SDP
- NeDirajSirotinju
#53501 Re: SDP
Ja Damira razumijem, mora da laje na Bošnjake jer ga onaj nakeženi majmun sa OSM TV-a neće zvati na Pale da s njim radi emisiju o tome kako je želio reformirati SDP a ne praviti "bošnjačku" stranku.
- kmirsad
#53502 Re: SDP
stranacc wrote:Treba ukinuti ARBiH i vratiti Titine partizane...meme_machine wrote:"Dok se god SDP bude vezao, ili dopuštao desničarskim medijima da ga vežu isključivo sa Bošnjačkom komponentom i Armijom BiH, (bilo s razlogom ili bez) ta partija neće biti ono za šta se predstavlja."
Dakle, po DN, ARBiH je iskljucivo bosnjacka?
Po DN, SDP se treba vise identifikovati sa HVO i VRS?
Edit: a taman se krenuo sa njim u nekim stvarima slagati
Oni su jahali na odbrani juge samo 50 godina...
Treba to produziti.
Jel ovaj damir bio ovakva budaletina uvijek.?
Veli ugrozrna mu izbjeglicka prava...
On ce tuziti BIH
Idi jade ubij se
Beograd je spreman za tebe.
Tamo ce the neko vec i slusati kad seres po bosni
Ono sve kontas pa mozda ova SDA je u kurcu
I onda te ovi levati natjeraju da navijas za SDA.
Subhanallah...
KatarinaKosaca wrote:Ludjak bez dijagnoze sada i po ABIH pljuje...
NeDirajSirotinju wrote:Ja Damira razumijem, mora da laje na Bošnjake jer ga onaj nakeženi majmun sa OSM TV-a neće zvati na Pale da s njim radi emisiju o tome kako je želio reformirati SDP a ne praviti "bošnjačku" stranku.
Ma svaka čast... vidi ih...sad več idu u Trojkama...
Ovako švrake napadaju i ubiju odraslu zdravu mačku... Prva švraka udari u glavu, druge dvije sa strane se obruše i aterijaju... i macu dokrajče. Maca nema šanse da preživi, Dokaza nema ,
Švrake ih pojedu i poseru po šoferšajbama parkiranih automobila.
Zaista treba biti veliki i hladni Profesionalac, pa vršiti ovako beskrupulozne naručene likvidacije i odstrel nevinih ljudi.
Ni OZNA, ni UDBA ni DB nije bolje podmetala i pakovala montirane procese.
Operacija Švraka.
Bravo. Obučenost na nivou.
Ovako su, podmetanjem, lažima i poluistinama,zlonamjernim tumačenjima, stavljenjem žrtvi u usta u Tornjevima napisanih rečenica, u zatvor strpale dobrog Aliju Izetbegovića...
U UDBA-inim rukama, svaka puška bit će ubojita.
Damiru je stavljena meta na čelo.
Čeka se kakav demobilisani razočarani borac Armije BiH , obavezno bošnjak sa PTSP-om poželjno ratni vojni invalid, da svoju tugu, životni čemer i jad.promašeni život... iskali na Damiru.
Ovo su forumske likvidacije... evo idu i ulično haustorske...
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190218069
- meme_machine
#53503 Re: SDP
Ja sam samo pravio opservaciju Damirovih rijeci, i razumijem sta je njegov cilj, da SDP bude politicka opcija i Srbima i Hrvatima, koji su bili ili u VRS ili HVO, u cilju pomirenja.kmirsad wrote: Ma svaka čast... vidi ih...sad več idu u Trojkama...
Ovako švrake napadaju i ubiju odraslu mačku... Prva švraka udari u glavu, druge dvije sa strane se obruše i aterijaju... i macu dokrajče.
Zaista treba biti veliki i hladni Profesionalac, pa vršiti ovako beskrupulozne naručene likvidacije i odstrel nevinih ljudi.
Ni OZNA, ni UDBA nije bolje podmetala i pakovala montirane procese.
Ovako su, podmetanjem, lažima i poluistinama,zlonamjernim tumačenjima, stavljenjem žrtvi u usta u Tornjevima napisanih rečenica, u zatvor strpale dobrog Aliju Izetbegovića...
