Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
simonese

#5351 Re: Bundesliga

Post by simonese »

BHF_Manijak wrote:Besmislena diskusija i pono se vrti jedno te isto u krug. Razumijem kad je neko ko je novi potegne, ali covjek koji je tu sto godina, nidje veze. :-)
Govorio sam vec o tome, United u Engleskoj od pocetka Premier league, mislim na ime, vise puta prvak od Bayerna u Njemackoj u istom periodu. O cemu onda pricamo, koje je monotonije?!
:thumbup:

samo se pika najbolji,druge niko i ne spominje
missko

#5352 Re: AW: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:Besmislena diskusija i pono se vrti jedno te isto u krug. Razumijem kad je neko ko je novi potegne, ali covjek koji je tu sto godina, nidje veze. :-)
Govorio sam vec o tome, United u Engleskoj od pocetka Premier league, mislim na ime, vise puta prvak od Bayerna u Njemackoj u istom periodu. O cemu onda pricamo, koje je monotonije?!
Svaka diskusija je besmislena, ali cinjenica je da u EPL imas bar 5-6 timova sa istom ili cak boljom podlogom i logistikom od Uniteda i mogu biti zaredom 100 puta prvi i ne moze biti uporedivo sa Bayernom i BL gdje niko drugi nema takvu podlogu i pare kao Bayern

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
veella

#5353 Re: Bundesliga

Post by veella »

simonese wrote:
:thumbup:

samo se pika najbolji,druge niko i ne spominje
A ko je to najbolji :? :-)
BHF_Manijak

#5354 Re: AW: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

missko wrote: Svaka diskusija je besmislena, ali cinjenica je da u EPL imas bar 5-6 timova sa istom ili cak boljom podlogom i logistikom od Uniteda i mogu biti zaredom 100 puta prvi i ne moze biti uporedivo sa Bayernom i BL gdje niko drugi nema takvu podlogu i pare kao Bayern
Jeste, ali ti dobro znas koji je razlog za to. Pravilo 50+1 i neka i treba tako da ostane. Hvala Bogu pa nema raznoraznih turista po tribinama, nema raznih Arapa, Rusa, Amera vlasnika, nisu pola stadiona Kinezi, Japanci i ostali Azijati itd...
fosil

#5355 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Evo jedan fin video. Offside ili ne iz perspektive pomocnog. Posto je na njemackom, ovdje cu ga turiti.
http://youtu.be/l0yQEer-YV8
BHF_Manijak

#5356 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

A ahahahahha jebo te ovo, 90% sam fulio!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fosil

#5357 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Pa ja. Mozes misliti kako je sudijama na stadionu, kad mu jos raja iza ledja jebu sve na kamaru. :)
Lakat Jebić

#5358 Re: Bundesliga

Post by Lakat Jebić »

BHF_Manijak wrote:A ahahahahha jebo te ovo, 90% sam fulio!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ja samo zadnje dvije :D i tu za ovu zadnju situaciju tvrdim idalje da nije ofsajd :D
Logovan

#5359 Re: Bundesliga

Post by Logovan »

BHF_Manijak wrote:A ahahahahha jebo te ovo, 90% sam fulio!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A znaš srati po sudijama kad pogriješe. :P :mrgreen:

Ja fulio tri puta.
missko

#5360 Re: AW: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:
missko wrote: Svaka diskusija je besmislena, ali cinjenica je da u EPL imas bar 5-6 timova sa istom ili cak boljom podlogom i logistikom od Uniteda i mogu biti zaredom 100 puta prvi i ne moze biti uporedivo sa Bayernom i BL gdje niko drugi nema takvu podlogu i pare kao Bayern
Jeste, ali ti dobro znas koji je razlog za to. Pravilo 50+1 i neka i treba tako da ostane. Hvala Bogu pa nema raznoraznih turista po tribinama, nema raznih Arapa, Rusa, Amera vlasnika, nisu pola stadiona Kinezi, Japanci i ostali Azijati itd...
E pa zato i nema velikana koji su nikli kao zadnjih godina u Engleskoj a imas truba timova koji su nekad bili velikani. Fudbal nije vise fudbal nego je to biznis s velikom lovom koju u Svabiji ima samo Bayern
Partijaner

#5361 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Bayern ne drzi nikakav Arap niti Rus ili neki Seik. Ovako jaku finansijsku stabilnost se nije ostvarivala preko noci i ne znam sta je problem, to sto drugi klubovi nemaju sposbnost uprave da vode klub kako treba ne treba se pljuvati.

Bayern je samo dobar prikaz organizacije i vodzenja kluba ljudi koji su na celu.
Madrid

#5362 Re: Bundesliga

Post by Madrid »

Cini mi se da Klopp ima puno manji pritisak u odnosu na neke druge trenere, iz nekih drugih liga...
Mourinho zaostaje 3 boda za prvim i ima utakmicu manje, a neki mentoli mu predviđaju otkaz, a BvB zaostaje 12 bodova (i ima utakmicu vise).
Nije sramota zaostajat za Bayernom, stvarno su sila, ali 5 poraza do nove godine, od cega su 3 kod kuce je stvarno previse za ekipu koja se smatra glavnim protivnikom Bayerna ;-)
Prosle godine su zgrnuli velike pare, a nigdje pravih pojacanja i to im se obilo od glavu.
Zatamnjena stakla

#5363 Re: Bundesliga

Post by Zatamnjena stakla »

Kako će igrat kad im fali komplet odbrana?
missko

#5364 Re: Bundesliga

Post by missko »

Partijaner wrote:Bayern ne drzi nikakav Arap niti Rus ili neki Seik. Ovako jaku finansijsku stabilnost se nije ostvarivala preko noci i ne znam sta je problem, to sto drugi klubovi nemaju sposbnost uprave da vode klub kako treba ne treba se pljuvati.

Bayern je samo dobar prikaz organizacije i vodzenja kluba ljudi koji su na celu.
Pa problem je monopol, Bayern ima monopol u ligi , njihovi ljudi imaju uticaj na sva vaznija desavanja u Njemackom fudbalu, Bayern ima za sponzore velike glavne firme Njemacke i pravilo 50+1 ide upravo na ruku Bayernu, Bayern ima sve u saci i daje zraka ostallima samo onoliko koliko oni odluce. Strani kapital ne moze unutra zbog 50+1 a domaci je kod Bayerna i Bayern dijeli na recept po kasicicu ovim davljenicima kao sto je sada HSV. Pisao sam milion puta na ovu temu kao i monopol Dinama u Hrvatskoj, i sto kaze BHF izvakano je vise to.
MOSALJOZE

#5365 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

Image
:kiss: OMAR JE KRALJ
Zatamnjena stakla

#5366 Re: Bundesliga

Post by Zatamnjena stakla »

Jbt-e ala se ovi na EuroSportu deru :lol:
Partijaner

#5367 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Prezimi glabas na trecoj poziciji, ko bi rekao, bio sam siguran prije pocetka lige da ce se boriti za evropsku ligu, ali da ce biti konkurenti guzenu i zutokljuncima za ligu prvaka eh to je vec za mene suprajs, kao iznenadzenje bi tu jos dodao Augsburg i Herthu koji igraju fantasticno kao i Wolfsburg koji se konacno stabilizira.
BHF_Manijak

#5368 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Gladbach treba zahvaliti losoj konkurenciji, Schalke nidje veze, Dortmund i Leverkusen pri kraju posustali. Ne bih volio da izbore LP, opet bi ispali ekspresno. Hajd Evropa liga inekako, ali nema Gladbach ekipu za LP!
Mišo_Kovač

#5369 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Valjda ce one ublehe iz uprave Schalkea skontati koji je Keller levat i dovesti nekoga sposobnog da odvede ekipu tamo gdje joj je, realno, gledajuci igracki kadar, i mjesto...
BHF_Manijak

#5370 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Eno kazu levati ostaje i drugi dio sezone. Raspali se da Bog da, na celu sa ublehom Heldtom! Najveci luzeti Bundeslige su sportski direktorei Stuttgarta i Schalkea, Bobic i Heldt. Svi se izmjenjase, treneri, ovi oni, a levati ostaju i karaju klubove.
Partijaner

#5371 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Nema veze, ja sam ionako za novitet ekipa u takmicenjima, ako su svojim igrama zasluzili da se nadzu na pozicijama koji ih vodi u lp onda nek idu, nije niko kriv zutaljima sto su zaredali par poraza zaredom,kad je augsburgu malo falilo da prodze , zasto ne bi ni Gladbach napravio nesto u LP, guzen je bio otpisan pa su opet prosli, dugo je jos do kraja, ako zadrze roster sa jos par pojacanja mogu konkurirati ostalim ekipama.
BHF_Manijak

#5372 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Gdje je ba Augsburgu malo falilo da prodje, sta sam to propustio?! :mrgreen: :mrgreen:

Inace, Freiburg je najbolji primjer zasto ne volim kad neka tako ekipa uleti u takmicenje, epizodna uloga i vozdra. :mrgreen:
Ajatolah_

#5373 Re: Bundesliga

Post by Ajatolah_ »

Nema veze ako Gladbach bude imao epizodnu ulogu, uzmu malo para, možda se nekom igraču digne cijena i to je to, šta fali.
Mišo_Kovač

#5374 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Fali ako ispadnu u pretkolu :D ode koeficijent :D
Ajatolah_

#5375 Re: Bundesliga

Post by Ajatolah_ »

Mišo_Kovač wrote:Fali ako ispadnu u pretkolu :D ode koeficijent :D
Jazuk veliki ako jedan klub slabo nabije koeficijent... Ove godine imaju i Freiburg i Stuttgart sa lošim učinkom, pa opet imaju za dva boda jači ovogodišnji koeficijent od Talijana, sa mogućnošću povećanja razlike.
Inače trenutna razlika između njemačke i talijanske lige je ogromnih 15-tak bodova, što znači da kad sljedeće godine nijedan njemački klub ne bi ni nastupio nikako u Evropi, opet bi ta trenutna razlika bila dovoljno velika da ih ovi ne preteknu.

S druge strane veći broj klubova koji konkurišu za vrh znače zanimljiviju ligu, meni bi bilo dosadno iz godine u godinu gledati istu postavu Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke. :)
Post Reply