Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
uroborus

#5351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uroborus »

callmethebreeeze wrote:
ne kazem je da je izrael bajan, naprotiv. ali mislim da treba postojati, pogotovo nakon holokausta. i upravo zbog svih progona i okruzenja razumijem paranoju koja ih muci, ali, ako mislimo pricati o pravdi, internacionalnom poretku, hurcu i palcu, onda i izrael treba da se vlada po pravilima koje vaze za sve.
Po svemu sudeci...dosta je bajniji od Hamasove "teroristicke drzavice"! :roll:

Pravila o kojim pricas Izrael neikada nije ni postovao, samo sto ti, iz ko zna kojih razloga, prenebegavas tu cinjenicu.
Na rukama Golde Meir je dosta arapske krvi, jer je svojerucno potpisivala naloge za ubojstva, pa, eto, mnoga je "liberalna saxovska raja" doizivljava kao velikog drzavnika!Sto se mene tice ona je najobicniji drzavnik-ubojica, koja se pridrzava one stare jevrejske "oko za oko, zub za zub"!
Ako ti vec nije jasno na cemu stoji danasnji Izrael, ako ga vec smatras nekakvom "demokratijom", preporucam ti "Teolosko-politicki traktat" Baruha d' Spinoze, koji ce ti u mnogome razjasniti teokratsku narav cionisticke drzave, za koju je Iran-mala maca. Iz nje mozes saznati zasto su ga Jevreji prije neki 400 godina ekskomunicirali i bacili anatemu! :run:
callmethebreeeze

#5352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

uroborus wrote:
callmethebreeeze wrote:
ne kazem je da je izrael bajan, naprotiv. ali mislim da treba postojati, pogotovo nakon holokausta. i upravo zbog svih progona i okruzenja razumijem paranoju koja ih muci, ali, ako mislimo pricati o pravdi, internacionalnom poretku, hurcu i palcu, onda i izrael treba da se vlada po pravilima koje vaze za sve.
Po svemu sudeci...dosta je bajniji od Hamasove "teroristicke drzavice"! :roll:

Parvila o kojim pricas Izrael neikada nije ni postovao, samo sto ti, iz ko zna kojih razlika, prenebegavas tu cinjenicu.
Na rukama Golde Meir ima dosta arapske krvi, jer je svojerucno potpisivala naloge za ubojstva, pa, eto, mnoga je "libralna saxovska raja" doizivljava kao velikog drzavnika!Sto se mene tice ona je najobicniji drzavnik-ubojica, koja se pridrzava one stare jevrejske "oko za oko, zub za zub"!
Ako ti vec nije jasno na cemu stoji danasnji Izrael, ako ga vec smatras nekakvom "demokratijom", preporucam ti "Teolosko-politicki traktat" Baruha d' Spinoze, koji ce ti u mnogome razjasniti teokratsku narav cionisticke drzave, za koju je Iran-mala maca. Iz nje mozes saznati zasto su ga Jevreji prije neki 400 godina ekskomunicirali i bacili anatemu! :run:
izrael je, kao i svaka druga drzava, morao da se izbori za svoj opstanak. daleko od toga da ja opravdavam te metode, ali 'em je vakat bio takav, 'em bi nestali k'o da ih nikada nije bilo da nisu silu koristili. na zalost, to je ta tuzna cinjenica i realnost, koja, i dalje to tvrdim, ne opravdava danasnje postupke.
uroborus

#5353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uroborus »

callmethebreeeze wrote:

izrael je, kao i svaka druga drzava, morao da se izbori za svoj opstanak. daleko od toga da ja opravdavam te metode, ali 'em je vakat bio takav, 'em bi nestali k'o da ih nikada nije bilo da nisu silu koristili. na zalost, to je ta tuzna cinjenica i realnost, koja, i dalje to tvrdim, ne opravdava danasnje postupke.
Jah, takav vakat :lol:

Pa sto se to ibretis tamo nekakvim radikalnim islamistima koji se raznose po ulici?

Sto je to njima Izrael ostavio kao krajnju soluciju u borbi za valstitu slobodu i dostojanstvo?

Zasto je to Hamas teroristicka organizacija, a Mossad nije? :roll:
callmethebreeeze

#5354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

uroborus wrote:
callmethebreeeze wrote:

Jah, takav vakat :lol:

Pa sto se to ibretis tamo nekakvim radikalnim islamistima koji se raznose po ulici?

Sto je to njima Izrael ostavio kao krajnju slouciju u borbi za valstitu slobodu i dostojanstvo?

Zasto je to Hamas teroristicka organizacija, a Mossad nije? :roll:
ko je rekao da se ibretim? ne opravdavam to, ali mogu razumjeti mehanizme koje ljude natjeraju na tako nesto.

mossad je tajna sluzba jedne drzave, hamas zagovara unistenje jevrejske drzave i drustveno uredjenje koje se meni kao sekularisti ne svidja. ali ja sam vec pisao na ovoj temi, hamas je po meni, vise posljedica, nego uzrok ovog konflikta.

kao sto izraelski pisac, amos oz, neki dan napisa; hamas se ne pobjedjuje oruzjem, vec idejom.
uroborus

#5355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by uroborus »

callmethebreeeze wrote:
ko je rekao da se ibretim? ne opravdavam to, ali mogu razumjeti mehanizme koje ljude natjeraju na tako nesto.

mossad je tajna sluzba jedne drzave, hamas zagovara unistenje jevrejske drzave i drustveno uredjenje koje se meni kao sekularisti ne svidja. ali ja sam vec pisao na ovoj temi, hamas je po meni, vise posljedica, nego uzrok ovog konflikta.

kao sto izraelski pisac, amos oz, neki dan napisa; hamas se ne pobjedjuje oruzjem, vec idejom.
Znas li ti kako su uopste nastali prvi jevrejski kibici u Palestini?
Cime su se tadasnji doseljenici koristili u ostvarivanju ideje o drzavi Izrael?
Istim metodama kao i Hamas danas...TERORIZMOM!
Zasto je to tada bio legitiman nacin borbe za Jevreje, a danas nije za Palestince? :?
GOLFER

#5356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

zato sto je svima ispran mozak ISLAMSKIM terorizmom, a kada te jedan cionista proglasi teroristom, onda ti jesi terorista, pa makar samo branio BUKVALNO svoj kucni prag... Kada ti cionista okaci etiketu terorista ti to ne mozes skinuti, jer zivimo u licemjernom svijetu gdje mediji dokrajce onoga koga cionisti etiketiraju, a narod ko narod puno gleda TV pa vjeruje...
jefferson

#5357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

GOLFER wrote:zato sto je svima ispran mozak ISLAMSKIM terorizmom, a kada te jedan cionista proglasi teroristom, onda ti jesi terorista, pa makar samo branio BUKVALNO svoj kucni prag... Kada ti cionista okaci etiketu terorista ti to ne mozes skinuti, jer zivimo u licemjernom svijetu gdje mediji dokrajce onoga koga cionisti etiketiraju, a narod ko narod puno gleda TV pa vjeruje...
Jasta, cim izrael kaze hop odma svi cup!
hajde malo se smiri.
GOLFER

#5358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

jefferson wrote:
GOLFER wrote:zato sto je svima ispran mozak ISLAMSKIM terorizmom, a kada te jedan cionista proglasi teroristom, onda ti jesi terorista, pa makar samo branio BUKVALNO svoj kucni prag... Kada ti cionista okaci etiketu terorista ti to ne mozes skinuti, jer zivimo u licemjernom svijetu gdje mediji dokrajce onoga koga cionisti etiketiraju, a narod ko narod puno gleda TV pa vjeruje...
hajde malo se smiri.
Nemam se ja sta smiriti, ja sam miran, a mi ovdje koji smo branili svoje domove i domovinu smo zvani i prozivani (i dan danas) teroristima, samo sto miloseviceva srbija nije ni 5% uticajna kao sto je to Izrael. Ti ocito imas neke konplekse cim imas ovako jaku zelju da palamdis u vezi Izraela i njegovih zlocina, cemu to?

i upravo je tako Ako Izrael kaze hop stolica USA predsjednika ce CUP (bez obzira ko bio on)... a kada USA kaze cup onda ti je jasno (pametan si covjek) kako ostale zemlje...

nego do sada se pokazalo koliko je izrael uticajan, definitivno je najagrsivnija zemlja u tom dijel svijeta, svakodnevno cini zlocine i niko im nista ne prigovara ali zato se pusu Iranu za vrat, kao eto nekoj VELIKOJ prijetnji i velikom ZLU, a pogodi zasto? pa zato sto to Izrael tako kaze... da da Izrael hop a svi cup... dokle ce tako vidjet cemo...
callmethebreeeze

#5359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

uroborus wrote:
callmethebreeeze wrote:

