iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_001

#5351 iPhone - All about

Post by agent_001 »

Chuckie wrote:A ono ima Ultrasn0w i gle čovjek pomisli da ima simfree telefon, pun je pik 3Gs-ova 6.15 koje prodaju pod simfree. I sa cetvorkama se može desiti da je soft otkljucan, a prodaje se kao simfree.
ako kupi u Apple store, nema ultrasnow i bakraći. :-) A kod nas kad jaja kupuješ nisi siguran da li su uredu, a kamo li ovako vrijedne stvarke!

Sent from my iPhone using Tapatalk
pinokio04

#5352 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Npr steknes telefon na iTunes misleći da je simfree da updejtujes iOS i zakljucas ga.

aha, jel to znaci da ne postoji caka da vidim razliku fabricki/simfree otljucanog iphona i softverski otkljucanog iphona, ssve dok ne budem hito radit update na najnoviji iOS preko i tunesa??? Pa onda kad uradim, vidim da sam ga zakljucao.. ili pak postoji i tu finta :-D
Chuckie

#5353 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Pa postoji finta, ako nije JBovan i nema Cydiu tj Ultrasn0w u njoj i radi na nasim karticama onda je simfree, a ako je urađen jailbreak odma neka ti bude sumnjivo, zaviri u Cydiu i vidi ima li instaliran Ultrasn0w, ako ima nije simfree ako nema jeste.

pinokio04

#5354 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Pa postoji finta, ako nije JBovan i nema Cydiu tj Ultrasn0w u njoj i radi na nasim karticama onda je simfree, a ako je urađen jailbreak odma neka ti bude sumnjivo, zaviri u Cydiu i vidi ima li instaliran Ultrasn0w, ako ima nije simfree ako nema jeste.

Ok, hvala lijepo, poprilicno sam shvatio.
A da li je moguce da se iz cydie tacnije iz packagesa izbrise ultrasnow, i da se prikrije to na neki nacin da je mob otkljucan preko ultrasnowa. Pa recimo da mi potencijalni prodavac tvrdi da je iphon simfree/fabricki otkljucan, a ja pogledam tamo u u cydiu i vidim nema ultrasnowa jer ga je on recimo izbriso, i nasjedem na podvalu i dobijem mobitel koji nije simfree/fabricki otkljucan nego softverski otkljucan..

Znaci koliko sam shvatio, prvo sto trebam provjerit kod iphona, ako sumnjam da li je fabricki/simfree ili softverski otkljucan u slucaju da je uradjen JB, je taj da odem u cydiu i provjerim ima li ultrasnow...
Lady Saray

#5355 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

shalla wrote:
Lady Saray wrote:samo da se pohvalim.. PRESLA SAM NA 4S :D :D :D :D :D
Hate you :mrgreen:

Ne pohvali mi se ti jučer za to, ne moram jelde ni pitati koja je relacija :mrgreen: :mrgreen:
Šta je sa četvorkom?
ovo se sinoc desilo hahahah :D cetvorka ce na prodaju 99% ili cu da je halalim chuckie-u uz novcanu nadoknadu :lol:
shalla

#5356 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:
shalla wrote:

Ne pohvali mi se ti jučer za to, ne moram jelde ni pitati koja je relacija :mrgreen: :mrgreen:
Šta je sa četvorkom?
ovo se sinoc desilo hahahah :D cetvorka ce na prodaju 99% ili cu da je halalim chuckie-u uz novcanu nadoknadu :lol:
Khm khm, znaš ko će ti u budućnosti više valjati pa et, razmisli :mrgreen: :lol:
Chuckie

#5357 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Pa biće na kafu nešto. :D

Chuckie

#5358 iPhone - All about

Post by Chuckie »

pinokio04 wrote:
Chuckie wrote:Pa postoji finta, ako nije JBovan i nema Cydiu tj Ultrasn0w u njoj i radi na nasim karticama onda je simfree, a ako je urađen jailbreak odma neka ti bude sumnjivo, zaviri u Cydiu i vidi ima li instaliran Ultrasn0w, ako ima nije simfree ako nema jeste.

A da li je moguce da se iz cydie tacnije iz packagesa izbrise ultrasnow, i da se prikrije to na neki nacin da je mob otkljucan preko ultrasnowa. Pa recimo da mi potencijalni prodavac tvrdi da je iphon simfree/fabricki otkljucan, a ja pogledam tamo u u cydiu i vidim nema ultrasnowa jer ga je on recimo izbriso, i nasjedem na podvalu i dobijem mobitel koji nije simfree/fabricki otkljucan nego softverski otkljucan..

Znaci koliko sam shvatio, prvo sto trebam provjerit kod iphona, ako sumnjam da li je fabricki/simfree ili softverski otkljucan u slucaju da je uradjen JB, je taj da odem u cydiu i provjerim ima li ultrasnow...
Ubaci svoju karticu, ako ima mreže a nema Ultrasn0w-a onda je simfree nema tu mnogo polemike. Ako on izbrise Ultrasn0w, nećeš imati mreže ako nije simfree.

pinokio04

#5359 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:
pinokio04 wrote:

Ubaci svoju karticu, ako ima mreže a nema Ultrasn0w-a onda je simfree nema tu mnogo polemike. Ako on izbrise Ultrasn0w, nećeš imati mreže ako nije simfree.

Hvala jos jednom na savjetima i odgovorima. Najbolje je ipak fabricki/simfree uzet.
Navuko sam se na ovaj iphon ko na narkic na bijelo heheh. Extra su
shalla

#5360 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Za kolko bih mogao prodati svoj 3gs, 32gb, simfree, iOS 5.0.1?

Imam neku opciju da uzmem četvorku, 16gb, otključan geveyom pa da se znam ravnati :mrgreen: :mrgreen:
pinokio04

#5361 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

shalla wrote:Za kolko bih mogao prodati svoj 3gs, 32gb, simfree, iOS 5.0.1?

Imam neku opciju da uzmem četvorku, 16gb, otključan geveyom pa da se znam ravnati :mrgreen: :mrgreen:
450 km ako je fabricki otkljucan
Vertig0

#5362 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ako radi na zadnjem softveru ios5 ili 5.0.1 a ako mu je baseband 4.11.08 i radi opet, to znaci da je fabricki otkljucan.
Ako se radi update na iphone 4 koji je otkljucan geveyom ili ultrasnowom onda se stariji baseband mora sacuvati da bi opet mogao raditi.
Naravno ovo vrijedi dok ne izadje unlock za 4.11.08.
pinokio04

#5363 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Vertig0 wrote:Ako radi na zadnjem softveru ios5 ili 5.0.1 a ako mu je baseband 4.11.08 i radi opet, to znaci da je fabricki otkljucan.
Ako se radi update na iphone 4 koji je otkljucan geveyom ili ultrasnowom onda se stariji baseband mora sacuvati da bi opet mogao raditi.
Naravno ovo vrijedi dok ne izadje unlock za 4.11.08.
je li to znaci da iphone koji je otkljucan gewey, u slucaju update na recimo 5.0.1. podize bb. i zakljucava ga na doticnu mrezu??
Vertig0

#5364 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Ne znaci. Moze se iphone 4 otkljucan sa geveyom ili ultrasnovom podici na 5.0.1 samo se mora uraditi sa custom firmwareom da se ne bi podigao baseband na 4.11.08. To se zove preserving baseband.
100% se moze, ja sam radio prije par dana.
pinokio04

#5365 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Vertig0 wrote:Ne znaci. Moze se iphone 4 otkljucan sa geveyom ili ultrasnovom podici na 5.0.1 samo se mora uraditi sa custom firmwareom da se ne bi podigao baseband na 4.11.08. To se zove preserving baseband.

