sdp ili Df ispunio zelje svojim glasacima tako sto sjedi u klupama Sk i dize ruku za potrebe nipa i ns..
Neka te Seno. Bili su 2011 sa nacionalnim stankama pa ih glasaci kaznise sa 200.000 glasova manje. Ta ti prica ne drzi vodu.
-
Hafis
#53603 Re: SDP
Sve u svemu, debelo su sami sebe naguzili. Kako su žestoko krenuli u početku, tj. još kada se izabirao predsjedavajući federalnog zastupničkog doma, ja sam mislio da će gurati u najmanju ruku do predlaganja kandidata za predsjedatelja vijeća ministara, a da o kantonalnim vladam i ne govorimo.
Ali....sve u svemu, izražavajući odanost prema nekakvom nazovi BH bloku, s tim da bih ipak posebno apostrofirao pretjeranu servilnost prema NS-u, korak po korak gubio se početni elan, smanjivao se koalicijski kapacitet prema strankama izvan tzv. BH bloka, a koje ne spadaju u ozloglašeni nacionalistički trojac SDA/HDZ/SNSD, i na kraju se jedva ostalo s participacijom od 25% u vladi KS.
Još su im ostale samo sitne popravke po stanu - riješiti ''slučaj'' Damira Nikšića, i nekako umiriti TK podružnicu, koju su, ruku na srce ipak dobro naguzili ovi delegati iz sarajevske centrale. Daleko je 2022.-ga i ljudi te polako zaborave.
Ali....sve u svemu, izražavajući odanost prema nekakvom nazovi BH bloku, s tim da bih ipak posebno apostrofirao pretjeranu servilnost prema NS-u, korak po korak gubio se početni elan, smanjivao se koalicijski kapacitet prema strankama izvan tzv. BH bloka, a koje ne spadaju u ozloglašeni nacionalistički trojac SDA/HDZ/SNSD, i na kraju se jedva ostalo s participacijom od 25% u vladi KS.
Još su im ostale samo sitne popravke po stanu - riješiti ''slučaj'' Damira Nikšića, i nekako umiriti TK podružnicu, koju su, ruku na srce ipak dobro naguzili ovi delegati iz sarajevske centrale. Daleko je 2022.-ga i ljudi te polako zaborave.
- shbc
#53604 Re: SDP
Vi ili se pravite ludi ili zaista ne kontate koliko mi koji smo glasali za stranke bh bloka zapravo MRZIMO trojku SDA/HDZ/SNSD. Ne moraju nikada biti u vlasti (ako vlast znaci koaliciju sa njima). Dok god budu principijelni i ovima govorili "ne" nas ce glas imati.channel10 wrote:Da, ali ko kaze da SDP i BH blok nece poginuti bez ispaljenog metka? Narod im dao onolike glasove i on se popisase po tom narodu.
Mislim idu logikom da ce biti jaci zato sto nisu usli u vlast, a nije im palo na pamet da mozda drugi put ti isti ljudi nece glasati za njih jer bjeze od vlasti. Ono glasas za njih i oni odbiju uci u vlast i ostanes kratkih rukava. Znaci ha glasao za SDA, ha za BH blok, SDA ce biti u vlasti![]()
-
channel10
#53605 Re: SDP
A jel ti mislis da tako svi razmisljaju? Polazite u startu sa pogresnim razmisljanjem. Sta mislis jesam li ja dao glas SDP-u? Sta mislis je li sad meni drago sto ono zlo ulazi u vlast sa SDA i HDZom gdje ce razvaliti zemlju do 2022. Nece biti potrebe da SDP izadje na izbore, jer ko zna hoce li ih i biti i u kakvom oblikushbc wrote:Vi ili se pravite ludi ili zaista ne kontate koliko mi koji smo glasali za stranke bh bloka zapravo MRZIMO trojku SDA/HDZ/SNSD. Ne moraju nikada biti u vlasti. Dok god budu principijelni i ovima govorili "ne" nas ce glas imati.channel10 wrote:Da, ali ko kaze da SDP i BH blok nece poginuti bez ispaljenog metka? Narod im dao onolike glasove i on se popisase po tom narodu.
