BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
boshniak

#53551 Re: BHTelecom All About

Post by boshniak »

Kako je krenulo moja tv ce nadjacati earthcam.com
ElRe

#53552 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Evo ideje za telekom inzinjere, SMART WiFi

https://www.tportal.hr/tehno/clanak/isk ... o-20171004
zippoo87

#53553 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

danas sam nakon nekih 7 godina na pretplati,odjavio je
nije da imam neki problem sa telekomom,nego mi vise ne treba...skoro da i ne zovem nikoga
jedino sto sam koristio je internet kada nisam kuci ili kada negdje nema wifija a i to je sitno
odjava se placa 5 KM

takodjer sam podnio i zahtjev za otkljucavanje SIM utora na telefonu,jer sam telefon jos ljetos otplatio i to je uredno proslo
treba garancija od telefona jedino,ako nemas garanciju,nece ti ni otkljucati,valjda je bilo nekih zloupotreba ,tako mi rekose

jest malo cudno za pocetak,moram sada vidjeti ona cuda kako se kupuje internet i ostalo
odmah sam napunio 5 KM kredita,da ima i za neta a i ako treba koga nazvati
ako mi opet bude trebao telefon malo vise,idem na pretplatu ponovo...ali trenutno vise od godinu dana placam a bukvalno ne potrosim ni 5 KM mjesecno a placam 17.5 KM..na godinu se nabere
drug_profi

#53554 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

zippoo87 wrote:danas sam nakon nekih 7 godina na pretplati,odjavio je
nije da imam neki problem sa telekomom,nego mi vise ne treba...skoro da i ne zovem nikoga
jedino sto sam koristio je internet kada nisam kuci ili kada negdje nema wifija a i to je sitno
odjava se placa 5 KM

takodjer sam podnio i zahtjev za otkljucavanje SIM utora na telefonu,jer sam telefon jos ljetos otplatio i to je uredno proslo
treba garancija od telefona jedino,ako nemas garanciju,nece ti ni otkljucati,valjda je bilo nekih zloupotreba ,tako mi rekose

jest malo cudno za pocetak,moram sada vidjeti ona cuda kako se kupuje internet i ostalo
ako mi opet bude trebao telefon malo vise,idem na pretplatu ponovo...ali trenutno vise od godinu dana placam a bukvalno ne potrosim ni 5 KM mjesecno a placam 17.5 KM..na godinu se nabere
Ni ja nisam imao niakd vise od 5-6 maraka telefona, ali redovno cenera za 500 Mb. Tako da dodje na isto, a ovako mi razgovor jeftiniji, ne mislim da li sam potrosio net, i uvijek ima prenesenih para iz ranijeg mjeseca ako se desi da zbog nečeg moraš više telefonirati.
zippoo87

#53555 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

ma sve ja to znam...ali trenutno sam i nezaposlen ,pa mi telefon i ne treba puno a cim se ukaze potreba ili se pocne trositi vise od 10 KM na kredit,idem ponovo na pretplatu...nije to neka para ali opet se nabere mjesecima a ne koristim
ali da je cudno sada biti na pretplati,cudno je...ali hajde,vidjeti cu kako ce se sve odvijati
fakticki zadnju godinu ipo placam a ne potrosim mjesecno do 5 KM,vecinom i manje...zato sam i odjavio
drug_profi

#53556 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

zippoo87 wrote:ma sve ja to znam...ali trenutno sam i nezaposlen ,pa mi telefon i ne treba puno a cim se ukaze potreba ili se pocne trositi vise od 10 KM na kredit,idem ponovo na pretplatu...nije to neka para ali opet se nabere mjesecima a ne koristim
ali da je cudno sada biti na pretplati,cudno je...ali hajde,vidjeti cu kako ce se sve odvijati
fakticki zadnju godinu ipo placam a ne potrosim mjesecno do 5 KM,vecinom i manje...zato sam i odjavio
Ma sasvim ispravan rezon, samo sad moras pokupiti folove i navike.
escobar__

#53557 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

I bolje što si odjavio, isplativije definitivno.

Možda još nađi neke dobre tarifne opcije kod operatera koje bi ti mogle biti od koristi i furaj na prepaidu.
bumerangss

#53558 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

zippoo87 wrote:danas sam nakon nekih 7 godina na pretplati,odjavio je
odjava se placa 5 KM

I ja sam zbog istog razloga prešao na GOfree a bio sam na pretplati Moj mini 15 tj 17,55 KM sa PDV-om a trošio sam samo 3 do 5 km na razgovore a SMS nikome ne šaljem jer svi koriste viber. Jos sam bio uvezan sa Moja TV pa sam imao jednu gigu brzog neta ali je potrošim do 15-og u mjesecu pa se patim na 64 kbs a na GOfree dobijem 3G za 10 KM 30 dana a ako ih prije i potrošim surfam na 128 kbs sto je duplo brže od BHTelecoma. Uspostava poziva je 6 feninga ali je zato obracunska jedna sekunda sto je opet bolje nego kod BHT jer je kod njih na pretplati 30 sekundi a na ultri 60 sekundi a moji su pozivi jako kratki. Nisam više moga cekati neka poboljsanja na BHT jer meni treba net a ne minute i SMS. Da se makar mogao dokupiti net iz pretplate možda i ne nih prešao ali mi ponos nije dozvolio da ja dokupljujem a da se to dodatno naplacuje na 17,55 pretplate a ja potrošio samo 2 KM na razgovore :-)

Moja TV mi je ostala jer sam prilicno zadovoljan, a ko bolje šta ponudi od mobilnih operatera na njega prelazim :zoka:
zippoo87

#53559 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

i ja sam bio u "Moj izbor" uvezan i imao gigu interneta a meni je to bilo sasvim dovoljno,jer vecinom ni to nisam trosio
isto tako,nisam ja sada bio nesto ni nezadovoljan sa ovim mini15 paketom...i kada sam vise trosio,islo je do max 30 KM mjesecno a prosjek je bio nekih 22-23 KM mjesecno

ako mi se ukaže potreba ,ja cu opet preci na pretplatu,samo sada necu da placam nesto sto mi ne treba i sto ne koristim
Blajze

#53560 Re: BHTelecom All About

Post by Blajze »

Pozdrav

dugi niz sam korisnika u bh telekomu,

radim preko interneta, i naravno doslo je do prekida svih usluga koje koristim, i sad moja kompanija mi trazi neki vid potvrde od provaJdera da je stvarno doslo do prekida (nekih cca 2-3 sata).

Prebacuju me na milion strana, od tog da odem direktno na salter, da zovem neke specijalne brojeve, do slanja mailova, medjutim niko mi ne daje konkretne odgovore.

Kome da se obratim?
drug_profi

#53561 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

E moj druze, mozes zaliti nailovoj materi.
Tu niko ne zna nista, zato te i vozaju tamo-vamo.
Pa sta sam ja jada vidio kad sam trazio da mi neko pojasni jednu stavku sa racuna. Bilesi da moram uzet izlaz sa posla i doci u neki ofis negdje na spratu i to samo izmedju 12 i 13h.
ing-ecc

#53562 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Blajze wrote:Pozdrav

radim preko interneta, i naravno doslo je do prekida svih usluga koje koristim, i sad moja kompanija mi trazi neki vid potvrde od provaJdera da je stvarno doslo do prekida (nekih cca 2-3 sata).

Prebacuju me na milion strana, od tog da odem direktno na salter, da zovem neke specijalne brojeve, do slanja mailova, medjutim niko mi ne daje konkretne odgovore.

Kome da se obratim?
jesi li prijavio smetnju tada kad je nastao problem? Ako jesi onda postoji u evidenciji i može se dobiti raznoraznih potvrda. :D
Blajze

#53563 Re: BHTelecom All About

Post by Blajze »

ing-ecc wrote:
Blajze wrote:Pozdrav

Kome da se obratim?
jesi li prijavio smetnju tada kad je nastao problem? Ako jesi onda postoji u evidenciji i može se dobiti raznoraznih potvrda. :D

Jesam, medjutim receno mi je kao da je to bilo samo "trazenje informacija" i nije evidentirano kao da moraju poslati ekipu ? lol
ing-ecc

#53564 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Smetnja je smetnja, nema ovaj ili onaj razlog, ustvarii je samo jedan razlog: ne radi! :roll:

(pošalji mi podatke na pm ako želiš)
rovac13

#53565 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

Imal ko ovdje ko radi u bh telekomu i da se razumije u taj posao.

Odnio na saltet bh telekoma onu karticu certifikat od eroneta sa pin i puk brojem, da prebacimo broj sa dopuna eroneta na dopune bht. Receno za 3 radna dana bice gotovo.

Proslo 9 dana i nista. Odem na taj salter i dalje nema nista. Kaze da cekam jos. Uzmem karticu sa pin brojem nazad. Zovem podrsku da vidim znaju li sta oni, ne znaju ni oni.

Ja ne kontam jel oni ne znaju prenijeg broj ili ne zele ili im je mrsko.

Da bi ta ista zena sa saltera me nazvala poslije da mi kaze da je nesto odbijeno kao nije se vidio nesto puk broj. Da moram na eronet po nekakvu potvrdu pa opet njima pa ispocetka sve.

Ovaj dio mi nije jasan, kaze nije se vidio puk broj, a na ovoj kartici koju sam uzeo nazad puk nije ni izgreban, moralo bi se zagrebat da se procita.

Jos gore sto je prijatelj predao isto kao i ja samo karticu sa pin puk samo na drugom salteru...... predao poslije mene i zavrsii za tri radna dana.

Kakva je ovo budalastina.
Jel moguce da radnici ne znaju da odrade nesto tako banalno. Kad smo prelazili na eronef nisam znao ni za sta sve ide glatko.
Tesla Edison

#53566 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

rovac13 wrote:Imal ko ovdje ko radi u bh telekomu i da se razumije u taj posao.

Odnio na saltet bh telekoma onu karticu certifikat od eroneta sa pin i puk brojem, da prebacimo broj sa dopuna eroneta na dopune bht. Receno za 3 radna dana bice gotovo.

Proslo 9 dana i nista. Odem na taj salter i dalje nema nista. Kaze da cekam jos. Uzmem karticu sa pin brojem nazad. Zovem podrsku da vidim znaju li sta oni, ne znaju ni oni.

Ja ne kontam jel oni ne znaju prenijeg broj ili ne zele ili im je mrsko.

Da bi ta ista zena sa saltera me nazvala poslije da mi kaze da je nesto odbijeno kao nije se vidio nesto puk broj. Da moram na eronet po nekakvu potvrdu pa opet njima pa ispocetka sve.

Ovaj dio mi nije jasan, kaze nije se vidio puk broj, a na ovoj kartici koju sam uzeo nazad puk nije ni izgreban, moralo bi se zagrebat da se procita.

Jos gore sto je prijatelj predao isto kao i ja samo karticu sa pin puk samo na drugom salteru...... predao poslije mene i zavrsii za tri radna dana.

Kakva je ovo budalastina.
Jel moguce da radnici ne znaju da odrade nesto tako banalno. Kad smo prelazili na eronef nisam znao ni za sta sve ide glatko.
Ako se ne vidi PUK ne može se tu ništa. Ako nije izgreban PUK opet ne može se ništa jer niko iz Telekoma ne smije "grebati" tvoju karticu jer je to tvoje vlasništvo dok se broj ne prebaci. Fino izgrebeš puk, odneseš na šalter, provjeriš prije toga da li se brojevi dobro vide i biće riješeno za 3 dana. ;)
rovac13

#53567 Re: BHTelecom All About

Post by rovac13 »

Jesul oni znali da mora bit izgreban i da moram ja izgrebat jer oni ne smiju.

Ja nisam znao. Jel bilo tesko reci kad sam bio na salteru da izgrebem. Kad sam predao x puta sam pitao treba li jos nesto. Kaze to je sve.

Da bi cekao 9 dana dzaba pa sad treba opet cekat ko zna koliko jos.
Cossack

#53568 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

rovac13 wrote:Jesul oni znali da mora bit izgreban i da moram ja izgrebat jer oni ne smiju.

Ja nisam znao. Jel bilo tesko reci kad sam bio na salteru da izgrebem. Kad sam predao x puta sam pitao treba li jos nesto. Kaze to je sve.

Trebao si izgrebati.
Tesla Edison

#53569 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

rovac13 wrote:Jesul oni znali da mora bit izgreban i da moram ja izgrebat jer oni ne smiju.

E to sad ne znam što nisu rekli. Uglavnom sad znaš a i ostali. "Zagrebite" PUK i to je to. Nemojte sad nožem pa da se sam PUK ošteti. Lagano noktom ili kovanicom ko nema nokte (izgrickao, odrezao,..) :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#53570 Re: BHTelecom All About

Post by Hame_ »

Juče u Srebreniku, preko puta kamenoresca :-)

Image
smartXL

#53571 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

To je do sluzbenika, zahtjev se odmah obradjuje a ne daj mi certifikat pa cu ja to kasnije... Dok stojis za salterom, ide odmah popuna obrasca i to je to
predstavnik

#53572 Re: BHTelecom All About

Post by predstavnik »

BH Telecom je odlučio nadograditi svoju IPTV platformu, te je pozvao partnere i poslovne subjekte da ponude prijedloge za budući razvoj IPTV sistema i IPTV usluga, izvještava Indikator.ba.

- Namjera je prikupiti informacije i prijedloge za budući razvoj IPTV tehničke platforme i IPTV kao usluge za BH Telecom. BH Telecom je u svijetu IPTV-a već desetak godina (2007 - IPTV Pilot, 2009 - komercijalni start tvrtke MojaTV). Takav dugi uvid u relativno mladu tehnologiju distribucije televizije ima prednosti i nedostatke. Nakon 8 godina komercijalnog uspjeha, BH Telecom je spreman podvući crtu i implementirati tehnološka poboljšanja koja će osigurati da usluga, koja je razvijena, ostane komercijalno uspješna i u narednim godinama, navode iz BH Telecoma.

U 2018. godini planira se dogradnja većine trenutne platforme. Zbog toga u BH Telecomu žele da sagledaju trenutnu ponudu na tržištu i da odaberu optimalni put razvoja. Rok zainteresiranima za dostavu prijedloga je 22.12.2017.
doktor78

#53573 Re: BHTelecom All About

Post by doktor78 »

Gdje ću ja večeras gledati Hrvatska-Grčka? K'o da gledam, HRT će biti zatamnjen na mojojTV...
j66o

#53574 Re: BHTelecom All About

Post by j66o »

doktor78 wrote:Gdje ću ja večeras gledati Hrvatska-Grčka? K'o da gledam, HRT će biti zatamnjen na mojojTV...
Sportklub 1.....
noviclan

#53575 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

j66o wrote:
doktor78 wrote:Gdje ću ja večeras gledati Hrvatska-Grčka? K'o da gledam, HRT će biti zatamnjen na mojojTV...
Sportklub 1.....
znaci sigurno nece glefadati na mojojtv nego zna li kada dolazim mejt 10 u bhtelecom
Locked