SDP
-
The 51st State
#53526 Re: SDP
sve dok je sdpu drazi tito od alije, nop od 92-95, nema hljeba od njih.
- kmirsad
#53527 Re: SDP
To je netačna tvrdnja, koja se često SDP- u spinuje. I tito i Alija su SDP-ovcima dragi. Alija je uvijek hvaljen. Govorim u svoje ime i iznosim svoj stav i stav ljudi iz mog okruženja.A ljevičar sam iz petnih žila. Oni što Aliju suju bježe iz mog društva. Ne valja SDA koju su nasljednici genetski izmjenili, i s prvobitnih postavki, pretvorili u halapljivog monstruma.The 51st State wrote:sve dok je sdpu drazi tito od alije, nop od 92-95, nema hljeba od njih.
Last edited by kmirsad on 19/02/2019 10:47, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#53528 Re: SDP
ne mogu reci da pisem iskreno i onda izjaviti da mi je alija drag.
meni nije drag. iskreno. al eto da ne bacam so na rane, neka sud vremena kaze o njemu sta ima za reci.
meni nije drag. iskreno. al eto da ne bacam so na rane, neka sud vremena kaze o njemu sta ima za reci.
- kmirsad
#53529 Re: SDP
Pišem iskreno.Nigdje nisam rekao da je bio bezfgriješan, ali sam ga volio. Moja mu je največa zamjerka što me je nazvao konstitutivnim Bošnjakom bez moje saglasnosti, a ne konstitutivnim Bosancem i tako me strpao u Ostale. I što nije imao snage da bezobzirno i nemilosrdno istrijebi barabe iz svog okruženja. I što je dopustio da se sprovede etničko čiščenje redova Armije BiH od srba i hrvata. I što je proglasio amnastiju za ratne profitere.sumirprimus wrote:ne mogu reci da pisem iskreno i onda izjaviti da mi je alija drag.
-
The 51st State
#53530 Re: SDP
jedno je tvoj licni stav, a drugo sta stranka fura.kmirsad wrote:To je netačna tvrdnja, koja se često SDP- u spinuje. I tito i Alija su SDP-ovcima dragi. Alija je uvijek hvaljen. Govorim u svoje ime i iznosim svoj stav i stav ljudi iz mog okruženja.A ljevičar sam iz petnih žila. Oni što Aliju suju bježe iz mog društva. Ne valja SDA koju su nasljednici genetski izmjenili, i s prvobitnih postavki, pretvorili u halapljivog monstruma.The 51st State wrote:sve dok je sdpu drazi tito od alije, nop od 92-95, nema hljeba od njih.
-
sumirprimus
#53531 Re: SDP
volio ga? 
mozes malo pojasniti tu ljubav?
- kmirsad
#53532 Re: SDP
Mogu. Ali neču. To je između njega i mene.sumirprimus wrote:volio ga?
-
sumirprimus
#53533 Re: SDP
dobro, postivam
idemo dalje
- Banksy
#53534 Re: SDP
Nikšić je zaista napravio veliku grešku, i neće biti čudo ako ga isključe, vjerovatno je to i adekvatna mjera kazne. O njemu mislim sve najgore, još otkako je ušao. Nepredvidiv je, pretemperamentan, s neukrotivom deluzijom sopstvene veličine, a to je za svaku stranku tempirana bomba. Nije donio toliko glasova koliko je svojim postizbornim ekscesima napravio štete, a ovo mu nije prvi.
Ipak, izgovoreno je imalo vrlo jak efekat u smislu da je neko najzad jasno stvari nazvao pravim imenom i otvoreno prozvao one koji sve vrijeme rovare, truju unutarstranačke odnose, i u SDP-u otvoreno i aktivno rade za drugu stranku, SDA. Nisam to shvatila kao atak na TZ SDP, prije kao atak na tu krkansko-seljobersku hinjsku SDA struju u sopstvenim redovima, a čini mi se da su i pravi glasači i članovi SDP-a iz tog kantona tako vidjeli njegov istup.
To što SDA mediji i forumski ''nisam SDA, ali'' pokušavaju priču usmjeriti ka daljem zaoštravanju odnosa pojedinih kantonalnih SDP odbora, zaista ne bi trebalo biti relevantno, bilo kome, koga briga. Bio je to dobar ''nastup'', jer oko svih tih izgovorenih stvari, vrh SDP-a šuti, a sve je to trebalo reći negdje, nekad, pa eto Damir je rekao. A opet, možda je i bolje ne otvarati se previše prema javnosti, raditi sve u rukavicama i gurati svoje. Ne znam.
