Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Manic Psycho

#5352 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

a sto su nam se kone pojacale, svaka cast. ne gine vam borba za titulu :thumbup:
Richard Wagner

#5353 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

eno odmah se kone prepale

:mrgreen:
Manic Psycho

#5354 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

sve mi suze niz ledja teku od straha :lol:
Baltazar_khan

#5355 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baltazar_khan »

Pero Pavlović predsjednik GOŠK suspendovan je na pet mjeseci obavljanja dužnosti u bh. fudbalu, odlučili su članovi Disciplinske komisije N/FSBiH na današnjoj sjednici u Sarajevu.

„Razlog kažnjavanja Pavlovića je taj što je pljunuo sudiju Midhata Arnautovića poslije utakmice 16. kola između GOŠK-a i Slavije koja je završena rezultatom 1:2“, rekao je za SCsport.ba, predsjednik DK Goran Kosorić.

DK na današnjoj sjednici je kaznila Željezničar sa 3.000 KM zbog bakljade navijača u utakmicama sa Širokom Brijegom (1.000) i Borcem (2.000).

„Osim Želje zbog bakljade navijača kaznili smo i Široki Brijeg i Borac sa po 1.000 KM. Bakljade ćemo iskorijeniti sa bh. terena i to će biti ugrađeno u pravilnik DK Saveza iz razloga jer to traži UEFA“, tvrdi Kosorić.

Zbog vrijeđanja službenih lica na utakmici Sloboda - Sarajevo sa 1.500 KM kažnjen je trener Tuzlaka Darko Vojvodić i jednom utakmicom zabrana vođenje ekipe, a sa 1.200 KM Mirsad Dedić, trener gomana Tuzlaka.

Čedo Ševarika, delegat utakmice Premijer lige suspendovan je do daljenjeg, te neće moći obavljati svoju dužnost.
ovi baš nakanili da objave rat domaćem ultra pokretu :skoljka:
Manic Psycho

#5356 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

bakljade cete iskrijeniti a fasisticka i nacionalisticka govna iz banja luke, sirokog i mostara necete iskorijeniti. :roll:
cuj dedu osinuli sa 1200 KM, e moj deda :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5357 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Ma bitno je bakljadu Manijacima naplatiti 3000 :shock: ,al' nema veze sto nisu u stanju, zajedno sa policijom, omoguciti da gostujuci navijaci idu gledati svoj klub.
Richard Wagner

#5358 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

3000? :shock: Ivica Osime, kako te nije stid? Uzimaš ljudima od usta! Pola plate Adilovića (/Zebe/Nijeme/...)... Stidi se!
adore

#5359 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by adore »

Hebo sredstvo komunikacije preko kojeg svako može reći čovjeku kao što je Ivica da se stidi. Hebo sredtvo komunikacije gdje se svaki miš može sakriti iza svog nika i pričati o nečemu čemu nije dorastao ni razmišljati.
Richard Wagner

#5360 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

Hebo sredstvo komunikacije u kojem ne možeš reći jebo!
Manic Psycho

#5361 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

Richard Wagner wrote:3000? :shock: Ivica Osime, kako te nije stid? Uzimaš ljudima od usta! Pola plate Adilovića (/Zebe/Nijeme/...)... Stidi se!
hajde sta dramis, kako te ni je stid. i vi cete iduce kolo da dobijete po dzepu par milja
Richard Wagner

#5362 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

8-)

Nećemo! Kod nas neće biti bamkljamde.
ganjeta

#5363 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Fukari je i markica puno. 8-)
dobar,ti?

#5364 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by dobar,ti? »

Ako je ivica rekao 3 milje nije problem, da je ko drugi .... 8-)
Richard Wagner

#5365 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

Pa dobro, Sloboda jeste u lošem stanju...
Manic Psycho

#5366 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

dobar,ti? wrote:Ako je ivica rekao 3 milje nije problem, da je ko drugi .... 8-)
da je bar ivica rekao, al nije. sredio bi amar bar 5 milja da se plati. i onako savezu fali para. al jbg ne moze ni ivica na sve da utice
Richard Wagner

#5367 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

leškarenje wrote:
Richard Wagner wrote:3000? :shock: Ivica Osime, kako te nije stid? Uzimaš ljudima od usta! Pola plate Adilovića (/Zebe/Nijeme/...)... Stidi se!
Onda neki nece imati sta naplatiti,pola plate za kaznu,pola se vec odbilo.....ostaje topli,da se premosti do slijedece.
To ti kažem. Grehota, čovječe.
todd_smith

#5368 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

cudo nisu nas kaznili sto smo uzeli 3 boda u Tuzli :lol: :lol: :lol:

3,000 za bakljadu :-) :-) hajde da su neki prekid bakljadama pravili ili nekoga pogodili, nigdje veze :-)
al_akhisari

#5369 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by al_akhisari »

...valjda cemo docekati i to da i na nasim terenima insan moze "ko covjek" sjest i rahat odgledat utakmicu; pod ovim, prije svega mislim na opasnost od kakvog suzavca, topovskog udara,...i inih stvari; sto se mene tice, u isti kos spadaju i baklje i ostala pirotehnika; stoga, pozdravljam namjeru komiteta da se bori i izbori i protiv ovih stvarcica; tiha voda brijeg valja-nadam se da ce i ljudi iz comiteta; mic po mic, malo po malo, stvari posloziti na pravo mjesto; nazalost, u ovoj zemlji nista ne moze brzo :sad:

...ujedno bih prokomentarisao i potpis huseinovica za fks; bez obzira u kakvom je stanju, koliko nije igrao, na koliko je potpisao,...mislim da je fks dobio znacajno pojacanje; s obzirom da jak fks znaci jos jaci zeljo, pozdravljam ovaj potez :D :D
Richard Wagner

#5370 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Richard Wagner »

:thumbup:

i ja bih htio da kažem da mi se dopada što se prave jaki fks i nkž. pod uslovom da se sve ovo en raspadne. mogli bismo se za par godina skroz odvojiti na vrhu, da nam borci i cherokeeji gledaju u leđa
todd_smith

#5371 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

al_akhisari wrote:...valjda cemo docekati i to da i na nasim terenima insan moze "ko covjek" sjest i rahat odgledat utakmicu; pod ovim, prije svega mislim na opasnost od kakvog suzavca, topovskog udara,...i inih stvari; sto se mene tice, u isti kos spadaju i baklje i ostala pirotehnika; stoga, pozdravljam namjeru komiteta da se bori i izbori i protiv ovih stvarcica; tiha voda brijeg valja-nadam se da ce i ljudi iz comiteta; mic po mic, malo po malo, stvari posloziti na pravo mjesto; nazalost, u ovoj zemlji nista ne moze brzo :sad:

...ujedno bih prokomentarisao i potpis huseinovica za fks; bez obzira u kakvom je stanju, koliko nije igrao, na koliko je potpisao,...mislim da je fks dobio znacajno pojacanje; s obzirom da jak fks znaci jos jaci zeljo, pozdravljam ovaj potez :D :D
ako ides na Sjever ili Jug da bi "rahat" gledao utakmicu onda nisi ni trebao dolaziti na te tribine :lol:

ne razumijem u cemu je problem imati baklje ako se pale u odredjenom vremenu ili da se odgovorno njima koristi...to se ne bi trebalo banovati niti kaznjavati, to je navijacka car....samo ako se utakmica zaustavi zbog bakljade ili nesto slicno onda neka se kazni tim...ali eto npr. Zeljo protiv Sirokog..ne razumijem sta je problem bio tu

niti je bilo kakvih problema na tribinama niti na terenu zbog bakljade, sta je slijedece? zabraniti zastavu ili sal ili bilo kakvo skakanje jer "mozda" slucajno okrznes navijaca pored sebe? :-)
BHF_Manijak

#5372 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ma ja ba, veci je problem zapaljena baklja nego kad ti IGRACI orgijaju po terenu, proslavljajuci titulu, u majicama RATNIH ZLOCINACA!!! :x :x :x Fuj, gadi mi se Allahami! Iskorjenjujte nacionalizam odnosno fasizam, heble vas baklje i bakljade!
LSD

#5373 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Ma ja ba, veci je problem zapaljena baklja nego kad ti IGRACI orgijaju po terenu, proslavljajuci titulu, u majicama RATNIH ZLOCINACA!!! :x :x :x Fuj, gadi mi se Allahami! Iskorjenjujte nacionalizam odnosno fasizam, heble vas baklje i bakljade!
Ne može fudbalski Komitet iskorijeniti nacionalizam i fašizam :!: ne može i vozdra...nema tu snagu, niti mehanizme za to, a ni kompetencije - na koncu...previše se ocekuje od njih, po tom pitanju.
Zapravo nema te sile koja može tako ozbiljne stvari iskorijeniti, a kamoli nekakav fudbalski komitet....to je posao sociologa, psihologa, politicara, akademika, umjetnosti i cega sve ne.
Ne može ni Osim, ni Baković, ni Bajević , ni Ljubojević, ni Barbarez, ni Hadžibegić zabraniti nekakvim pravilnikom jednom srbinu da se osjeca nadcovjekom/velikim srbinom/pripadnikom nebeskog naroda, niti mu može oduzeti nacionalna obilježja pored kojih se takvi likovi tako dobro osjecaju...dajem primjer samo....to jednostavno nije posao fudbalskog komiteta.
Jedina efikasna mjera je ovo sad trenutno, udari ban i zabrani gostujucim navijacima da dolaze u "tuđe nacionalne teritorije" jer bi takvi mogli ustalasati duhove i pogoršati atmosferu...pa jbt, vidiš i sam kad odu manijaci u BL (ili HZ ,nebitno sasvim) to je odmah alarm, crveno svijetlo...uzburkani duhovi, jer se tamo ljudi najbolje osjecaju u sopstvenoj samoizolaciji....cak su i ratovali i otjerali druge - da bi sad živjeli sami sa sobom u miru....i kad mu dođu iz Sa ,drugi ljudi - to je uznemireno stanje, ne znaju se ponašati u takvom stanju, u takvim novonastalim situacijama i uvijek slijedi manifestacija primitivizma i nacionalizma....isto to vidimo u Zap.Mostaru, u Širokim (tamo ubiše momka :x ) itd....tu ne može nekakv sportski komitet pomoci...to je problem države, pravosuđa i policije.
BHF_Manijak

#5374 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Moze moze LSD, ZAKON! Tu je sva pamet, nisu u Svabiji sjedili i kukali "ne moze istrijebiti nacionalizam", opali ga po djepu, zatvorom itd, pa ces vidjeti mozemo li ili ne! ;-)

Ne znam kako to u NSBiH hoda, da li oni mogu donijeti neki svoj pravilnik prema kojem svako fasisticko skandiranje tipa "Sarajevo ispod Trebevica..." ce kaznjavati sa 10.000KM ili vise???
LSD

#5375 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Moze moze LSD, ZAKON! Tu je sva pamet, nisu u Svabiji sjedili i kukali "ne moze istrijebiti nacionalizam", opali ga po djepu, zatvorom itd, pa ces vidjeti mozemo li ili ne! ;-)

Ne znam kako to u NSBiH hoda, da li oni mogu donijeti neki svoj pravilnik prema kojem svako fasisticko skandiranje tipa "Sarajevo ispod Trebevica..." ce kaznjavati sa 10.000KM ili vise???
To svakako, ali Zakon verifikovan od strane države :!:
Sad da Komitet namece neke svoje zakone, na svoju ruku i mimo dogovora ovih vladajucih partija = belaj zagarantovan.
Primjer dajem, zabrane se nacionalna (i nacionalisticka/fašisticka) i vjerska obilježja na stadionima tipa: trobojke, kokarde, dvoglavi orlovi, portreti ratnih zlocinaca, kukasti križevi, zastave Vatikana, svastike, keltski križevi, vermahtovi krstovi, šahovnice, arapska slova, mjesec i zvijezda itd itd....vec sutra bi prvi Dodik dreknuo: Odakle nekome pravo, nekakvom Komitetu da nama srbima zabrani naše zastave na našem banjaluckom stadionu, e sad cemo namjerno staviti 500 trobojki sa dvoglavim orlovima, i nek se zna cija je ovo teritorija !...to bi isto uradili i hercegovacki urođenici...jel tako ili nije ;-) ....i gdje to vodi?? to su ti kompromisi sa troprstašima i kockastim ili nam je alternativa da nas UEFA nogira, što je i htjela, pa da onda igramo na "svojim teritorijama" za nekakve trofeje.
Locked