SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cappy_tempo

#5351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

sta je ovo ovako mirno nesta,dajte ba valjda ima neko bombu u steku :D
riko-ga

#5352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by riko-ga »

cappy_tempo wrote:sta je ovo ovako mirno nesta,dajte ba valjda ima neko bombu u steku :D

Zatisje pred buru.Valja danas derbi prezivjeti :razz:
amrica

#5353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

MUP KS
20-godišnjak uboden nožem na Ilidži
U subotu navačer, oko 22.10 sati, Policijska stanica Ilidža obaviještena je da je u Dom zdravlja Ilidža sa ubodnom ranom u predjelu abdomena dovezen Č. M., rođen 1990. godine iz Ilidže, koji je povrede zadobio u ugostiteljskom objektu "Padrino" ulica Mala aleja broj 49, općina Ilidža.
Povrijeđeni je kolima HMP prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, odakle je upućen na Abdominalnu hirurgiju gdje je zadržan na liječenju i podvrgnut operativnom zhvatu.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju, u nedjelju, u 00.10 sati, službenici policije Četvrte PU lišili su slobode F. A., rođen 1991. godine iz Ilidže, sa kojim je nastavljen rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
hotazmaj

#5354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Pred vječiti derbi
Navijač FK Sarajevo uboden nožem u vrat
Navijač FK Sarajevo, Amor Zajko (1987), uboden je nožem u vrat danas oko 15 sati u sarajevskom naselju Stup.

Kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, policija još nema saznanja o napadaču, te je u toku istraga o ovom događaju.

Povrijeđeni mladić prevezen je u KUM bolnice Koševo.

"Pacijent je dovezen u 15.30 sati s ubodnom ranom s lijeve strane vrata. Trenutno se obavlja dosta složena dijagnostika, tako da u ovom trenutku ne možemo dati više informacija o povredi", kazala nam je glasnogovornica bolnice Koševo, Biljana Jandrić.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

hotazmaj wrote:Pred vječiti derbi
Navijač FK Sarajevo, Amor Zajko (1987), uboden je nožem u vrat danas oko 15 sati u sarajevskom naselju Stup.

Kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, policija još nema saznanja o napadaču, te je u toku istraga o ovom događaju.

"Pacijent je dovezen u 15.30 sati s ubodnom ranom s lijeve strane vrata. Trenutno se obavlja dosta složena dijagnostika, tako da u ovom trenutku ne možemo dati više informacija o povredi", kazala nam je glasnogovornica bolnice Koševo, Biljana Jandrić.
E j..o ih fudbal i derbi sport. Sve to treba stopirati i te siledzije na radnu akciju pa nek trose svoju snagu i frustracija u korisne stvari.
zli_hordas

#5356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zli_hordas »

Treba im oruzje podeliti pa nek idu do kraja.....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

:roll: vidjela žaba da se konji potkivaju...

nemojte misliti da mozgići naših klošara nisu pratili nerede po Srbiji, ali iz druge perspektive...

baš me podsjeća na vrijeme kada su izašle "Rane", pa su odjednom svi postali zajebani... :-) kakve dijagnoze jbt...
Oligarh

#5358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Oligarh »

Svu stoku maloumnu direktno u Afganistan, pokrajinu Helmand. Svakako je to olos neopisiva, a steta obucenih vojnika koje dole riskiramo! Znate li vi koliko kosta obuka jednog profesionalnog vojnika?? Ovi cakijasi svakako ne vrijede ni pisljiva boba, ni oni ni okoti iz kojih su iznikli!
zonbirile

#5359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

hrasno38 wrote:

E j..o ih fudbal i derbi sport. Sve to treba stopirati i te siledzije na radnu akciju pa nek trose svoju snagu i frustracija u korisne stvari.
-------------------------------------------
sječaš se kakanja onih likova na temu,policija,navijači.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrasno38 »

zonbirile wrote:
hrasno38 wrote:

Naravno da se sjecam i dan danas mislim da nam nedostaje policija koja bi imala ovlasti Titove "milicije".
zonbirile

#5361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

mislim da bi meksička bila primjerenija.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: Naravno da se sjecam i dan danas mislim da nam nedostaje policija koja bi imala ovlasti Titove "milicije".
moje skromno mišljenje je da policiji ne trebaju veće ovlasti. policija je samo jedan segment u borbi protiv ovakvih stvari.

jer evo, ti sam kažeš: Titova milicija. znači nije to što je milicija bila stroga, pa se poštovala, nego što je bila TITOVA.

naše društvo u globalu, ne stoji iza policajca: sud, tužilaštvo, država. ali i običan čovjek, individualac, kojem je policajac odraz države kojom je taj pojedinac isfrustriran. zato se taj gnjev uglavnom reflektuje na policiju.

nepostojanjem dodatnih zatvorskih kapaciteta, nepostojanjem sistema resocijalizacije delinkvenata (ustvari nepostajanjem ičega u borbi protiv delinkvenata), ali i pogrešnim usmjeravanjem pritisaka na policiju a ne na one koji mogu napraviti korak naprijed protiv ovih stvari imamo problem.

ja odgovorno tvrdim da će se rad policije po automatizmu poboljšati ukoliko se njihovom poslu da svrha i podrška.
respo

#5363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

hrasno38 wrote:
zonbirile wrote:
hrasno38 wrote: E j..o ih fudbal i derbi sport. Sve to treba stopirati i te siledzije na radnu akciju pa nek trose svoju snagu i frustracija u korisne stvari.
Naravno da se sjecam i dan danas mislim da nam nedostaje policija koja bi imala ovlasti Titove "milicije".
ja i dan danas mislim da ne vidis razliku izmedju navijaca i huligana
sigurno si i ti jedan od navijaca nekog kluba sto ne znaci automatski da si huligan
zonbirile

#5364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

@respo
ne začatavaj po starom običaju,ja vi niste boli,samo ste ga držali za noge.Jarane vi ste ti koji tolerišete i solidarišete se sa huliganima,dajete im forcu,dižete adrenalin i sl.Čova sa duksom na očima u normalnim zemljama je potencijalni izfgrednik,krši zakon,i nema definicije po tome,navijač-huligan.kakva je razlika između navijača sa dvolitrom pive u ruci,koji kroz grad reve i huligana?
respo

#5365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

zonbirile ne generalizuj po starom obicaju
prvo prijateljski savjet ili ako zelis protumaciti upozorenje
ne znas sta radim i uopste idem li na utakmice tako da mi nemoj prisivati da sam u duksu da imam fantomke da dajem potporu nekima koji bodu bacaju kamenje bombe itd
drugo huligane po zapadu rijetko ces vidjeti u duksu za tvoj info
toliko od mene za forum moralistu
zonbirile

#5366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

respo wrote:zonbirile ne generalizuj po starom obicaju
ne znas sta radim i uopste idem li na utakmice tako da mi nemoj prisivati da sam u duksu da imam fantomke da dajem potporu nekima koji bodu bacaju kamenje bombe itd
----------------------------------------------------
moraš voditi računa da je forum javan i da ga mnogi,onako čitaju iz gušta ,ne javljaju se.Gdje sam ja to za tebe rekao,za duks i sl.A šta je za PVC klipaču,nemaš komentar.Da ti pomognem,postoji kazna za pijenje na javnom mjestu i revanje podliježe pod zakon o javnom redu i miru,i šta sad.Huligan je samo onaj što bode-netačno.
respo

#5367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

zonbirile wrote:
respo wrote:zonbirile ne generalizuj po starom obicaju
----------------------------------------------------
moraš voditi računa da je forum javan i da ga mnogi,onako čitaju iz gušta ,ne javljaju se.Gdje sam ja to za tebe rekao,za duks i sl.A šta je za PVC klipaču,nemaš komentar.Da ti pomognem,postoji kazna za pijenje na javnom mjestu i revanje podliježe pod zakon o javnom redu i miru,i šta sad.Huligan je samo onaj što bode-netačno.
imam komentar naravno
moras i ti voditi racuna kad upucujes post nekome sa "ja vi niste bolji vi ste ga samo" bar postoji zagrada ogradi se ako ne mislis konkretno na mene

da odgovorim za ovu pivu
ne mozes porediti ispijanje pive i bodenje nozem
hoces da kazes da su i oni rokeri u parku koji navece piju dvolitre jer nemaju novaca ili jednostavno nema primjerenog mjesta za njih da su i oni huligani?
hoces da kazes da je huligan i onaj pijanica pored lokalnog granapa huligan jer pije pivu?
naravno da postoji kazna za to al se kaznjava samo selektivno izgleda
kako kojem policajcu odgovara
nikad dosada nisam vidio da kaznjavaju one granapcare koji piju pivu po cijeli dan dok omladinu kaznjavaju za istu stvar nevazno jeli ide na utakmicu sviraju gitaru ili nesto trece
ako je prekrsaj neka ga kazni nikakav problem al ne da ga mlati zbog toga i da ga zbog toga proglasava olosem i huliganom
ako si ti u masi ne znaci da si isti kao ostali bez obzira sto pijes ili ne pijes pivu
to sto neko pored mene ima potrebu da ispolji bijes na neki od nacina se mene nikako ne tice i necu da me neko tretira na osnovu njega
zasto onda stoje oni policajci oko stadiona nego da vide ko konkretno pravi problem a ne da okrivljuju prvog na kojeg nalete
takodje u njemackoj je cak legalno kupiti pivu na stadionu ljudi piju na stadionu bez problema
jel to znaci da su na njemackim stadionima sve od reda huligani?

odosmo od teme ajmo na neku prikladnu temu pa cu ti rado napisati i ostalo sto mislim
zonbirile

#5368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

ha,ha najveća je odlika brdovitog Balkana ugledati se na Njemačku.Tamo ako ima Zakon o pijenju/nepijenju poštuje se.Kod nas ima Zakon i tačka.Također vadione na činjenje/nečinjenje policije spram ovih/onih-pa ne pije vode.Na sudu nema pozivanja na egzemplare iz prakse policije prema nekom-ne pije vode.Uostalom policija ima diskreciono pravo postupanja,grupe,navijači i ostali nemaju ta prava i svojim postupcima daju povoda za upotrebu sile.Ispade da sjedite i navijate,a policija jedva čeka da vas bije-aha u pipičima.
glade

#5369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

zamolio bih republiku hrvatsku da nam proda goli otok da mu vratimo pravi sjaj... ovi cakijasi vise nisu ni navijaci, ni huligani vec obicni sljam, govna...

cak i oni huligani imaju neku mjeru pa stanu nakon sto nekog izudaraju da ga ne bi ubili... ovo govno noz pa u vrat...
zonbirile

#5370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

interesantno,kako zna biti pakleno na rukometu,košarci,ali nikad murija ne interveniše.Valjda atavizmi pećinske prošlosti prorade na otvorenome.
upaljac83

#5371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by upaljac83 »

Citam po nekim forumima, manijaci se jos hvale zbodenim momkom :roll:
JThomas

#5372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

i tako, red noževa, pa red metaka, pa red noževa.

jebo više i derbi i sve.

a neovisno o derbiju, večeras je red da negdje neka bomba bude bačena...
Joey Tribbiani

#5373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

upaljac83 wrote:Citam po nekim forumima, manijaci se jos hvale zbodenim momkom :roll:
ko se hvali? prvo, nije dokazano da je uopšte lik Manijak. Da je to nekom cilj, pročulo bi se po Jugu za vrijeme tekme.

Vrijeme je da grad i policija poduzmu drastične mjere za suzbijanje ovakvih pizdarija. I sinoć je neko zboden na Ilidzi. Čakijaši na svakom koraku. Brzi na povlačenju noža, brzi i jaki u tučama kad su u grupi...pičke u duši i kad nemaju "ledja".
Last edited by Joey Tribbiani on 24/10/2010 20:50, edited 1 time in total.
zonbirile

#5374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

kada znaš background direktora sarajeva,još ko je gledao sinoć kod Senada,pa ništa nije čudno.Sreća pa aktualni političari operisani od fudbala,da je ko Francek,padale bi mrtve glave odavno.
respo

#5375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

zonbirile wrote:ha,ha najveća je odlika brdovitog Balkana ugledati se na Njemačku.Tamo ako ima Zakon o pijenju/nepijenju poštuje se.Kod nas ima Zakon i tačka.Također vadione na činjenje/nečinjenje policije spram ovih/onih-pa ne pije vode.Na sudu nema pozivanja na egzemplare iz prakse policije prema nekom-ne pije vode.Uostalom policija ima diskreciono pravo postupanja,grupe,navijači i ostali nemaju ta prava i svojim postupcima daju povoda za upotrebu sile.Ispade da sjedite i navijate,a policija jedva čeka da vas bije-aha u pipičima.
opet da ponovim nemoj me stavljati u tvoje price
aha kad nesto ne valja odmah prihvati iz njemacke a kad je nesto u korist naroda onda gdje ces se bolan ugledati na njemacku oni su barbari za nas aha
nevezano konkretno za njemacku ovo se odnosi i na englesku ameriku holandiju italiju itd itd

ma ja na sudu ionako sjede oni koji vjeruju na rijec policajca bez obzira jeli on kriv ili nije
sud nam je nezavistan u pm
policija bez obzira kakva bila nema pravo ispoljavati silu na neduznima inace idu na disciplinski postupak al izgleda to ovdje ne pije vode
Locked