Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#53576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nermin-z »

skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 13:30
trasport wrote: 28/04/2022 13:28
Znači ako misliš da Bošnjaci ne trebaju da biraju Hrvatima predtavnika, nisi Bošnjak. Zanimljivo razmišlanje.
Pa druze, tako ti Hrvati razmisljaju..citaj Kolinda postove.
Ako si protiv HDZ i Covica, odmah nisi Hrvat.
Sva ovakva razmišljanja su zanimljiva i jasan su pokazatelj ne znanja i ne razumijevanja stvari o kojim se diskutuje.
Čović je lider HDZ-a. Kao što je Bakir lider SDA.
Niti je Čović jedini ni najbolji ni najveći Hrvat ni Bakir Bošnjak.
To su nametnuta nakaradna tumačenja jer njima tako odgovara.

Po ovakvom tumačenju ispada da je Čović nekakvo mjerilo Hrvatstva.
Na osnovu čega? po kojim kriterijumima?

Ja sam se izjasnio kao Bošnjak mada se tako ne osjećam niti imam ikakve veze s Bošnjaštvom.
Ali opet, ne dam za pravo ni Bakiru niti bilo kome da me smatra manjim Bošnjakom od bilo kojeg drugog Bošnjaka.
Prvo odredite kriterijume po kojim se definiše koliko je neko Bošnjak, Hrvat, Srbin.. itd... pa onda na osnovu tih kriterijuma rangirajte koliko je neko Bošnjak, Hrvat...
Kakve god kriterijume da napravite, sumnjam da će Čović biti najveći Hrvat... čak i kad on sam pravi kriterijume koji njemu najviše odgovaraju.
trasport

#53577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by trasport »

trasport wrote: 28/04/2022 13:28
Znači ako misliš da Bošnjaci ne trebaju da biraju Hrvatima predtavnika, nisi Bošnjak. Zanimljivo razmišlanje.
Zamjena teza. Komšiću niko ne osporava da je Hrvat, nego mu osporava da su ga izabrali Hrvati. Na stranu patriotizam, dobiće po prastima, fašisti-antifašisti, to je činjenica. Pa njegova stranka je oborila u mom kantonu SDP-ovu vladu, zajedno sa SDA.
i jedna digresija. Da li se ti, ako si Bošnjak, možeš poistovjetiti i da li prihvataš da tebe zastupa Denis Šulić, a da si povratnik u RS-u?
skafiskafsnjak

#53578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

nermin-z wrote: 28/04/2022 13:41

Sva ovakva razmišljanja su zanimljiva i jasan su pokazatelj ne znanja i ne razumijevanja stvari o kojim se diskutuje.
Čović je lider HDZ-a. Kao što je Bakir lider SDA.
Niti je Čović jedini ni najbolji ni najveći Hrvat ni Bakir Bošnjak.
To su nametnuta nakaradna tumačenja jer njima tako odgovara.

Po ovakvom tumačenju ispada da je Čović nekakvo mjerilo Hrvatstva.
Na osnovu čega? po kojim kriterijumima?

Ja sam se izjasnio kao Bošnjak mada se tako ne osjećam niti imam ikakve veze s Bošnjaštvom.
Ali opet, ne dam za pravo ni Bakiru niti bilo kome da me smatra manjim Bošnjakom od bilo kojeg drugog Bošnjaka.
Prvo odredite kriterijume po kojim se definiše koliko je neko Bošnjak, Hrvat, Srbin.. itd... pa onda na osnovu tih kriterijuma rangirajte koliko je neko Bošnjak, Hrvat...
Kakve god kriterijume da napravite, sumnjam da će Čović biti najveći Hrvat... čak i kad on sam pravi kriterijume koji njemu najviše odgovaraju.
Pa to je razmisljanje mnogih.
Pa.meni je Bake najgori Bosnjak.... :skoljka:

Izjasnio sam se kao Bosnjak jer ne zelim da izgubim prava u vlastitoj zemlji. Do toga nas je Bake doveo.
Dr. Kuca

#53579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr. Kuca »

nermin-z wrote: 28/04/2022 13:17
Dr. Kuca wrote: 28/04/2022 13:10

A kako si ti rodjena u mostaru a hrvatica? Koji su to filmovi?
Počitaj par postova iznad ili googlaj.
Savjetovao bih i tebi i mnogima ,naučite da razlikujete Državljansvo od Narodnosti i Nacionalnosti, izbjeći će te pisanje nebuloza.