Znas li ti kako su uopste nastali prvi jevrejski kibici u Palestini?
Cime su se tadasnji doseljenici koristili u ostvarivanju ideje o drzavi Izrael?
Istim metodama kao i Hamas danas...TERORIZMOM!
Zasto je to tada bio legitiman nacin borbe za Jevreje, a danas nije za Palestince? :?
znam, naravno, pa iz haganah je izrasla izraelska vojska. i ja kazem da sam protiv bombasa samoubica, palestinci koji se brane od izraleske vojske, tu nemam sta reci. to je legitimna borba protiv okupatora.
theTruePath

#5360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Inace,Helen Thomas je krscanka arapkinja iz Libanona...steta sto krscani zapada ne znaju da arapski krscani podrzavaju svoje muslimanske sunarodnjake :thumbup:

Novinarka napušta Bijelu kuću
Osudili je zbog izjave "Židovi, gubite se iz Palestine"

Helen Thomas, 89-godišnja novinarka koja od 1960. izvještava iz Bijele kuće i sudjeluje na dnevnim brifinzima, u ponedjeljak je objavila da se povlači iz zbora novinara Bijele kuće, nakon osuda njezine izjave da se Židovi trebaju "gubiti iz Palestine".
Helen Thomas (Foto: AP)
Bijela kuća je prije toga oštro osudila izjavu novinarske veteranke, koja je također kazala da se Židovi iz Izraela trebaju vratiti "kući" u Poljsku, Njemačku i SAD", kao "uvredljive i za osudu".

Srednja škola Walt Whitman u Bethesdi, u predgrađu Washingtona, u nedjelju je otkazala predviđeni govor Helen Thomas maturantima, nakon što se videosnimka njezinih komentara o Izraelcima i Palestincima pojavila na YouTube-u i izazvala negodovanje javnosti.

Thomas, 89-godišnja kći libanskih imigranata, pratila je Bijelu kuću gotovo pola stoljeća, najdulje kao šefica dopisništva agencije United Press International iz Washingtona, ali posljednjih desetak godina kao kolumnist za Hearst Newspapers.

Ona je dobro poznata američkim TV gledateljima, jer je godinama imala čast, kao doajen zbora novinara Bijele kuće, postaviti prvo pitanje na predsjedničkim konferencijama za štampu.

Nakon što je postala kolumnist, Thomas je izgubila tu privilegiju, no ona je i dalje postavljala pitanja na brifinzima, u kojima je često kritizirala Izrael.

Tony Snow, pokojni glasnogovornik bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, jednom joj je prigovorio da ima "gledište Hezbollaha", šiitskog gerilskog pokreta u Libanonu.

Posljednji je put oštro kritizirala Izrael u pitanjima
glasnogovorniku Robertu Gibbsu o tome zašto Bijela kuća nije osudila izrelsko ubistvo devet civila u turskoj humanitarnoj flotili za Gazu.

Thomas je 27. maja dala izjavu za web portal RabbiLIVE.com. u kojoj je, među ostalim kazala za Palestince: "Zapamtite, ti ljudi su okupirani, to je njihova zemlja". U odgovoru na drugo pitanje, rekla je da Židovi koji žive u Izraelu, trebaju ići "kući... u Poljsku, Njemačku... Ameriku, i svugdje drugdje".

Videosnimka se u tome trenutku zacrni, što je praćeno riječima komentatora web portala: "Šest miliona Židova ubijeno je kod kuće u Njemačkoj i Poljskoj. Zna li Helen Thomas da su Židovi živjeli u Izraelu prije holokausta. Kako je moguće da Helen izvještava nepristrano?".

Nakon oštrih osuda njezine izjave, Thomas se ispričala, rekavši: "Duboko žalim zbog svojih prošlosedmičnih komentara o Izraelcima i Palestincima".

No, snimka njezinih izjava tokom vikenda je bila jedna od udarnih vijesti na blogovima i u televizijskim izvješćima u SAD-u, javila je Hina.
jefferson

#5361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

GOLFER wrote:
jefferson wrote:
hajde malo se smiri.
Nemam se ja sta smiriti, ja sam miran, a mi ovdje koji smo branili svoje domove i domovinu smo zvani i prozivani (i dan danas) teroristima, samo sto miloseviceva srbija nije ni 5% uticajna kao sto je to Izrael. Ti ocito imas neke konplekse cim imas ovako jaku zelju da palamdis u vezi Izraela i njegovih zlocina, cemu to?

