Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
wewa

#5351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Pedja, ti si dobio moj glas :)

a lijepa mi je vijest i za federalni parlament, i jedan glas (razuma) je bitan :thumbup:
fixer

#5352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

VjecitiStudent wrote:
fixer wrote: Ma jok. Ostaviti temu. Dobro je sredstvo za ostvarivanje dvosmjerne komunikacije.
Ali ne ovdje, preko 90% ove teme je bilo nepotrebni visak, ja sam nakon par desetina stranica prestao i da citam, kad su krenula standardna patriotska prepucavanja.
Ali gdje onda?
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#5353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

DaysleepeR wrote:
Pedja Kojovic wrote:pozdrav svima

Nesluzbeno, do mene dolaze sljedece informacije, pa rekoh da podijelim s vama...

Izgleda da ce NS u KS imati dva zastupnika.
Danis je siguran. Za drugo mjesto smo u igri Tarik Haveric i ja.
Postoji, takodje, mogucnost da imamo i jedno mjesto u federalnom parlamentu.

p.k.
želim vam sreću i NAPORAN RAD. S druge strane ako budete neprimjetni i pored toga što su samo dva zastupnika, nikakva vas demagogija neće spasiti od totalne propasti već na idućim izborima.

Niko nemoze spriječiti zastupnika da se stalno javlja za govornicu i govori, te predlaže razne korisne i pametne stvari.

Ako vas ne bude, niste za politike.

I nemojte sad mi odmah porediti sa ostalim, vi ste preuzeli breme potpuno novih snaga u odnosu na ove koje boli neka stvar. Pokažite da stojite iza svojih riječi. A mi ćemo pratiti.
Čini mi se da je tebi u oblikovanju poruka u postovima pravo godio boravak na ovoj temi. Samo ti je mrvica ozbiljnosti, iskustva ili nečeg drugog falila da budeš nevjerovatno koristan sagovornik. Drago mi je, činiš nas boljim i mi ti vraćamo - nema tu nekih dugotrajnih procesa - dobra komunikacija odmah komunicira nazad rezultatima (ili ne, kao u slučaju nedorađene izborne poruke Naše stranke). Ako održimo dobar nivo komunikacije, bit ćeš obilježen kao naš i mi tvoji, i 1000 te apstinencija neće moći saprati.
VjecitiStudent

#5354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

fixer wrote:
VjecitiStudent wrote:
fixer wrote: Ma jok. Ostaviti temu. Dobro je sredstvo za ostvarivanje dvosmjerne komunikacije.
Ali ne ovdje, preko 90% ove teme je bilo nepotrebni visak, ja sam nakon par desetina stranica prestao i da citam, kad su krenula standardna patriotska prepucavanja.
Ali gdje onda?
Nek naprave forum na siteu NS.
pustopoljina

#5355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pustopoljina »

bilo bi nerazumno ne iskoristiti gostoprimstvo sax-a. otvorite forum i na svojoj stranici, nekako je logicno, ali nikad nece biti posjeceno kao ovdje.
neki treci blog ili sta slicno je samo tracenje cyber-spacea.
otvorite obavezno temu na saxu.
sto se tice "viska"...pa...bilo je tu i dosta konstruktivne kritike...okruziti se klimoglavcima je kontraproduktivno.
VjecitiStudent

#5356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

pustopoljina wrote:bilo bi nerazumno ne iskoristiti gostoprimstvo sax-a. otvorite forum i na svojoj stranici, nekako je logicno, ali nikad nece biti posjeceno kao ovdje.
neki treci blog ili sta slicno je samo tracenje cyber-spacea.
otvorite obavezno temu na saxu.
sto se tice "viska"...pa...bilo je tu i dosta konstruktivne kritike...okruziti se klimoglavcima je kontraproduktivno.
Kakva korist od same posjete?
Kome je stalo do dijaloga, otici ce bilo gdje, a novosti se cyber-svijetom lako i brzo sire.
pustopoljina

#5357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pustopoljina »

velika je korist od same posjete, narocito kad se neuspjeh pravda (izmedju ostalog) i nedostatkom sredstava za kampanju.
od same razmjene misli je velika korist.