Medjutim, to ne znaci da SDP sad treba legitimizirati VRS i HVO. ARBiH je jedina legitimna vojska koja je radila na ocuvanju drzave i ustava, koji je puno vise gradjanski ustav nego ovaj dejtonski, dakle to bi bilo nesto cemu bi bh. blok trebao stremiti (ne nuzno se i zaustaviti na tome).
I u ARBiH je bilo i Srba i Hrvata, sad ispada da Damir sa svojom ljevicarskom argumentacijom efektivno dolazi do istog zakljucka kao bosnjacki ultradesnicari, koji isto tvrde da je ARBiH iskljucivo bosnjacka/muslimanska i da je trebala djelovati u iskljucivo tim interesima.
- kmirsad
#53504 Re: SDP
meme_machine wrote:Ja sam samo pravio opservaciju Damirovih rijeci, i razumijem sta je njegov cilj, da SDP bude politicka opcija i Srbima i Hrvatima, koji su bili ili u VRS ili HVO, u cilju pomirenja.kmirsad wrote: Ma svaka čast... vidi ih...sad več idu u Trojkama...
Ovako švrake napadaju i ubiju odraslu mačku... Prva švraka udari u glavu, druge dvije sa strane se obruše i aterijaju... i macu dokrajče.
Ni OZNA, ni UDBA nije bolje podmetala i pakovala montirane procese.
Medjutim, to ne znaci da SDP sad treba legitimizirati VRS i HVO. ARBiH je jedina legitimna vojska koja je radila na ocuvanju drzave i ustava, koji je puno vise gradjanski ustav nego ovaj dejtonski, dakle to bi bilo nesto cemu bi bh. blok trebao stremiti (ne nuzno se i zaustaviti na tome).
I u ARBiH je bilo i Srba i Hrvata, sad ispada da Damir sa svojom ljevicarskom argumentacijom efektivno dolazi do istog zakljucka kao bosnjacki ultradesnicari, koji isto tvrde da je ARBiH iskljucivo bosnjacka/muslimanska i da je trebala djelovati u iskljucivo tim interesima.
Pročitaj još jednom citat koji si postavio., ali vaoma pažljivo.
"Dok se god SDP bude vezao, ili dopuštao desničarskim medijima da ga vežu isključivo sa Bošnjačkom komponentom i Armijom BiH, (bilo s razlogom ili bez) ta partija neće biti ono za šta se predstavlja."
Zaključak koji si, možda brzopleto, izvukao je toliko nategnut da jednostavno ne drži vode. VRS i HVO nije ni pomenuo, niti se može i pomisliti da ovom izjavom legitimizira VRS i HVO. To su uradili u Federaciji Bake i Čović, a Dodik u RS. Čak i ozakonili. Borci Armije BiH i HVO čak imaju zajedničke proteste i svi zvanično njeguju tradicije svojih ratnih jedinica.
Damir Nikšić kaže da ni jedna partija, ni nacionalistička ili građanska, etnija ili konfesija, nema grunt na zasluge i plemeniti cilj Armije BiH i njene borbe, nema pravo da je svojata iz niskih vlastohleopnih niskih pobuda zloupotrebljava u cilju svojih uhljebarskih niskih interesa. Armija BiH je bila građanska Armija patriota BiH, i niko nema prava da je svojata.
Siguran sam da ovako isto kao i ja misli armija boraca za BiH koji nemaju uhljebarske ambicije i želju da svoje učešće u Armiji pojedinačno debelo unovče.
To isto radi i Dodik sa vojskom RS, Čović sa HVO.
Na kostima svojih mrtvih boraca i RVI grade svoju lopovsku vlast.
Lešinarski.
- kmirsad
#53505 Re: SDP
Evo ti i dokaza šta je mislio Damir Nikšić.
I zbog čega , pod pritiskom "ruralaca" iz Tuzle i Lagomđijinih "ruralaca" iz Sarajeva, možda bude istjeran iz Partije.
Ako "ruralci" pobjede, mož
Možemo zaboraviti građansku BiH. Možemo zaboraviti BiH uopšte. Raskomadaće je.
ČITAJ ! ! !
https://www.gerila.info/intervju/damir- ... nYNPTesOt8

I zbog čega , pod pritiskom "ruralaca" iz Tuzle i Lagomđijinih "ruralaca" iz Sarajeva, možda bude istjeran iz Partije.
Ako "ruralci" pobjede, mož
ČITAJ ! ! !
https://www.gerila.info/intervju/damir- ... nYNPTesOt8

- _Reds_
#53506 Re: SDP
Mislis da nema dijagnozu ?' Nisam siguran.KatarinaKosaca wrote:Ludjak bez dijagnoze sada i po ABIH pljuje...
Da građanska BiH se sigurno brani iz udobnih opozicionih fotelja u parlamentu i iz udobnih vladajućih u KS.kmirsad wrote:
ČITAJ ! ! !
Nemoj bgt Mirso više. Mani te se šupljiranja i utopije, ako možete okrenite se onom zbog čega bi nam trebalo bti svima bolje, a to je ekonomija. kakva bolan građanska BiH, ona u ovakvim konstalacija snaga trenutno nije moguća, i uzalud se na tome trošti.
Ova tvoja priča o građanskoj BiH, je ista ona nekadašnja SBIH, za BiH bez entiteta.
- kmirsad
#53507 Re: SDP
Kad vidiš da trojica seoskih đilkoša, razbojnika i kabadahija mlate bespomočnog jadnika, skupi hrabrosti... prileti... pridruži se...pa vas četvorica mu zajedno polomite kosti...ne mlate ga sigurno đaba, mora da je je zaslušio, dok je njih trojica, a on jedan...a i lakše je mnogo nego braniti ga...
Last edited by kmirsad on 19/02/2019 07:54, edited 1 time in total.
- nemampojma0
#53508 Re: SDP
Neka je sam progovorio i iznio svoju agendu, ali i agendu jos nekih koji malo uvijenije, ali s istim zadahom pricaju njegovu pricu. Im ih i na forumu, hvala Bogu.
Pokusaj izjednacavanja jedine legalne i legitimne vojske sa paravojnim i agresorskim formacijama, makar se to radilo pod plastom pomirenja, nije nista drugo nego nastavak agresije. Ako cemo amnestirati agresorske vojske ciji su zapovijedni centri bili glavni gradovi susjednih drzava, onda cemu presude za ratne zlocine. Hajmo sve ponistiti, kazati da smo se na Markalama i Kapiji sami pobili, da Bihac, Sarajevo,Zepa i Gorazde nisu bili u okruzenju, da nije silovano 20 000 Bosnjakinja, niti su djeca ubijana snajperima. "Strasni zlocin" umjesto genocida u Srebrenici, vremenom ce postati samo zlocin..nerazjasnjen gdje su se medjusobno ubijali dok su marsirali prema slobodnoj teritoriji, pri tome cineci zlocine prema srpskom stanovnistvu. Vijecnica nije bila zapaljena, nit je Stari bio srusen. I hajmo praviti bratstvo i sestrinstvo, kako kaze ovaj dezerter.
Mislim da nije glup da ne razumije sta znaci to sto govori, zato vjerujem da se radi o nekim inputima i da je ovo ciljano.
Pokusaj izjednacavanja jedine legalne i legitimne vojske sa paravojnim i agresorskim formacijama, makar se to radilo pod plastom pomirenja, nije nista drugo nego nastavak agresije. Ako cemo amnestirati agresorske vojske ciji su zapovijedni centri bili glavni gradovi susjednih drzava, onda cemu presude za ratne zlocine. Hajmo sve ponistiti, kazati da smo se na Markalama i Kapiji sami pobili, da Bihac, Sarajevo,Zepa i Gorazde nisu bili u okruzenju, da nije silovano 20 000 Bosnjakinja, niti su djeca ubijana snajperima. "Strasni zlocin" umjesto genocida u Srebrenici, vremenom ce postati samo zlocin..nerazjasnjen gdje su se medjusobno ubijali dok su marsirali prema slobodnoj teritoriji, pri tome cineci zlocine prema srpskom stanovnistvu. Vijecnica nije bila zapaljena, nit je Stari bio srusen. I hajmo praviti bratstvo i sestrinstvo, kako kaze ovaj dezerter.
Mislim da nije glup da ne razumije sta znaci to sto govori, zato vjerujem da se radi o nekim inputima i da je ovo ciljano.
