Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Tabakmalac

#53501 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Vjerovatno jeste ali prije par dana su ocrnili EA (po ko zna koji put naravno) kako su ubacili mikrotransakcije baš u ovu igru koja je u suštini singleplejer, offline.
skoCe

#53502 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by skoCe »

Tabakmalac wrote: 20/07/2026 13:05 Vjerovatno jeste ali prije par dana su ocrnili EA (po ko zna koji put naravno) kako su ubacili mikrotransakcije baš u ovu igru koja je u suštini singleplejer, offline.
Pa samim tim što je zasebna igra a ustvari je nfl sa nekim manjim izmjenama je smijurija za sebe
GungodessMissFortune

#53503 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by GungodessMissFortune »

skoCe wrote: 20/07/2026 13:08
Tabakmalac wrote: 20/07/2026 13:05 Vjerovatno jeste ali prije par dana su ocrnili EA (po ko zna koji put naravno) kako su ubacili mikrotransakcije baš u ovu igru koja je u suštini singleplejer, offline.
Pa samim tim što je zasebna igra a ustvari je nfl sa nekim manjim izmjenama je smijurija za sebe
EA never disappoints. :D
Peacean

#53504 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Izgleda izašao narodni AC Shadows koji ne zahtijeva one zezancije sa biosom.
Tabakmalac

#53505 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Da, brat voices38 to the rescue kao uvijek.
House

#53506 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Tabakmalac wrote: 20/07/2026 15:21 Da, brat voices38 to the rescue kao uvijek.
:thumbup: sam uništava Denuvo.
Averus

#53507 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 09/03/2026 13:26 Otkad mi je Haverus preporučio da instaliram sam drajver, bez Adrenaline softvera, nemam nikakvih grafičkih problema. Preporučio bi i tebi da uradiš isto.
Čisto da prijavim da evo već dva mjeseca radim i igram na driver-only bez ikakvih problema. Niti jedan jedini crash ni ništa.
Čak sad vrtim opet MSI Afterburner i nemam problema.
Kontam se usuditi da probam undervolt kroz MSI, jer kroz Adrenaline je na svaku promjenu pravilo probleme... :oops:
Tito_i_Partija

#53508 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 21/07/2026 15:14
Tito_i_Partija wrote: 09/03/2026 13:26 Otkad mi je Haverus preporučio da instaliram sam drajver, bez Adrenaline softvera, nemam nikakvih grafičkih problema. Preporučio bi i tebi da uradiš isto.
Čisto da prijavim da evo već dva mjeseca radim i igram na driver-only bez ikakvih problema. Niti jedan jedini crash ni ništa.
Kontam se usuditi da probam undervolt kroz MSI, jer kroz Adrenaline je na svaku promjenu pravilo probleme... :oops:
:thumbup:

Šta vrtiš ovih dana? :-D
Averus

#53509 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Spidey 2 uzivam
Bosnian Dragon1

#53510 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Igra li ko BF6,season 4 je vrh, najveca bf mapa do sada
ferratilis

#53511 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Privodim kraju Radiofobiju, tacno mi je zao sto ce se zavrsit. Nisam odavno ovoliko uzivao u Stalkeru, a igram od 2007. i vanilla verziju i bezbrojne modove. Ovo je ultimativna verzija Shadow of Chernobyl, meni barem. Da su je nazvali zvanicni remake i stavili cijenu regularnog izdanja, ne bi zalio. A dzaba.

Image
GungodessMissFortune

#53512 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by GungodessMissFortune »

Bosnian Dragon1 wrote: 21/07/2026 16:31 Igra li ko BF6,season 4 je vrh, najveca bf mapa do sada
Da se stupasim :D
Averus

#53513 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 21/07/2026 15:50

Izvini kratko sam ti odg, bio u nekom poslu, a nisam htio da te izignorisem :D

Igram Spider-Man 2 (kad stignem od obaveza). Posto sam inace strasan Spidey-fan, a uskoro ce i film, igra mi bas odgovara :)

Sta je kod tebe aktuelno?
Tito_i_Partija

#53514 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 21/07/2026 21:55
Tito_i_Partija wrote: 21/07/2026 15:50