Ofiras se.
skafiskafsnjak

#53580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

trasport wrote: 28/04/2022 13:43

Zamjena teza. Komšiću niko ne osporava da je Hrvat, nego mu osporava da su ga izabrali Hrvati. Na stranu patriotizam, dobiće po prastima, fašisti-antifašisti, to je činjenica. Pa njegova stranka je oborila u mom kantonu SDP-ovu vladu, zajedno sa SDA.
i jedna digresija. Da li se ti, ako si Bošnjak, možeš poistovjetiti i da li prihvataš da tebe zastupa Denis Šulić, a da si povratnik u RS-u?
Pa Kolinda rece da Miletic nije Hrvat ...jer je protiv HDZ :lol:

Rekao sam.x puta do sada, licno nisam protiv toga da se uredi zakon , da biraju Hrvati sebi...iako to nije po Ustavu i Dejtonu. Ali da bismo napredovali, promjene se moraju desavati....

Ali da ne bude ovako kako predlaze Covic...
nermin-z

#53581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nermin-z »

skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 13:43 Pa.meni je Bake najgori Bosnjak.... :skoljka:

Izjasnio sam se kao Bosnjak jer ne zelim da izgubim prava u vlastitoj zemlji. Do toga nas je Bake doveo.
Iskreno, meni je nebitno kakav i koliki je ko Bošnjak.
Dok god ne postoje kriterijum po kojim se takvo nešto vrednuje, dotle je takvo vrednovanje besmisleno.

Uprao sam se ja tako izjasnio iz istog razloga.
Problem je što mnogi to tada nisu znali ili nisu razumjeli ili nisu shvatali, svejedno je.
To je ono tvrdoglavo, bez mozga... "JA SAM BOSANAC I KO MI ŠTA MOŽE"!
Pa eto, JESI, sad si "BOSANAC" i niko ti to ni ne osporava. I šta sad?
Ne možeš biti kandidat.... aaaaaa. nema fotelje.... JBG...sad su svi drugi krivi za to.
skafiskafsnjak

#53582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

nermin-z wrote: 28/04/2022 13:59
skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 13:43 Pa.meni je Bake najgori Bosnjak.... :skoljka:

Dok god ne postoje kriterijum po kojim se takvo nešto vrednuje, dotle je takvo vrednovanje besmisleno.

Problem je što mnogi to tada nisu znali ili nisu razumjeli ili nisu shvatali, svejedno je.
Ne možeš biti kandidat.... aaaaaa. nema fotelje.... JBG...sad su svi drugi krivi za to.
Ma bitno mi je kakav je...jer nas ko bajagi vodi.
nermin-z

#53583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nermin-z »

skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 14:03
nermin-z wrote: 28/04/2022 13:59

Ma bitno mi je kakav je...jer nas ko bajagi vodi.
Možda bi moglo i biti bitno, kad bi postojali neki kriterijumi pa da se na osnovu njih to odredi.
Ovako, bez ikakvih kriterijuma, svako za sebe može da bude NAJBOLJI.

Naš najveći problem i jeste to što nas vode Bošnjak, Srbin i Hrvat.
Trebalo bi da nas vode LJUDI ! Treba da osnovni kriterijumi budu pamet, sposobnost, poštenje, čast, obraz... a ne Necionalna pripadnost.
nermin-z

#53584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nermin-z »

skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 14:03 Ma bitno mi je kakav je...jer nas ko bajagi vodi.
Tebi je bitno ko te "kobajagi" vodi, e vidiš, trebalo de da je bitno ko će "zaprave" da te vodi.
Problem je što život i Država nisu "kobajagi".
mishic

#53585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Od početka agresije na suverenu, samostalnu i priznatu članicu UN, Republiku Bosnu i Hercegovinu, 1992. godine do dana današnjeg, prema ovoj Zemlji i njenim građanima čini se nepravda planetarnih razmjera kako od strane oba agresora tako i od kompletne međunarodne zajednice. Embargo na uvoz naoružanja pod smiješnim izgovorima, tolerisanje višegodišnjih zločina, masakara, UZP-a, Genocida, koordiniranih aktivnosti agresora, Dejtona kao najsramnijeg akta koji je pogazio sva načela i principe međunarodnog prava i pravde, akta koji je nagradio agresiju, UZP, i Genocid, igara i namještanja u korist agresora u Hagu i kompletne poratne smijurije i igrarije sa tim nakaradnim Dejtonom, Bosna i Hercegovina i njeni građani su i danas žrtve i taoci na koje se vrši višestruk, koordiniran i neshvatljiv pritisak kako bivših agresora kojima je zločin oprošten a agresija nagrađena tako i velikog broja činovnika međunarodne zajednice koji su ili izlobirani ili plačeni da tako čine.

Bosna i Hercegovina i njeni građani pritišću se i ucjenjuju i politikom i političkim rješenjima, i sudovima, suđenjima i sudskim procesima, skrivenim i otvorenim ucjenama i prijetnjama sa različitih strana i iz različitih centara moći i na sve moguće načine, ova Država koja to odavno nije i njeni Građani koji to odavno nisu dovedeni su pred zid. Sve što se može izgubiti izgubili su, nepravda planetarnih razmjera nametana im je i još uvijek se nameće, i politikom, i ekonomijom, i pravosuđm, sve je u funkciji kažnjavanja žrtve i nagrađivanja sile, bahatosti, bezakonja...

Ovako ponižavajuća uloga za jednu Zemlju i njene Građane ne samo da je civilizaciska sramota nego je ujedno i alarm da se jasno i glasno svima koji ponižavaju i ugrožavaju ovu Zemlju i njene Građane kaže Ne, Ne gospodo, ovako više ne može po cijenu bilo čega! Popustljivost pred političkim, ekonomskim i pravnim pritiscima višestruko je uvećala početnu nepravdu koju smo iskusili kroz agresiju, zločin, UZP i Genocid i sve ono što je uslijedilo nakon "čuda bosanskog otpora", i Dejton, i njegove zloupotrebe, i Haški pogodbeni procesi i sva politička, ekonomska i pravna ujdurma počinioca agresije i zločina išla je i ide isključivo na štetu žrtve.

Nagrađeni su agresori i agresija, nagrađeni su zločini i zločinci, sakrivena je istina, Bosni i Hercegovini i njenim građanima namaknuta luđačka košulja i potom u svih narednih 25 godina traže se ustupci, vrše pritisci, sudi, optužuje i presuđuje najčasniji dio ovoga društva, kriju se, štite i prkose nam ratni zločinci, nameću se i uvode aparthejdska rješenja, ovom zemljom upravljaju susjedi i komšije preko nastavljaća UZP-a i Genocida i konačno ovdje pojedini činovnici međunarodne zajednice i institucija i dan danas eksperimentišu kršeći sve standarde i norme kako međunarodnog prava tako i ljudskih prava i sloboda te principe i načela demokratije. Čine li to za novac ili su samo izlobirani, nebitno je!

Ovo je trenutak kada se zaista mora reći NE! Ovako više ne može! Trideset godina poniženja, ugroženosti, gaženja dostojanstva i osnovnih ljudskih prava, previše je, i dosta je! Nije više bitna ni cijena, ni uslovi, ni bilo što drugo jer sve što se moglo dati i izgubiti mi smo dali i izgubili, nama je oteto sve. Gospodo snisishodljivci koji ste trebali da predstavljate i branite ovu Zemlju i njene Građane a postali ste vlastoljupci i snisishodljivci zar vam nije jasno da je preko vas nama sve oteto?! Zar vam nije jasno da morate reći Ne, ovo je zadnja i konačna i ispod toga niko i nikada više ne može da gazi ovu Zemlju i njene Građane! Gospodo ne vrisnete li pod hitno i to jasno i glasno ne da nećete biti izabrani nego bi mogao doći neki Zelenski da vas postroji i stavi pod komandu naređujući da popravljate ono što ste tokom godina zabrljali.
nermin-z

