Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
splinter wrote:Pa nije ni Općina Stari Grad dužna davati pare fk Sarajevo pa daje. Ne znam nešto da im je to matična općina. Možda su se doduše mijenjale administrativne granice u zadnjih nekoliko dana ne znam baš. Kakva sad poveznica ima tu?? A jaaa sad se sjetih koja je to linija. Malo trener malo savjetnik.
Sta daje Stari Grad navedi te cifre,pa da provjeravamo jebo te....jah eto Cala nam sredio i znaci sad je savjetnik,a do juce bio na salteru
Koje su cifre tačno ne znam, ali mogu provjeriti, lik nije balavac, navija za fks i ima info iz prve ruke, mada me iskreno ni ne zanima nešto. Za mene je normalna stvar da lokalna zajednica pomaže sportske kolektive, da nema toga ni jedan sportski kolektiv u regionu ne bi opstao. Druga je stvar što je Memo pokupio glasove obećavajući raji da će pogurati vas pa ih onda ispalio i sad je i zato je kriv Misimović izgleda. Zato se nadam da ćemo nastaviti s gradnjom stadiona ali da repka neće više igrati na Grbavici. Ima brate pun kurac stadiona u BiH pak idu tamo. Upravo zbog ovih stvari.
PS i Ćala je od prvog dana savjetnik nikad nije bio na šalteru. Al nije bitan Ćala, dobar je to čova.
Znaci opstina Centar je izjednacila davanja iz budzeta za FKS I zeljA....opstina Novo Sarajevo ne daje dinara za FKS dok kod vas uredno ucestvuje u izgradnji stadiona kao i ostale opstine,to sto vam nisu jos uplatili te pare sto rece Charuga ne znaci nista jer ce ih uplatiti.
E haj ti meni sad objasni logiku,posto te ja ne mogu skontati sta hoces da kazes
mali_milojica wrote:A 8000 KM po utakmici kojih ste oslobodjeni za igranje na Kosevu?
20 utakmica godisnje, po 8000 KM cca 160k KM.
Jel i to ukinuto?
Ukinuto u zamjenu za odrzavanje terena i ostalih stvari da se ne bi stadion urusio jer da mi ne igramo gore izgledao bi ko stadion u Cernobilu jbt ali dobra ti je logika,trebali bi jos placati da igramo na stadionu koji odrzavamo
leškarenje wrote:to sto vam nisu jos uplatili te pare sto rece Charuga ne znaci nista jer ce ih uplatiti.
Ne znači. Ako ih ne uplate do kraja godine, ovih 200.000 koje su obečane za istok, u 2018. godini se prebacuju u budžet za jug. Ali to su i dalje iste one pare koje su obećane za istok, samo su ih prebacili na jug. A onda bi na kraju 2018. godine da potpišu još jedan ugovor i da obećaju iste te pare za zapad, i tako u krug ...
Za sada stoji samo da je Koldžo obecao, a znaš kako ide sa obećanjima naših vrlih političara ...
leškarenje wrote:to sto vam nisu jos uplatili te pare sto rece Charuga ne znaci nista jer ce ih uplatiti.
Ne znači. Ako ih ne uplate do kraja godine, ovih 200.000 koje su obečane za istok, u 2018. godini se prebacuju u budžet za jug. Ali to su i dalje iste one pare koje su obećane za istok, samo su ih prebacili na jug. A onda bi na kraju 2018. godine da potpišu još jedan ugovor i da obećaju iste te pare za zapad, i tako u krug ...
Za sada stoji samo da je Koldžo obecao, a znaš kako ide sa obećanjima naših vrlih političara ...
splinter wrote: Druga je stvar što je Memo pokupio glasove obećavajući raji da će pogurati vas pa ih onda ispalio i sad je i zato je kriv Misimović izgleda.
Misimovic je kriv sto besramno laze dok potkrada drzavu. Nedavno je skupio punu salu novinara i izjavio.
'' [i Tribina jug čiji ćete projekat vidjeti je tribina koja košta 5.500.000 KM Klub može participirati u ukupnom iznosu cijene koštanja tribine od 5.500.000 KM sa 30 % novca. Spremni smo biti partner svim institucijama. Na čemu Željezničar temelji održivost partnerstva? Temelji ga na činjenici da smo sportski kolektiv koji je platio najviše poreza, 1.509.000.000 KM. Na temelju održivog poslovanja, došli smo u situaciju da za opšte dobro kandidiramo klub i obratimo se na način na koji je to predviđeno i zatražimo partnerstvo u gradnji stadiona Grbavica." [/i]
U vise navrata je ponavljano isto. A realnost je da zelja duguje drzavi 4-5 miliona poreza i uz to jos da sada izdvaja doprinosa na nivou jednog Zrinjskog ili Sirokog.
Puna su im usta drzave kad se treba grebati. Evo Hadzi kamatar ovdje zahtjeva da mu drzava napravi 70% tribine jer placaju najvise poreza.
splinter wrote: Druga je stvar što je Memo pokupio glasove obećavajući raji da će pogurati vas pa ih onda ispalio i sad je i zato je kriv Misimović izgleda.
Misimovic je kriv sto besramno laze dok potkrada drzavu. Nedavno je skupio punu salu novinara i izjavio.
'' [i Tribina jug čiji ćete projekat vidjeti je tribina koja košta 5.500.000 KM Klub može participirati u ukupnom iznosu cijene koštanja tribine od 5.500.000 KM sa 30 % novca. Spremni smo biti partner svim institucijama. Na čemu Željezničar temelji održivost partnerstva? Temelji ga na činjenici da smo sportski kolektiv koji je platio najviše poreza, 1.509.000.000 KM. Na temelju održivog poslovanja, došli smo u situaciju da za opšte dobro kandidiramo klub i obratimo se na način na koji je to predviđeno i zatražimo partnerstvo u gradnji stadiona Grbavica." [/i]
U vise navrata je ponavljano isto. A realnost je da zelja duguje drzavi 4-5 miliona poreza i uz to jos da sada izdvaja doprinosa na nivou jednog Zrinjskog ili Sirokog.
Puna su im usta drzave kad se treba grebati. Evo Hadzi kamatar ovdje zahtjeva da mu drzava napravi 70% tribine jer placaju najvise poreza.
Ali fakat kakvi krimosi vidi ti price,jos ono na oci te laze ....a trazi i zahtjeva ono ponosno od tog istog kojem duguje
belave i lesko u svome elementu. nabacuju jedan drugom na volej. a ustvari im je vokri sto veceras moraju gledati repku na stadionu zelje. jos sredjenom ko bombona, za utakmice premijer lige bih. to njih boli.
Ali jebeno je tom liku, zamislite kako je njemu zivjeti s tolikom gorcinom u zelucu svaki dan. Jebena je to bolest, Boga mi. Ne bih se mijenjao sa njim za milijardu. Zamisli ti kad po cijeli jebeni dan razmisljas samo o suparnickom klubu, kad te jede, ono muka te hvata na svaku stinicu vezanu za njih, pa taman misli otklonis, eto ih opet za sat i tako iz dana u dan, 24/7... Pa ono pises o njima, ne znas vise sta ces iz zlobe sto te nagriza, zgaravica ti neka... ZA KCUS-a, majke mi.
BHF_Manijak wrote:Ali jebeno je tom liku, zamislite kako je njemu zivjeti s tolikom gorcinom u zelucu svaki dan. Jebena je to bolest, Boga mi. Ne bih se mijenjao sa njim za milijardu. Zamisli ti kad po cijeli jebeni dan razmisljas samo o suparnickom klubu, kad te jede, ono muka te hvata na svaku stinicu vezanu za njih, pa taman misli otklonis, eto ih opet za sat i tako iz dana u dan, 24/7... Pa ono pises o njima, ne znas vise sta ces iz zlobe sto te nagriza, zgaravica ti neka... ZA KCUS-a, majke mi.
A sto ne napises isto za vaseg Lendrica ili ovog lakikaki ili kako se vec zove?
Dupli arsini na sve strane, a posebno kod ovog sto treba uvesti red ovdje.
Sad se spustaju na licni nivo. Nakon sto im hadzi kamatara uhvatis kako bezocno laze dok potkrada drzavu od koje zahtijeva''partnerstvo'.
Ne ponavlja ovaj vise dobro obavjesteni novinar njegovu laz da zeljA placa najvise poreza drzavi. Ne smijes ukazivati na lazi koje sire jer prelaze na licne uvrede.
Stvarno, manijak ne moze biti svak.
Last edited by bjelave on 07/10/2017 15:43, edited 1 time in total.
BHF_Manijak wrote:Ali jebeno je tom liku, zamislite kako je njemu zivjeti s tolikom gorcinom u zelucu svaki dan. Jebena je to bolest, Boga mi. Ne bih se mijenjao sa njim za milijardu. Zamisli ti kad po cijeli jebeni dan razmisljas samo o suparnickom klubu, kad te jede, ono muka te hvata na svaku stinicu vezanu za njih, pa taman misli otklonis, eto ih opet za sat i tako iz dana u dan, 24/7... Pa ono pises o njima, ne znas vise sta ces iz zlobe sto te nagriza, zgaravica ti neka... ZA KCUS-a, majke mi.
Placa li FKS doprinose ovaj tekst demantuje tvoju provjerenu pricu
Boga mi ako iz uprave Zelje misle u buducnosti opet dovest reprezentaciju, umjesto juga je bolje da srede prvo teren. Ovo ne da je uzas, ovo je katastrofa! Veca sramota nego onaj teren kada smo igrali baraz protiv Portugala.
studeni76 wrote:Boga mi ako iz uprave Zelje misle u buducnosti opet dovest reprezentaciju, umjesto juga je bolje da srede prvo teren. Ovo ne da je uzas, ovo je katastrofa! Veca sramota nego onaj teren kada smo igrali baraz protiv Portugala.
Meni uopšte nije jasno zašto svi naši klubovi prvo kreću u rekonstrukciju tribina ili gradnju tribina. Objave se makete stadiona, napravi se prezentacija kako će tribine izgledati, sve napucano, lijepo, divno i krasno, a tereni isti.
Hoće li neko konačno srediti teren kako Bog kaže. Totalno smo ograničeni po ovom pitanju.
A ko će ulagati? Opet sav teret pada na opštine, jer su svi stadioni u njihovom vlasništvu. Misliš da će opštine davati tolike iznose za drenažu, grijanje i travu? Treba ti cca 1.500.000 KM da imaš extra teren.
Charuga wrote:A ko će ulagati? Opet sav teret pada na opštine, jer su svi stadioni u njihovom vlasništvu. Misliš da će opštine davati tolike iznose za drenažu, grijanje i travu? Treba ti cca 1.500.000 KM da imaš extra teren.
I, sta dalje?! Onda da rentamo Erns Hapel il kako se vec zove, jeftinije je.
Uglavnom ljudi su nam sada progledali kroz prste i zajebali se. Drugi put nece. A mi mozemo kukat i dalje kako se nema i kako nas drugi mrze