Mislim idu logikom da ce biti jaci zato sto nisu usli u vlast, a nije im palo na pamet da mozda drugi put ti isti ljudi nece glasati za njih jer bjeze od vlasti. Ono glasas za njih i oni odbiju uci u vlast i ostanes kratkih rukava. Znaci ha glasao za SDA, ha za BH blok, SDA ce biti u vlasti![]()
- shbc
#53606 Re: SDP
Vecina (velika) razmislja. Pogotovo glasaci NS, a ni SDP-u nije mane.channel10 wrote:A jel ti mislis da tako svi razmisljaju? Polazite u startu sa pogresnim razmisljanjem. Sta mislis jesam li ja dao glas SDP-u? Sta mislis je li sad meni drago sto ono zlo ulazi u vlast sa SDA i HDZom gdje ce razvaliti zemlju do 2022. Nece biti potrebe da SDP izadje na izbore, jer ko zna hoce li ih i biti i u kakvom oblikushbc wrote:Vi ili se pravite ludi ili zaista ne kontate koliko mi koji smo glasali za stranke bh bloka zapravo MRZIMO trojku SDA/HDZ/SNSD. Ne moraju nikada biti u vlasti. Dok god budu principijelni i ovima govorili "ne" nas ce glas imati.channel10 wrote:Da, ali ko kaze da SDP i BH blok nece poginuti bez ispaljenog metka? Narod im dao onolike glasove i on se popisase po tom narodu.
-
channel10
#53607 Re: SDP
Da Bog da, jer se vidi setanje u brojkama od izbora do izbora. Znaci tesko da se ima dobro jaka baza.
Kazem ti opet, 2022. ce biti kasno za povratak jer ce se do tada mnogo stosta rijesiti.
Kazem ti opet, 2022. ce biti kasno za povratak jer ce se do tada mnogo stosta rijesiti.
-
KomunistaTZ
#53608 Re: SDP
Uhljebi se i Becirovic jos 4 godine, masala

21 godinu po raznim skupstinama, prejebace i Halida Genjca po parlamentarnom stazu
21 godinu po raznim skupstinama, prejebace i Halida Genjca po parlamentarnom stazu
- nemampojma0
#53609 Re: SDP
De jednom da probamo rijesiti tu misteriju oko 2010-2014...Control panel wrote:bunk wrote:Ma onaj ko im je smislio taktiku je legenda.
"Necu u vlast sa nacionalnim strankama" hajd da je to osmislio neko ko zivi na Novom Zelandu pa o nama zna koliko i o marsovcima.
Ali ovdje i sada,mislim u Bosni i Hercegovini nastupati tako moze samo politicki samoubojica ili mazohista koji voli sjediti u opoziciji.
Jer ne vjerujem bas da je Sdp ili Df ispunio zelje svojim glasacima tako sto sjedi u klupama Sk i dize ruku za potrebe nipa i ns..
Neka te Seno. Bili su 2011 sa nacionalnim stankama pa ih glasaci kaznise sa 200.000 glasova manje. Ta ti prica ne drzi vodu.
Broj glasova koji spominjes nije ispario, nego se prelio DF-u. U pola mandata tj 2012. Komsic izasao iz SDP, a vec 2013. poceo formirati stranku. Na to jos dodas Niksicevo zaposljavanje brata, pa pricu o Bosnalijeku, pa aferu Reket...to su razlozi pada SDP-a, ne sto je bio u vlasti sa SDA.
Isto kao i SBIH kad je bila u vlasti...sjebo ih Heco i elektroenergetski sektor tj pokusaj pljacke istog.
Kad se ne snadju u kriminalu, banaliziraju stvari pricom da je su kaznjeni od glasaca zbog koalicije sa SDA.
-
asker
#53610 Re: SDP
Od tih 200 000, koliko je Zeljko presuo sebi u DF na tim narednim izborima?Control panel wrote:bunk wrote:Ma onaj ko im je smislio taktiku je legenda.
