Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Besmislena diskusija i pono se vrti jedno te isto u krug. Razumijem kad je neko ko je novi potegne, ali covjek koji je tu sto godina, nidje veze.
Govorio sam vec o tome, United u Engleskoj od pocetka Premier league, mislim na ime, vise puta prvak od Bayerna u Njemackoj u istom periodu. O cemu onda pricamo, koje je monotonije?!
BHF_Manijak wrote:Besmislena diskusija i pono se vrti jedno te isto u krug. Razumijem kad je neko ko je novi potegne, ali covjek koji je tu sto godina, nidje veze.
Govorio sam vec o tome, United u Engleskoj od pocetka Premier league, mislim na ime, vise puta prvak od Bayerna u Njemackoj u istom periodu. O cemu onda pricamo, koje je monotonije?!
Svaka diskusija je besmislena, ali cinjenica je da u EPL imas bar 5-6 timova sa istom ili cak boljom podlogom i logistikom od Uniteda i mogu biti zaredom 100 puta prvi i ne moze biti uporedivo sa Bayernom i BL gdje niko drugi nema takvu podlogu i pare kao Bayern
missko wrote:
Svaka diskusija je besmislena, ali cinjenica je da u EPL imas bar 5-6 timova sa istom ili cak boljom podlogom i logistikom od Uniteda i mogu biti zaredom 100 puta prvi i ne moze biti uporedivo sa Bayernom i BL gdje niko drugi nema takvu podlogu i pare kao Bayern
Jeste, ali ti dobro znas koji je razlog za to. Pravilo 50+1 i neka i treba tako da ostane. Hvala Bogu pa nema raznoraznih turista po tribinama, nema raznih Arapa, Rusa, Amera vlasnika, nisu pola stadiona Kinezi, Japanci i ostali Azijati itd...
missko wrote:
Jeste, ali ti dobro znas koji je razlog za to. Pravilo 50+1 i neka i treba tako da ostane. Hvala Bogu pa nema raznoraznih turista po tribinama, nema raznih Arapa, Rusa, Amera vlasnika, nisu pola stadiona Kinezi, Japanci i ostali Azijati itd...
E pa zato i nema velikana koji su nikli kao zadnjih godina u Engleskoj a imas truba timova koji su nekad bili velikani. Fudbal nije vise fudbal nego je to biznis s velikom lovom koju u Svabiji ima samo Bayern
Bayern ne drzi nikakav Arap niti Rus ili neki Seik. Ovako jaku finansijsku stabilnost se nije ostvarivala preko noci i ne znam sta je problem, to sto drugi klubovi nemaju sposbnost uprave da vode klub kako treba ne treba se pljuvati.
Bayern je samo dobar prikaz organizacije i vodzenja kluba ljudi koji su na celu.
Cini mi se da Klopp ima puno manji pritisak u odnosu na neke druge trenere, iz nekih drugih liga...
Mourinho zaostaje 3 boda za prvim i ima utakmicu manje, a neki mentoli mu predviđaju otkaz, a BvB zaostaje 12 bodova (i ima utakmicu vise).
Nije sramota zaostajat za Bayernom, stvarno su sila, ali 5 poraza do nove godine, od cega su 3 kod kuce je stvarno previse za ekipu koja se smatra glavnim protivnikom Bayerna
Prosle godine su zgrnuli velike pare, a nigdje pravih pojacanja i to im se obilo od glavu.
Partijaner wrote:Bayern ne drzi nikakav Arap niti Rus ili neki Seik. Ovako jaku finansijsku stabilnost se nije ostvarivala preko noci i ne znam sta je problem, to sto drugi klubovi nemaju sposbnost uprave da vode klub kako treba ne treba se pljuvati.
Bayern je samo dobar prikaz organizacije i vodzenja kluba ljudi koji su na celu.
Pa problem je monopol, Bayern ima monopol u ligi , njihovi ljudi imaju uticaj na sva vaznija desavanja u Njemackom fudbalu, Bayern ima za sponzore velike glavne firme Njemacke i pravilo 50+1 ide upravo na ruku Bayernu, Bayern ima sve u saci i daje zraka ostallima samo onoliko koliko oni odluce. Strani kapital ne moze unutra zbog 50+1 a domaci je kod Bayerna i Bayern dijeli na recept po kasicicu ovim davljenicima kao sto je sada HSV. Pisao sam milion puta na ovu temu kao i monopol Dinama u Hrvatskoj, i sto kaze BHF izvakano je vise to.
Prezimi glabas na trecoj poziciji, ko bi rekao, bio sam siguran prije pocetka lige da ce se boriti za evropsku ligu, ali da ce biti konkurenti guzenu i zutokljuncima za ligu prvaka eh to je vec za mene suprajs, kao iznenadzenje bi tu jos dodao Augsburg i Herthu koji igraju fantasticno kao i Wolfsburg koji se konacno stabilizira.
Gladbach treba zahvaliti losoj konkurenciji, Schalke nidje veze, Dortmund i Leverkusen pri kraju posustali. Ne bih volio da izbore LP, opet bi ispali ekspresno. Hajd Evropa liga inekako, ali nema Gladbach ekipu za LP!
Valjda ce one ublehe iz uprave Schalkea skontati koji je Keller levat i dovesti nekoga sposobnog da odvede ekipu tamo gdje joj je, realno, gledajuci igracki kadar, i mjesto...
Eno kazu levati ostaje i drugi dio sezone. Raspali se da Bog da, na celu sa ublehom Heldtom! Najveci luzeti Bundeslige su sportski direktorei Stuttgarta i Schalkea, Bobic i Heldt. Svi se izmjenjase, treneri, ovi oni, a levati ostaju i karaju klubove.
Nema veze, ja sam ionako za novitet ekipa u takmicenjima, ako su svojim igrama zasluzili da se nadzu na pozicijama koji ih vodi u lp onda nek idu, nije niko kriv zutaljima sto su zaredali par poraza zaredom,kad je augsburgu malo falilo da prodze , zasto ne bi ni Gladbach napravio nesto u LP, guzen je bio otpisan pa su opet prosli, dugo je jos do kraja, ako zadrze roster sa jos par pojacanja mogu konkurirati ostalim ekipama.
Mišo_Kovač wrote:Fali ako ispadnu u pretkolu ode koeficijent
Jazuk veliki ako jedan klub slabo nabije koeficijent... Ove godine imaju i Freiburg i Stuttgart sa lošim učinkom, pa opet imaju za dva boda jači ovogodišnji koeficijent od Talijana, sa mogućnošću povećanja razlike.
Inače trenutna razlika između njemačke i talijanske lige je ogromnih 15-tak bodova, što znači da kad sljedeće godine nijedan njemački klub ne bi ni nastupio nikako u Evropi, opet bi ta trenutna razlika bila dovoljno velika da ih ovi ne preteknu.
S druge strane veći broj klubova koji konkurišu za vrh znače zanimljiviju ligu, meni bi bilo dosadno iz godine u godinu gledati istu postavu Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke.