GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
the_stick
#5351 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja da sam u vladi, angazovao bih mevlida jasarevica kao specijalnog pregovaraca, da razrjesi situaciju u grasu... kako bi samo prevoz proradio, mamicu im...
- Oligarh
#5352 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vjerovatno sam stariji od tebe, jako volim biti informisan o svakodnevnici i ja se strajkova protiv Jusufranica bas i ne sjecam. I ako ih je i bilo, a cisto sumnjam, nisu bile obustave saobracaja.NEOPLAN wrote:Oligarh wrote:
Sto li onda strajkovase protiv Bime i bimica kad je tako bajno bilo..... Bila brate humanitarna, dobijali dzaba vozila, dobijali donacije, a Bimo je sve to koristio da prikrije svoj i kriminal njegovih "ruku" u firmi. I kad je nestalo donacija onda je puklo
-
palamuda
#5353 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo je jedinstvena prilika da se konačno lupi šakom od sto i završi ova farsa sa GRAS - om.
Nadam se.
Štrajk je očiti nelegalan i direktor GRAS - a treba poduzeti korake da kazni sve one koji nelegalno, podvlačim NELEGALNO (to inače znači kršenje zakona i reda) drže taocima ovaj grad. Mislim da ni sami uhljupi koji ovako olako zaustavljaju saobraćaj nisu svjesni odgovornosti posla koji obavljaju.
Boriti se za prava je uredu, ima zakon o štrajku, najavit ga, držat neki minimum rada jer imaju monopol i nek bude, a ne ovako Himzanija počne štucat i hajmo blokirat grad, ne bi ga meni blokirao grasov grasovac.
Ili možda je lakše murija, aktivirat konačno aparat prinude, rastjerat to tamo. Stalno kukaju nema plata, a nikad niko nije reko hajmo se mi odreć nečega, a ne skineš mu topli obrok sa 11 KM na 10,50 odmah ode tužit firmu, koji su to banditi malo ko zna.
Nadam se.
Štrajk je očiti nelegalan i direktor GRAS - a treba poduzeti korake da kazni sve one koji nelegalno, podvlačim NELEGALNO (to inače znači kršenje zakona i reda) drže taocima ovaj grad. Mislim da ni sami uhljupi koji ovako olako zaustavljaju saobraćaj nisu svjesni odgovornosti posla koji obavljaju.
Boriti se za prava je uredu, ima zakon o štrajku, najavit ga, držat neki minimum rada jer imaju monopol i nek bude, a ne ovako Himzanija počne štucat i hajmo blokirat grad, ne bi ga meni blokirao grasov grasovac.
Ili možda je lakše murija, aktivirat konačno aparat prinude, rastjerat to tamo. Stalno kukaju nema plata, a nikad niko nije reko hajmo se mi odreć nečega, a ne skineš mu topli obrok sa 11 KM na 10,50 odmah ode tužit firmu, koji su to banditi malo ko zna.
- azurna_obala
#5354 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Rade li trolejbusi?
- NEOPLAN
#5355 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne branim covjece, samo govorim i drugu stranu medalje. Narodu je ispran mozak pricama oko grasa, niko ne gleda drugu stranu. Samo mi koji direktno zivimo od tog grasa znamo potpunu pricu. I da Bimo je sve to pokrao i napravio privatni fakultet. I da tuzen je Bimo i njegovi saradnici i Gras kao firma zbog kradje i malverzacija, i sve te tuzbe su zataskane. Jel i to krivica radnika?johntra wrote:Nije radnik svih tih firmi koje si nabrojao, koje je btw smiješno porediti sa GRAS-om, jer se radi o proizvodnim firmama, a ne o uslužnim, nikada uzeo kanticu, dasku ili bilo šta, kako bi naštetio svojoj firmi...Nije se nijedan radnik tih firmi obogatio, kao što ima GRAS-ovih, koji su se obogatili na lažiranju cijena dijelova, preprodaji istih, preprodaji karata i slično...Kad već porediš ove firme, što je zaista snmiješno, reci mi koliko su te firme pretrpile u ratu (Sarabon prva linija i slično), a koliko je pretrpio GRAS? Da, GRAS je pretrpio u ratu, ali nije kao sve te firme zajedno, a tu bih dodao i jedno pitanje, a to je pitanje donacija? Koliko je GRAS poslije rata dobio vozila na poklon? 100, 200, 300? Koliko su Sarabon, Krivaja, Hidrogradnja, Zrak i ostali dobili donacija poslije rata...Dobili su jednu veliku nulu, a GRAS je osim donacija od kraja rata naovamo imao i subvencije Kantona i redovne tranše iz budžeta...I gdje su sada te pare, je li Bimo sve pokrao? Što radnici GRAS-a ne tuže njega, njegove saradnike, što mu ne odu kući na Kovačiće, pa mu rastave kuću i namire sebi plate? Nemoj braniti neodbranjivo, ne ide ti nikako...NEOPLAN wrote:
Eto radnik krivaje nikad nije uzeo dasku sebi kuci odnio, radnik sarabona nikad nije ponio kanticu eurokrema kuci, radnik vranice nikad nije drpio koju sipku armature...daj bgt....
Ne kosta ni gras ni vranicu ni sarabon ni nijednu propalu firmu to, da je npr svaki od 1800 radnika uzeo po neki dio vrijedan 100 maraka to je 180 hiljada, a sam Jusufranic je uzeo 100 miliona jbt
Sve je to isto jarane, dok ova drzava ne pukne i ne krene ispocetka ovdje lijeka nema. Mozete vi pricati i o konkurenciji i o ovom i o onom... mislis da je Centri cilj "kvalitetan prijevoz i usluga gradjanima"? Ma cilj je da drpe i oni sto vise dok jos imaju sta krasti, kakva usluga, kakav servis, to su price za malu djecu.
Dok god se problemi velikih kolektiva "odgadjaju" kao sto pise na portalu, a ne rjesavaju samo cemo tonuti dublje, pa bio to GRAs, ili bilo ko drugi.
Donacije su dobijane i u drugim firmama. Moj otac je radio u Zraku 20 godina, i poslije rata je doslo Gorenje u Zrak i donijeli su grdnu lovu i kompletnu liniju za proizvodnju televizora, i bio bi obezbijedjen posao za gotovo sve radnike Zraka. Ali lopovska vlast je odbila donaciju zato sto su u Zraku napravili glavni stab Armije BiH (ne znam koji korpus je bio) i kasarnu i nisu imali gdje s njima. I nikad vise niko nije dosao da ulozi u Zrak nakon toga jer nisu ludi da se bakcu sa idiotima u Bosni kad u Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj imaju to isto i jos ih ljudi cekaju rasirenih ruku.
- Qler
#5356 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oni strajkuju zbog jedne plate, meni zadnja uplacena u oktobru.. jebem ti drzavu i gras i njihove strajkove.
- Kinaski
#5357 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne radi nista
- NEOPLAN
#5358 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dzaba sto si stariji kad nisi informisan.Oligarh wrote:Vjerovatno sam stariji od tebe, jako volim biti informisan o svakodnevnici i ja se strajkova protiv Jusufranica bas i ne sjecam. I ako ih je i bilo, a cisto sumnjam, nisu bile obustave saobracaja.NEOPLAN wrote:Oligarh wrote:
Sto li onda strajkovase protiv Bime i bimica kad je tako bajno bilo..... Bila brate humanitarna, dobijali dzaba vozila, dobijali donacije, a Bimo je sve to koristio da prikrije svoj i kriminal njegovih "ruku" u firmi. I kad je nestalo donacija onda je puklo
Krajem januara2006 bila je prva obustava saobraćaja u Sarajevu zbog nagomilanih problema, nepoštivanja kolektivnog ugovora, kriminala i malverzacija. I jedini zahtjev je bio da Jusufranic odstupi sa mjesta direktora i da cijeli menadzment odstupi. I posljedica tog strajka:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /060201001
Nazalost, poslije Bime dosli su jos gori od njega.
