Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#5351 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Minkica88 wrote:
Bodkin wrote: "Pozdrav "Za poglavnika i dom spremni" ustaše su rabili kao službeni u doba NDH. Iz tog razloga pozdrav "Za dom spremni" se često poistovjećuje s njima i tumači kao njihov "izum"
Bender je kratko opisao historiografiju tog pozdrava vec. Od Zrinjskog preko Bana Jelacica i Pavelica do danasnjeg dana. (A toliko su velike ustase da su izbacili dio o Poglavnika). Ali evo, mozemo ovako: zvanicni pozdrav cetnika je bio Pomaze Bog. Zasto se taj pozdrav ne problematizira? Zasto samo ZDS? Da se razumijemo, ja imam isto misljenje o Pomaze Bog kao o ZDS. Samo me zanima zasto ti (vjerovatno) na njih gledas drugacije.

koje je to mišljenje?
dalmatinka

#5352 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Black swan wrote:jel trebao to uraditi
nije
je li sada svi previše kenjaju
naravno

zašto je uspio šou na stadionu?

skoro svi su odgovarali na za dom spremni jer ljevičari ne idu na tekme zato što mrze hrvatsku
WTF????? :shock: Zašto bi je mrzili?
kakavdanakneiskustvu

#5353 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Rudi33 wrote:
Bodkin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ono najvaznije, Hrvatska je u Brazilu :)

Mnogi su svoje djigerice pojeli sinoc.

Nema to veze sa sportom. Ono je fasizam, otvoreno velicanje fasizma. Opravdavati ga je pickasto
99 posto Hrvata nema nikakve veze s fašizmom. Jesi li svjestan kakvu mostruoznu tvrdnju iznosiš? :evil:
I baš taj 1 % se okupi na Maksimiru i salutira ubicama Jevreja, Srba, Roma, Bošnjaka i drugih.. Krasno ![/quote]

i hrvata antifašista
kakavdanakneiskustvu

#5354 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Pismonosa wrote:Vidim masa hercegovaca euforično pozdravlja Šimunov gest, a onda u pauzi kliktanja Joeu :lol: :lol: ovdje dođu veličati Dodikovu i Karadžićevu politiku :lol: :lol: Pa opet kad se umore, odu malo podsjetiti ljude u Hrvatskoj kako od njih za dom spremnijih nema. I tako šizofrena draga zemljo moja :D

a fakat,otkud joe kad je većinu karijere bio josip?
Bodkin

#5355 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Minkica88 wrote:
Bodkin wrote: "Pozdrav "Za poglavnika i dom spremni" ustaše su rabili kao službeni u doba NDH. Iz tog razloga pozdrav "Za dom spremni" se često poistovjećuje s njima i tumači kao njihov "izum"
Bender je kratko opisao historiografiju tog pozdrava vec. Od Zrinjskog preko Bana Jelacica i Pavelica do danasnjeg dana. (A toliko su velike ustase da su izbacili dio o Poglavnika). Ali evo, mozemo ovako: zvanicni pozdrav cetnika je bio Pomaze Bog. Zasto se taj pozdrav ne problematizira? Zasto samo ZDS? Da se razumijemo, ja imam isto misljenje o Pomaze Bog kao o ZDS. Samo me zanima zasto ti (vjerovatno) na njih gledas drugacije.

koje je to mišljenje?
u banani je, ne moze ti odgovoriti
kakavdanakneiskustvu

#5356 Re: Desavanja u Hrvatskoj

[quote="Black swan"]jel trebao to uraditi
nije
naravno

skoro svi su odgovarali na za dom spremni jer ljevičari ne idu na tekme zato što mrze hrvatsku[/quote]

ti to ozbiljno????
Rudi33

#5357 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Black swan wrote:jel trebao to uraditi
nije
naravno

skoro svi su odgovarali na za dom spremni jer ljevičari ne idu na tekme zato što mrze hrvatsku[/quote]

ti to ozbiljno????
Sad mi je tek jasno zašto su Jovanovića za ministra športa postavili :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5358 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

zašto bi je mrzili?
ne znam možda da pitate hrvatske ljevičare :D
ja samo čitam između redova
kakavdanakneiskustvu

#5359 Re: Desavanja u Hrvatskoj

bože sačuvaj
Rudi33

#5360 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Rudi33 »

radostan dan

#5361 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josip-simunic-zbog-skandiranja-kaznjen-s-25-000-kuna---312168.html Šimunić je kažnjen s 25.000 kuna...

12wer

#5362 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 12wer »

Image
CSKA

#5363 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by CSKA »

Ajd makar su ga nekako kaznili,kod nas ne bi ni to.

Niko ne komentarise sto ce Biserko biti svedok optuzbe za Hrvatsku protiv Srbije.Hoce li dobiti putovnicu poslije sudjenja :)
Danguba

#5364 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

CSKA wrote:Ajd makar su ga nekako kaznili,kod nas ne bi ni to.

Niko ne komentarise sto ce Biserko biti svedok optuzbe za Hrvatsku protiv Srbije.Hoce li dobiti putovnicu poslije sudjenja :)
Hrabra zena.
12wer

#5365 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 12wer »

CSKA wrote:Ajd makar su ga nekako kaznili,kod nas ne bi ni to.

Zasto?
CSKA

#5366 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by CSKA »

Danguba wrote:
Hrabra zena.
Bgm treba imati damu za ovaj potez.

12wer wrote: Zasto?
Pa valjda kao nagradu.