- kmirsad
#53509 Re: SDP
Đaba je... Gebelsova fašizoidna tehnika ponavljanja iste laži, bit će primjenjivana još dugo, dugo...
Generalu nema ko da piše...
OPERACIJA ŠVRAKA !
Generalu nema ko da piše...
OPERACIJA ŠVRAKA !
- nemampojma0
#53510 Re: SDP
Druge nazivati Gebelsima i optuzivati za ono sto sam radi, moze samo onaj ko ima za cilj ono sto je javno rekao DN, a to je legitimizacija agresorskih paravojnih formacija.
-
sumirprimus
#53511 Re: SDP
ako cemo realno, damir prica kao istinski komunist i revolucionar
ostro i u kost nema zajebancije
ostro i u kost nema zajebancije
-
sumirprimus
#53512 Re: SDP
hulje koje prodaju borbu za prevlast, licni interes, promociju i korist pod plastom laznog patriotizma, pritom etiketirajuci sve one koij im se nadju na putu kao neprijatelje drzave i dezertere heeeeeh
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#53513 Re: SDP
srecom pa Damir nije takavsumirprimus wrote:hulje koje prodaju borbu za prevlast, licni interes, promociju i korist pod plastom laznog patriotizma, pritom etiketirajuci sve one koij im se nadju na putu kao neprijatelje drzave i dezertere heeeeeh
- kmirsad
#53514 Re: SDP
Dug ti vaz... nemaš pojma 0... citiraj DN gdje legitimizira "agresorske paravojne formacije"...nemampojma0 wrote:Druge nazivati Gebelsima i optuzivati za ono sto sam radi, moze samo onaj ko ima za cilj ono sto je javno rekao DN, a to je legitimizacija agresorskih paravojnih formacija.
- nemampojma0
#53515 Re: SDP
Da, da, pravi srbijanski komunizam protkan zeljom za patronatom nad zabludjelim ovcicama srpskog stada, koje se nazivaju Bosnjacima. Koje ne znaju sta im se desavalo i treba da im se kaze, jer bre mi smo braca i sestre. Izvinite se Djuri sto vas je tukao, pokajte se sto ste se branili i hajmo biti braca i sestre. Komunizam, posebno takav, je sahranjen u Bosni i ne znam otkud mu ideja da ce to proci ovdje.
To sto svjesno necete da dublje udjete u analizu njegove price i pravite se naivni, nimalo vas ne amnestira.
To sto svjesno necete da dublje udjete u analizu njegove price i pravite se naivni, nimalo vas ne amnestira.
- kmirsad
#53516 Re: SDP
Damir je već u vlasti... svojim glasovima došao...ovom neprisiljenom pričom rizukuje da iz nje ispadne... gdje mu je tu lični interesplain vanilla wrote:srecom pa Damir nije takavsumirprimus wrote:hulje koje prodaju borbu za prevlast, licni interes, promociju i korist pod plastom laznog patriotizma, pritom etiketirajuci sve one koij im se nadju na putu kao neprijatelje drzave i dezertere heeeeeh![]()
Last edited by kmirsad on 19/02/2019 08:20, edited 1 time in total.
- kmirsad
#53517 Re: SDP
Pa hajmo onda opet ratovati... imaš li kakva iskustva s tim... da znam s kim ću u rov...nemampojma0 wrote:Da, da, pravi srbijanski komunizam protkan zeljom za patronatom nad zabludjelim ovcicama srpskog stada, koje se nazivaju Bosnjacima. Koje ne znaju sta im se desavalo i treba da im se kaze, jer bre mi smo braca i sestre. Izvinite se Djuri sto vas je tukao, pokajte se sto ste se branili i hajmo biti braca i sestre. Komunizam, posebno takav, je sahranjen u Bosni i ne znam otkud mu ideja da ce to proci ovdje.
- drug_profi
#53518 Re: SDP
Bez namjere da ikog branim, HVO i VRS su legitimizirane Dejtonskim mirovnim sporazumom.meme_machine wrote:[
Ja sam samo pravio opservaciju Damirovih rijeci, i razumijem sta je njegov cilj, da SDP bude politicka opcija i Srbima i Hrvatima, koji su bili ili u VRS ili HVO, u cilju pomirenja.
