Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Tabakmalac
#53501 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vjerovatno jeste ali prije par dana su ocrnili EA (po ko zna koji put naravno) kako su ubacili mikrotransakcije baš u ovu igru koja je u suštini singleplejer, offline.
-
skoCe
#53502 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa samim tim što je zasebna igra a ustvari je nfl sa nekim manjim izmjenama je smijurija za sebeTabakmalac wrote: ↑20/07/2026 13:05 Vjerovatno jeste ali prije par dana su ocrnili EA (po ko zna koji put naravno) kako su ubacili mikrotransakcije baš u ovu igru koja je u suštini singleplejer, offline.
- GungodessMissFortune
#53503 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
EA never disappoints.skoCe wrote: ↑20/07/2026 13:08Pa samim tim što je zasebna igra a ustvari je nfl sa nekim manjim izmjenama je smijurija za sebeTabakmalac wrote: ↑20/07/2026 13:05 Vjerovatno jeste ali prije par dana su ocrnili EA (po ko zna koji put naravno) kako su ubacili mikrotransakcije baš u ovu igru koja je u suštini singleplejer, offline.
- Peacean
#53504 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izgleda izašao narodni AC Shadows koji ne zahtijeva one zezancije sa biosom.
-
Tabakmalac
#53505 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, brat voices38 to the rescue kao uvijek.
- House
#53506 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Averus
#53507 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čisto da prijavim da evo već dva mjeseca radim i igram na driver-only bez ikakvih problema. Niti jedan jedini crash ni ništa.Tito_i_Partija wrote: ↑09/03/2026 13:26 Otkad mi je Haverus preporučio da instaliram sam drajver, bez Adrenaline softvera, nemam nikakvih grafičkih problema. Preporučio bi i tebi da uradiš isto.
Čak sad vrtim opet MSI Afterburner i nemam problema.
Kontam se usuditi da probam undervolt kroz MSI, jer kroz Adrenaline je na svaku promjenu pravilo probleme...
- Tito_i_Partija
#53508 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Averus wrote: ↑21/07/2026 15:14Čisto da prijavim da evo već dva mjeseca radim i igram na driver-only bez ikakvih problema. Niti jedan jedini crash ni ništa.Tito_i_Partija wrote: ↑09/03/2026 13:26 Otkad mi je Haverus preporučio da instaliram sam drajver, bez Adrenaline softvera, nemam nikakvih grafičkih problema. Preporučio bi i tebi da uradiš isto.
Kontam se usuditi da probam undervolt kroz MSI, jer kroz Adrenaline je na svaku promjenu pravilo probleme...![]()
Šta vrtiš ovih dana?
- Averus
-
Bosnian Dragon1
#53510 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igra li ko BF6,season 4 je vrh, najveca bf mapa do sada
- ferratilis
#53511 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Privodim kraju Radiofobiju, tacno mi je zao sto ce se zavrsit. Nisam odavno ovoliko uzivao u Stalkeru, a igram od 2007. i vanilla verziju i bezbrojne modove. Ovo je ultimativna verzija Shadow of Chernobyl, meni barem. Da su je nazvali zvanicni remake i stavili cijenu regularnog izdanja, ne bi zalio. A dzaba.

- GungodessMissFortune
- Averus
#53513 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Izvini kratko sam ti odg, bio u nekom poslu, a nisam htio da te izignorisemTito_i_Partija wrote: ↑21/07/2026 15:50Averus wrote: ↑21/07/2026 15:14Čisto da prijavim da evo već dva mjeseca radim i igram na driver-only bez ikakvih problema. Niti jedan jedini crash ni ništa.Tito_i_Partija wrote: ↑09/03/2026 13:26 Otkad mi je Haverus preporučio da instaliram sam drajver, bez Adrenaline softvera, nemam nikakvih grafičkih problema. Preporučio bi i tebi da uradiš isto.
Kontam se usuditi da probam undervolt kroz MSI, jer kroz Adrenaline je na svaku promjenu pravilo probleme...![]()
![]()
Šta vrtiš ovih dana?![]()
Igram Spider-Man 2 (kad stignem od obaveza). Posto sam inace strasan Spidey-fan, a uskoro ce i film, igra mi bas odgovara
Sta je kod tebe aktuelno?
- Tito_i_Partija
#53514 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma nema frke care.Averus wrote: ↑21/07/2026 21:55Izvini kratko sam ti odg, bio u nekom poslu, a nisam htio da te izignorisemTito_i_Partija wrote: ↑21/07/2026 15:50Averus wrote: ↑21/07/2026 15:14
Čisto da prijavim da evo već dva mjeseca radim i igram na driver-only bez ikakvih problema. Niti jedan jedini crash ni ništa.
![]()
Šta vrtiš ovih dana?![]()
Igram Spider-Man 2 (kad stignem od obaveza). Posto sam inace strasan Spidey-fan, a uskoro ce i film, igra mi bas odgovara
Sta je kod tebe aktuelno?
Ja završio prije par dana Far Cry 5 i sad preš'o na FC New Dawn, koji u biti nastavlja priču petice. Nije loš al' generalno im ovi FC spinoffs nisu kvalitetni k'o glavne igre. Recimo onaj Blood Dragon nisam mog'o ni duže od sat igrat', iš'o mi nešto na živce. Zato mi je Primal bio super.
- Averus
#53515 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nice! Generalno mislim da u gamingu rijetko koja fransiza moze biti dobra nakon prva tri dijela, pogotovo FPS, jer tu vrlo brzo upadnu amerikanizirana sranja koja kvare cejf svima Ja nisam nijedan Far Cry odigrao, a htio big nekad makar prvu trilogiju
- typeOnegative
#53516 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis
Koji auto preporučuješ za Goliatha u FH6 ? već lagano pizdim Jbt dođem skoro do pola, nabijem prednost i odjednom auto postane kanta ničim izazvan, grip nula bodova i na kraju me stignu i završim peti. Slično je bilo na titanu i collosusu , probao više puta i na kraju sam uspio nsci odg auto ali i ovo ne mogu tako jer je trka 85 km
Koji auto preporučuješ za Goliatha u FH6 ? već lagano pizdim Jbt dođem skoro do pola, nabijem prednost i odjednom auto postane kanta ničim izazvan, grip nula bodova i na kraju me stignu i završim peti. Slično je bilo na titanu i collosusu , probao više puta i na kraju sam uspio nsci odg auto ali i ovo ne mogu tako jer je trka 85 km
- Tito_i_Partija
#53517 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako voliš open-world sandbox igre sa interesantnim karakterima, Far Cry je super. Meni jedna od najboljih franšiza za pustit' mozak na pašu.
Prvi dio možeš komotno preskočit', jer ne samo što je polijepo ostario, nego neke dizajn odluke su malo čudne. Al' dvojka zato razvaljuje, i meni je lično najdraža u seriji zbog settinga u Africi, mada većina igrača kažu da je trojka najbolja. Odigraj obje, super su.
-
Tabakmalac
#53518 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Obzirom da Forza Horizon serijal nema trošenje guma, tako da grip je vazda prisutan. Slick gume uvijek.typeOnegative wrote: ↑22/07/2026 16:32 @ferratilis
Koji auto preporučuješ za Goliatha u FH6 ? već lagano pizdim Jbt dođem skoro do pola, nabijem prednost i odjednom auto postane kanta ničim izazvan, grip nula bodova i na kraju me stignu i završim peti. Slično je bilo na titanu i collosusu , probao više puta i na kraju sam uspio nsci odg auto ali i ovo ne mogu tako jer je trka 85 km![]()
Ne znam na kojoj težini igraš jer Unbeatable je bio nemoguć kad je tek izašla igra, ali kako su nerfali AI / driveatarove, sada je lakše, a isto se može i težina podesiti jer igru realno zaboli na kojoj težini igraš.
A "defaultni" Goliath event je R klasa, realno možeš gledati custom tunes tj. tune-ove drugih igrača i aplicirati.
- typeOnegative
#53519 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije najveća težina i zato mi i je nejasno . Sve to znam , probavao i nula bodova, i nisam jedini , masa se ljudi žali da su pojedini eventi sa zadnje narukvice nemogući za prijeći .. odradio sve kako treba , uzeo adekvatan auto u r klasi, odradio tuning i sve super do pola otprilike, i kako sam rekao samo nestane gripa i krene plesat po cesti i prednost od desetak sek se istopi ko sladoled na suncu , ono baš mi ponašanje liči na potrošene gume kao na forzi motorsport npr (iako kako kažeš toga nema ).... stvarno nisam pametan više
jesi ti prošao utrku i koji auto si koristio ?
jesi ti prošao utrku i koji auto si koristio ?
- ferratilis
#53520 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije do tebe, AI u FH6 je prilicno los. Kad kazem los, mislim lose balansiran. Ja sam tu trku presao sa Ferrari FXX-K Welcome Pack edition, ali ne iz prvog pokusaja. A mozes i spustit tezinu, niko ti nece zamjerit jer je rubberbanding gori nego ikad u serijalu.typeOnegative wrote: ↑22/07/2026 16:32 @ferratilis
Koji auto preporučuješ za Goliatha u FH6 ? već lagano pizdim Jbt dođem skoro do pola, nabijem prednost i odjednom auto postane kanta ničim izazvan, grip nula bodova i na kraju me stignu i završim peti. Slično je bilo na titanu i collosusu , probao više puta i na kraju sam uspio nsci odg auto ali i ovo ne mogu tako jer je trka 85 km![]()
-
Tabakmalac
#53521 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemoguće je da nestane gripa jer je Forza Horizon u pitanju, nema trošenje guma nigdje tehnički.
Rubberbanding je bio ekstremno jak kad je tek igra izašla, e sad ako igrate na "narodnoj" verziji, neke su šanse da igrate na pre-patch verziji koja i dalje ima stari AI.
Plaćena / legit verzija već uveliko ima rebalansiran AI i mnogo je lakše ima već mjesec, mjesec i po od patch-a.
Mislim da sam koristio Aston Martin Valkyrie AMR Pro ali ima tome već 2 mjeseca otkako je izašla igra, tako da sada svaki petak ili subotu izdvojim vrijeme na Festival Playlist, uzmem kopije auta i to je to do narednog četvrtka kad se mijenja sezona itd., nemam više ništa da radim u igri već odavno.
Rubberbanding je bio ekstremno jak kad je tek igra izašla, e sad ako igrate na "narodnoj" verziji, neke su šanse da igrate na pre-patch verziji koja i dalje ima stari AI.
Plaćena / legit verzija već uveliko ima rebalansiran AI i mnogo je lakše ima već mjesec, mjesec i po od patch-a.
Mislim da sam koristio Aston Martin Valkyrie AMR Pro ali ima tome već 2 mjeseca otkako je izašla igra, tako da sada svaki petak ili subotu izdvojim vrijeme na Festival Playlist, uzmem kopije auta i to je to do narednog četvrtka kad se mijenja sezona itd., nemam više ništa da radim u igri već odavno.
- Averus
#53522 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ne znam više šta volim pravo da ti kažemTito_i_Partija wrote: ↑22/07/2026 16:45 Ako voliš open-world sandbox igre sa interesantnim karakterima, Far Cry je super. Meni jedna od najboljih franšiza za pustit' mozak na pašu.
Prvi dio možeš komotno preskočit', jer ne samo što je polijepo ostario, nego neke dizajn odluke su malo čudne. Al' dvojka zato razvaljuje, i meni je lično najdraža u seriji zbog settinga u Africi, mada većina igrača kažu da je trojka najbolja. Odigraj obje, super su.![]()
ali kad uhvatim vrmeena probaću FC2 i 3 da vidim valjal' mi
- Tito_i_Partija
#53523 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ono što mi je spektakularno u dvojki je što niko nikad nije tako dobro dočarao African Civil War u gaming mediju. Znači vibes tipa Blood Diamond, Beast of No Nation, i slično. Nevjerovatna atmosfera.Averus wrote: ↑22/07/2026 19:33ne znam više šta volim pravo da ti kažemTito_i_Partija wrote: ↑22/07/2026 16:45 Ako voliš open-world sandbox igre sa interesantnim karakterima, Far Cry je super. Meni jedna od najboljih franšiza za pustit' mozak na pašu.
Prvi dio možeš komotno preskočit', jer ne samo što je polijepo ostario, nego neke dizajn odluke su malo čudne. Al' dvojka zato razvaljuje, i meni je lično najdraža u seriji zbog settinga u Africi, mada većina igrača kažu da je trojka najbolja. Odigraj obje, super su.![]()
igram povremeno space marine 2 s ekipicom, bude zabavno
ali kad uhvatim vrmeena probaću FC2 i 3 da vidim valjal' mi
A ono što je odlično u trojki je prvenstveno jedan od glavnih negativaca, Vaas, kojeg fenomenalno glumi Michael Mando iz Better Call Saul serije, kao i dodatak novih elemenata kojih dotad nije bilo u seriji (skinning, crafting, upgrades) itd.
Odigraj, nećeš požalit'.
-
Tabakmalac
#53524 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jedan mali problem Far Cry 2 (modovi to rješavaju) je to što outpost-ovi tj. NPCevi se respawnuju ekstremno brzo, pa čak i ako se malo udaljiš od lokacije. Vraćaš se istim putem, kada odjednom novi NPCevi se pojavili, pa onda izlazi pa puškaraj se.
Jedan od modova na NexusMods mijenja tu logiku, pa sada je slučaj da se respawnuju svakih 45 minuta u real time-u.
E sad da li će se Averusu drugi aspekt svidjeti u Far Cry 2, a to je da ganja tablete za malariju, ostaje upitno.
Ili kad u toku borbe mu zaglavi oružje. (jedini Far Cry koje je imao taj elemenat)
Mada meni i dan danas najomiljeniji Far Cry, pored 4-ke i Blood Dragon-a.
Čak mi daje ideju da ponovo preletim sva 3 naslova po ko zna koji put.
Jedan od modova na NexusMods mijenja tu logiku, pa sada je slučaj da se respawnuju svakih 45 minuta u real time-u.
E sad da li će se Averusu drugi aspekt svidjeti u Far Cry 2, a to je da ganja tablete za malariju, ostaje upitno.
Ili kad u toku borbe mu zaglavi oružje. (jedini Far Cry koje je imao taj elemenat)
Mada meni i dan danas najomiljeniji Far Cry, pored 4-ke i Blood Dragon-a.
Čak mi daje ideju da ponovo preletim sva 3 naslova po ko zna koji put.
-
Seawolf
#53525 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
FPS-i, inače, nisu moj cup of tea, al' danas sam pazario S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl i mogu reći da mi se jako dopada.