Slusajuci danas vijesti saznao sam da je budzet Srbije za ovu tuzbu tri puta manji nego protiv BiH.Ili smo uvjereni da od tuzbe nema nista,ili je nastupila i u advokatskom timu recesija.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5367 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Baboolal wrote:
Vitezanin wrote:Sudeći prema ovom http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josi ... 12168.html Šimunić je kažnjen s 25.000 kuna što je zapravo maksimalna kazna.

Podržavam.
:thumbup:
Jos samo da i sportski organi odrade svoj posao.
taman da ga rebnu sa tri utakmice ne igranja na mundijalu....ne treba se ni spremat u brazil :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#5368 Re: Desavanja u Hrvatskoj

pici wrote:
Baboolal wrote:
Vitezanin wrote:Sudeći prema ovom http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josi ... 12168.html Šimunić je kažnjen s 25.000 kuna što je zapravo maksimalna kazna.

Podržavam.
:thumbup:
Jos samo da i sportski organi odrade svoj posao.
taman da ga rebnu sa tri utakmice ne igranja na mundijalu....ne treba se ni spremat u brazil :mrgreen:

minimalno
mO k3

#5369 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mO k3 »

Drugi igrachi za manje dobijaju dozivitno da ne mogu igrati ,zato ne vidim razlog zasto bi ovaj uopst vise igrao za hr...ali ne sve to on je biser vise me brine navijaci u stadionu koju su mu "pozdrav" uzvratili
Banksy

#5370 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
velicanje fasizma i gotova stvar. shvatam ja da je to sve dio nacionalnog folklora ali pisaj ga. zna se sta je ko radio u ime doma i poglavnika. u ime draze i srpstva.
to nece promijeniti ni jedna serija ravna gora ili to sto drotovi nisu vidjeli nista cudno na stadionu
Teško da sve može u isti koš.

Hrvatska s dvotrećinskom većinom bira deklarirane ljevičare i antifašiste za predsjednike, Mesića i Josipovića.
Za to vrijeme, dvadeset godina od ratova, Srbija bira četničkog vojvodu Tomislava Nikolića.

Šimunićev fašizam je sankcioniran, srbijanski se upravo rehabilitira serijama o Draži Mihajloviću i zakonskim izjednačavanjem partizana i četnika.
Bodkin

#5371 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:
velicanje fasizma i gotova stvar. shvatam ja da je to sve dio nacionalnog folklora ali pisaj ga. zna se sta je ko radio u ime doma i poglavnika. u ime draze i srpstva.
to nece promijeniti ni jedna serija ravna gora ili to sto drotovi nisu vidjeli nista cudno na stadionu

Hrvatska s dvotrećinskom većinom bira deklarirane ljevičare i antifašiste za predsjednike, Mesića i Josipovića.
Za to vrijeme, dvadeset godina od ratova, Srbija bira četničkog vojvodu Tomislava Nikolića.

Šimunićev fašizam je sankcioniran, srbijanski se upravo rehabilitira serijama o Draži Mihajloviću i zakonskim izjednačavanjem partizana i četnika.

Ne vidim kako je to odgovor na noj post? Sta ne moze u isti kos?

Sent from my Lumia using Tapatalk
Banksy

#5372 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
Banksy wrote:
Bodkin wrote:
velicanje fasizma i gotova stvar. shvatam ja da je to sve dio nacionalnog folklora ali pisaj ga.
zna se sta je ko radio u ime doma i poglavnika. u ime draze i srpstva.

Ne vidim kako je to odgovor na noj post? Sta ne moze u isti kos?
Poglavnik i Draža, jer poglavnik je kažnjiv, a Draža sad na budžetu,
Ravna gora i Šimunić, jer Ravna gora je na državnoj televiziji, a Šimunić je kažnjen.

Sve si ih udrobio zajedno, a to je pogrešna postavka.
Koliko god su u prošlosti jednaki, kao zločinci, neprijatelji i kvislinzi, toliko ih se danas različito tretira i različito baštini njihovo naslijeđe.
Bodkin

#5373 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Banksy wrote:

Ravna gora i Šimunić, jer Ravna gora je na državnoj televiziji, a Šimunić je kažnjen.

Koliko god su u prošlosti jednaki, kao zločinci, neprijatelji i kvislinzi, toliko ih se danas različito tretira i različito baštini njihovo naslijeđe.

Za mene je to isto sranje, cetnici i ustase. Sa druge strane nemam potrebu da skidam odgovornost sa hrvatske time sto cu pljunuti malo vise po srbiji i reci kako su oni gori. Jednostavno mi se na ovom forumu povraca od rijeci relativizacija i izjednacavanje

LBVIEW

#5374 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
Banksy wrote:

Za mene je to isto sranje, cetnici i ustase. Sa druge strane nemam potrebu da skidam odgovornost sa hrvatske time sto cu pljunuti malo vise po srbiji i reci kako su oni gori. Jednostavno mi se na ovom forumu povraca od rijeci relativizacija i izjednacavanje

Ofcourse, samo da su uloge zamijenjene, da se npr. umjesto programa o cica-Drazi i rehabilitacije cetnika u Srbiji, prikazuje serijal o Anti i uvodi matematicka operacije U=petokraka u Hrvatskoj, drugu bi ti pjesmu ovdje pjevao.
Btw., kad se vec doticemo fasizma na sportskim arenama i mimo njih ,kako smo samo zaboravili sampione regiona a i sire- Laktaskog ceribase sljedbenike koji su tu "discipinu" doveli do savrsenstva slaveci genocid i pozivajuci na "reprizu" gdje god stignu bez snosenja ikakvih posljedica-uz maksimalnu podrsku sumskih vlasti. :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5375 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Image

znaĆi šimuniĆu usrašo raspremi se za brazil...hrvatckoj još jednom čestitke za plasman i da se bogdo nevidimo u duelu :mrgreen:
Post Reply