-
asker
#53611 Re: SDP
Bas takonemampojma0 wrote:De jednom da probamo rijesiti tu misteriju oko 2010-2014...Control panel wrote:bunk wrote:Ma onaj ko im je smislio taktiku je legenda.
Broj glasova koji spominjes nije ispario, nego se prelio DF-u. U pola mandata tj 2012. Komsic izasao iz SDP, a vec 2013. poceo formirati stranku. Na to jos dodas Niksicevo zaposljavanje brata, pa pricu o Bosnalijeku, pa aferu Reket...to su razlozi pada SDP-a, ne sto je bio u vlasti sa SDA.
Isto kao i SBIH kad je bila u vlasti...sjebo ih Heco i elektroenergetski sektor tj pokusaj pljacke istog.
Kad se ne snadju u kriminalu, banaliziraju stvari pricom da je su kaznjeni od glasaca zbog koalicije sa SDA.
- Better Man
#53612 Re: SDP
Još se jednom potvrdilo da je SDA fašistička stranka, koja sve ove godine podržava fašiste, ratne zločince, sljedbenike ratnih zločinaca i kriminalce i mafijaše svih vrsta. SDA nikad nije bila ni pod tačkom razno za nezavisnu, prosperitetnu i jednistvenu BiH, već je oduvijek radila na podjeli i pljački iste.Chmoljo wrote:Control panel wrote:Hahaha kako je fahro, stara varalica i hulja naguzio bh blok i sdp. Plasirao pricu kako je sdp dogovorio koaliciju sa sda i izlazi iz koalicije i na taj nacin predao gorazde, tuzlu, zenicu, u sbk kanton SDA-u.Sad se postavlja pitanje, kako neko nekoga moze naguziti i otici u koaliciju sa SDA, kad je jasno da je naguzen onaj koji koalira.Control panel wrote:Danasnjim glasanjem u domu naroda SDA nije podrzala srbina iz SDP-a nego ceka da se jos tri srbina koja nedostaju popune sa SNSD kadrovima pa da opet izaberu puzigacu iz snsd u rukovodstvo doma naroda. Ili kako oni kazu da izzberu autohtone srbd cike stranke imaju sjediste u banja luci.
Eto SDA politike.
-
putokaz1
#53613 Re: SDP
Broj glasova Ljevice je u pravilu isti i 66% ga čine
Tuzla,Centar,Novo Sarajevo,2/3 Općine na TK,2/3 Općine USK,nešto malo Zenica....ostalo je PRETANKO
Samo je ljevica podiljena
SDP-DF-NS+
GS(2%) u KS te razni pokreti Lažne Ljevice ili Centra tipa SDU,LDS,LS(BPK)...Novi Hadžikadić i SL....
Tuzla,Centar,Novo Sarajevo,2/3 Općine na TK,2/3 Općine USK,nešto malo Zenica....ostalo je PRETANKO
Samo je ljevica podiljena
SDP-DF-NS+
GS(2%) u KS te razni pokreti Lažne Ljevice ili Centra tipa SDU,LDS,LS(BPK)...Novi Hadžikadić i SL....
- bunk
#53614 Re: SDP
Kakvi stavovi za nekog sa Eddiem na avataru.
Ti jarane ko da zivis 5k kilometara odavdje i sve informacije dobijas iskljucivo sa radiotv beograd 1993 god.
Ti jarane ko da zivis 5k kilometara odavdje i sve informacije dobijas iskljucivo sa radiotv beograd 1993 god.
- Better Man
#53615 Re: SDP
A ti kao da si slijep i ne vidiš šta se dešava ili sve to vidiš, ali nećeš da priznaš istinu. Sve što sam napisao je tačno, jer da nije tako ne bi bili najgora i najzaostalija država na svijetu.bunk wrote:Kakvi stavovi za nekog sa Eddiem na avataru.