- snaga_znanja
#5359 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kuku lele opet pjeske na posao...
Mene stvarno ne bi iznenadili ni kad bi vam iz GRASA trazili 50 djevica (iz svake gradske mahale po jednu), a vi im odnjeli...
Jebu vas periodicno samo zato jer im vi to dopustate...
Mene stvarno ne bi iznenadili ni kad bi vam iz GRASA trazili 50 djevica (iz svake gradske mahale po jednu), a vi im odnjeli...
Jebu vas periodicno samo zato jer im vi to dopustate...
- zateznistub
#5360 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ocito si vrlo mlad...Oligarh wrote:Vjerovatno sam stariji od tebe, jako volim biti informisan o svakodnevnici i ja se strajkova protiv Jusufranica bas i ne sjecam. I ako ih je i bilo, a cisto sumnjam, nisu bile obustave saobracaja.NEOPLAN wrote:Oligarh wrote:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... ronao-bimo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5361 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
umoran sam više od ovog guženja građana
- zateznistub
#5362 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Onda je do tebe, raditi toliko dugo bez plate..Qler wrote:Oni strajkuju zbog jedne plate, meni zadnja uplacena u oktobru.. jebem ti drzavu i gras i njihove strajkove.
-
FKSarajevo
#5363 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
palamuda wrote:Ovo je jedinstvena prilika da se konačno lupi šakom od sto i završi ova farsa sa GRAS - om.
Treba ih sve prebit, majku im seljacku! Zapalit jedan-dva trolejbusa, pa da vidimo onda kome ce strajkovat.Black swan wrote:umoran sam više od ovog guženja građana
A da imalo ima svijesti kod ljudi, mentaliteta građanskog, ne bi im NIKO usao u tramvaj il autobus il kombi NIKAD VISE!
Pa nek se vozikaju prazni u svojim truljama sve dok Centrotrans ne preuzme s novim vozilima, normalnim cijenama i sve ostalo.
Jebem li vam majku seljacku onu grasovsku!!! Svima !
Hoce li ikad ljudi u ovom gradu zauzeti za nesto? Il' ce nas handrit kako ggdje i kad stigne? Hoce li ikad građani, izac na ulice protiv necega, pa prevrnut sve i dat do znanja da ne moze ovako???!!!
- johntra
#5364 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@neoplan...
Jedno je prihvatiti donaciju, kao GRAS, a drugo je odbiti, kao što je to bio slučaj koji ti navodiš, a treće je nikako ne dobiti...znam da imaju dvije strane medalje, ali do 2005. je svima bilo dobro i niko se nije bunio...ja ne mogu vjerovati da su svi radnici bili ZA Bimu, vjerujem da ih je dosta bilo protiv njega, ali tada nikome nije padalo na pamet da pokrene neki štrajk...zašto? zato jer je bilo para ko blata i svi su šutili...sada, kada para nema, došlo je do problema, ali niko od tih radnika ne shvata da više nije zlatno doba GRAS-a i da je logično da dođe do otpuštanja ljudi...što se ne organizuju radnici među sobom, pa javno prozvovu Bimine saradnike, kako bi se njima prvima uručio otkaz? što to niko ne skupi muda, pa javno prozove lezihljeboviće, neradnike i lopove iz te firme? kada će, ako neće sada?
stečaj GRAS-a je neminovan, zato je bolje prozvati prvo one koji su hapali, nego da otkaze dobiju pošteni radnici...