i upravo je tako Ako Izrael kaze hop stolica USA predsjednika ce CUP (bez obzira ko bio on)... a kada USA kaze cup onda ti je jasno (pametan si covjek) kako ostale zemlje...

nego do sada se pokazalo koliko je izrael uticajan, definitivno je najagrsivnija zemlja u tom dijel svijeta, svakodnevno cini zlocine i niko im nista ne prigovara ali zato se pusu Iranu za vrat, kao eto nekoj VELIKOJ prijetnji i velikom ZLU, a pogodi zasto? pa zato sto to Izrael tako kaze... da da Izrael hop a svi cup... dokle ce tako vidjet cemo...
Golfer mojne ARBiH i grupe kao sto su hamas ili hezbolah mjesati molim te!
theTruePath

#5362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

I za ARBIH su govorili da je teroristicka,molim te!'

ne treba porediti hezbollah i hamas
GOLFER

#5363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by GOLFER »

jefferson wrote:
Ne poredim i ne mjesam (i ARBiH s zvali teroristickom itd...), nego sam ti odgovorio kako cijeli svijet pusta Izrael da cini zlocine i pri tome Izrael slave kao neki vrhunac demokratije, i daju mu prava kakva niko na svijetu nema, a pri tom npr Iran se proglasava kojekakvom osovinom ZLA i medijski se demonizira jer to Izrael tako zeli... o tome se radi. dakle Izrael kaze HOP a svi CUP to jeste tako...
theTruePath

#5364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Prema njemackim medijima priprema se novi brod za Gazy,jedan "jevrejski brod"

organiziraju ga jevreji Evrope :thumbup: :bih:
jefferson

#5365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

GOLFER wrote:
jefferson wrote:
Ne poredim i ne mjesam (i ARBiH s zvali teroristickom itd...), nego sam ti odgovorio kako cijeli svijet pusta Izrael da cini zlocine i pri tome Izrael slave kao neki vrhunac demokratije, i daju mu prava kakva niko na svijetu nema, a pri tom npr Iran se proglasava kojekakvom osovinom ZLA i medijski se demonizira jer to Izrael tako zeli... o tome se radi. dakle Izrael kaze HOP a svi CUP to jeste tako...
Zvali su oni ARBiH mnogim nazivima, ali opet ti govorim ne ubacuj u ovu diskuciju ARBiH!
Slabo ko slavi izrael kao vrhunac demokratije, smiri e malo, ili pazljivije citaj novine.
uvijek imas medija koji ce "navijati" za jedne ili druge, a neki ce biti objektivniji u toj prici.
Medjutim, tu osim palestinaca slabo je ko cistog obraza, a kad govorim o palestincima, govorim o obicnim ljudima, a ne Fatahu, hamasu itd.
Sto se tice Jevrejskog broda, super potez, ali bojim se da ni on nece doci jer je to super prilika izraelu da se kao eto pokaze :objektivnim."
theTruePath

#5366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Hamas je najpotrebniji Izraelu,nebi me cudilo da su njihova tvorervina
vruce pivo

#5367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by vruce pivo »

theTruePath wrote:Inace,Helen Thomas je krscanka arapkinja iz Libanona...steta sto krscani zapada ne znaju da arapski krscani podrzavaju svoje muslimanske sunarodnjake :thumbup:

Novinarka napušta Bijelu kuću
Osudili je zbog izjave "Židovi, gubite se iz Palestine"

Helen Thomas, 89-godišnja novinarka koja od 1960. izvještava iz Bijele kuće i sudjeluje na dnevnim brifinzima, u ponedjeljak je objavila da se povlači iz zbora novinara Bijele kuće, nakon osuda njezine izjave da se Židovi trebaju "gubiti iz Palestine".
Bijela kuća je prije toga oštro osudila izjavu novinarske veteranke, koja je također kazala da se Židovi iz Izraela trebaju vratiti "kući" u Poljsku, Njemačku i SAD", kao "uvredljive i za osudu".

Srednja škola Walt Whitman u Bethesdi, u predgrađu Washingtona, u nedjelju je otkazala predviđeni govor Helen Thomas maturantima, nakon što se videosnimka njezinih komentara o Izraelcima i Palestincima pojavila na YouTube-u i izazvala negodovanje javnosti.

Thomas, 89-godišnja kći libanskih imigranata, pratila je Bijelu kuću gotovo pola stoljeća, najdulje kao šefica dopisništva agencije United Press International iz Washingtona, ali posljednjih desetak godina kao kolumnist za Hearst Newspapers.