Nikšićev nastup jeste bio brutalan i uvredljiv, ali je na neki način bio i vrlo koristan, oslobađajući i iscjeljujući. U tom smislu, ja ga pozdravljam i odobravam. S druge strane, isključenje je možda i logičan slijed stvari. Ali samo ako se na sličan način kazne i oni, sad već i imenovani, koji unutar same stranke otvoreno rade za SDA. Ostane li priča na Damiru, šalje se vrlo pogrešna poruka javnosti i glasačima. Ne bi valjalo da negativci ostanu unutra, a oni koji su ukazali na negativnosti lete van.
Ipak, izgovoreno je imalo vrlo jak efekat u smislu da je neko najzad jasno stvari nazvao pravim imenom i otvoreno prozvao one koji sve vrijeme rovare, truju unutarstranačke odnose, i u SDP-u otvoreno i aktivno rade za drugu stranku, SDA. Nisam to shvatila kao atak na TZ SDP, prije kao atak na tu krkansko-seljobersku hinjsku SDA struju u sopstvenim redovima, a čini mi se da su i pravi glasači i članovi SDP-a iz tog kantona tako vidjeli njegov istup.
To što SDA mediji i forumski ''nisam SDA, ali'' pokušavaju priču usmjeriti ka daljem zaoštravanju odnosa pojedinih kantonalnih SDP odbora, zaista ne bi trebalo biti relevantno, bilo kome, koga briga. Bio je to dobar ''nastup'', jer oko svih tih izgovorenih stvari, vrh SDP-a šuti, a sve je to trebalo reći negdje, nekad, pa eto Damir je rekao. A opet, možda je i bolje ne otvarati se previše prema javnosti, raditi sve u rukavicama i gurati svoje. Ne znam.
Nikšićev nastup jeste bio brutalan i uvredljiv, ali je na neki način bio i vrlo koristan, oslobađajući i iscjeljujući. U tom smislu, ja ga pozdravljam i odobravam. S druge strane, isključenje je možda i logičan slijed stvari. Ali samo ako se na sličan način kazne i oni, sad već i imenovani, koji unutar same stranke otvoreno rade za SDA. Ostane li priča na Damiru, šalje se vrlo pogrešna poruka javnosti i glasačima. Ne bi valjalo da negativci ostanu unutra, a oni koji su ukazali na negativnosti lete van.
-
sumirprimus
#53535 Re: SDP
e sad smijene li ga, onda i ovaj ostatak njegove price ima smisla 
- drug_profi
#53536 Re: SDP
Jel bogati Mirso misliš da nije znao šta se radi? Što se mene tiče, prepuštam istoriji da mu presudi, ali nažalost moram da živim sa posljedicama njegovog djela.kmirsad wrote:Pišem iskreno.Nigdje nisam rekao da je bio bezfgriješan, ali sam ga volio. Moja mu je največa zamjerka što me je nazvao konstitutivnim Bošnjakom bez moje saglasnosti, a ne konstitutivnim Bosancem i tako me strpao u Ostale. I što nije imao snage da bezobzirno i nemilosrdno istrijebi barabe iz svog okruženja. I što je dopustio da se sprovede etničko čiščenje redova Armije BiH od srba i hrvata. I što je proglasio amnastiju za ratne profitere.sumirprimus wrote:ne mogu reci da pisem iskreno i onda izjaviti da mi je alija drag.
- kmirsad
#53537 Re: SDP
Ne mislim da nije znao, naravno da je znao, zato je i rekao borcima u Olovu... da će biti nepravde i da će se opet morati boriti za svoja prava, i da će ta bitka biti teža od ovedrug_profi wrote:Jel bogati Mirso misliš da nije znao šta se radi? Što se mene tiče, prepuštam istoriji da mu presudi, ali nažalost moram da živim sa posljedicama njegovog djela.kmirsad wrote:Pišem iskreno.Nigdje nisam rekao da je bio bezfgriješan, ali sam ga volio. Moja mu je največa zamjerka što me je nazvao konstitutivnim Bošnjakom bez moje saglasnosti, a ne konstitutivnim Bosancem i tako me strpao u Ostale. I što nije imao snage da bezobzirno i nemilosrdno istrijebi barabe iz svog okruženja. I što je dopustio da se sprovede etničko čiščenje redova Armije BiH od srba i hrvata. I što je proglasio amnastiju za ratne profitere.sumirprimus wrote:ne mogu reci da pisem iskreno i onda izjaviti da mi je alija drag.
...zato sam i napisao da jedna od zamjerki da nije imao snage da se obračuna sa barabama...ali i to donekle razumijem...on sam, njih na hiljade, on star i iscrpljen, a oni snažni ko konji, nepotrošeni, podmukli i pohlepni, nikome nije mogao vjerovati, a morao je nekome, vjerovao je Tihiću, a ne Bakiru... a borba za BiH je još trajala,
Naravno, istorija će reći svoje... samo kad se otvore arhivi, više neče biti ni mene ni tebe među živima.
Nažalost, moramo živjeti u svojim kožama i sa posljedicama njegova dijela.
Zanimljivo, mežu borcima, nisu ga voljeli samo muslimani, nego i hrvati i srbi, i jevreji, i talijani... a onda je krenula čistka...tad se vidjelo da Alija više nije imao moć... i da su kočijaši Aliju upregli u svoje taljige... A to su ljudi koji su i danas tu, močni, opasni, ali imena im se rijetko izgovaraju...
- kmirsad
#53538 Re: SDP
Banksy wrote:Nikšić je zaista napravio veliku grešku, i neće biti čudo ako ga isključe, vjerovatno je to i adekvatna mjera kazne. O njemu mislim sve najgore, još otkako je ušao. Nepredvidiv je, pretemperamentan, s neukrotivom deluzijom sopstvene veličine, a to je za svaku stranku tempirana bomba. Nije donio toliko glasova koliko je svojim postizbornim ekscesima napravio štete, a ovo mu nije prvi.
- bunk
#53539 Re: SDP
Korisno i oslobadjajuce.
Znaci djaba terapije,nauka zen ,joga.
Dok ne ispliva yebatanje majke i prijetnja da ce se nekoga poslat u hitnu nema rjesenja za tjeskobu ..
Tu negdje i lezi odgovor na popularnost izjave lika koji penzionerima poruci da ako ih nesto boli vezbaju pizda im materina
Znaci djaba terapije,nauka zen ,joga.
Dok ne ispliva yebatanje majke i prijetnja da ce se nekoga poslat u hitnu nema rjesenja za tjeskobu ..
Tu negdje i lezi odgovor na popularnost izjave lika koji penzionerima poruci da ako ih nesto boli vezbaju pizda im materina
- kamen spoticanja
#53540 Re: SDP
https://faktor.ba/vijest/javna-tajna-pd ... hLT8GKctis
jel ba ovaj Bijedic ruralni kmer ili urbani zeleni
jel ba ovaj Bijedic ruralni kmer ili urbani zeleni
- kmirsad
#53541 Re: SDP
Što bi rekao F.G.Lorka... zeleno, volim te zeleno...

-
KomunistaTZ
#53542 Re: SDP
Joj cirkusa, na temi se utrkuju kome je Alija drazi 
- kmirsad
#53543 Re: SDP
čitaš li ti temu... niko se ne utrkuje. Jedini sam na temi koji je rekao da voli Aliju.A mrzi SDA. I one koji hoče s njima.KomunistaTZ wrote:Joj cirkusa, na temi se utrkuju kome je Alija drazi
-
KomunistaTZ
#53544 Re: SDP
De ne budi bukvalista, zajebavam se o kompletnom kontekstu zadnjih par stranica koje su bas sdeaizirane.kmirsad wrote:čitaš li ti temu... niko se ne utrkuje. Jedini sam na temi koji je rekao da voli Aliju.KomunistaTZ wrote:Joj cirkusa, na temi se utrkuju kome je Alija drazi
- kmirsad
#53545 Re: SDP
Nije par stranica nego par postova vezanih za Aliju. Ostalo je o SDP kurvanju sa SDA, što je zadnjih dana top tema, koja će izgleda još potrajati, jer ruralci ne odustaju. Neće ni odustati, modu samo preseliti u ilegalu...KomunistaTZ wrote:De ne budi bukvalista, zajebavam se o kompletnom kontekstu zadnjih par stranica koje su bas sdeaizirane.kmirsad wrote:čitaš li ti temu... niko se ne utrkuje. Jedini sam na temi koji je rekao da voli Aliju.KomunistaTZ wrote:Joj cirkusa, na temi se utrkuju kome je Alija drazi
-
polacijela
- Styling
#53547 Re: SDP
Pa koce sada klepiti taj milion? Koliko ih je u talu?
- Leverage
#53548 Re: SDP
Ma kakav milion, još jedan SDA spin.
- Styling
#53549 Re: SDP
Sta je Kukicu dati milion SDP kad ce on ulaskom u vlast uzeti 5 puta toliko.Leverage wrote:Ma kakav milion, još jedan SDA spin.
-
sumirprimus
#53550 Re: SDP
sta se nudi gdje se nudi kolko se nudi, ja sam za sve opcije