Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dozer

#5351 Re: Kineski mobiteli

Post by Dozer »

Pa...? Koliko vidim, na oko su isti, s tim sto je C jaci, tj. ima noviji Android, 4G i jaci procesor, ali manje memorije... A C je jefitniji za 30$, tj. za oko 50KM.
Last edited by Dozer on 26/10/2016 12:00, edited 1 time in total.
zippoo87

#5352 Re: Kineski mobiteli

Post by zippoo87 »

naleti sada na banggoodu na lenovo A806 mobitel sa 2 GB RAMa i 16 GB ROM
cijena 70$
je li mu to inace standardna cijena i koliko bi to izaslo sa carinom i ostalim davanjima
ja racunam negdje 160 kM

http://www.banggood.com/Lenovo-A806-5-i ... 065451_248
macanSA

#5353 Re: Kineski mobiteli

Post by macanSA »

Dozer wrote:Pa...? Koliko vidim, na oko su isti, s tim sto je C jaci, tj. ima noviji Android, 4G i jaci procesor, ali manje memorije... A C je jefitniji za 30$, tj. za oko 50KM.
svi su "na oko" isti
razlika je kao između iphona 5s i 5c, baš takva, pošto je Xiaomi na glasu kao kineski Apple, pa su i modeli maltene kopirani pa čak i oznake
procesor jeste noviji 64-bitni ali ne jači u odnosu na mi4
ima 2/16 GB spram mi4 sa 3/64 GB
kamera je daleko bolja na mi4 kome je to bitno (meni jeste bilo, uostalom glavni razlog izbora baš tog modela)
sveukupno elegantiniji premium mob, sa metalnim okvirom, mi4c je jeftina plastika
uostalom manja cijena za mob koji je kasnije izašao, valjda sve govori

jedino na strani c modela je dual sim, što jeste šteta za mi4 da nije
Fauja Singh

#5354 Re: Kineski mobiteli

Post by Fauja Singh »

Xiaomi Mi Max u rukama Marques Brownlee-a

https://youtu.be/m7plA1ALkQw

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
macanSA

#5355 Re: Kineski mobiteli

Post by macanSA »

izgleda da su konačno uveli "tap to wake up screen"
4:36
fordinjo

#5356 Re: Kineski mobiteli

Post by fordinjo »

Red mi note 3 pro stigo prije 10tak dana , mogu reci da je telefon zvijer i da je i vise nego super odlican telefon u odnosu na cijenu , imo sam sve marke telefona u rukama ali mi je ovaj u samom vrhu ako ne i najbolji , ovi sto dobacuju za samsung i iphone da se xiaomi ne moze mjeriti sa njima , pricaju samo bezveze za cijenu za koje kupuju i sta dobijaju nazad , Xiomi je Makinja za njih....
macanSA

#5357 Re: Kineski mobiteli

Post by macanSA »

pusti
nisu svjesni svoje nesvijesti...pregazilo ih vrijeme, ne bi me čudilo da im je Nokia još No.1
tehnološki svijet, a naročito mobilna tehnologija gazi neumoljivo naprijed pri čemu se pojavljuju novi predatori,
kako je Samsung i iphone zgazio nekad Nokiu, tako će kinezi advance tehnologijom uz niže cijene, pregazit samsung i apple...samo što neko vidi prije, a neko kasnije ili nikad
Last edited by macanSA on 26/10/2016 16:32, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#5358 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ne bih se cudio da Dileja sam sa sobom prica... Ahahaha
macanSA

#5359 Re: Kineski mobiteli

Post by macanSA »

ne znam kakve ti se dileje pričinjavaju, ali očigledno si sam takav
čovjek priča da je nabavio redmi note 3 a ja čekam da mi dođe mi4
dakle jedno s drugim veze s vezom nema i samo takvim dilejama može past napamet da neko tu sam sa sobom replicira
pirpa

#5360 Re: Kineski mobiteli

Post by pirpa »

fordinjo

#5361 Re: Kineski mobiteli

Post by fordinjo »

Jarane ne znam ko je dileja a i ne interesuje me a ne znam ni sta je i koje poruka tvoga posta , ja sam iznio svoje osobno misljenje o RN3 pro kojeg sam kupio i zbog cega sam superzadovoljan , da li ces ti ili neko drugi nesto dobro ili lose naci u mom postu , nije uopste bitno vjeruj mi ....
taureg71

