Ne ,ne bezim....prema zvanicnoj svetskoj istoriji Srbi su dosli u 7 veku na balkan...sada ima i nekih drugih teorija...pre uzimanja hriscanstva kao religije,Srbi su bili paganske vere i verovali u vise bogova....onda su prihvatili hriscanstvo, a u 11 veku pri podeli hriscanske crkve .opredelili su se za pravoslavlje.korisnik.1 wrote:Ne odjavljuj se bolan, nemoj bježati. Ti skroz skrećeš od pitanja koje sam ti postavio. Nećeš da odgovoriš na pitanje kako je moguće da su za tebe narod i vjera jedno te isto ?DejanSrbin wrote:Ne ,u povelji kulina bAna on kaze "Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje." To sigurno nije iz islama,a posto su tada unuci Kulina bana bili Srbi ,znaci da je i on bio...imas na wikipediji na Bosanskom jeziku ,da ne bude da citam srpske istoricare...o Ban Matej Ninoslav i Prijezda I Kotromanic...to su sve srbi....ali vama je lakse da priznate da ste iz katolicanstva presli u islam...meni ne smate...mozda nekom drugom ali meni ne...to je vas izbor i ja to postujem,kao da si nemac ili englez...ali ovde se pise mnogo neistina pa sam zato pitao Helikopter,sta je...toliko i pozdrav
Zatim, ja ti napišem da mi svi znamo da prije dolaska Osmanlija ovdje nije bilo islama, ti meni i dalje objašnjavaš to isto, iako sam to ja već napisaoI na kraju opet nećeš da odgovoriš na pitanje, šta su bili Srbi prije nego su postali Srbi ?
Ah jesi lisac, samo skrećeš sa teme, konkretne odgovore daj![]()
svi mi ovdje znamo čitati vikipediju a Boga mi svi je možemo i uređivati
Ne odjavljuj se bolan, nemoj bježati. Ti skroz skrećeš od pitanja koje sam ti postavio. Nećeš da odgovoriš na pitanje kako je moguće da su za tebe narod i vjera jedno te isto ?
Nema Srba koji su druge vere,osim pravoslavne....ima Srba koji su poturceni,u vreme Osmanlijskog Carstva,ali oni se ne osecaju kao Srbi,vec kao Bosnjaci...ima primera kao sto je Emir Kusturica,ali njih je malo...jel si zadovoljan odgovorom