Ona je dobro poznata američkim TV gledateljima, jer je godinama imala čast, kao doajen zbora novinara Bijele kuće, postaviti prvo pitanje na predsjedničkim konferencijama za štampu.

Nakon što je postala kolumnist, Thomas je izgubila tu privilegiju, no ona je i dalje postavljala pitanja na brifinzima, u kojima je često kritizirala Izrael.

Tony Snow, pokojni glasnogovornik bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, jednom joj je prigovorio da ima "gledište Hezbollaha", šiitskog gerilskog pokreta u Libanonu.

Posljednji je put oštro kritizirala Izrael u pitanjima
glasnogovorniku Robertu Gibbsu o tome zašto Bijela kuća nije osudila izrelsko ubistvo devet civila u turskoj humanitarnoj flotili za Gazu.

Thomas je 27. maja dala izjavu za web portal RabbiLIVE.com. u kojoj je, među ostalim kazala za Palestince: "Zapamtite, ti ljudi su okupirani, to je njihova zemlja". U odgovoru na drugo pitanje, rekla je da Židovi koji žive u Izraelu, trebaju ići "kući... u Poljsku, Njemačku... Ameriku, i svugdje drugdje".

Videosnimka se u tome trenutku zacrni, što je praćeno riječima komentatora web portala: "Šest miliona Židova ubijeno je kod kuće u Njemačkoj i Poljskoj. Zna li Helen Thomas da su Židovi živjeli u Izraelu prije holokausta. Kako je moguće da Helen izvještava nepristrano?".

Nakon oštrih osuda njezine izjave, Thomas se ispričala, rekavši: "Duboko žalim zbog svojih prošlosedmičnih komentara o Izraelcima i Palestincima".

No, snimka njezinih izjava tokom vikenda je bila jedna od udarnih vijesti na blogovima i u televizijskim izvješćima u SAD-u, javila je Hina.

Istinu zbori ova baba.

Jevreji koji danas naseljavaju "svetu zemlju" na nju imaju pravo isto kao i kineski muslimani na Arabiju.
To sto su kinezi prihvatili Islam kao svoju vjeru ne znaci da sa tim cinom automatski raspolazu prava na teritorij neke muslimanske zemlje kao sto to danas tvrde izraelci.

Netanyahu-Milkosky
Shimon Peres- Simon Perski
Ben Gurion-David Gruen
Golda meir- pravo ime Goldie Mabovič

Kao sto se vidi iz ovog primjera neki od glavnih dripaca drzave izrael su bili primorani promjeniti ime i prezime jer se njihova tipicna istocno europska imena nisu uklopala u njihovu suplju pricu o "starosjediocima na bliskom istoku" :oops:
Lawrence

#5368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

theTruePath wrote:Hamas je najpotrebniji Izraelu,nebi me cudilo da su njihova tvorervina
Khm...

http://www.globalresearch.ca/articles/ZER403A.html
theTruePath

#5369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Istinu zbori ova baba.

Jevreji koji danas naseljavaju "svetu zemlju" na nju imaju pravo isto kao i kineski muslimani na Arabiju.
To sto su kinezi prihvatili Islam kao svoju vjeru ne znaci da sa tim cinom automatski raspolazu prava na teritorij neke muslimanske zemlje kao sto to danas tvrde izraelci
Zamisli sada da se organizuju neki muslimani,hajmo reci kinezi,i zapute se za Mekku.Dodju tamo s istim argumentima koje koriste jevreji(mi smo ovdje oduvijek bili,u nasoj vjerskoj knjizi se spominje ovo mjesto).Kako li bi svijet reagovo? :-) :lol: :skoljka:

U Africi neko bantu pleme prihvatilo jevrejstvo prije 100 godina i danas imaju pravo na zemlju u Izraelu,dakle to africko pleme ima veca prava nego semitiski arapi koji su tamo stoljecima.Tako je bilo i drugdje po svijetu,jer hajmo biti iskreni,vecina danasnjih izraelaca su slaveni.Pogledaj onu Tszipi Livni,,e ako je ona semit onda sam ja kinez
theTruePath

#5370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Ovi su prije 10 godina preko Beta Israel presli iz Afrike u Izrael,pravo semitski izgledaju nema sta:

Image

Izraelci znaci koriste cisto "vjerski argument",prema tome ako ja sutra predjem na judaizam,i ja imam pravo na Izrael!!Dakle Helen Thomas je u pravu
Last edited by theTruePath on 08/06/2010 01:06, edited 1 time in total.
Margita81

