Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Danguba

#5351 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Danguba »

Lose gorivo ti je sigurno bilo. Mala kolicina vode, par dana stajanja i eto belaja.
junior3

#5352 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Uglavnom se nešto sjebalo, poče puHšit malo na prvom paljenju a nije do sad. :twisted:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5353 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote:Uglavnom se nešto sjebalo, poče puHšit malo na prvom paljenju a nije do sad. :twisted:
Jedna od dizni pocela malo stekat, garant. :mrgreen: Ja to vec par godina ignorisem, ko ga hebe, sve dok ide necu dirati. :mrgreen:
amar1994

#5354 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
junior3 wrote:Uglavnom se nešto sjebalo, poče puHšit malo na prvom paljenju a nije do sad. :twisted:
Jedna od dizni pocela malo stekat, garant. :mrgreen: Ja to vec par godina ignorisem, ko ga hebe, sve dok ide necu dirati. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
konektovan

#5355 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
:mrgreen: :mrgreen:
Ma jok, zezam se, ja to jednu diznu deaktivirao, :mrgreen: da mi manje trosi. :mrgreen: Klinac bi mi trosio 5.5 l gradske a 3.5 l otvorene da su sve u funkciji. :mrgreen:
amar1994

#5356 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote: Ma jok, zezam se, ja to jednu diznu deaktivirao, :mrgreen: da mi manje trosi. :mrgreen: Klinac bi mi trosio 5.5 l gradske a 3.5 l otvorene da su sve u funkciji. :mrgreen:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
bleee_sa

#5357 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Pa svrati malo u Federaciju pa naspi naftu, obraduj motor :mrgreen: :kiss:
ranger

#5358 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

nemoj se zajebavat, otidji ozbiljnijem majstoru, mozda ti preljeva dizna pa kad upalis izbaci naftu nesagorenu... da ne bi bilo izgorenih klipova i slicnih sranja...
kod e46 simptom moze biti nemirna kazaljka obrtaja pri prvom paljenju, i nemiran rad motora pri prvom paljenju. mada ovo zadnje moze bit iz x razloga.. za pocetak mozes otic nekom na dijagnostiku nek baci pogled na ubrizgavanje, na INPA mogu se vidjet vrijednosti, il jos bolje nek ti dodje kuci pa vidi hladan motor kako se ponasa.
NediM17

#5359 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Ako ti sad radi normalno, ne brini previse. Samo uradi jedan test, zabij mu pun gas, ako ne pusi crno znaci da je sa ubrizgavanjem sve OK., ako pusi imas viska goriva, tj. manjak zraka, tj. neka od dizni ti preljeva, i kao sto ti Ranger rece u ekstremnom slucaju cak moze izgoriti i klip zbog previsoke temperature u cilindru, a naravno onda trpe i glava (ventili/sjedista) i turbo zbog previsokog EGT-a.

Koje je boje dim? Ima milion opcija, mozda ti je probio i dihtung glave pa ti ulaze voda ili ulje u taj cilindar pomalo (pogotovo ako je duze stajao pa se nakupilo), pa je zato radio na tri cilindra dok nije malo izvrtio to, a kad je izvrtio nastavio raditi. Ali kao sto ti rekose, ima milion mogucnosti.

Vidi na cepu od ulja i antifriza imas li "majoneze".
junior3

#5360 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

K'o što sam već napisao, auto je stajalo nekih 10 dana.
Upalim a on se sav trese, ugasim i pokušam ponovo, malo duže vergla, ali sastavi i radi kako treba.
Odem odmah do mehaničara i objasnim šta je i kako. On ga turirao, gledali ima li dima, al' nema ni truna a pravo seljački je turiran. :mrgreen: . Dogovorim se sa njima da dođe i pogleda ujutru kad motor bude hladan a ja otišao malo da ga pržim i ide auto kako treba, malo mi je puta falilo do maksimalne brzine. Da napomenem da nisam ljubitelj brze vožnje po ovim našim putevima, no muka me natjerala. :-x
Ujutro sastavio kako i treba bez verglanja i sličnog, samo sa dimom. :mrgreen:
Dim je nešto između bijelog i svijetlo plavog, ne čuje se na ulje nego više na naftu, tako mi i maIstor reče i predloži da dizne ispitam, sumnja na njih.
Ulje sam juče prvjeravao i ne troši ga, tako je i sa antifrizom.
Primjetio sam na prvom paljenju da ima nekih manjih vibracija i pomjeranja kazaljke obrtaja,ništa pretjerano, ali ima. Dimi dok god ne krenem i onda prestaje. Nešto prije toga sam skidao i čistio usisnu granu a kome šta znači.
Uglavnom u petak idem da ispitam dizne pa ću javiti šta je.

