Ima, ali, bas sto se Sarajeva tice, nijedna rjesena na taj nacin, da istovremeno bude upaljeno zeleno ovima desno i dopunska strelica. Strelica je upaljena iskljucivo kad je ovim desno crveno.Filter wrote:mene vise sekira ovaj dio da se moze proci i dok je upaljeno crveno ili zuto svjetloRimad wrote: Član 52. Zakona o bezbjednosti u saobraćaju:
(1) Ako je uređaju za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova za regulisanje saobraćaja na raskrsnici dodat jedan ili više dopunskih znakova u obliku zelene svijetleće strelice, vozač može vozilom da prođe svjetlosni znak i da se kreće u pravcu označenom zelenom svjetlećom strelicom i za vrijeme dok je upaljeno crveno ili žuto svjetlo, pri čemu ne smije da ometa saobraćaj vozila koja se kreću po putu na koji ulazi i mora da propusti pješake koji prelaze preko kolovoza
![]()
ima kamara raskrsnica sa ovim pomocnim semaforom
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#5351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- semirsar
#5352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
S ovijem silnim godinama vozackog staza neke stvari automacki radim, pa me danaske suvozac iznenadi s komentarom o ovoj raskrsnici o kojoj se raspravljaju @Astra i @tempuser. Izgleda su stari instruktori bili kvalitetniji nego ovije danasnji 
- undefined007
#5353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
na ovoj raskrsnici sam redovan, upratio sam zadnja 2 puta da sam prosao na ovo "dodatno" zeleno za desno ali mi nikog nije bio sa lijeve strane ili su tek bili krenuli na zeleno
-
zipoo
#5354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su krivi ovi što voze po brzoj cesti, umjesto da se prestroje u drugu traku da se moze normalno ukljuciti oni guslaju desnom trakom. Mene to dovodi do ludila.Sunculish wrote:Jucer na Stupu na jedno 500m. ispred mene stoji auto i čeka da se priključi na glavnu cestu, ja vozim cca 60km/h desnom trakom jer izlazim na brzu cestu. Lik je čekao dok se ja nisam skroz približila i možda 50-100 m. prije mene odluči da se ubaci. Ja sam morala bukvalno da legnem na kočnicu da bih izbjegla sudar. Ne moram reći da sam poželjela da imam macolu tačno bih ga gađala njom.![]()
Još jedna interesantna opaska. Ja sam žensko za volanom i svaki put kada je iza ili pored mene druga djevojka, to je nevjerovatno koliko brzo doda gas i projuri ko veli ja ssam bolja, brža...
Najgore 2 raskrsnica su na Čvili, vazda se iznerviram. Kad se krene od pijace ulicom Dr. Fetaha Becirbegovica kao na iglama.
Najgore je kad se potrefi onaj što ne zna ispred velikog crvenog STOP znaka.
-
Sunculish
#5355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To kod pumpe brace Mujic? Skoro pa stalna pojava, ja se iz predostroznosti prestrojim skroz lijevo nakon par dozivljenih takvih kocenja.[/quote]
Otprilike, malo iznad ka Ilidži.
Razumjla bih da je iza mene bilo još automobila pa mu se nije čekalo, mada je i tada obavezan da se uključi na glavnu cestu bezbjedno i po sebe i po druge. Baška je što sam u 8 mjesecu trudnoće pa me svako takvo naglo kočenje presiječe.
Otprilike, malo iznad ka Ilidži.
Ja sam guslala po ograničenju desnom trakom, ni u ludilu po kiši ne bih vozila brže sve i da moram. Meni je gora situacija da guslam srednjom ili lijevom trakom koja je i predviđena za rejsere i obilaženje tih guslatora koji usporavaju saobraćaj.zipoo wrote:To su krivi ovi što voze po brzoj cesti, umjesto da se prestroje u drugu traku da se moze normalno ukljuciti oni guslaju desnom trakom. Mene to dovodi do ludila.
Razumjla bih da je iza mene bilo još automobila pa mu se nije čekalo, mada je i tada obavezan da se uključi na glavnu cestu bezbjedno i po sebe i po druge. Baška je što sam u 8 mjesecu trudnoće pa me svako takvo naglo kočenje presiječe.
- hellhammer
#5356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
8-mi mjesec i vozis. Imas li ti sta u glavi?
- relax11
#5357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U stomaku ima sigurno 
-
Sunculish
#5358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je sve što imaš da prokomentarišešhellhammer wrote:8-mi mjesec i vozis. Imas li ti sta u glavi?