NS se treba neprekidno promovisati, a bogami i clanovi NS trebaju jos dosta prakse u kontaktu sa potencijalnim clanovima.
VjecitiStudent

#5358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

pustopoljina wrote:velika je korist od same posjete, narocito kad se neuspjeh pravda (izmedju ostalog) i nedostatkom sredstava za kampanju.

NS se treba neprekidno promovisati, a bogami i clanovi NS trebaju jos dosta prakse u kontaktu sa potencijalnim clanovima.
Ako cemo mak na konac tjerati, moj je utisak, uz sve komplimente Pedji sto je dijalog ove vrste uopste pokrenut, da je ova tema vise glasaca odvukla nego privukla.
Suti i trpi

#5359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

siki387 wrote:2. Poražavajuće je da je Zenica kao grad na kantonalnom nivou vlasti donijela više od polovine glasova a da se Bajić i Krsmanović nisu pojavili na tribini u Zenici.

3. Je li se mogao organizirati bolji predizborni skup u Zenici, jer mnogo ljudi je ostalo uskraćeno za informaciju o postojanju Naše stranke i programskoj osnovi.
Slazem se u potpunosti.

Al ne vrijedi sada ocajavati, bilo i proslo. Nasa stranka se sada mora potruditi da SVI u ovoj drzavi znaju za sta se stranka zalaze. To je minimum i sasvim neophodno ako se zeli napraviti dobar rezultat. Na primjer, za NSRZB zna svaki covjek u ovoj drzavi, dok moja iskustva pokazuju da 90% ljudi nema pojma ko je Nasa stranka i za sta se zalaze. To je zaista porazavajuce i na tome se mora konstantno raditi, a ne samo pred izbore. Ovaj forum je dokaz da Nasa stranka ima veliki potencijal. Veliki broj ljudi koji su iznad prosjeka upuceni u politicka desavanja daje podrsku Nasoj stranci. Anketa (na ovom forumu) je pokazala da je tu Nasa stranka odmah iz SDPa. Ipak, internet nije nacin da se dopre do veceg broja biraca. Mnogi ljudi su lijeni ili minimalno zainteresovani za politiku, pa ne zele odvojiti vrijeme da bi se detaljnije informisali o radu pojedinih politickih stranaka. Mora se naci nacin da se dopre do tih ljudi. Samo je potrebna ideja, trud i volja.
Suti i trpi

#5360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

VjecitiStudent wrote:
pustopoljina wrote:velika je korist od same posjete, narocito kad se neuspjeh pravda (izmedju ostalog) i nedostatkom sredstava za kampanju.

Ako cemo mak na konac tjerati, moj je utisak, uz sve komplimente Pedji sto je dijalog ove vrste uopste pokrenut, da je ova tema vise glasaca odvukla nego privukla.
Bolje da ih odvuce nego da se poslije kaju. Mene je NS izmedju ostalog privukla iz razloga sto potencijalnim biracima ne maze oci.
VjecitiStudent

#5361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Uh, ovo preskocih: Da, izbori jesu bitni, ali nije demokratija samo u tome da se jednom u cetiri godine zaokruzi par imena, razmjena ideja, mogucnost da se izabranim predstavnicima postave pitanja, proslijede inicijative je sustina, da se odlucivanje o bitnim pitanjima izmjesti iz uskih krugova vlasti i moci.
solar_power

#5362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by solar_power »

Ja mislim da je ovaj vid komunikacije jedinstven i zato treba biti nastavljen u nekom vidu. Ako postanes zastupnik i imas dovoljno vremena bilo bi dobro da imas dva posta. Ovaj da se nastavi u kapacitetu stranke a drugi koji bi se bavio probelmatikom u kantonu.
Znam da bi trebalo dosta vremena, ali i samo jedna opcija bi bila bolja nego sto nude ostali...