Hvala ljudi na odgovorima. :thumbup:
I pardon zbog malo dužeg posta.

Čim su se spomenule podloške dizni, samo sam čekao da se konektovani i Amar jave. :lol:
junior3

#5361 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

bleee_sa wrote:
Pa svrati malo u Federaciju pa naspi naftu, obraduj motor :mrgreen: :kiss:
Nema druge bajo moj. :mrgreen:
quarterback

#5362 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

junior3 wrote:
ne zaboravi da naspes na AMEu u petak prije provjere dizni :D
ranger

#5363 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

junior3 wrote:K'o što sam već napisao, auto je stajalo nekih 10 dana.
Upalim a on se sav trese, ugasim i pokušam ponovo, malo duže vergla, ali sastavi i radi kako treba.
Odem odmah do mehaničara i objasnim šta je i kako. On ga turirao, gledali ima li dima, al' nema ni truna a pravo seljački je turiran. :mrgreen: . Dogovorim se sa njima da dođe i pogleda ujutru kad motor bude hladan a ja otišao malo da ga pržim i ide auto kako treba, malo mi je puta falilo do maksimalne brzine. Da napomenem da nisam ljubitelj brze vožnje po ovim našim putevima, no muka me natjerala. :-x
Dim je nešto između bijelog i svijetlo plavog, ne čuje se na ulje nego više na naftu, tako mi i maIstor reče i predloži da dizne ispitam, sumnja na njih.
Primjetio sam na prvom paljenju da ima nekih manjih vibracija i pomjeranja kazaljke obrtaja,ništa pretjerano, ali ima. Dimi dok god ne krenem i onda prestaje. Nešto prije toga sam skidao i čistio usisnu granu a kome šta znači.

Hvala ljudi na odgovorima. :thumbup:

Čim su se spomenule podloške dizni, samo sam čekao da se konektovani i Amar jave. :lol:
ma dizne 100% isto je i kod mene bilo... al et nije ni to vise neka cifra uradis reparaciju i goni.
NediM17

#5364 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Ako ne trosi ulje i vodu i dalje tokom voznj ne dimi, vjerovatno je nesto oko dizni, i to moja pretpostavka je da su prljave i nista drugo! Dakle mislim da ces ultrazvucnim ciscenjem rijesiti problem (promijeni i sve cetiri podloske tom prilikom!). Da preljevaju pusio bi crno, da je nesto oko dihtunga glave trosio bi vodu i ulje i stvarao emulziju.

Dim koji je plav(kast) osim sto moze znaciti da auto trosi ulje, sto kod tebe nije slucaj, takodjer moze znaciti nepravilno sagorijevanje nafte, sto je kod tebe vjerovatno slucaj, jer ti neka od dizni ne baca finu maglicu, nego je vise mlaz.
amar1994

#5365 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

junior3 wrote:K'o što sam već napisao, auto je stajalo nekih 10 dana.

Hvala ljudi na odgovorima. [emoji106]

Čim su se spomenule podloške dizni, samo sam čekao da se konektovani i Amar jave. [emoji38]
:D , meni su ti simptomi prestali od kako ne sipam na gazpromu, da li je zbog goriva ili nije nisam 100% siguran :roll:
a podloske ko podloske, smrde , ne smrde :lol: :lol: :mrgreen:

Sent from my C6603 using Tapatalk
junior3

#5366 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Ja vjerujem da je do jedne od dizni, nekako bi bilo najbolje da je tako.
Kad provjerim javiću đe je zapelo.
konektovan

#5367 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Moje auto kako je kod mene, sedam godina, od toga barem 6 godina ima te simptome, na prvom paljenju. Zapuši i nemirno radi par minuta. Ne trosi ulje, vodu, samo naftu, i to zaista malo. :mrgreen: Od majstora svasta se naslusao, grijaci, pa mjenjaj grijace, pa usis, ocistim usis, te malo cesce na auto put, podloske :mrgreen: al' kurko, opet sve po starom, opet tandara kad je hladan. Mrsko mi se vise peglat' s tim, nemam volje, izuzev otici do majstora na redovni servis.