Znaci ako ja dobro kuzim iphon 4 koji ima bb 4.11.08. i recimo na bh gsm mrezi je, on se ne moze otkljucati pomocu gewey na druge mreze m tel, hallo, ht eronet i sl. , je li tako>?? ako si kupio iphon 4 sa ovim bb, znaci da mu nema otkljucavanja.... ali moze update JB na 5.0.1. ali mu ostaje zakljucan mob na doticnu mrezu.. :-)
Vertig0

#5366 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

pinokio04 wrote:
Vertig0 wrote:Ne znaci. Moze se iphone 4 otkljucan sa geveyom ili ultrasnovom podici na 5.0.1 samo se mora uraditi sa custom firmwareom da se ne bi podigao baseband na 4.11.08. To se zove preserving baseband.

Znaci ako ja dobro kuzim iphon 4 koji ima bb 4.11.08. i recimo na bh gsm mrezi je, on se ne moze otkljucati pomocu gewey na druge mreze m tel, hallo, ht eronet i sl. , je li tako>?? ako si kupio iphon 4 sa ovim bb, znaci da mu nema otkljucavanja.... ali moze update JB na 5.0.1. ali mu ostaje zakljucan mob na doticnu mrezu.. :-)
Vidi, baseband 4.11.08 se JOS (mozda nekad izadje unlock) ne moze otkljucati. Znaci ako ima taj BB i radi na nasoj mrezi onda je sigurno otkljucan fabricki.

Bas tako. Vidi, baseband 4.11.08 se JOS (mozda nekad izadje unlock) ne moze otkljucati. Znaci ako ima taj BB i radi na nasoj mrezi onda je sigurno otkljucan fabricki.
Ako ga kupis sa tim BB a nije fabricki otkljucavanja ga nema, a mozes uraditi jb i koristiti ga kao ipod.
Vertig0

#5367 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Vertig0 wrote:
pinokio04 wrote:

Bas tako. Vidi, baseband 4.11.08 se JOS (mozda nekad izadje unlock) ne moze otkljucati. Znaci ako ima taj BB i radi na nasoj mrezi onda je sigurno otkljucan fabricki.
Ako ga kupis sa tim BB a nije fabricki otkljucavanja ga nema, a mozes uraditi jb i koristiti ga kao ipod.
MagyA

#5368 Re: iPhone - All about

Post by MagyA »

Dobar dan, svima :). Nova sam na forumu, a odnedavno i vlasnica iphone-a 3gs. Imam ga vec nekoliko dana i poprilicno sam uspjela da se adaptiram na koristenje ovog tipa telefona, ali ima nekih stvari koje su mi i dalje misterija. Pokusala sam da iscitam cijelu temu, ali je pomalo nemoguce, jer ima preko 200 stranica, pa se izvinjavam ako je neko vec iznio ove probleme :).
Uglavnom,... trenutno me dvije stvari najvise muce, a to su: delivery report i internet. Report mi je stvarno bitan i bas sam se potrudila da nadjem rjesenje, ali bezuspjesno. U Beogradu je postojala neka sifra koja se ukuca u prostor gdje se pise text poruke i na taj nacin mi je stizao report, tako da sam istu stvar pokusala i za BH Telekom, ali nisam nigdje nasla tu sifru. kad sam nazvala BH Telekom podrsku Ultra korisnicima, one pametne tete su mi rekle da idem na message settings i chekiram opciju za primanje izvjestaja, sto me je bas slatko nasmijalo :). Puno bi mi znacilo ako neko zna aplikaciju za te izvjestaje u kojim je podrzana i BH Telekom mreza.
Sto se interneta tice, surfanje prolazi bez ikakavih problema, ali me muci cinjenica sto telefon ili mozda mreza, cuva moj kredit za sljedece konektovanje na internet, pa mi ne da da ga koristim za pozive. Npr., imam 1KM kredita, a kad hocu nekog da zovem, automat mi javlja da nemam dovoljno kredita za taj poziv. Onda sam opet nazvala podrsku korisnicima i oni su mi upravo to rekli, da mi je kredit fiksiran prvenstveno na koristenje interneta i zato je blokiran za pozive. Jedino rjesenje koje su mogli da mi ponude je da odjavim internet. Ne znam da li jos neko ima ovaj problem, ali bi bilo divno kad bi nekako mogao da se rijesi tako da imam internet, ali da mogu da pozivam i koristim internet sve dok ne potrosim zadnji fening kredita.
shalla