U svakom slucaju mnogo srece!!!
janje_

#5363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by janje_ »

vijecnik u OV Srebrenik Mirza Ordagic na www.srebrenik.net pise blog, a pocesto je i ucesnik u diskusijama na forumu.

http://www.srebrenik.net/blogovi/mirza-blog/

meni je to super kad mozes s vijecnikom direktno komunicirati..
Liberalism

#5364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Liberalism »

I sta sad?

:bih:
revolution rock

#5365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by revolution rock »

Pedja Kojovic wrote:pozdrav svima

Nesluzbeno, do mene dolaze sljedece informacije, pa rekoh da podijelim s vama...

Izgleda da ce NS u KS imati dva zastupnika.
Danis je siguran. Za drugo mjesto smo u igri Tarik Haveric i ja.
Postoji, takodje, mogucnost da imamo i jedno mjesto u federalnom parlamentu.

p.k.
Peđa,

možda se sjećaš šta sam napisao u dva posta na početku ove teme, u vezi sa Šerom i Dizdarevićem, i još uvijek ostajem pri tome. U državni parlament niste prošli, to je sigurno, i to mi je drago, a zbog Šere bih volio bih da tako bude i sa Federalnim parlamentom.

S druge strane, što se tiče KS, zaokružio sam Tarika i tebe, jer o Tariku imam izuzetno pozitivno mišljenje, a tebi sam, između ostalog, dao glas i zbog uloženog truda na ovom našem forumu. Iako neke kolege forumaši nikada nisu dobili odgovore na svoja pitanja, ipak, nekako mi je bilo OK da ovaj tvoj trud nagradim. Danisa nisam zaokružio, jer mi ne izgleda kao neko ko će se ozbiljno baviti politikom kao poslanik, ali, hajde, nadam se da griješim, i prvi ću se izvinuti ako se moja pretpostavka pokaže pogrešnom...

Najzad, ako može dobronamjerni savjet od nekoga ko NS želi dobro, iako za ostala 3 nivoa vlasti nisam glasao za vas (vi ćete mi uvijek biti bliži od ovih nacionalističkih smradova koji su nam uništili domovinu): napraviti poštenu analizu izbornih rezultata, očistiti kako vrh, tako i ostale nivoe stranke od raznoraznih ublehaša, maximalno ozbiljno prionuti na posao u skupštini KS, odmah početi maximalno ozbiljno promišljati taktiku za lokalne izbore 2012, i maximalno poraditi na komunikaciji sa potencijanim biračkim tijelom, jer ste tu u ovoj kampanji bili, blago rečeno, pogubljeni.

Ne dozvolite da se pretvorite u "Našu stranku Sarajevskog kantona!". Znači, na posao, i u pamet.

Srdačno ;-),

Revolution rock
poznanik

#5366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by poznanik »

Pedja Kojovic wrote:E sad...

Postavlja se pitanje...šta da radimo sa ovom temom na forumu?
Da li da ostane ovakva kakva jeste?
Da li da je ukinemo?
Da li da ja otvorim novu temu kao eventualni zastupnik u KS?
Ili da...šta?
Predlažite

p.k.
Niti je "Naša stranka" jedina stranka niti će članovi NS biti jedini zastupnici u Skupštini KS, i prema tome uopšte nema potrebe za ekskluzivitetom i izdvojenošću NS od ostalih političkih organizacija.

Osim toga, nakon 200 stranica raznoraznih odgovora i pitanja sve je o svima potpuno jasno, i ne vidim nikakav poseban razlog daljnjem opstanku ove teme i daljoj popularizaciji NS kroz ovaj forum. Ukoliko opstane ova tema, jednako pravo na sličnu temu treba da imaju i ostale stranke.

Na kraju krajeva, "Naša stranka" ima i svoj web, pa nek otvore forum i odgovaraju na pitanja onih koji "su željeli, a nisu imali koga da pitaju"... Imaće tada :oops:
fixer

#5367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

poznanik wrote:

Da li da je ukinemo?
Ili da...šta?
Predlažite

p.k.
Niti je "Naša stranka" jedina stranka niti će članovi NS biti jedini zastupnici u Skupštini KS, i prema tome uopšte nema potrebe za ekskluzivitetom i izdvojenošću NS od ostalih političkih organizacija.