Nego juniore, cekam taj petak, kad budes ispitivao dizne da cujemo i to misljenje. Gdje ces to raditi, ako nije tajna? :mrgreen:
junior3

#5368 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Biće ipak u ponedjeljak, prva smjena sam u petak. :mrgreen:

Još nisam siguran gdje ću, ima ih više koji rade oko bosch pumpi i dizni, al' kad završim napisaću kako je prošlo i gdje sam radio, nije problem.
konektovan

#5369 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote:Biće ipak u ponedjeljak, prva smjena sam u petak. :mrgreen:

Još nisam siguran gdje ću, ima ih više koji rade oko bosch pumpi i dizni, al' kad završim napisaću kako je prošlo i gdje sam radio, nije problem.
Juniore, a koje auto bjese kod tebe, nije valjda HajDei?! :mrgreen:
junior3

#5370 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

Kod mene ti je bemwejev dizel, neuništivi švaba, al' u k. :mrgreen:
Naše gorivo sve može uništiti. :evil:
dgL_

#5371 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

Imaju momci u Rajlovcu, rade extra ali im je guzva bas
..
konektovan

#5372 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

dgL_ wrote:

Imaju momci u Rajlovcu, rade extra ali im je guzva bas
..
Ne znam da li mislimo na iste majstore u rajlovcu, al' ja imam dobro iskustvo sa AB servisom, majstor Adi, starom rijesio problem na cliu, a nema gdje auto nije bilo, cak i kod Zufera, al' niko nista nije znao.

Meni je odokativno, :mrgreen: za ovaj problem sto sam vec pisao, a evo i junior ima gotovo isti, rekao da je najvjerovatnije do uloska injektora, al' ne moze biti 100% siguran dok sve ne ispita.

Takodjer, dobro misljenje sam cuo i za servis Jasmin M, u rajlovcu takodjer, ovlasteni bosch servis sa najnovijom tehnologijom.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#5373 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by gentoo »

Sta bi moglo biti kad krenem u rikverc ( i to samo nakon stanja auta, znaci 1. rikverc) cuje se kao skripa kocnica ali od kamiona :mrgreen: , znaci dosta grublje i bucnije od obicnog cviljenja kocnica. Cim krenem naprijed i opet u rikverc nista se ne cuje.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5374 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

gentoo wrote:Sta bi moglo biti kad krenem u rikverc ( i to samo nakon stanja auta, znaci 1. rikverc) cuje se kao skripa kocnica ali od kamiona :mrgreen: , znaci dosta grublje i bucnije od obicnog cviljenja kocnica. Cim krenem naprijed i opet u rikverc nista se ne cuje.
Meni se ponekad to desi, al do je kao buka onako kao da idem po grubom asfaltu, brundanje i prestane samo od sebe :lol:
amar1994

#5375 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

amar1994 wrote:
NediM17 wrote:Zavisno od auta do auta. Neki pale i gase check engine vec na kontaktu, kod nekih ostane gorjeti dok se motor ne pokrene.
tako je kod mene :mrgreen: :thumbup:
eh karter pregledan, sva ona sita i gluposti pregledane.Suh filter, grana do turba. suho ko barut. Stavljen novi filter orginal, nasuto ACEA C1 ulje LM TT4500 i sad mu treba 1 sec da ugasi lampicu od ulja :) :-? , sto je u normali kolko sam sakupio informacija, ranije zbog polozaja filtera kako sam razumio ,se nece ugasiti :shock: :-)
desava se i na potpuno novim fordovima i mazdama, barem u engleskoj :mrgreen: :lol:

Post Reply