- semirsar
#5359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije me iznerviralo, al' me nasmijalo
Kod doma zdravlja u Saraj polju stojim u lijevoj traci prema Dobrinji. Ispred mene stoji opel astra a s desne strane trola. Kako smo krenuli ja se prestrojim u desnu traku ispred trole jer zazirem od onijeh sto se spustaju s Mojmila od SOS sela i uvaljuju se k'o kamikaze. Lola u astri ostaje u svojoj traci, ne bih ni obratio paznju na njega da nije poceo ubrzavati kad i ja, kontam 'oce da se uvali ispred da skrene desno na kruznom, aj rek'o pa usporim, jok uspori i on
do kruznog je stalno bio ispred za pola auta, tako smo i kruzni uporedo prosli... vidim naprijed, iza TD pumpe, pici auto-skola odokativno sa punijeh 30-ak na sahat, ubrzavam, ubrzava i astra, kocim jer stigosmo do auto-skole, a lola u astri dodaje gas i pali desni zmigavac da se ubaci ispred auto-skole, al' ho's klinac ubrzava i onaj u vozilu za obuku, tek sad vidim da je vozac sam,
lola u astri malo prije semafora, krvnicki zaleze na kocnicu i jedva se uvali iza mene i skrenusmo desno k'o kakav vozic na isti parking. Na stepenicama, na izlazu iz parkinga, se jopet sretosmo sva trojica, lola iz astre prolazi bez rijeci, al' da pogled mere ubit'
P.S. Da ne bi ko pomislio da smo prekardasili s brzinom, nismo, jer kod mene cim prekoracim 60 Km/h pali se upozorenje na board-u i bibice neki hepek. Tako ga prethodni vlasnik narikto i fala mu za to
OT. fakat me nervira kad uredno das zmigavac i ho's da se prestrojis svi ubrzavaju samo da ne bidnes ispred njihA, jbt, to neka nova moda postala izgleda?
Kod doma zdravlja u Saraj polju stojim u lijevoj traci prema Dobrinji. Ispred mene stoji opel astra a s desne strane trola. Kako smo krenuli ja se prestrojim u desnu traku ispred trole jer zazirem od onijeh sto se spustaju s Mojmila od SOS sela i uvaljuju se k'o kamikaze. Lola u astri ostaje u svojoj traci, ne bih ni obratio paznju na njega da nije poceo ubrzavati kad i ja, kontam 'oce da se uvali ispred da skrene desno na kruznom, aj rek'o pa usporim, jok uspori i on
P.S. Da ne bi ko pomislio da smo prekardasili s brzinom, nismo, jer kod mene cim prekoracim 60 Km/h pali se upozorenje na board-u i bibice neki hepek. Tako ga prethodni vlasnik narikto i fala mu za to
OT. fakat me nervira kad uredno das zmigavac i ho's da se prestrojis svi ubrzavaju samo da ne bidnes ispred njihA, jbt, to neka nova moda postala izgleda?
- supercali
#5360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ispred sebe ne dam jedino kad se neko bezobrazno uvaljuje
- semirsar
#5361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fakat je postalo pravilo, npr, vozis srednjom trakom, i ima mjesta lijevo, ili desno, nebitno, zavisi gdje ides, uredno das zmigavac, svi oni iz trake u koju zelis se prestrojiti ubrzavaju, u najboljem slucaju ti se drze na pola tvog auta i cik se prestroji?!!
- undefined007
#5362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
najgori su onim kad na semaforu se skrece lijevo u ulicu halida kajtaza (pa se hoce prema peniju i tunelu) i upali se semafor prodje 4-5 auta max prije nego se onim preko puta njih upali zeleno, a lola iz trake desno od tvoje koja ide pravo prema vojnoj bolnici odjednom skrece lijevo i hoce da ti se uvali prije pjesackog jer je njima tad zeleno, e neces papak nauci se mrsko ti cekati 
- Better Man
#5363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jednom tako stojim i čekam zeleno i kad se upalilo lik iz desne trake kojem je mrsko čekati kao svima nama u koloni krenu da skrene lijevo i da se ubaci ispred mene, ali ja ga kulturno izblokiram, tako da nije uuspio to da uradi i pođe da pjeni i psuje iz auta, a ja mu se samo nasmijao u lice i adios amigos. Najveća glupost na toj raskrsnici je urađena upravo sa zelenim svjetlom na semaforu kad dolaziš iz pravca Energoinvesta i trebaš skrenuti lijevo da ideš bilo za Koševsko brdo, Velešiće ili tunel. Kad ti se upali zeleno skrene par auta i onda se upali zeleno za one iz pravca Vojne bolnice i od njih ne možeš skrenuti. Semafor se morao namjestiti da se onima iz pravca VB ne pali zeleno na semaforu sve dok se onima iz koji dolaze iz pravca Energoinvesta koji skreću lijevo ne upali crveno.undefined007 wrote:najgori su onim kad na semaforu se skrece lijevo u ulicu halida kajtaza (pa se hoce prema peniju i tunelu) i upali se semafor prodje 4-5 auta max prije nego se onim preko puta njih upali zeleno, a lola iz trake desno od tvoje koja ide pravo prema vojnoj bolnici odjednom skrece lijevo i hoce da ti se uvali prije pjesackog jer je njima tad zeleno, e neces papak nauci se mrsko ti cekati
Last edited by Better Man on 26/10/2015 13:42, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#5364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A što se peglate sa tim semaforom, produžiš pravo i kroz Tešanjsku i eto te na krivini Kajtaza 
-
tempuser
#5365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za to oduzimanje prednosti prema H. Kajtaza se moze popuniti budzetski deficit, pogotovo sad kad se iz Kranjceviceve moze pravi i iz srednje i iz lijeve.
- undefined007
#5366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ova raskrsnica je neprevaziđena auta i skretanja + tramvaji + pješaci = opće ludilo.
Bolje stat peti (bićeš prvi kad se opet upali zeleno
) na zelenom nego uletiti u raskrsnicu i propuštat ove iz pravca VB.
Bolje stat peti (bićeš prvi kad se opet upali zeleno
-
BadBoy
#5367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudi dragi jeste li vi primijetili opštu epidemiju drkanja telefona za vrijeme vožnje? Maloprije stojim na semaforu, četiri auta oko mene, apsolutno svi bulje u mobitele! Jedini ja krenuo, niko drugi nije ni skontao da se upalilo zeleno. Svaki dan sretnem minimalno tri sporača kako voze 40 km/h i kako ih obilazim vidim kuca po telefonu. Nije normalno više
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#5368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako danas jedna gospodjica na Dobrinji, od kruznog toka pa prema AP-u, desnom trakom i ja iza nje, i malo sredinom trake, pa skoro u lijevu, tamo vamo, i obidjem je jedva, kad dama malo gleda na telefon malo vozi.BadBoy wrote:Ljudi dragi jeste li vi primijetili opštu epidemiju drkanja telefona za vrijeme vožnje? Maloprije stojim na semaforu, četiri auta oko mene, apsolutno svi bulje u mobitele! Jedini ja krenuo, niko drugi nije ni skontao da se upalilo zeleno. Svaki dan sretnem minimalno tri sporača kako voze 40 km/h i kako ih obilazim vidim kuca po telefonu. Nije normalno više
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja ih srecem svaki dan po 20,a posto sam u terencu vidim i sta tipkaju.....viber,statusi na fb...messenger...kakvi debili...BadBoy wrote:. Svaki dan sretnem minimalno tri sporača kako voze 40 km/h i kako ih obilazim vidim kuca po telefonu. Nije normalno više
-
BadBoy
#5370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, ne mogu sačekati 10 minuta da provjere lajkove. Ovaj 3G mobilni internet najgore što se desilo po saobraćaj.bitanga_sa_otesa wrote:ja ih srecem svaki dan po 20,a posto sam u terencu vidim i sta tipkaju.....viber,statusi na fb...messenger...kakvi debili...BadBoy wrote:. Svaki dan sretnem minimalno tri sporača kako voze 40 km/h i kako ih obilazim vidim kuca po telefonu. Nije normalno više
-
l33t
#5371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozi danas lik, i cuva mobitel s obje ruke ( volan vjerovatno koljenima, ako ga uopce cuva) :=) naravno i treba je u autu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sto ne ugrade u auta ometace interneta 
-
quarterback
#5374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
daBadBoy wrote:Ljudi dragi jeste li vi primijetili opštu epidemiju drkanja telefona za vrijeme vožnje? Maloprije stojim na semaforu, četiri auta oko mene, apsolutno svi bulje u mobitele! Jedini ja krenuo, niko drugi nije ni skontao da se upalilo zeleno. Svaki dan sretnem minimalno tri sporača kako voze 40 km/h i kako ih obilazim vidim kuca po telefonu. Nije normalno više
- muha_sa
#5375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
raja su pukla
mobiteli u vožnji, u šetnji, kafani, u duštvu, tramvaju, biciklu....................................nastavit niz
mobiteli u vožnji, u šetnji, kafani, u duštvu, tramvaju, biciklu....................................nastavit niz