#53586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nermin-z »

mishic wrote: 28/04/2022 14:20 Od početka agresije na suverenu, samostalnu i priznatu članicu UN, Republiku Bosnu i Hercegovinu, 1992. godine do dana današnjeg, prema ovoj Zemlji i njenim građanima čini se nepravda planetarnih razmjera kako od strane oba agresora tako i od kompletne međunarodne zajednice. Embargo na uvoz naoružanja pod smiješnim izgovorima, tolerisanje višegodišnjih zločina, masakara, UZP-a, Genocida, koordiniranih aktivnosti agresora, Dejtona kao najsramnijeg akta koji je pogazio sva načela i principe međunarodnog prava i pravde, akta koji je nagradio agresiju, UZP, i Genocid, igara i namještanja u korist agresora u Hagu i kompletne poratne smijurije i igrarije sa tim nakaradnim Dejtonom, Bosna i Hercegovina i njeni građani su i danas žrtve i taoci na koje se vrši višestruk, koordiniran i neshvatljiv pritisak kako bivših agresora kojima je zločin oprošten a agresija nagrađena tako i velikog broja činovnika međunarodne zajednice koji su ili izlobirani ili plačeni da tako čine.

Bosna i Hercegovina i njeni građani pritišću se i ucjenjuju i politikom i političkim rješenjima, i sudovima, suđenjima i sudskim procesima, skrivenim i otvorenim ucjenama i prijetnjama sa različitih strana i iz različitih centara moći i na sve moguće načine, ova Država koja to odavno nije i njeni Građani koji to odavno nisu dovedeni su pred zid. Sve što se može izgubiti izgubili su, nepravda planetarnih razmjera nametana im je i još uvijek se nameće, i politikom, i ekonomijom, i pravosuđm, sve je u funkciji kažnjavanja žrtve i nagrađivanja sile, bahatosti, bezakonja...

Ovako ponižavajuća uloga za jednu Zemlju i njene Građane ne samo da je civilizaciska sramota nego je ujedno i alarm da se jasno i glasno svima koji ponižavaju i ugrožavaju ovu Zemlju i njene Građane kaže Ne, Ne gospodo, ovako više ne može po cijenu bilo čega! Popustljivost pred političkim, ekonomskim i pravnim pritiscima višestruko je uvećala početnu nepravdu koju smo iskusili kroz agresiju, zločin, UZP i Genocid i sve ono što je uslijedilo nakon "čuda bosanskog otpora", i Dejton, i njegove zloupotrebe, i Haški pogodbeni procesi i sva politička, ekonomska i pravna ujdurma počinioca agresije i zločina išla je i ide isključivo na štetu žrtve.

Nagrađeni su agresori i agresija, nagrađeni su zločini i zločinci, sakrivena je istina, Bosni i Hercegovini i njenim građanima namaknuta luđačka košulja i potom u svih narednih 25 godina traže se ustupci, vrše pritisci, sudi, optužuje i presuđuje najčasniji dio ovoga društva, kriju se, štite i prkose nam ratni zločinci, nameću se i uvode aparthejdska rješenja, ovom zemljom upravljaju susjedi i komšije preko nastavljaća UZP-a i Genocida i konačno ovdje pojedini činovnici međunarodne zajednice i institucija i dan danas eksperimentišu kršeći sve standarde i norme kako međunarodnog prava tako i ljudskih prava i sloboda te principe i načela demokratije. Čine li to za novac ili su samo izlobirani, nebitno je!

Ovo je trenutak kada se zaista mora reći NE! Ovako više ne može! Trideset godina poniženja, ugroženosti, gaženja dostojanstva i osnovnih ljudskih prava, previše je, i dosta je! Nije više bitna ni cijena, ni uslovi, ni bilo što drugo jer sve što se moglo dati i izgubiti mi smo dali i izgubili, nama je oteto sve. Gospodo snisishodljivci koji ste trebali da predstavljate i branite ovu Zemlju i njene Građane a postali ste vlastoljupci i snisishodljivci zar vam nije jasno da je preko vas nama sve oteto?! Zar vam nije jasno da morate reći Ne, ovo je zadnja i konačna i ispod toga niko i nikada više ne može da gazi ovu Zemlju i njene Građane! Gospodo ne vrisnete li pod hitno i to jasno i glasno ne da nećete biti izabrani nego bi mogao doći neki Zelenski da vas postroji i stavi pod komandu naređujući da popravljate ono što ste tokom godina zabrljali.
Evo ga, još jedan političar koji propagira "Građansku BiH", na način da nam govori ono što svi odavno znamo i pljuje po drugim, bez ideja i konkretnih planova, kako popraviti bilo šta. Jasan pokazatelj ne sposobnost i tipičan primjer borbe za fotelju.
skafiskafsnjak

#53587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

nermin-z wrote: 28/04/2022 14:16
skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 14:03 Ma bitno mi je kakav je...jer nas ko bajagi vodi.
Tebi je bitno ko te "kobajagi" vodi, e vidiš, trebalo de da je bitno ko će "zaprave" da te vodi.
Pa zato sto sam Bosnjak.... A on ko vodi Bosnjake. On vodi sebe i clanove SDA.