- nemampojma0
#53616 Re: SDP
Jel tvrdis da je to sto si napisao tacno zato sto imas utvrdjene cinjenice da je SDA fasisticka stranka ili je to tacno zato sto si ti napisao? Kako ti ba ne dosadi to ponavljanje jednog te istog sablona. Znas li sta je fasisticka stranka i fasizam?Better Man wrote:A ti kao da si slijep i ne vidiš šta se dešava ili sve to vidiš, ali nećeš da priznaš istinu. Sve što sam napisao je tačno, jer da nije tako ne bi bili najgora i najzaostalija država na svijetu.bunk wrote:Kakvi stavovi za nekog sa Eddiem na avataru.
Elemenata fasizma ima kod onih sto su logorase uzimali na revers i koristili kao robove za rad. Ima ga i kod onih sto su nalozili da se nose bijele trake oko ruke i stave bijeli carsafi na kuce u Prijedoru.
I ti hoces SDA, koja jeste ogrezla u kriminal i korupciju, da izjednacis s gore spomenutim nedjelima. To je neuporedivo. I zbog takvih ljudi i stavova, izazivate kontraefekat i kod ljudi lijeve orijentacije. A onda pausalno etiketirate nekog da je Sda. To je metoda koje su se odrekli i boljsevici. Ti koji se koriste takvim metodama se nazivaju politicki nedorasti
Jedno veliko FUJ.
- kmirsad
#53617 Re: SDP
BiH i jeste jedan veliki logor, radni logor... u kome su logorašima uskračena večina ljudskih prava zagarantovanih Općom deklaracijom o ljudskim pravim UN, izuzev prava na plačanje poreza, punjenje buđeta i prava na umiranje ... Doduše, poluotvorenog tipa... kome se ne sviđa...izlaz dozvoljen autobusom u Nemačku.
- nemampojma0
#53618 Re: SDP
O cemu ti? Sta pokusavas, da relativiziras ili amnestiras nekog?kmirsad wrote:BiH i jeste jedan veliki logor, radni logor... u kome su logorašima uskračena večina ljudskih prava zagarantovanih Općom deklaracijom o ljudskim pravim UN, izuzev prava na plačanje poreza, punjenje buđeta i prava na umiranje ... Doduše, poluotvorenog tipa... kome se ne sviđa...izlaz dozvoljen autobusom u Nemačku.
Da nisi providan, zabrinuo bih se. Ovako samo mogu da se smijem tom upinjanju i lazima. Uzivaj u zabludi da time postizes ista drugo osim kontraefekta
I da, kod nekih ljudi ne vazi ona da sto puta ponovljena laz postaje istina.
- Better Man
#53619 Re: SDP
Sami sebe etiketiraju svojim postupcima i djelima. Kad neko daje podršku negatorima ratnih zločina, pa i samim ratnim zločincima i glasa za njih, onda je jedino ispravno ih tako nazvati. Treba li navoditi imenom i prezimenom ljude za koje su glasali kadrovi SDA, a za koje se zna da su ili ratni zločinci ili negatori ratnih zločina poput Tihomira Gligorića, koji je između ostalog i glasovima SDA bio izabran u komisiju za Ljudska prava. A tebi je konačno vrijeme da priznaš da si SDA potrčko, obzirom koliko ih braniš i koliko zagovaraš koaliciju s njima.nemampojma0 wrote:Jel tvrdis da je to sto si napisao tacno zato sto imas utvrdjene cinjenice da je SDA fasisticka stranka ili je to tacno zato sto si ti napisao? Kako ti ba ne dosadi to ponavljanje jednog te istog sablona. Znas li sta je fasisticka stranka i fasizam?Better Man wrote:A ti kao da si slijep i ne vidiš šta se dešava ili sve to vidiš, ali nećeš da priznaš istinu. Sve što sam napisao je tačno, jer da nije tako ne bi bili najgora i najzaostalija država na svijetu.bunk wrote:Kakvi stavovi za nekog sa Eddiem na avataru.
Elemenata fasizma ima kod onih sto su logorase uzimali na revers i koristili kao robove za rad. Ima ga i kod onih sto su nalozili da se nose bijele trake oko ruke i stave bijeli carsafi na kuce u Prijedoru.
I ti hoces SDA, koja jeste ogrezla u kriminal i korupciju, da izjednacis s gore spomenutim nedjelima. To je neuporedivo. I zbog takvih ljudi i stavova, izazivate kontraefekat i kod ljudi lijeve orijentacije. A onda pausalno etiketirate nekog da je Sda. To je metoda koje su se odrekli i boljsevici. Ti koji se koriste takvim metodama se nazivaju politicki nedorasti![]()
Jedno veliko FUJ.
- Leverage
#53620 Re: SDP
Jel ovo onaj insider što je govorio da je koalicija gotova stvar? 
- drug_profi
#53621 Re: SDP
Ma ja, u skladu sa nickom.Leverage wrote:Jel ovo onaj insider što je govorio da je koalicija gotova stvar?
- Leverage
#53622 Re: SDP
Ne da nema pojma nego baš onako nema pojma nula bambijadrug_profi wrote:Ma ja, u skladu sa nickom.Leverage wrote:Jel ovo onaj insider što je govorio da je koalicija gotova stvar?
- nemampojma0
#53623 Re: SDP
Hahahahah. Hajmo decki, samo u coporu i horski.
Ja pitah koje cinjenice, ne vase antipatije, svrstavaju Sda u istu ravan s onim koji su logorase koristili kao roblje ili s onim koji su natjerali ljude da nose bijele trake oko ruke?
Takodje pitam, sta cemo sad kad SNSD dobije potpredsjednika FBiH? Kako se to iz opozicije sprijecavaju lose stvari po drzavu? Svi vi samoproglaseni sveznadari ovdje tvrdiste da BH blok moze i iz opozicije sprijeciti lose, a podrzati dobre stvari po drzavu. Evo prvi zadatak da se to pokaze, cekam da date nacin kako to uraditi. I nemojte kriviti nikog drugog, mene zanima samo BH blok i ono sto mi mozemo uciniti za drzavu.
Hajte sad horski, zacas cete vi dati odgovor
P.S.
I da, ja nisam bitan i nemam pojma, ali ova pitanja ce vam postaviti svako razuman, uprkos vasim papagajskim narativima koje slusamo vec 20 godina i u koje sve manji broj ljudi vjeruje (vidjeti ljude koji su izabrani a dolaze iz Sdp-a).
Ja pitah koje cinjenice, ne vase antipatije, svrstavaju Sda u istu ravan s onim koji su logorase koristili kao roblje ili s onim koji su natjerali ljude da nose bijele trake oko ruke?
Takodje pitam, sta cemo sad kad SNSD dobije potpredsjednika FBiH? Kako se to iz opozicije sprijecavaju lose stvari po drzavu? Svi vi samoproglaseni sveznadari ovdje tvrdiste da BH blok moze i iz opozicije sprijeciti lose, a podrzati dobre stvari po drzavu. Evo prvi zadatak da se to pokaze, cekam da date nacin kako to uraditi. I nemojte kriviti nikog drugog, mene zanima samo BH blok i ono sto mi mozemo uciniti za drzavu.
Hajte sad horski, zacas cete vi dati odgovor
P.S.
I da, ja nisam bitan i nemam pojma, ali ova pitanja ce vam postaviti svako razuman, uprkos vasim papagajskim narativima koje slusamo vec 20 godina i u koje sve manji broj ljudi vjeruje (vidjeti ljude koji su izabrani a dolaze iz Sdp-a).
Last edited by nemampojma0 on 21/02/2019 11:34, edited 1 time in total.
- Leverage
#53624 Re: SDP
Šta je problem s tim pobrojanim, ti to svakako želiš da se desi.
- nemampojma0
#53625 Re: SDP
Jasno, odgovora nema. Suplja ne daje odgovor na prakticna i konkretna pitanja.Leverage wrote:Šta je problem s tim pobrojanim, ti to svakako želiš da se desi.
A ako si vidovit i znas sta ja zelim, onda znas kome prenijeti pozdrav