Osim toga, nakon 200 stranica raznoraznih odgovora i pitanja sve je o svima potpuno jasno, i ne vidim nikakav poseban razlog daljnjem opstanku ove teme i daljoj popularizaciji NS kroz ovaj forum. Ukoliko opstane ova tema, jednako pravo na sličnu temu treba da imaju i ostale stranke.

Na kraju krajeva, "Naša stranka" ima i svoj web, pa nek otvore forum i odgovaraju na pitanja onih koji "su željeli, a nisu imali koga da pitaju"... Imaće tada :oops:
Da je ovo ekskluzivitet ne bi mnoge stranke zabranjivale mogucnost komentara na vlastitim webovima. Budi ozbiljan.
Pedja Kojovic

#5368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Ok.Temu cemo ostaviti.
Ona moze posluziti za informacije o stranci i o nasem radu u skupstini.
Ja licno preferiram kontakt licem u lice i ako se potvrde rezultati koje imamo
moram razmisliti o tome koja je najbolja forma za to - otvorena vrata ili neki redovni skupovi na koje su pozvani svi.

p.k.
Suti i trpi

#5369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

poznanik wrote:

Da li da je ukinemo?
Ili da...šta?
Predlažite

p.k.

O cemu ti momak? Kakav ekskluzivitet? Je l to neko brani ostalim strankama da otvore teme na ovom forumu i tako upoznaju ljude sa svojim radom i planovima!?? Mislim da je fantasticno ovo sto radi Pedja i to svakako treba nastaviti. Kamo srece da se i druge stranke odluce odabrati svoga predstavnika koji ce odgovarati na pitanja gradjana. Mislim da bi to trebala biti obaveza, posebno za vladajuce stranke.

Svaka cast Pedja! Samo naprijed!
braca

#5370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by braca »

Zasto li "Nasu stranku" zovu "Trojanski konj" :? :roll:
vaca

#5371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vaca »

braca wrote:Zasto li "Nasu stranku" zovu "Trojanski konj" :? :roll:
Pa to ti zavisi. Zavisi koga pitaš.
O tome se već pisalo na ovom, kao i na forumu bl ..nešto. Na mnogo stranica...

Ono što se meni lično dopalo kod NS je što se nisu ni pedlja odmakli od svojih stavova zbog raspoloženja i negodovanja potencijalnih glasača iz oba entiteta.

Od mene veliki + za NS zbog takvog stava!

Bez obzira na njihovu ne/stručnost, političku ne/zrelost, meni to ukazuje da su se borili za ideju a ne za glasače! Ideju koju na žalost, ovo društvo još uvijek nije spremno živjeti.
Ali opametićemo se, nadam se...
Vitezanin

#5372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

NS je ocigledno jedina politicka opcija koja je otvorila ovakvu temu i u kojoj odgovore nudi jedan od ljud iz stranackog vrha. Pitam se hoce li to ikada uraditi ove ostale, da ih nazovem komercijalne ofucane opcije zbog kojih kvaliteta ne dolazi do izrazaja. Svi oni koji tvrde da NS nista nije napravila grdno se varaju. Jer NS je prva stranka zajedno s NSP-om koja je napravila koaliciju na relaciji RS-FBiH. MIslim da je ocito premalo ljudi svjesno kolii je to kork za ovakvu BiH. S druge strane NS je pokupio ako se ne varama oko 20.000 glasova. To su uglavnom dobro informirani biraci, ali nemaju bas svi vremena kuckati po netu. 20.000 biraca koji prepoznaju ideju NS-a je za mene odlican uspjeh. Tih 20.000 sigurno do sljedecih izbora moze naci 4 puta vise biraca.
Problem NS-a je mogu reci zaista los marketing. Jer 95% ljudi nije culo za NS. To ne smijete dozvoliti. Ostanite pri svojim principima ali usudite se uci u fight na primjeren nacin. Medijska prepucavanja i konfrontiranje sa SDP-om je zaist nesto najlosije sto ste napravili. Kakav god da je SDP ( u smislu da je ovaj ili onaj duznosnik SDP-a povezan s ovim ili onim kriminalnim radnjama) to je stranka s kojom cete kada napravite uspjeh-koalirati i naravno formirati vladu. Bliza ili dalja buducnost-nije bitno. Okrenite se onima koji ne izlaze na izbore i ne pokusavajte na taj nacin otimati glasove stranaka koje su vam srodne.
I ne gasite temu, tema je super.
I btw dobili ste glas od mene na svim razinama i dobit cete opet, (oko 40 ste dobili u Vitezu :thumbup: ) samo slijedite dosljedno programske principe. NS je stranka cije ideje ljudi moraju prepoznati, a zato se trena raditi.
Suti i trpi

