sto kazu posten i budala jedno te isto, trebao sam kliknuti da nije dosla...
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
quarterback
#5351 Re: eBay - Vaša iskustva
i nakon toga mi lola kaze posalji ti nama bateriju nazad pa cemo mi zamjeniti...

- valjuga
#5352 Re: eBay - Vaša iskustva
Slušaj ovo ružno zvuči ali naruči ti od njih ponovo bateriju i kad dođe pokreni case i vrati pare.
Vuk sit a ovce na broju
Vuk sit a ovce na broju
-
Nermin_BH
#5353 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Isto mi se desilo sa baterijom nije radila kao neka gold baterija bila sto moze vise izdrzati, nije se mogla puniti vise od 50% a mob se gasio na 20% i isto tako rekao da vratim bateriju nazad da mi vrati pare ili posalje novu. I na kraju mi je uvalio samo 20% od cijene mrsko mi se bilo peglati radi 9$. Ako on nece da uradi refund otvori case na paypalu i dobit ces pare nazad sigurno.quarterback wrote:i nakon toga mi lola kaze posalji ti nama bateriju nazad pa cemo mi zamjeniti...
Od sad prvo kontaktiram prodavaca i ako pocne nesto petljati odmah idem na paypal otvorim case i objasnim situaciju i naravno dobijem refund.
-
quarterback
#5354 Re: eBay - Vaša iskustva
hvala drug, otvorio sam case i sada se dopisujem sa njim, zadnji biser je bio da koristim multicharger nekakav, kakav bolan multicharger ako je nokia koristim njen punjac... bezbeli cu ja ovo ostaviti paypalu da odluci, ne mozes na zelenu granu, samo tip zavlaci...
-
Nermin_BH
#5355 Re: eBay - Vaša iskustva
Nema na cemu drug, ne raspravljaj se s njim odmah otvori na paypal case i reci im da je baterija neispravna i prodavac nece da ti vrati pare i trazi da iz bosne vratis bateriju nazad, a iz bosne je nemoguce slati baterije.
- kloniran
#5356 Re: eBay - Vaša iskustva
meščini da nam ovi u dojčland maksuz kisele pošiljke po mjesec, valjda čekaju da se nakupi pa sve zajedno šalju 
- dinooh
#5357 Re: eBay - Vaša iskustva
a i nas aerodrom bijeda. Dnevno ima 16 letova za Sarajevo i iz Sarajevakloniran wrote:meščini da nam ovi u dojčland maksuz kisele pošiljke po mjesec, valjda čekaju da se nakupi pa sve zajedno šalju
Poslao sam mail aerodromu u Frankfurtu. Valjda odgovore u cemu je problem
-
zippoo87
#5358 Re: eBay - Vaša iskustva
i ja sam nesto kupio 9.7. a rok je do 5.8. a od artikla jos ni traga ni glasa
kako mi je krenulo sa ovim kasnjenjem,doci ce za 20 dana,ako ikako i dodje...mada mi je do sada sve doslo sto sam narucivao,nesto i sa zakasnjenjem
valjda i ovo dodje
isto sam narucio i sa banggood,valjda sa te stranice bude brza dostava...isto je besplatna za ovaj artikal
kako mi je krenulo sa ovim kasnjenjem,doci ce za 20 dana,ako ikako i dodje...mada mi je do sada sve doslo sto sam narucivao,nesto i sa zakasnjenjem
valjda i ovo dodje
isto sam narucio i sa banggood,valjda sa te stranice bude brza dostava...isto je besplatna za ovaj artikal
- dinooh
#5359 Re: eBay - Vaša iskustva
Ako nema TN doci ce sporije a mozda nece ni doci. Kao i meni. Narucio 2 artikla, jedan sa TN a jedan bez. Ovaj sa TN dosao prije 25 dana, dok drugog nema i ne mislim da ce doci. Bas probao preko banggod bez TN ali izgleda da neko krade. Ili postar ili carina.zippoo87 wrote:i ja sam nesto kupio 9.7. a rok je do 5.8. a od artikla jos ni traga ni glasa
valjda i ovo dodje
-
shandrprcSA
#5360 Re: eBay - Vaša iskustva
gdje je opcija na banggood za TN?
Nexus 7
Nexus 7
- dinooh
#5361 Re: eBay - Vaša iskustva
kada ubacis u korpu i ides na checkout biras nacin isporuke. Uzmi onaj od 1,7$. Taj bude sa TN. Ako kupujes nesto skuplje, npr mobitel odmah ovako salju. Pise nesto Registred Airmail.shandrprcSA wrote:gdje je opcija na banggood za TN?
Nexus 7
- dinooh
#5362 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo pazi kad kupujes vise stvari mozda budu u razlicitim skladistima i gradovima. pa ne ide sve istom posiljkom nego u onoliko koliko i skladista. Tako je meni bilo zadnji put kada sam narucivao dvije stvari. zato sam i platio samo jedan TN a nisam htio drugi jer kosta vise TN nego sam artikal
-
shandrprcSA
#5363 Re: eBay - Vaša iskustva
OK, hvala
Nexus 7
Nexus 7
- vješalica
#5364 Re: eBay - Vaša iskustva
jel ima neko iskustvo sa dolaskom pošte iz rusije
imam tn ,15.7 zaprimljeno,još nije izašlo iz rusije vec je doguralo do moskve dok je prošlo sortir centre,i to 29.7
ko da su na kraju kugle zemaljske
imam tn ,15.7 zaprimljeno,još nije izašlo iz rusije vec je doguralo do moskve dok je prošlo sortir centre,i to 29.7
ko da su na kraju kugle zemaljske
-
sumu
#5365 Re: eBay - Vaša iskustva
Tablet iz Kine, cijena 100€ (free shipping). Koliko će me u konačnici koštati? Hvala
- ema_
#5366 Re: eBay - Vaša iskustva
sumu wrote:Tablet iz Kine, cijena 100€ (free shipping). Koliko će me u konačnici koštati? Hvala
Pa isto kao za mobitele, cijena + 17% + 10 % + 20ak km za poštu.
- seoBIH
#5367 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li cijena artikla i poštarine prelazi 50KM? Ukoliko ne prelazi, nece se cariniti. Gift nema potrebe da piše, to ne pije vode.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5369 Re: eBay - Vaša iskustva
Ovo je istina. To da se carini sve što košta preko 50KM je floskula. Ja sam naručivao više proizvoda koji su koštali preko 100 ili čak 200KM, a nisu ocarinjeni. Dakle, elektronski aparati, ali i odjeća, obuća i slično.KvaziExpert wrote:Vise igraju ulogu gabariti i "poznatost" artikla (npr. mobitel, brendirane patike,...) nego cijena.
- seoBIH
#5370 Re: eBay - Vaša iskustva
Poklon ili ne, opet ukoliki vrijedi više od 50KM ide carina i PDV.
Gore su napisali da zavisi od veličine paketa, što je apsolutno tačno. No ako ti nekada ne naplate za telefon koji si platio 100$, to je do njih, jer rade preko neke stvari. Dva paketa carine, treći ne, jer imaju VEEELIKI promet robe. Tebi puste telefon od 200KM, ali nadoknade na meni koji plati neku stvari 55KM, pa na to dodje jos 45KM dazbina drzavi.
Gore su napisali da zavisi od veličine paketa, što je apsolutno tačno. No ako ti nekada ne naplate za telefon koji si platio 100$, to je do njih, jer rade preko neke stvari. Dva paketa carine, treći ne, jer imaju VEEELIKI promet robe. Tebi puste telefon od 200KM, ali nadoknade na meni koji plati neku stvari 55KM, pa na to dodje jos 45KM dazbina drzavi.
- kloniran
#5371 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne mozes ti dokazati da ces to koristiti u edukativne svrhe, a svaki proizvod se moze procjeniti pa i taj tvoj, dovoljno je da se ukuca model u google i eto cijenescepoo wrote:Kažem polovna je roba koja je poklon, kako oni misle da utvrde vrijednost robe? Robu nisam platio, dobio sam je nema nikakva novčana transakcija, to nisu neke velike vrijednosti.seoBIH wrote:Poklon ili ne, opet ukoliki vrijedi više od 50KM ide carina i PDV.
Ovdje se radi o robi koja služi za edukaciju i laboratorijske vježbe u elektronici, koja je polovna i ne ugrožava distributere toga ovdje ako ih i ima. To su aparati koji razvijaju mozak a ne neki idiotski telefoni i gadgeti koji čine da postaneš gluplji nego što već jesi.
ako ce ti vec slati nek posalje po nekom autobusu il nekom poznaniku
- kloniran
#5372 Re: eBay - Vaša iskustva
vjerovatno, jer kakva je razlika između tebe sa polovnom robom i nekog s novom, i tablet je za edukacijske svrhe pa opet ide na carinuscepoo wrote: A šta ti misliš da će neki nijemac ganjat ove balkanske autobuse, pa nije to sirotinja ko mi ima pošta i fino čovjek pošalje.
Znači kako sam razumio na polovnu možda i neispravnu stvar oni će i dalje na osnovu toga ako nađu na googlu naplatiti davanja kao da se radi o novoj stvari?
- seoBIH
#5373 Re: eBay - Vaša iskustva
Jarane, hajd ti se prvo malo edukuj prije nego što napadneš nas. Platio ti ili ne, palo s neba ili kako god, kada ulazi u BIH poštanskim putem, postoje pravila. Ne postoje giftovi il' ti ga poloni. Ako je za carinjenje, ide da se carini. Imaju olakšice za neke uređaje i namjene, ako te interesuje čitaj carinske propise. Nema veze je li za privatnu upotrebu ili komercijalu.
- seoBIH
#5374 Re: eBay - Vaša iskustva
Potreban je dokaz o plaćanju, ili vrijednosti uređaja. Šta ti misliš gdje oni nađu vrijednost kineskog telefona? Pa upravo na kineskim stranicama. Tako da će i tvoj artikal tražiti po netu ukoliko nemaš dokaz o plaćanju. Bolje ti je pošalji drugu 30$ putem paypala i eto ti dokaza o plaćanju.
Ova država jeste jedan veliki čmar, ali ti moram skrenti pažnju da je način carinjenja isti u cijeloj EU kao i kod nas. Samo su stope carinjenja drugačije.
Ova država jeste jedan veliki čmar, ali ti moram skrenti pažnju da je način carinjenja isti u cijeloj EU kao i kod nas. Samo su stope carinjenja drugačije.
- seoBIH
#5375 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja sam se izennadio kako su spediteri u BhP ljubazni. Jednostavno sam se sjebao!