Jedno je prihvatiti donaciju, kao GRAS, a drugo je odbiti, kao što je to bio slučaj koji ti navodiš, a treće je nikako ne dobiti...znam da imaju dvije strane medalje, ali do 2005. je svima bilo dobro i niko se nije bunio...ja ne mogu vjerovati da su svi radnici bili ZA Bimu, vjerujem da ih je dosta bilo protiv njega, ali tada nikome nije padalo na pamet da pokrene neki štrajk...zašto? zato jer je bilo para ko blata i svi su šutili...sada, kada para nema, došlo je do problema, ali niko od tih radnika ne shvata da više nije zlatno doba GRAS-a i da je logično da dođe do otpuštanja ljudi...što se ne organizuju radnici među sobom, pa javno prozvovu Bimine saradnike, kako bi se njima prvima uručio otkaz? što to niko ne skupi muda, pa javno prozove lezihljeboviće, neradnike i lopove iz te firme? kada će, ako neće sada?
stečaj GRAS-a je neminovan, zato je bolje prozvati prvo one koji su hapali, nego da otkaze dobiju pošteni radnici...
- Oligarh
#5365 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E upravo ovo je bitno: dok je bilo donacija i funkcionisalo je! Pa nije ovo drug, doba samoupravljackog socijalizma vise. Trazili smo trzisnu ekonomiju, dobili smo je. A jedan od osnovnih postulata je: ono sto ne donosi profit, propada.NEOPLAN wrote:
I da ti navedem jedan primjer iz svoje nekadasnje direktne, a sad bliske branse. Jedan od simbola zemlje su nacionalne avio kompanije. Mislis da je jednoj Austriji bilo drago prodati Austrian Airlines njemackoj Lufthansi? Ili Svajcarcima da im bankrotira Swissair, pa da im ista Lufthansa napravi Swiss International pod svojim vlasnistvom?
E pa tako i sa Grasom treba uraditi. Nije to bas tako vazan simbol ovog grada da se ne bi mogao prodati ili ugasiti, a na njegovo mjesto dovesti nekoga ko moze pruziti bolji i povoljniji kvalitet. Ne profita-ne postojis! Donacije su zavrsile u proslom mileniju.
- zateznistub
#5366 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vrlo građanskiFKSarajevo wrote:palamuda wrote:Ovo je jedinstvena prilika da se konačno lupi šakom od sto i završi ova farsa sa GRAS - om.Treba ih sve prebit, majku im seljacku! Zapalit jedan-dva trolejbusa, pa da vidimo onda kome ce strajkovat.Black swan wrote:umoran sam više od ovog guženja građana
A da imalo ima svijesti kod ljudi, mentaliteta građanskog, ne bi im NIKO usao u tramvaj il autobus il kombi NIKAD VISE!
Pa nek se vozikaju prazni u svojim truljama sve dok Centrotrans ne preuzme s novim vozilima, normalnim cijenama i sve ostalo.
Vrlo građanski.
Hoce li ikad ljudi u ovom gradu zauzeti za nesto? Il' ce nas handrit kako ggdje i kad stigne? Hoce li ikad građani, izac na ulice protiv necega, pa prevrnut sve i dat do znanja da ne moze ovako???!!!
Last edited by zateznistub on 03/04/2013 10:36, edited 1 time in total.
-
FKSarajevo
- NEOPLAN
#5368 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
FKSarajevo wrote:palamuda wrote:Ovo je jedinstvena prilika da se konačno lupi šakom od sto i završi ova farsa sa GRAS - om.Treba ih sve prebit, majku im seljacku! Zapalit jedan-dva trolejbusa, pa da vidimo onda kome ce strajkovat.Black swan wrote:umoran sam više od ovog guženja građana
I vi gospodine nakon ovoga imate obraza da sebe nazovete građaninom? I Vas treba neko da prevozi? Odraz kulture, svaka čast. Za vas nije nikakav autobus, pa ni GRAS-ova krntija. Za vas je traktor.
-
Lilyen
#5369 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zateznistub wrote:FKSarajevo wrote:palamuda wrote:Ovo je jedinstvena prilika da se konačno lupi šakom od sto i završi ova farsa sa GRAS - om.
- NEOPLAN
#5370 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Navedi samo jedno gradsko saobraćajno preduzeće koje donosi profit i zivi od svog rada, bez subvencija, pomoci i sl. Samo jedno u cijelom svijetu.Oligarh wrote:E upravo ovo je bitno: dok je bilo donacija i funkcionisalo je! Pa nije ovo drug, doba samoupravljackog socijalizma vise. Trazili smo trzisnu ekonomiju, dobili smo je. A jedan od osnovnih postulata je: ono sto ne donosi profit, propada.NEOPLAN wrote:
I da ti navedem jedan primjer iz svoje nekadasnje direktne, a sad bliske branse. Jedan od simbola zemlje su nacionalne avio kompanije. Mislis da je jednoj Austriji bilo drago prodati Austrian Airlines njemackoj Lufthansi? Ili Svajcarcima da im bankrotira Swissair, pa da im ista Lufthansa napravi Swiss International pod svojim vlasnistvom?
E pa tako i sa Grasom treba uraditi. Nije to bas tako vazan simbol ovog grada da se ne bi mogao prodati ili ugasiti, a na njegovo mjesto dovesti nekoga ko moze pruziti bolji i povoljniji kvalitet. Ne profita-ne postojis! Donacije su zavrsile u proslom mileniju.
- Opetja033
#5371 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Privatiziraj govna i svi mirni!
- adnansax
#5372 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Uplatice im platu danas-sutra i onda ce nastaviti voziti,nista strasno..isto kao uvijek..i tako do slijedeceg mjeseca..gradjane i onako niko ne hebe pet para,a i sami gradjani su ovce,svi psuju i galame na forumu,u svoja tri zida, kad treba dici glas za nesto,ma neka, ima drugih..
problemi u grasu ce prestat' kad premijer,gradonacelnik,ministri i njihovi savjetnici pocnu koristiti usluge ovog gradskog prevoznika...do tada nikad nista se nece promijeniti..
koji ce klinac bilo koji ministar,premijer i sta vec rjesavati probleme gradjana..njemu kapa 5k svaki mjesec i da se jos brine imaju li tamo neki gradjani adekvatan javni prevoz,ma da bas..
problemi u grasu ce prestat' kad premijer,gradonacelnik,ministri i njihovi savjetnici pocnu koristiti usluge ovog gradskog prevoznika...do tada nikad nista se nece promijeniti..
koji ce klinac bilo koji ministar,premijer i sta vec rjesavati probleme gradjana..njemu kapa 5k svaki mjesec i da se jos brine imaju li tamo neki gradjani adekvatan javni prevoz,ma da bas..
- Korisnicko ime
#5373 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad ljudi shvate da je GRAS u stvari Vlada KS, tj. da je Vlada vlasnik GRAS-a a samim tim ima i apsolutna upravljacka prava nad njim (ukljucujuci i imenovanje Uprave i direktora od ljudi koji su bliski strankama na vlasti) mozda se nesto i promjeni u vezi javnog gradskog prevoza u Sarajevu...the_stick wrote:ja da sam u vladi, angazovao bih mevlida jasarevica kao specijalnog pregovaraca, da razrjesi situaciju u grasu... kako bi samo prevoz proradio, mamicu im...
Danas cete hebat mater grasovcima a vec sutra cete glasati za iste i dati im jos jedan cetverogodisnji mandat da odlucuju i upravljaju u GRAS-u...
-
sarajevo63
#5374 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ostalo je revolt!
Ostalo je revolt!
-
neki
#5375 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Svako koje je privatizovano a takvih je vecina u Evropi i svijetuNEOPLAN wrote:Navedi samo jedno gradsko saobraćajno preduzeće koje donosi profit i zivi od svog rada, bez subvencija, pomoci i sl. Samo jedno u cijelom svijetu.Oligarh wrote:E upravo ovo je bitno: dok je bilo donacija i funkcionisalo je! Pa nije ovo drug, doba samoupravljackog socijalizma vise. Trazili smo trzisnu ekonomiju, dobili smo je. A jedan od osnovnih postulata je: ono sto ne donosi profit, propada.NEOPLAN wrote: