Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam sto, sjetih se Vlaisavljevicke 
-
palermo
#5352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jakako,moj Mario, nema džaba entiteta,nego se ti malo stisni ovih dana dok to nije još profunkcionisalo, kad ti Čovini poreznici na vrata zakucaju, nema da nemamario.ario wrote:
nije da vjerujem ovim iz SAN-a (neš ti novina) ali činjenica je da će s uspostavom tih međužupanijskih i međuopćinskih vijeća praktično posve legalno doći do 'zbijanja redova' i - Trećeg entiteta u kojem ćemo vjerojatno imati 'paralelna ministarstva', (trebat će i tu neki porez izdvajat i to.)
Osobno ne bih imao ništa protiv ali da se malo Posavine otkine od RS-a, a očito u ovom omjeru snage da za to nema šanse.
nego, nešto drugo mene zanima. Zašto je Lagumdžija digao ruke od te države za čovjeka (BiH) i posve se posvetio entitetu za čovjeka?
Izvjesno je da će VIjeće ministara formirati Dodik, Čović & coo, Lagumdžija se uspostavom onakve federalne 'vlade' očito zadovoljio i posve isključio iz priče o DRŽAVI.
Ili imam pogrešan dojam? Koja je koalicija REALNO moguća da se formira državna vlast a da se isključi Dodik?
-
luckypot
#5353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
prepali smo se "finansijske snage trećeg" ko što se bojimo "referenduma" i "raspada bih"...što će reći nikako...mario.ario wrote:
nije da vjerujem ovim iz SAN-a (neš ti novina) ali činjenica je da će s uspostavom tih međužupanijskih i međuopćinskih vijeća praktično posve legalno doći do 'zbijanja redova' i - Trećeg entiteta u kojem ćemo vjerojatno imati 'paralelna ministarstva', (trebat će i tu neki porez izdvajat i to.)
Osobno ne bih imao ništa protiv ali da se malo Posavine otkine od RS-a, a očito u ovom omjeru snage da za to nema šanse.
nego, nešto drugo mene zanima. Zašto je Lagumdžija digao ruke od te države za čovjeka (BiH) i posve se posvetio entitetu za čovjeka?
Izvjesno je da će VIjeće ministara formirati Dodik, Čović & coo, Lagumdžija se uspostavom onakve federalne 'vlade' očito zadovoljio i posve isključio iz priče o DRŽAVI.
Ili imam pogrešan dojam? Koja je koalicija REALNO moguća da se formira državna vlast a da se isključi Dodik?
- Alfons Kauders
#5354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
valja jos i tv pretplatu placat...palermo wrote:jakako,moj Mario, nema džaba entiteta,nego se ti malo stisni ovih dana dok to nije još profunkcionisalo, kad ti Čovini poreznici na vrata zakucaju, nema da nemamario.ario wrote:
Ili imam pogrešan dojam? Koja je koalicija REALNO moguća da se formira državna vlast a da se isključi Dodik?tad će biit kasno da štediš
-
luckypot
#5355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e kad naprave treći entitet, neće biti "treći kanal" nego prvi kanal...
- ultima_palabra
#5356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prosvjedujem! Zašto hrvatska kraljica Elvira od Greater Kladushe nije uključena u TreČi?! 
- madner
#5357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Politika je umijece moguceg. Dakle Dodik je nezaobilazan fakton na ovim izborima. Ali kada mu se muda ukljeste, onda se od njega mogu izvuci mjere koje idu u pravom pravcu. Dakle preko MMF-a do Dode unitariste.mario.ario wrote:
Ovo je jedan realan pristup, gdje se ide od manjeg ka vecem problemu. Nakon sto se uredi entitet moze se puno lakse srediti drzava.
-
luckypot
#5358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nema mjesta, previše je stanovnika...ultima_palabra wrote:Prosvjedujem! Zašto hrvatska kraljica Elvira od Greater Kladushe nije uključena u TreČi?!
- ReD aka Socijalista
#5359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cega..?ultima_palabra wrote:Prosvjedujem! Zašto hrvatska kraljica Elvira od Greater Kladushe nije uključena u TreČi?!
-
luckypot
#5360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
elvira se nalazi na tretmanu lica, noktiju i na depilaciji..tretman se vrši madžorizacijom...ReD aka Socijalista wrote:Cega..?ultima_palabra wrote:Prosvjedujem! Zašto hrvatska kraljica Elvira od Greater Kladushe nije uključena u TreČi?!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cekaj dok zavrsi s Hercegovinommario.ario wrote:nego kakav je plan Zlaje od Bosne za BOSNU?
- madner
#5362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
5 regija, kultura i obrazovanje na nivou istih, jedan Dom naroda za BIH, jedan presjednik koji se rotira i da moze majorizirati svaku koja mu upadne u oci.mario.ario wrote:nego kakav je plan Zlaje od Bosne za BOSNU?
- Cyrax
#5363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma vidi ti Maria mahera za stvaranje entiteta. Cova vas mentalno unakazi definitivno. Mislite da je stvaranje entiteta samo zabijanje table u zemlju? Ko ce vas finansirati ubuduce? Jaca? Dodo? Zlaja (hohohohohoh)? Sta je sa Hrvatima koje taj "treci" nece zapasti? Ratosiljat ih se ko Njofra bobanovce '95? E bobanovci kurvanjska sortomario.ario wrote: nije da vjerujem ovim iz SAN-a (neš ti novina) ali činjenica je da će s uspostavom tih međužupanijskih i međuopćinskih vijeća praktično posve legalno doći do 'zbijanja redova' i - Trećeg entiteta u kojem ćemo vjerojatno imati 'paralelna ministarstva', (trebat će i tu neki porez izdvajat i to.)
-
luckypot
#5364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bosnu je završio, srednja bosna pala, posavina prazna ko sahara...to je bila petoljetka do 2011...sad ide troljetka do 2014, stolac, neum, čapljina i rebalans u mostaru...morali su sačekati da adz postigne demografski maksimum u preseljevanju hrvata u hercegovinu, to je riješeno dalje ne mogu - sad troljetka i rebalansiranje...mario.ario wrote:nego kakav je plan Zlaje od Bosne za BOSNU?
uglavnom treći će postojati s nešto malo bošnjaka, jedno 60 posto
- madner
#5365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta lupeta ovaj Milan Martic?mario.ario wrote:a mislim da ces ga brzo skinut' s tog avatara.
dok skontaš da nije za pedalj bolji od ostale kompanije![]()
budite pozdravljeni iz Trećeg
Sto se bre prestavljas kao Mario, lepo reci da te je Vasic poslao da pomognes 'Ercegovcima da zive u boljoj drzavi.
-
luckypot
#5366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
šta će ti državna vlast? nek servski narod ide po pare u beograd, ne misliš valjda da ih pederacija plaća...svako po pare u svoju matičnu državu, "bogatstvo različitosti"mario.ario wrote:eo kad se vec javljasCyrax wrote: Ma vidi ti Maria mahera za stvaranje entiteta. Cova vas mentalno unakazi definitivno. Mislite da je stvaranje entiteta samo zabijanje table u zemlju? Ko ce vas finansirati ubuduce? Jaca? Dodo? Zlaja (hohohohohoh)? Sta je sa Hrvatima koje taj "treci" nece zapasti? Ratosiljat ih se ko Njofra bobanovce '95? E bobanovci kurvanjska sorto...
pa vidis da se i ja zajebajem na račun te ideje o Trećem jer je realno bez podrške stranaca neizvodiv dugoročan opstanak tog projekta.
kažem nemam ništa protiv ideje ako će uključit i dio posavine i ako će iz 'vlasti' isključit čovu njegovu kompaniju i vrlu mu i odanu mladež.
Nego, neće niko da odgovori kako Zlaja od Bosne planira formirati državnu vlast bez čika Milorada?
- madner
#5367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A rekao sam ti vec, cika Milorad treba kredit od MMF kako bu bolji i jaci entitet ne bi bankrotirao. Kredit uzima drzava BiH. Dakle nema kredita bez vlast. Nema vlasti bez Zlaje Velicanstvenog. 
-
samo malo
#5368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko kaze da planira formirati vlast bez Dodika Strasnog?mario.ario wrote:
Nego, neće niko da odgovori kako Zlaja od Bosne planira formirati državnu vlast bez čika Milorada?
Samo prati 60 minuta, kad Bakir Milorada pocne oslovoljavati sa "gospodine Dodik" kao sto ga je oslovljavao prije sedam osam godina (ili kao sto sada oslovljava dojucerasnjeg "pokrovitelja mafije" Bakira Izetbegovica), znaces da je pao deal
- ravno
#5369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mario.ario wrote:
Prve stvari idu prvo. A prvo je FBiH. Državna vlast se NE MOŽE sastaviti bez Dodika. Niko iz SDP-a nije digao ruke od države, u pravu si, imaš pogrešan dojam. Međuentitetska vijeća su legalna sve dok se ne sudaraju sa važećim zakonima i ustavom FBiH. Od RS-a se mirnim putem ne može ništa otkinuti, a to bi bilo i protivustavno. To što ti vidiš kao činjenicu, možda i nije činjenica. Za tvoju informaciju, ogromna većina SDP-ovaca NE misli da su Hrvati glup narod i shvaćaju da se prosječan narod BOJI promjena i STRAH ga je da će onaj drugi doći da ga......nešto.
SDP ima obavezu (i pravo) da hrvatskom narodu u BiH pokaže da NIJE protiv njega, ali ne na način kako to zagovaraju grobari hrvatskog naroda i ne nasjeda na svako podmetanje. Hrvati imaju, kao konstitutivan narod, pravo da biraju svoje političke opcije (a tako i Željko Komšić), pa i obavezu da snose odgovornost za svoj izbor.
Nego, dođi ti, prijatelju i na "lijevu" stranu tvoga grada barem ponekad, ne treba ti dozvola ni od koga, prošetaj i tamo i popij kafu/kavu, popričaj s ljudima (ima ih i tamo), iznenadićeš se kad vidiš koliko ima tvojih sunarodnika.
-
luckypot
#5370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma šta će nam vlast kad se bih svakako raspada...madner wrote:A rekao sam ti vec, cika Milorad treba kredit od MMF kako bu bolji i jaci entitet ne bi bankrotirao. Kredit uzima drzava BiH. Dakle nema kredita bez vlast. Nema vlasti bez Zlaje Velicanstvenog.
- Cyrax
#5371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema zajebancije ovu su ozbiljne stvari a majorizacija u toku. Dodo ce vam dati m2 boljeg dijela ali kad Zeljo bude igrao finale LP, eto i da zamislimo da je dao ako nece Cova & comp. da vas vodi onda ostaju HSP, Lijan ili Zlaja Dominator i Majorizator! Dali bi vama stranci ne boj se da ikako moze to opstane, pored merhametli Bosnjaka (mada ovog merhametli sve manje i manje) dobili bi sve sta trazite ovako budimo realni...i majoriziranimario.ario wrote: eo kad se vec javljas
pa vidis da se i ja zajebajem na račun te ideje o Trećem jer je realno bez podrške stranaca neizvodiv dugoročan opstanak tog projekta.
kažem nemam ništa protiv ideje ako će uključit i dio posavine pod RS-om i ako će iz 'vlasti' isključit čovu njegovu kompaniju i vrlu mu i odanu mladež.
- madner
#5372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A moze ta matematska koalicija, ali avaj postoji ovaj entitetski veto.mario.ario wrote:ja se konto pozabavit ozbiljnom matematikom, ono dodo + cova + fahro + hara, jel to vlast?madner wrote:A rekao sam ti vec, cika Milorad treba kredit od MMF kako bu bolji i jaci entitet ne bi bankrotirao. Kredit uzima drzava BiH. Dakle nema kredita bez vlast. Nema vlasti bez Zlaje Velicanstvenog.
kako ce zlatko preko toga?
ili mu je dovoljno kontrolirat elektroprivrede, telekome, javne direkcije i ustanove, a to se ipak bolje radi s entitetske razine...
cinis mi se naivan madneru. jedino ako ce te zapast kakva fotelja, onda uredu
Drugi problem je sto HDZove suicidalne tendencije SBB i Haretovi ne djele. Dakle da bi Haretovi podpisali moraju se progutat gorke knedle (drzavna imovina), a vlast impotentna.
Zlaja je vec rekao da im zeli srecu ako se mogu dogovoriti i da ce naravno postovati svaku vladu
Naravno da ce me zapast, vidi me kako sam pametan. A Zlaja otjerao sve sto je valjalo, dakle samo je pitanje koju fotelju da sebi izaberem
-
luckypot
#5373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
gdje nestadoše one merhametli bošnje? 
- Banksy
#5374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je uglavnom to.mario.ario wrote:oglasila se omiljena vam autorica
http://www.index.hr/vijesti/clanak/koko ... 43651.aspx
Samo ponovljena i drugačije upakovana priča koju su već prepričali Lovrenović, Kazaz, Grebo, Puhovski, Lasić, Filandra, Avdić, Bačanović, Imamović, Pusićka, Josipović, Milanović, svi zapravo.
Na korak do trećeg entiteta.
- madner
#5375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma sta na korak, vec je gotova stvar