Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
DejanSrbin

#5351 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by DejanSrbin »

korisnik.1 wrote:
DejanSrbin wrote:Ne ,u povelji kulina bAna on kaze "Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje." To sigurno nije iz islama,a posto su tada unuci Kulina bana bili Srbi ,znaci da je i on bio...imas na wikipediji na Bosanskom jeziku ,da ne bude da citam srpske istoricare...o Ban Matej Ninoslav i Prijezda I Kotromanic...to su sve srbi....ali vama je lakse da priznate da ste iz katolicanstva presli u islam...meni ne smate...mozda nekom drugom ali meni ne...to je vas izbor i ja to postujem,kao da si nemac ili englez...ali ovde se pise mnogo neistina pa sam zato pitao Helikopter,sta je...toliko i pozdrav
Ne odjavljuj se bolan, nemoj bježati. Ti skroz skrećeš od pitanja koje sam ti postavio. Nećeš da odgovoriš na pitanje kako je moguće da su za tebe narod i vjera jedno te isto ?
Zatim, ja ti napišem da mi svi znamo da prije dolaska Osmanlija ovdje nije bilo islama, ti meni i dalje objašnjavaš to isto, iako sam to ja već napisao :-D I na kraju opet nećeš da odgovoriš na pitanje, šta su bili Srbi prije nego su postali Srbi ?
Ah jesi lisac, samo skrećeš sa teme, konkretne odgovore daj :P :P svi mi ovdje znamo čitati vikipediju a Boga mi svi je možemo i uređivati :wink:
Ne ,ne bezim....prema zvanicnoj svetskoj istoriji Srbi su dosli u 7 veku na balkan...sada ima i nekih drugih teorija...pre uzimanja hriscanstva kao religije,Srbi su bili paganske vere i verovali u vise bogova....onda su prihvatili hriscanstvo, a u 11 veku pri podeli hriscanske crkve .opredelili su se za pravoslavlje.
Ne odjavljuj se bolan, nemoj bježati. Ti skroz skrećeš od pitanja koje sam ti postavio. Nećeš da odgovoriš na pitanje kako je moguće da su za tebe narod i vjera jedno te isto ?

Nema Srba koji su druge vere,osim pravoslavne....ima Srba koji su poturceni,u vreme Osmanlijskog Carstva,ali oni se ne osecaju kao Srbi,vec kao Bosnjaci...ima primera kao sto je Emir Kusturica,ali njih je malo...jel si zadovoljan odgovorom :-D
korisnik.1

#5352 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by korisnik.1 »

DejanSrbin wrote:Ne ,ne bezim....prema zvanicnoj svetskoj istoriji Srbi su dosli u 7 veku na balkan...sada ima i nekih drugih teorija...pre uzimanja hriscanstva kao religije,Srbi su bili paganske vere i verovali u vise bogova....onda su prihvatili hriscanstvo, a u 11 veku pri podeli hriscanske crkve .opredelili su se za pravoslavlje.
Nema Srba koji su druge vere,osim pravoslavne....ima Srba koji su poturceni,u vreme Osmanlijskog Carstva,ali oni se ne osecaju kao Srbi,vec kao Bosnjaci...ima primera kao sto je Emir Kusturica,ali njih je malo...jel si zadovoljan odgovorom :-D
Eto ba ti sam se poništi, pogledaj ovo podvučeno :P :P

Malo mi je to čudan odgovor, znači neko iz Vojvodine kaže da je Srbin koji praktikuje judaizam, ti ćeš njemu reći da nije Srbin već Jevrej, jer Srbi mogu biti samo pravoslavci, ili pagani koje je ispravnije ? :D

Evo sad si napisao da prema tim nekim vjerovanjima, Srbi su bili pagani vjerovali u više bogova. A evo ti spominješ da postoje Srbi koji su poturčeni, da se trebaju vratiti svojoj vjeri kojoj su bili prije poturčenja (znamo kako ide ta ideologija).
Zašto se onda Srbi ne vrate paganstvu, to je njihova pradedovska vera ? Mislim ono, realno je, ako se od jednih zahtjeva povratak u "staru vjeru", da onda to učine i drugi, je li tako ? :-D
DejanSrbin

#5353 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by DejanSrbin »

Eto ba ti sam se poništi, pogledaj ovo podvučeno :P :P

Malo mi je to čudan odgovor, znači neko iz Vojvodine kaže da je Srbin koji praktikuje judaizam, ti ćeš njemu reći da nije Srbin već Jevrej, jer Srbi mogu biti samo pravoslavci, ili pagani koje je ispravnije ? :D

Evo sad si napisao da prema tim nekim vjerovanjima, Srbi su bili pagani vjerovali u više bogova. A evo ti spominješ da postoje Srbi koji su poturčeni, da se trebaju vratiti svojoj vjeri kojoj su bili prije poturčenja (znamo kako ide ta ideologija).
Zašto se onda Srbi ne vrate paganstvu, to je njihova pradedovska vera ? Mislim ono, realno je, ako se od jednih zahtjeva povratak u "staru vjeru", da onda to učine i drugi, je li tako ? :-D
Ne ,ako opet procitas ,ja nisam rekao da treba da se vracaju svojoj staroj veri....ja sam rekao da ima primera,kao sto je Kusturica,a ima i primera koji sad prelaze u islam....tako da je to individualno...ti ako se osecas kao musliman ,to i ostani...ja ako se osecam kao pravoslavac ,a osecam se kao pravoslavac ,to necu menjati nizasta na svetu....posto gore pominjes isplativost....i jos nesto...neko je gore naveo da ima vise poturcenih iz katolicke vere,odnosno Hrvata,ja mislim suprotno, da je vecina poturcenuh bilo Srba ...logicki jer su Osmanlije vladali Srbijom a ne Hrvatskom,bar ne toliko dugo koliko Srbijom.
korisnik.1

#5354 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by korisnik.1 »

DejanSrbin wrote:Ne ,ako opet procitas ,ja nisam rekao da treba da se vracaju svojoj staroj veri....ja sam rekao da ima primera,kao sto je Kusturica,a ima i primera koji sad prelaze u islam....tako da je to individualno...ti ako se osecas kao musliman ,to i ostani...ja ako se osecam kao pravoslavac ,a osecam se kao pravoslavac ,to necu menjati nizasta na svetu....posto gore pominjes isplativost....i jos nesto...neko je gore naveo da ima vise poturcenih iz katolicke vere,odnosno Hrvata,ja mislim suprotno, da je vecina poturcenuh bilo Srba ...logicki jer su Osmanlije vladali Srbijom a ne Hrvatskom,bar ne toliko dugo koliko Srbijom.
Upravu si izvini, nisi ti napisao. Ali eto ovako u raspravama često susrećem baš te izjave da se treba vratiti "staroj vjeri", pa sam pomislio da si i ti pod tom ideologijom.
emil_L

#5355 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by emil_L »

aa blente bogu dragi...
Idi bola vadi pasoš ako misliš na Kosovo. Šta pametuješ po forumu dok u "kolevku cpctva" prismrdit ne smiješ...
Paranoid

#5356 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Paranoid »

emil_L wrote:aa blente bogu dragi...
Idi bola vadi pasoš ako misliš na Kosovo. Šta pametuješ po forumu dok u "kolevku cpctva" prismrdit ne smiješ...
...ili..nek sluša od Galije..."digni ruku, digni obadve, digni ruke od svega nemaš kartu ni do Prištine"!
Uka

#5357 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

radostan dan wrote: što pregovaraš sa njom u briselu, kad ne moraš...
sva sila, nato, kurci-palci, amerike, pa opet ništa...nema stolice bez srbijinog -amin- na un stolicu.
ne zato što je srbija jaka, nego zato što su mnogo veće stvari u pitanju os srbije, kosova, srba i albanaca, i ti to dobro znaš...
Sto ne u Beogradu :D ?
Zasto Brisel,jel to srbija aminovala?
(A amin je od srca ne kad te neko natjera.)
Ako je Kosovo srbija,sto pregovaras sa Kosovom u Briselu?
Vi srpi ste stvarno fenomen :D
radostan dan

#5358 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

sva sila, nato, kurci-palci, amerike, pa opet ništa...nema stolice bez srbijinog -amin- na un stolicu.

sjedi, oguli jabuku...

Image

...ako možeš.
Uka

#5360 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

....eh sad je vec jadno. ;-)
radostan dan

#5361 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

slabo ili ne, do daljnjeg ti je tako...
Uka

#5362 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

Ma popustit ce albanci dok ih prodje huja.
Opet ce te vi na Kosovo.

Al sa urednim Dokumentima i na granicnim prelazima :lol: .
radostan dan

#5363 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

moguće, moguće...
zavrzlama

#5364 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

Koliko mrznje, frustracija i bezidejnosti ima srbija,govori cinjneica da njih 8 miliona u srbiji,kompletna JNA,DB i politicka masinerija po cijelom svijetu i na kraju su morali posegnuti za genocidom i totalnim etnickim ciscenjem albanaca na Kosovu i opet su fasovali....srbija je imala milion demokratskih nacina da zadrzi Kosovo u srbiji i izbije sve adute zapadu da podrze nezavisnost Kosova.....ali ne lezi vraze,srbija se odlucuju za progon i genocid nad albancima i danas imamo sto imamo...cudno je koliko je bezobzirna i jaka velikosrpska ideologija da nakon debakla u sloveniji,hrvatskoj i bih oni 4 godine nakon svih izgubljenih ratova,krecu u novi sa istom ideologijom,istim zlocinima i istom propagandom....danas je situacija ideoloski ista u srbiji ,samo nemaju snage i sile....
Uka

#5365 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

Nemaju ni volje,odgovorno tvrdim.
Nisu neki clanovi ovog foruma odraz srpstva,kao sto rece neko nekad za one u Parlamentu BiH.
Ja da se pitam,albanci bi odustali od Nezavisnosti i stupili u Mars preko Institucija unutar srbije.
:D
Sta bi tad bilo ne znam,ali imaju oni svoja prorocanstva :-D .
Krivica postenog i normalnog srbina je sto ga slagase i prevarise da si okalja obraz za sva vremena.
radostan dan

#5366 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

:lol:

ja tebi serdare, ti meni vojvodo po cg, a po ovdašnjem- usta moja hvalite me...
Sarajevica

#5367 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Sarajevica »

zavrzlama wrote:Koliko mrznje, frustracija i bezidejnosti ima srbija,govori cinjneica da njih 8 miliona u srbiji,kompletna JNA,DB i politicka masinerija po cijelom svijetu i na kraju su morali posegnuti za genocidom i totalnim etnickim ciscenjem albanaca na Kosovu i opet su fasovali....srbija je imala milion demokratskih nacina da zadrzi Kosovo u srbiji i izbije sve adute zapadu da podrze nezavisnost Kosova.....ali ne lezi vraze,srbija se odlucuju za progon i genocid nad albancima i danas imamo sto imamo...cudno je koliko je bezobzirna i jaka velikosrpska ideologija da nakon debakla u sloveniji,hrvatskoj i bih oni 4 godine nakon svih izgubljenih ratova,krecu u novi sa istom ideologijom,istim zlocinima i istom propagandom....danas je situacija ideoloski ista u srbiji ,samo nemaju snage i sile....
Tesko da bi Srbi pristali na kompromise koji bi omogucili ostanak Kosova u Srbiji. Zamislite da "Siptar" postane predsjednik Srbije? Ministar odbrane Republike Srbije? Nema sanse. U srpskom drustvu postoje ogromne predrasude, da ne kazem mrznja, prema Albancima. Oni na njih gledaju kao na zivotinje.

Uvijek mi je to bilo cudno s obzirom da su Srbi u ratu na Kosovu postupili koliko-toliko humano prema Albancima u poredjenju sa njihovim ponasanjem prema Bosnjacima. Procitala sam prije mozda godinu dana knjigu "Kosovo" Tim Judaha (nepristrasna i odlicna knjiga) a iako je i na Kosovu bilo svasta od strane srpske vojske, bilo je puno manje tih morbidnih i brutalnih zlocina koji su bili svakodnevnica u gradovima kao Foca, Prijedor, Zvornik, Visegrad...

Bicu kontroverzna pa cu reci da cak "humano preseljenje" ima svoju racionalnost na nekom nivou, i to je uvijek ono sto su Srbi potencirali na Kosovu. Naravno, tokom rata su to pokusali postici ne toliko humanim metodama, ali cinjenica je da su srpski vojnici na Kosovu bili disciplinovaniji i humaniji nego "nasi" Srbi tokom rata u BiH.
Uka

#5368 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Uka »

Drago mi je,moj Mile, da ti je bolje :-D .
CSKA

#5369 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CSKA »

Opet vi o teskim temama,cujem da ce u martu biti definitivna odluka o fudbalu.A na ljeto se igra i SP nepriznatih zemalja.Moglo bi Kosovo uzeti to,ako ode.
emil_L

#5370 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by emil_L »

Ogromna pobeda..Kosovari nemaju fudbalsku reprezentaciju u FIFI..još jedna odlika superiornosti cpcke politke..u međuvremenu, jesi li spremio pasoš da poCetiš cpce cpcta?
Hebo narod kome je srce i desno oko u inostranstvu..
zavrzlama

#5371 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

Odlican primjer kako funkcionise velikosrpska politika....
U istim novinama dva komentara o istoj stvari,a sa razlicitim zakljucima....sve ovo govori da su srbi od strane sopstvenih politickih lidera totalno satanizovani i da oni uopste neznaju ni sta je laz ni sta je istina....
"Rešenje koje je postignuto možda je moglo da bude i bolje, ali ono odgovara statusnoj neutralnosti i pregovaračkom okviru u kojem je vođen briselski proces i u kojem je postignut Briselski sporazum", rekao je Drecun za RTS.

Drecun je rekao da je Briselski sporazum postignut uvažavanjem posebnosti situacije na severu Kosova, dok Priština pokušava da omalovaži tu činjenicu i pokušava da nemetne rešenja koja ne mogu da se primene, jer srpski narod ne želi da ih prihvati na severu.

Od Prištine se sada traži, kako je istakao, da uvaži tu posebnost severa Kosova i da se ponaša konstruktivno, a to se očekuje i od predstavnika srpskog naroda koji su na izborima dobili mandat da se bore za interese naroda i države Srbije na KiM.

"U poslednje vreme upadamo u zamku Prištine koja pokušava da marginalnim i nebitnim, formalnim stvarima, pokaže albanskoj javnosti da Briselski sporazum nije toliko loš po Albance i samoproklamovanu nezavisnost",istakao je Drecun[/quote]

.
"Izbori koji su održani na Kosovu i Metohiji, a koji su navodno bili statusno neutralni i u organizaciji Oebsa, bili su jedna velika prevara od strane međunarodne zajednice. Predstavnici Oebsa su nakon što su predali izborni materijal na njemu nalepili grb Kosova i natpis Republika Kosovo, i takav poslali u Prištinu. Na taj način su prekršili jedno od osnovnih principa svoga delovanja i stavili se jasno na stranu privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji. Tim činom su direktno priznali Kosovo kao nezavisnu državu, iako Kosovo niti može, niti je članica te iste misije – naveo je u pisanoj izjavi Pantić, a u saopštenju dalje stoji da ovih dana predstavnici EU pokušavaju "da nas ubede da budemo malo kreativni, da zažmurimo na jedno oko i ponudili su nam nekoliko vrlo nepristojnih predloga”.
Hlapoje

#5372 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Hlapoje »

Sarajevica wrote: Tesko da bi Srbi pristali na kompromise koji bi omogucili ostanak Kosova u Srbiji. Zamislite da "Siptar" postane predsjednik Srbije? Ministar odbrane Republike Srbije? Nema sanse. U srpskom drustvu postoje ogromne predrasude, da ne kazem mrznja, prema Albancima. Oni na njih gledaju kao na zivotinje.

Uvijek mi je to bilo cudno s obzirom da su Srbi u ratu na Kosovu postupili koliko-toliko humano prema Albancima u poredjenju sa njihovim ponasanjem prema Bosnjacima. Procitala sam prije mozda godinu dana knjigu "Kosovo" Tim Judaha (nepristrasna i odlicna knjiga) a iako je i na Kosovu bilo svasta od strane srpske vojske, bilo je puno manje tih morbidnih i brutalnih zlocina koji su bili svakodnevnica u gradovima kao Foca, Prijedor, Zvornik, Visegrad...

Bicu kontroverzna pa cu reci da cak "humano preseljenje" ima svoju racionalnost na nekom nivou, i to je uvijek ono sto su Srbi potencirali na Kosovu. Naravno, tokom rata su to pokusali postici ne toliko humanim metodama, ali cinjenica je da su srpski vojnici na Kosovu bili disciplinovaniji i humaniji nego "nasi" Srbi tokom rata u BiH.
Rat na Kosovu je imao prilično drugačiji karakter od onog u BiH i vodjen je u drugačijim okolnostima.

Pre svega, nije ni počeo kao medjuetnički sukob, već kao obračun srpske policije i terorista OVK, mnogo manje je bilo nekakvih paravojnih snaga i što je najvažnije svetska medijska pozornost je od početka merila svaki potez Miloševića i ponašanje snaga srpske policije na Kosovu.
Hlapoje

#5373 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Hlapoje »

zavrzlama wrote:Odlican primjer kako funkcionise velikosrpska politika....
U istim novinama dva komentara o istoj stvari,a sa razlicitim zakljucima....sve ovo govori da su srbi od strane sopstvenih politickih lidera totalno satanizovani i da oni uopste neznaju ni sta je laz ni sta je istina....
Ova rečenica je odličan primer kako neki forumaš želi nešto reći, a ne zna koje reči da upotrebi.
Havatar

#5374 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Havatar »

Hlapoje wrote:
zavrzlama wrote:Odlican primjer kako funkcionise velikosrpska politika....
Ova rečenica je odličan primer kako neki forumaš želi nešto reći, a ne zna koje reči da upotrebi.
Prije ce bit da ti ne znas sta je on htio reci posto da znas ne bi se smijao.
Hlapoje

#5375 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Hlapoje »

Pa šta je hteo reći? Prosvetli me.
Post Reply