Mi ovdje u "Bošnjačkom dijelu" moramo odluciti jel taj sporazum prihvatamo ili ne prihvatamo.
A po mom mišljenju iz tog sporazuma svaka strana uzima ko sa svedskog stola.
Dok je MZ prisiljavala da se konzumira u paketu, ovdje je i bilo nečega nalik na državu.
- meme_machine
#53519 Re: SDP
Ja se apsolutno slazem sa tim, ARBiH nema pravo niko svojatati i ona je imala gradjanski cilj i cilj ocuvanja drzave.kmirsad wrote: Damir Nikšić kaže da ni jedna partija, ni nacionalistička ili građanska, etnija ili konfesija, nema grunt na zasluge i plemeniti cilj Armije BiH i njene borbe, nema pravo da je svojata iz niskih vlastohleopnih niskih pobuda zloupotrebljava u cilju svojih uhljebarskih niskih interesa. Armija BiH je bila građanska Armija patriota BiH, i niko nema prava da je svojata.
Siguran sam da ovako isto kao i ja misli armija boraca za BiH koji nemaju uhljebarske ambicije i želju da svoje učešće u Armiji pojedinačno debelo unovče.
Evo Damir kaze da SDP se ne smije iskljucivo oslanjati na bosnjacku komponentu. Ok, slazem se, treba traziti glasacko tijelo i u srpskoj i u hrvatskoj komponenti.
Medjutim ovaj drugi dio, gdje Damir kaze da se ne smije SDP takodjer oslanjati iskljucivo na ARBiH; zasto? Na sta ce se drugo oslanjati, kad je ARBiH imala gradjanski cilj, sto i ti isto govoris. Alternative na koje ce se oslanjati su ili HVO ili VRS, mislim nema drugih opcija. Nije valjda mislio da se SDP treba oslanjati na ZANU-PF Zimbabvea
Dakle, SDP se treba oslanjati na ARBiH, i to iskljucivo na ARBiH, jer je ARBiH jedina imala gradjanske ciljeve i ocuvanje gradjanskog ustava. Sam sebe dovodi u poziciju ili da tvrdi da ARBiH nije imala te ciljeve, ili da su i HVO i VRS imali u nekoj mjeri te gradjanske ciljeve.
Ne smatram ja Damira uopste losom osobom i slazem se sa njim povodom koaliranja sa SDA i ovog "okrsaja" sa TZ SDP-om. Medjutim on svaki dan sam sebi uskace u usta i daje sve ludju i ludju argumentaciju. Opet, djelomicno krivica SDP-a sto nisu njegovu kreativnu snagu pravilno iskoristili.
Prvo je govorio da se treba uclaniti u SDP masovno, onda je pozivao na demokratizaciju SDP-a, onda je govorio o osnivanju raznih krila i decentralizaciji, onda je pozivao na izbacivanje Bijedica et al, evo jucer govori da ce biti primoran da osnuje svoju progresivnu stranku i odvoji se od SDP-a. Znaci u svakoj iteraciji sve dalje i dalje ide, a Nermin Niksic i ostali poprilicno lose upravljaju ovom situacijom
- drug_profi
#53520 Re: SDP
Moj Mirso, hranis trola.kmirsad wrote:Pa hajmo onda opet ratovati... imaš li kakva iskustva s tim... da znam s kim ću u rov...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#53521 Re: SDP
a ostali politicari nisu?kmirsad wrote:Damir je već u vlasti... svojim glasovima došao...ovom neprisiljenom pričom rizukuje da iz nje ispadne... gdje mu je tu lični interesplain vanilla wrote:srecom pa Damir nije takavsumirprimus wrote:hulje koje prodaju borbu za prevlast, licni interes, promociju i korist pod plastom laznog patriotizma, pritom etiketirajuci sve one koij im se nadju na putu kao neprijatelje drzave i dezertere heeeeeh![]()
mogao se lednostavno priključiti žabljem horu i kreketati zajedno s njima... ne kontam...
ne mozes ba biti u vlasti, a glumiti opoziciju
ovom pricom pokusava spasiti svoju guzicu, a vi nasjedate pa ga branite
on je za mene bio bezazleni cirkusant i prije ovog ispada, a sada je cirkusant nimalo bezazlen
- _Reds_
#53522 Re: SDP
Sreća u nesreći je što su ovakvi kao DN još uvijek manjina, i ovi koji dijele mišljenja na forumu.
Šta je Deytonski sporazum priznao ? Jesi li ga ikad pročitao?
VRS iza sebe ima genocid, HVO iza sebe ima UZP.
A vi nastavite samo, i slobodno propagirajte tu politiku i na narednim izborima, pa da vidimo šta narod misli o tome.
Vjerovatno ni izborni prag ne bi prošli.
Ako to zaista mislite i sada, žali Bože što sam ikada i jedan glas dao SDP-u, sa ovakvim ljudima u njemu.
@kmirsad
Revolucionar sa opozicionom retorikom, a u vlasti, nešto ne štima jbg.
btw, pokušao je Nermin Nikšić sa ovom pričom 2014. i vidjeli smo kako je proša na izborima, ima na youtubu nađite.
Šta je Deytonski sporazum priznao ? Jesi li ga ikad pročitao?
VRS iza sebe ima genocid, HVO iza sebe ima UZP.
A vi nastavite samo, i slobodno propagirajte tu politiku i na narednim izborima, pa da vidimo šta narod misli o tome.
Vjerovatno ni izborni prag ne bi prošli.
Ako to zaista mislite i sada, žali Bože što sam ikada i jedan glas dao SDP-u, sa ovakvim ljudima u njemu.
@kmirsad
Revolucionar sa opozicionom retorikom, a u vlasti, nešto ne štima jbg.
btw, pokušao je Nermin Nikšić sa ovom pričom 2014. i vidjeli smo kako je proša na izborima, ima na youtubu nađite.
Last edited by _Reds_ on 19/02/2019 08:37, edited 1 time in total.
- meme_machine
#53523 Re: SDP
To je istina, medjutim smatram da je ta legalizacija bila vise u smislu amnestije separatista nego legitimizacije njihovih akcija. HZHB i RS su "utopljene" u BiH, dok je jasno naznaceno da RBiH nastavlja svoj kontinuitet kroz BiH, dakle jasno je kojoj se vojnoj formaciji daje legitimitet i primat.drug_profi wrote: Bez namjere da ikog branim, HVO i VRS su legitimizirane Dejtonskim mirovnim sporazumom.
Mi ovdje u "Bošnjačkom dijelu" moramo odluciti jel taj sporazum prihvatamo ili ne prihvatamo.
Dok je MZ prisiljavala da se konzumira u paketu, ovdje je i bilo nečega nalik na državu.
SDP sad sam treba da odluci na kakav ce to nacin posmatrati, mada bih rekao da im je pametnije (a i moralnije, osim ako ne zele braniti etnicko ciscenje) izabrati ovo prvo.
- drug_profi
#53524 Re: SDP
Legitimitet se daje i kroz OSBiH koju čine tri komponente.meme_machine wrote:To je istina, medjutim smatram da je ta legalizacija bila vise u smislu amnestije separatista nego legitimizacije njihovih akcija. HZHB i RS su "utopljene" u BiH, dok je jasno naznaceno da RBiH nastavlja svoj kontinuitet kroz BiH, dakle jasno je kojoj se vojnoj formaciji daje legitimitet i primat.drug_profi wrote: Bez namjere da ikog branim, HVO i VRS su legitimizirane Dejtonskim mirovnim sporazumom.
SDP sad sam treba da odluci na kakav ce to nacin posmatrati, mada bih rekao da im je pametnije (a i moralnije, osim ako ne zele braniti etnicko ciscenje) izabrati ovo prvo.
Legitimitet je čim postoje ministrastva boraca/branitelja, udruzenja i vojne insignije, tj. uvrstene su u vazece zakone na teritoriji BiH.
Kako rekoh, mnogi ovde dejtonski ugovor uzimaju kao sa svedskog stola.
- kmirsad
#53525 Re: SDP
Igram se malo... zabavno je...drug_profi wrote:Moj Mirso, hranis trola.kmirsad wrote:Pa hajmo onda opet ratovati... imaš li kakva iskustva s tim... da znam s kim ću u rov...