A plus, nikad glasa od mene dobio nije niti ce.
LSD

#53588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

mishic wrote: 28/04/2022 14:20 Od početka agresije na suverenu, samostalnu i priznatu članicu UN, Republiku Bosnu i Hercegovinu, 1992. godine do dana današnjeg, prema ovoj Zemlji i njenim građanima čini se nepravda planetarnih razmjera kako od strane oba agresora tako i od kompletne međunarodne zajednice. Embargo na uvoz naoružanja pod smiješnim izgovorima, tolerisanje višegodišnjih zločina, masakara, UZP-a, Genocida, koordiniranih aktivnosti agresora, Dejtona kao najsramnijeg akta koji je pogazio sva načela i principe međunarodnog prava i pravde, akta koji je nagradio agresiju, UZP, i Genocid, igara i namještanja u korist agresora u Hagu i kompletne poratne smijurije i igrarije sa tim nakaradnim Dejtonom, Bosna i Hercegovina i njeni građani su i danas žrtve i taoci na koje se vrši višestruk, koordiniran i neshvatljiv pritisak kako bivših agresora kojima je zločin oprošten a agresija nagrađena tako i velikog broja činovnika međunarodne zajednice koji su ili izlobirani ili plačeni da tako čine.

:lol: :lol:

Svi su krivi - zapad, amerika, dejton, UN, MZ, istocne i zapadne komsije, vatikan, masoni, iluminati, sve se udružilo protiv BiH....ali samo nisu krivi zeleni banditi koji su opustošili ovu državu, koji vodaju svoje bošnjačke ovce po livadama vec 30 godina :lol: ni slova o njima :-)
nermin-z

#53589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nermin-z »

skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 14:57
nermin-z wrote: 28/04/2022 14:16

Pa zato sto sam Bosnjak.... A on ko vodi Bosnjake. On vodi sebe i clanove SDA.

A plus, nikad glasa od mene dobio nije niti ce.
E, vidiš, to, kome daješ glas je tvoje pravo i tvoj izbor i to ne treba nikome da objašnjavaš.
To što si Bošnjak ne mora da znači da moraš da glasaš za Bošnjaka niti za SDA.
Nema to baš mnogo veze jedno s drugim.
Eto, imamo 30god SDA Bošnjake koji nas vode, pa vidimo gdje su nas doveli.
Malo ko je mogao gore da nas vodi.
Kad bi sad neko mogao da napravi popis, od humanitarnih pomoći u rat-u, preko privatizacije, kredita i čega sve tu ima...
Sumnjam da bi zdrav razum mogao i da pojmi o kolikim ciframa se tu radi.
Sve je to propalo i narod gladuje. Koliko ne sposoban, ili koliki lopov treba biti da narod od svega toga nema ništa osim DUGOVA.
Gdje je tu ljudskost, poštenje, čast, ponos, dostojanstvo. Na stranu sposobnost da se Država povede naprijed.
Nama bi bilo SUPER i da stojimo gdje jesmo samo da nas ne vode NAZAD.
Ja već preko 20g. molim kumin da nas ne vode nikako ili ako nas već već vode nazad onda da bar požure da se što prije VRATIMO u SFRJ,
vee-jay

#53590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

trasport wrote: 28/04/2022 12:57 Ja ne mogu da vjerujem da poneki pripadnici mog naroda ( bošnjačkog) negiraju Hrvatima identitet i objašnjavaju kako su oni neki Bosanci i Hercegovci. Na stranu sva politika, nesporazumi, antagonizmi, ali ponašati se kao što se Srbi ponašaju prema nama 100 godina je sramota. Barem mene.
Na popisu ostalih ima oko 3%, sa Romima, Albancima i ostalim nacionalnostima. Pa gdje su ti Bosanci i Hercegovci. Tako i mene uči meni blizak čovjek da ja nisam Bošnjak, nego Bosanac i Hercegovac. A On se 2013. izjasnio kao Bošnjak.