Izvini kratko sam ti odg, bio u nekom poslu, a nisam htio da te izignorisem :D

Igram Spider-Man 2 (kad stignem od obaveza). Posto sam inace strasan Spidey-fan, a uskoro ce i film, igra mi bas odgovara :)

Sta je kod tebe aktuelno?
Ma nema frke care. :thumbup:

Ja završio prije par dana Far Cry 5 i sad preš'o na FC New Dawn, koji u biti nastavlja priču petice. Nije loš al' generalno im ovi FC spinoffs nisu kvalitetni k'o glavne igre. Recimo onaj Blood Dragon nisam mog'o ni duže od sat igrat', iš'o mi nešto na živce. Zato mi je Primal bio super.
Averus

#53515 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Nice! Generalno mislim da u gamingu rijetko koja fransiza moze biti dobra nakon prva tri dijela, pogotovo FPS, jer tu vrlo brzo upadnu amerikanizirana sranja koja kvare cejf svima Ja nisam nijedan Far Cry odigrao, a htio big nekad makar prvu trilogiju
typeOnegative

#53516 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

@ferratilis

Koji auto preporučuješ za Goliatha u FH6 ? već lagano pizdim Jbt dođem skoro do pola, nabijem prednost i odjednom auto postane kanta ničim izazvan, grip nula bodova i na kraju me stignu i završim peti. Slično je bilo na titanu i collosusu , probao više puta i na kraju sam uspio nsci odg auto ali i ovo ne mogu tako jer je trka 85 km 😀
Tito_i_Partija

#53517 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 22/07/2026 06:26 Nice! Generalno mislim da u gamingu rijetko koja fransiza moze biti dobra nakon prva tri dijela, pogotovo FPS, jer tu vrlo brzo upadnu amerikanizirana sranja koja kvare cejf svima Ja nisam nijedan Far Cry odigrao, a htio big nekad makar prvu trilogiju
Ako voliš open-world sandbox igre sa interesantnim karakterima, Far Cry je super. Meni jedna od najboljih franšiza za pustit' mozak na pašu.

Prvi dio možeš komotno preskočit', jer ne samo što je polijepo ostario, nego neke dizajn odluke su malo čudne. Al' dvojka zato razvaljuje, i meni je lično najdraža u seriji zbog settinga u Africi, mada većina igrača kažu da je trojka najbolja. Odigraj obje, super su. :)
Tabakmalac

#53518 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

typeOnegative wrote: 22/07/2026 16:32 @ferratilis

Koji auto preporučuješ za Goliatha u FH6 ? već lagano pizdim Jbt dođem skoro do pola, nabijem prednost i odjednom auto postane kanta ničim izazvan, grip nula bodova i na kraju me stignu i završim peti. Slično je bilo na titanu i collosusu , probao više puta i na kraju sam uspio nsci odg auto ali i ovo ne mogu tako jer je trka 85 km 😀
Obzirom da Forza Horizon serijal nema trošenje guma, tako da grip je vazda prisutan. Slick gume uvijek.
Ne znam na kojoj težini igraš jer Unbeatable je bio nemoguć kad je tek izašla igra, ali kako su nerfali AI / driveatarove, sada je lakše, a isto se može i težina podesiti jer igru realno zaboli na kojoj težini igraš.

A "defaultni" Goliath event je R klasa, realno možeš gledati custom tunes tj. tune-ove drugih igrača i aplicirati.
typeOnegative

#53519 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Nije najveća težina i zato mi i je nejasno . Sve to znam , probavao i nula bodova, i nisam jedini , masa se ljudi žali da su pojedini eventi sa zadnje narukvice nemogući za prijeći .. odradio sve kako treba , uzeo adekvatan auto u r klasi, odradio tuning i sve super do pola otprilike, i kako sam rekao samo nestane gripa i krene plesat po cesti i prednost od desetak sek se istopi ko sladoled na suncu , ono baš mi ponašanje liči na potrošene gume kao na forzi motorsport npr (iako kako kažeš toga nema ).... stvarno nisam pametan više :?

jesi ti prošao utrku i koji auto si koristio ?
ferratilis

#53520 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

typeOnegative wrote: 22/07/2026 16:32 @ferratilis

Nije do tebe, AI u FH6 je prilicno los. Kad kazem los, mislim lose balansiran. Ja sam tu trku presao sa Ferrari FXX-K Welcome Pack edition, ali ne iz prvog pokusaja. A mozes i spustit tezinu, niko ti nece zamjerit jer je rubberbanding gori nego ikad u serijalu.
Tabakmalac

#53521 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Nemoguće je da nestane gripa jer je Forza Horizon u pitanju, nema trošenje guma nigdje tehnički.