#5371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Margita81 »

Jevreji su otjerani sa "njihove" zemlje. Znaci dole ih je bilo i prije rimljana i prije muslimana. Sto znaci da su se raselili, protjerani ili sta vec. E sad ako zivis negdje generacijama onda ces i imena prilagodit tom podneblju. No potekli su odozdo stoga ovo sto ti pricas nema veze sa zivotom. Oni su sada na svome konacno -pretpostavljam da tako razmisljaju otud i "vracanje" izvornim imenima.
theTruePath

#5372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Margita81 wrote:Jevreji su otjerani sa "njihove" zemlje. Znaci dole ih je bilo i prije rimljana i prije muslimana. Sto znaci da su se raselili, protjerani ili sta vec. E sad ako zivis negdje generacijama onda ces i imena prilagodit tom podneblju. No potekli su odozdo stoga ovo sto ti pricas nema veze sa zivotom. Oni su sada na svome konacno -pretpostavljam da tako razmisljaju otud i "vracanje" izvornim imenima.
Ali to je samo vjerski i istorijski fakt.To ne moze biti validno i relevantno u politickom i zakonskom svijetu.Pa hajmo i mi Balkanci traziti Rusiju,ili odakle vec poticemo, prije nego sto smo dosli na Balkan? ili sta bi bilo kada bi se milioni amerikanaca vratili u Evropu "na svoje"??(jos je to ipak novije istorije,ali opet zvuci besmisleno).

Ne mozes ti graditi drzavu na naseljenom podrucju i kao argument reci "nas narod je prije par hiljada godina ovdje zivio,hajd bjezite odavde".To funkcionise danas samo jevrejima,zbog proslosti i mocnih centara..ali to se mjenja,i ja se plasim da se ovo njima dobro ne naplati za nekih 50-100 godina kad se politika promjeni i jevreji izgube svoj uticaj
Last edited by theTruePath on 08/06/2010 01:12, edited 1 time in total.
Margita81

#5373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Margita81 »

theTruePath wrote:
Margita81 wrote:Jevreji su otjerani sa "njihove" zemlje. Znaci dole ih je bilo i prije rimljana i prije muslimana. Sto znaci da su se raselili, protjerani ili sta vec. E sad ako zivis negdje generacijama onda ces i imena prilagodit tom podneblju. No potekli su odozdo stoga ovo sto ti pricas nema veze sa zivotom. Oni su sada na svome konacno -pretpostavljam da tako razmisljaju otud i "vracanje" izvornim imenima.
Ali to je samo vjerski i istorijski argument.To ne moze biti validno i relevantno u politickom svijetu.Pa hajmo i mi Balkanci traziti Rusiju,ili odakle vec poticemo, prije nego sto smo dosli na Balkan? ili sta bi bilo kada bi se milioni amerikanaca vratili u Evropu "na svoje"??

Naravno :) Ali mislim da su oni duboko uvjereni u ovo i da im je to bitna vodilja u svim njihovim politikama.
SenSen

#5374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by SenSen »

@theTruePath: Ovi Etiopiski Jewreji (koje ti zoves "bantu pleme") su u stvari djelimicno genetskog porijekla kao i Srednjoistocni Jevreji. Znaci ovi ljudi su oduvijek Jevreji, a nisu skoro konvertirali.. Ne brini, sve su to Izraelci provjerili prije nego sto im odobrili masovnu imigraciju. Ovi ljudi imaju isto toliko prava na Izraelsko drzavljanstvo koliko i Evropski Jevreji. Ali to je vec druga prica, da ne pisem sada o tome sta mislim oIzraelskom Law of Return..
theTruePath

#5375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

SenSen wrote:@theTruePath: Ovi Etiopiski Jewreji (koje ti zoves "bantu pleme") su u stvari djelimicno genetskog porijekla kao i Srednjoistocni Jevreji. Znaci ovi ljudi su oduvijek Jevreji, a nisu skoro konvertirali.. Ne brini, sve su to Izraelci provjerili prije nego sto im odobrili masovnu imigraciju. Ovi ljudi imaju isto toliko prava na Izraelsko drzavljanstvo koliko i Evropski Jevreji. Ali to je vec druga prica, da ne pisem sada o tome sta mislim oIzraelskom Law of Return..

Mislio sam na Nigerijske jevreje(igbo pleme).U ostalom,etiopljani opcenito imaju u sebi semitske krvi,kao i eritrejanci,dakle ti jevreji nisu posebni bili
Locked