#5373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Vitezanin wrote:NS je ocigledno jedina politicka opcija koja je otvorila ovakvu temu i u kojoj odgovore nudi jedan od ljud iz stranackog vrha. Pitam se hoce li to ikada uraditi ove ostale, da ih nazovem komercijalne ofucane opcije zbog kojih kvaliteta ne dolazi do izrazaja. Svi oni koji tvrde da NS nista nije napravila grdno se varaju. Jer NS je prva stranka zajedno s NSP-om koja je napravila koaliciju na relaciji RS-FBiH. MIslim da je ocito premalo ljudi svjesno kolii je to kork za ovakvu BiH. S druge strane NS je pokupio ako se ne varama oko 20.000 glasova. To su uglavnom dobro informirani biraci, ali nemaju bas svi vremena kuckati po netu. 20.000 biraca koji prepoznaju ideju NS-a je za mene odlican uspjeh. Tih 20.000 sigurno do sljedecih izbora moze naci 4 puta vise biraca.
Problem NS-a je mogu reci zaista los marketing. Jer 95% ljudi nije culo za NS. To ne smijete dozvoliti. Ostanite pri svojim principima ali usudite se uci u fight na primjeren nacin. Medijska prepucavanja i konfrontiranje sa SDP-om je zaist nesto najlosije sto ste napravili. Kakav god da je SDP ( u smislu da je ovaj ili onaj duznosnik SDP-a povezan s ovim ili onim kriminalnim radnjama) to je stranka s kojom cete kada napravite uspjeh-koalirati i naravno formirati vladu. Bliza ili dalja buducnost-nije bitno. Okrenite se onima koji ne izlaze na izbore i ne pokusavajte na taj nacin otimati glasove stranaka koje su vam srodne.
I ne gasite temu, tema je super.
I btw dobili ste glas od mene na svim razinama i dobit cete opet, (oko 40 ste dobili u Vitezu :thumbup: ) samo slijedite dosljedno programske principe. NS je stranka cije ideje ljudi moraju prepoznati, a zato se trena raditi.
Svaka cast na komentaru :!:
Duje Parangal

#5374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Duje Parangal »

mozda zvuci banalno ali ime stranke je sigurno problem. cuj "nasa stranka" ? zvuci stvarno glupo i neozbiljno. kome je to palo na pamet? zasto ne samo "liberalna partija" ili "progresivna stranka".
NKVD

#5375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Peđa, prvo analize, unutrašnje ali i one s vana!

U sklopu tih analiza priupitati se ima li ovo forumašenje smisla i donosi li očekivan rezultat - a to je informisanje onih koji do informacija ne mogu doći. Ali i slušanje šta drčna, frustrirana, često pogrešna ali brojna i legitimna "nova" generacija ima za reći.

Pa na osnovu tih analiza nastaviti ili ne ovu temu.

Što se mene nebitnoga tiče, ja sam "za". Postavljaću pitanja koja ne mogu u stvarnom životu, biti đavolji advokat i glasno razmišljati a sve u cilju dizanja iz ovog očekivanog pada.

Koji i nije toliko strašan koliko je opštinski uspon bio nerealan i rezultat želje glasača za promjenama. Slično, naravno ne suštinski nego samo formom, kao i ovaj Fahrov "uspeh" nakon kojeg će slijediti garantovan pad.

I, nema potrebe za preferiranjem - dovoljno je više volim ili više mi se sviđa. Gdje se ono šejtan krije?
Locked