#5369 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

MagyA wrote:Dobar dan, svima :). Nova sam na forumu, a odnedavno i vlasnica iphone-a 3gs. Imam ga vec nekoliko dana i poprilicno sam uspjela da se adaptiram na koristenje ovog tipa telefona, ali ima nekih stvari koje su mi i dalje misterija. Pokusala sam da iscitam cijelu temu, ali je pomalo nemoguce, jer ima preko 200 stranica, pa se izvinjavam ako je neko vec iznio ove probleme :).
Uglavnom,... trenutno me dvije stvari najvise muce, a to su: delivery report i internet. Report mi je stvarno bitan i bas sam se potrudila da nadjem rjesenje, ali bezuspjesno. U Beogradu je postojala neka sifra koja se ukuca u prostor gdje se pise text poruke i na taj nacin mi je stizao report, tako da sam istu stvar pokusala i za BH Telekom, ali nisam nigdje nasla tu sifru. kad sam nazvala BH Telekom podrsku Ultra korisnicima, one pametne tete su mi rekle da idem na message settings i chekiram opciju za primanje izvjestaja, sto me je bas slatko nasmijalo :). Puno bi mi znacilo ako neko zna aplikaciju za te izvjestaje u kojim je podrzana i BH Telekom mreza.
Sto se interneta tice, surfanje prolazi bez ikakavih problema, ali me muci cinjenica sto telefon ili mozda mreza, cuva moj kredit za sljedece konektovanje na internet, pa mi ne da da ga koristim za pozive. Npr., imam 1KM kredita, a kad hocu nekog da zovem, automat mi javlja da nemam dovoljno kredita za taj poziv. Onda sam opet nazvala podrsku korisnicima i oni su mi upravo to rekli, da mi je kredit fiksiran prvenstveno na koristenje interneta i zato je blokiran za pozive. Jedino rjesenje koje su mogli da mi ponude je da odjavim internet. Ne znam da li jos neko ima ovaj problem, ali bi bilo divno kad bi nekako mogao da se rijesi tako da imam internet, ali da mogu da pozivam i koristim internet sve dok ne potrosim zadnji fening kredita.
To za internet ti ne znam reći ali za report znam da ima da se upali ili neki prefix ili ima u cydiji ideliveryreport (tako nekako)...
Duge

#5370 iPhone - All about

Post by Duge »

Lady Saray wrote:
shalla wrote:

Šta je sa četvorkom?
Jel jos na prodaju :D
aux

#5371 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Odakle skidate teme za telefon i da li mogu teme od 4g na 2g,i da li treba neki program pa da se prebaci na telefon,nije valjda opet iTunes :-)
Chuckie

#5372 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Na i4 je retina display, mnogo veće rezolucije nego na i2, logično je da ne mogu iste teme.

shalla

#5373 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Dakle nema zajebancije? Ozbiljan vakat nastao, nikome nije do malo zeze ;-)

Nevermind...
Lady, bićemo mi u kontaktu oko te četvorke...
Ady88

#5374 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Sve mi vise i vise ide na neku stvar ovaj forum i njegova cenzura, brisu se postovi koji imaju veze s temom, od svih postova iznad sto su prebrisani od raznih forumasa sve je bilo vezano s temom i opet se nasao neko da izbrise.
Sta sam ja levat, gubim vrijeme da pisem i dam savjet, pomognem i hladno mi se prebrisu postovi koji su VEZANI za temu? :x

btw. lady ne daji telefon ispod 600KM :thumbup:
Chuckie

#5375 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Fakat što nestaju postovi? Ništa offtopic nije bilo.
Post Reply