Rubberbanding je bio ekstremno jak kad je tek igra izašla, e sad ako igrate na "narodnoj" verziji, neke su šanse da igrate na pre-patch verziji koja i dalje ima stari AI.
Plaćena / legit verzija već uveliko ima rebalansiran AI i mnogo je lakše ima već mjesec, mjesec i po od patch-a.

Mislim da sam koristio Aston Martin Valkyrie AMR Pro ali ima tome već 2 mjeseca otkako je izašla igra, tako da sada svaki petak ili subotu izdvojim vrijeme na Festival Playlist, uzmem kopije auta i to je to do narednog četvrtka kad se mijenja sezona itd., nemam više ništa da radim u igri već odavno. :lol:
Averus

#53522 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Tito_i_Partija wrote: 22/07/2026 16:45 Ako voliš open-world sandbox igre sa interesantnim karakterima, Far Cry je super. Meni jedna od najboljih franšiza za pustit' mozak na pašu.

Prvi dio možeš komotno preskočit', jer ne samo što je polijepo ostario, nego neke dizajn odluke su malo čudne. Al' dvojka zato razvaljuje, i meni je lično najdraža u seriji zbog settinga u Africi, mada većina igrača kažu da je trojka najbolja. Odigraj obje, super su. :)
ne znam više šta volim pravo da ti kažem :D igram povremeno space marine 2 s ekipicom, bude zabavno
ali kad uhvatim vrmeena probaću FC2 i 3 da vidim valjal' mi
Tito_i_Partija

#53523 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 22/07/2026 19:33
Tito_i_Partija wrote: 22/07/2026 16:45 Ako voliš open-world sandbox igre sa interesantnim karakterima, Far Cry je super. Meni jedna od najboljih franšiza za pustit' mozak na pašu.

ne znam više šta volim pravo da ti kažem :D igram povremeno space marine 2 s ekipicom, bude zabavno
ali kad uhvatim vrmeena probaću FC2 i 3 da vidim valjal' mi
Ono što mi je spektakularno u dvojki je što niko nikad nije tako dobro dočarao African Civil War u gaming mediju. Znači vibes tipa Blood Diamond, Beast of No Nation, i slično. Nevjerovatna atmosfera.

A ono što je odlično u trojki je prvenstveno jedan od glavnih negativaca, Vaas, kojeg fenomenalno glumi Michael Mando iz Better Call Saul serije, kao i dodatak novih elemenata kojih dotad nije bilo u seriji (skinning, crafting, upgrades) itd.

Odigraj, nećeš požalit'. :-D
Tabakmalac

#53524 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Jedan mali problem Far Cry 2 (modovi to rješavaju) je to što outpost-ovi tj. NPCevi se respawnuju ekstremno brzo, pa čak i ako se malo udaljiš od lokacije. Vraćaš se istim putem, kada odjednom novi NPCevi se pojavili, pa onda izlazi pa puškaraj se.
Jedan od modova na NexusMods mijenja tu logiku, pa sada je slučaj da se respawnuju svakih 45 minuta u real time-u.

E sad da li će se Averusu drugi aspekt svidjeti u Far Cry 2, a to je da ganja tablete za malariju, ostaje upitno.
Ili kad u toku borbe mu zaglavi oružje. (jedini Far Cry koje je imao taj elemenat) :lol:

Mada meni i dan danas najomiljeniji Far Cry, pored 4-ke i Blood Dragon-a. :mrgreen:
Čak mi daje ideju da ponovo preletim sva 3 naslova po ko zna koji put.
Seawolf

#53525 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Seawolf »

FPS-i, inače, nisu moj cup of tea, al' danas sam pazario S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl i mogu reći da mi se jako dopada.
Post Reply