Jel normalno da Hrvate zastupa Željko komšić, a da je nepoželjan u svim sredinama gdje su Hrvati većina, i da ga niko od vlasti Hrvatske ne prima u posjetu.

Krenite malo od sebe, a ne samo ćiriličar, bjeloglavi sup, dodikovac, ha ha ha hi hi
koji si ti?
mozda te moderacija pronadje ... :lol: :lol: :lol:
hatemondays

#53591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

vee-jay wrote: 28/04/2022 23:09
trasport wrote: 28/04/2022 12:57 Ja ne mogu da vjerujem da poneki pripadnici mog naroda ( bošnjačkog) negiraju Hrvatima identitet i objašnjavaju kako su oni neki Bosanci i Hercegovci. Na stranu sva politika, nesporazumi, antagonizmi, ali ponašati se kao što se Srbi ponašaju prema nama 100 godina je sramota. Barem mene.
Na popisu ostalih ima oko 3%, sa Romima, Albancima i ostalim nacionalnostima. Pa gdje su ti Bosanci i Hercegovci. Tako i mene uči meni blizak čovjek da ja nisam Bošnjak, nego Bosanac i Hercegovac. A On se 2013. izjasnio kao Bošnjak.

Jel normalno da Hrvate zastupa Željko komšić, a da je nepoželjan u svim sredinama gdje su Hrvati većina, i da ga niko od vlasti Hrvatske ne prima u posjetu.

Krenite malo od sebe, a ne samo ćiriličar, bjeloglavi sup, dodikovac, ha ha ha hi hi
koji si ti?
mozda te moderacija pronadje ... :lol: :lol: :lol:
Cuj koji je onaj sportman, ne moze cojek izbaciti sport iz nicka nickako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#53592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

nema odgovora na upit ili konstataciju
samo cerekanje i pihihi hahaha
breba

#53593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breba »

Sa bloga američkog senatora Murphy o posjeti BiH i regionu:
Naše pripreme za sastanak nisu imale uticaja. Od pocetka, Dodik i hrvatski i bošnjački lideri više su bili zainteresovani da se međusobno svađaju nego da vode stvarni dijalog sa nama. Sjedili smo razjapljenih usta dok su oni izgovarali uvrede i iznosili međusobne pritužbe, očito zainteresirani samo za pogoršanje postojeće krize. Dali smo sve od sebe da im objasnimo kako se Amerika dugo bori sa istim problemima s kojima se Bosna bori - obje naše nacije su multikulturalne i dijele vlast između jake nacionalne vlade i jakih državnih vlada. Ali jedva su nas slušali, a mi smo napustili sastanak duboko zabrinuti za kratkoročnu stabilnost ove važne zemlje.
...
Dok je u Srbiji naš cilj bio da napravimo diplomatski napredak u ciljevima važnim za Sjedinjene Države, ovde je bilo jasno da će naša misija biti uglavnom utvrđivanje činjenica. Senator Shaheen, senator Tillis i ja proveli smo ostatak našeg putovanja razgovarajući o implikacijama našeg sastanka s predsjednicima i našim drugim angažmanima u Sarajevu, i počeli smišljati strategiju kako bi se Kongres mogao pozabaviti rastućom krizom stabilnosti u Bosni.
Kakva propuštena prilika. Senatori su se vratili u Ameriku još više zbunjeni nego prije. :cry:

Kolinda

#53594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

Point. wrote: 28/04/2022 11:32
Kolinda wrote: 28/04/2022 11:15

Nemam pojma što si uopće pitao.....
Prati malo diskusiju jebo ga ti.

Dakle...

Je li to ti odlučuješ ko je pravi Hrvat a ko ne? Ili ima neka komisija?

Od Emira Kusturice oba roditelja nisu Srbi a on jeste. Šta kažeš za recimo Irfana Smajlagića? Šta je Dražen Žera? Je li ideš isključivo po imenu kada razvrstavaš ko je pravi Hrvat a ko ne?

Po kojem filteru filtriraš prave Hrvate od nepravih?
Na isti način koji vi koristite da bi dokazali tko voli "Bosnu" a tko ne....
Kolinda

#53595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

Dr. Kuca wrote: 28/04/2022 13:10
Kolinda wrote: 28/04/2022 11:08

Znači ja u zabludi živim sve ove godine, pa gdje si do sad bio da mi kažeš.....a kako dijelimo ove bosance? Na bosance iz Bosne i bosance iz Hercegovine ili nekako drugačije?

A kako si ti rodjena u mostaru a hrvatica? Koji su to filmovi?
A ko kaže da sam rođen u Mostaru? Zašto ne bi bio Hrvat ako mi u rodnom listu to piše i ukoliko ja kao punoljetan pristajem na to....ako sam se na popisu izjasnio tako i ako su mi svi rođaci Hrvati....
Kolinda

#53596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kolinda »

skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 12:24
Kolinda wrote: 28/04/2022 11:14

Pokaži mi te famozne bosance i hercegovce na popisu stanovništva....
Pokazi ti meni gdje pise da Hrvat mora Hrvata birati :bih:
Pogledaj kako izgleda glasački list za člana predsjedništva....
Image

Piše li Hrvat ili hrvatski član predsjedništva? Kome podnosi Veto ako se ne slaže sa odlukom...???
skafiskafsnjak

#53597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Kolinda wrote: 29/04/2022 22:46
skafiskafsnjak wrote: 28/04/2022 12:24
Pokazi ti meni gdje pise da Hrvat mora Hrvata birati :bih:
Pogledaj kako izgleda glasački list za člana predsjedništva....
Image

Piše li Hrvat ili hrvatski član predsjedništva? Kome podnosi Veto ako se ne slaže sa odlukom...???
Gdje pise ko ga bira?
Gradjani !

To je Ustav, to je zakon.
Da li je legitimno, to je nesto drugo. Trebale bi se promjene desavati , slazem se.

Ali ne udruzivanjem.sa genocidasima i blokiranjem institucija.
Last edited by skafiskafsnjak on 29/04/2022 23:49, edited 1 time in total.
Novak20

#53598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Poslije SPiDa evo i novog političkog pobačaja skraćenog nazivaZNG.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24 ... okret.html
Damir Marjanović i Zlatko Miletić objavili su večeras kako su formirali novi politički pokret pod nazivom "Za nove generacije".

Objavili su to večeras gostujući na sarajevskoj televiziji "Face".

Na njihovoj web stranici se navodi da je politička Inicijativa "Za nove generacije" tim uspješnih mladih i iskusnih ljudi, ostvarenih na svim poljima u svom životu, koji se zajedno organizovani, prvi put pojavljuju na političkoj sceni u namjeri da znanjem, ekspertizama i borbenošću donesu mjerljive promjene u Bosni i Hercegovini.

"Sve učestaliji odlazak mladih, nejednakost i politička korupcija, socio-ekonomska stagnacija, loša zdravstvena zaštita, minimalna ulaganja u obrazovne i naučne procese, neiskorištenost kapaciteta fondova za održivi razvoj i niz propusta u pravovremenim i hrabrim odlukama, sve su ono što nas dotiče godinama na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, navodi se na stranici.

Miletić je pojasnio kako će za početak, na Općim izborima u oktobru, vjerovatno nastupiti samo u Kantonu Sarajevo.
Droog

#53599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Droog »

Haj nek im je sa srećom.
Mada, lično se ježim više od novih stranaka, pokreta, inicijativa itd. iako imam fino mišljenje i o jednom i drugom liku.
Point.

#53600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Kolinda wrote: 29/04/2022 22:27
Point. wrote: 28/04/2022 11:32

Prati malo diskusiju jebo ga ti.

Dakle...

Je li to ti odlučuješ ko je pravi Hrvat a ko ne? Ili ima neka komisija?

Od Emira Kusturice oba roditelja nisu Srbi a on jeste. Šta kažeš za recimo Irfana Smajlagića? Šta je Dražen Žera? Je li ideš isključivo po imenu kada razvrstavaš ko je pravi Hrvat a ko ne?

Po kojem filteru filtriraš prave Hrvate od nepravih?
Na isti način koji vi koristite da bi dokazali tko voli "Bosnu" a tko ne....
Na moje nadasve konkretno pitanje kako odlučiti ko je pravi Hrvat a ko ne (s obzirom da o tome pišeš) ti odgovaraš protupotanjem koje nema veze sa temom. Dokaz nemoći i odsustvo argumenta.

Dakle, k a k o draga Kolinda, odlučiti ko je pravi Hrvat a ko ne?
Locked