#5362 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

fordinjo wrote:Red mi note 3 pro stigo prije 10tak dana , mogu reci da je telefon zvijer i da je i vise nego super odlican telefon u odnosu na cijenu , imo sam sve marke telefona u rukama ali mi je ovaj u samom vrhu ako ne i najbolji , ovi sto dobacuju za samsung i iphone da se xiaomi ne moze mjeriti sa njima , pricaju samo bezveze za cijenu za koje kupuju i sta dobijaju nazad , Xiomi je Makinja za njih....

pazi i ja sam odusevljen bio 7 dana, a onda nadalje gasi se i restartuje u sred razgovora ili viber dopisivanja, fingerprint sve losije radi, kamera onako...taman za te pare vrijedi... :thumbup:
skafiskafsnjak

#5363 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

taureg71 wrote:
fordinjo wrote:Red mi note 3 pro stigo prije 10tak dana , mogu reci da je telefon zvijer i da je i vise nego super odlican telefon u odnosu na cijenu , imo sam sve marke telefona u rukama ali mi je ovaj u samom vrhu ako ne i najbolji , ovi sto dobacuju za samsung i iphone da se xiaomi ne moze mjeriti sa njima , pricaju samo bezveze za cijenu za koje kupuju i sta dobijaju nazad , Xiomi je Makinja za njih....

pazi i ja sam odusevljen bio 7 dana, a onda nadalje gasi se i restartuje u sred razgovora ili viber dopisivanja, fingerprint sve losije radi, kamera onako...taman za te pare vrijedi... :thumbup:
pa jel Kinez ili nije :D
taureg71

#5364 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

http://www.banggood.com/Lenovo-A806-5-i ... 065451_248[/quote]

a racunaj da je za telefon placen 320 KM carina i pdv i jos neki troskovi sve skupa oko 110 km pa ...eto po analogiji racunaj sebi.. :skoljka: :skoljka: :skoljka:
taureg71

#5365 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

skafiskafsnjak wrote:
taureg71 wrote:

pa jel Kinez ili nije :D

ma pazi, meni je Asus dakle 40. dan iz cista mira ekran se skenjao, nikad pao..Tajvan...SGS III kupljen u Njemackoj crkla maticna, popravka se nije isplatila...najbolje iskustvo imam sa LG telkama...Xiaomi je marka, ali, kako se kome zalomi...ljudi nesto trkeljisu, mijenjaju romove, fleshuju, dobro su normalni...
AhmetShabo

#5366 Re: Kineski mobiteli

Post by AhmetShabo »

taureg71 wrote:

covjek je lijepo rekao 10-ak dana, dakle prosao je tvojih kriticnih 7 dana :wink:
macanSA

#5367 Re: Kineski mobiteli

Post by macanSA »

taureg71 wrote:

ja evo 10 mjeseci koristim redmi note 2 i radi SAVRŠENO, kupio na piku, ta budaletina (a. možda nije ni on) stavila neki lijevi rom, tada je često blokiro i resetovo se, ali kad sam ubacio fabrički ofical global stable 7.2.3 radi ko doxa
a da nisam zadovoljan Xiaomijem ne bi sigurno naručio opet još jedan..... mi4
btw imam i redmi 2 pro, samo nisam zadovoljan kamerom :)
taureg71

#5368 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

AhmetShabo wrote:
taureg71 wrote:

covjek je lijepo rekao 10-ak dana, dakle prosao je tvojih kriticnih 7 dana :wink:

haha, daa, on pregurao 7 dana...i kod mene je global stable rom, nista ne trkeljisem, obican prosjecan korisnik
skafiskafsnjak

#5369 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Macane ... sta je sa onim Oukitelima ... Dokle si s njima :D
Alfons Kauders

#5370 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

Ukratko - za te pare trenutno jednostavno nema boljeg uredjaja.

Koristio sam ga kao rezervni ljetos na moru, i stvarno odusevljen da se za tu lovu moze dobiti takav telefon... I jos ona krkanska baterija, ne mozes je za dan potrosit haman nikad... Kamera je najslabija tacka, barem u slabom svjetlu (dnevne slike su ok) al opet u tim parama tesko da ima nesto bolje... Jebiga, nisu ni oni madjionicari pa da za 150 dolara naprave telefon koji ce bas na svakom polju imati performanse kao duplo skuplji uredjaji.

Jedina mana - nema quick charge, a baterija ogromna :) Doduse, SD650 podrzava QC2.0, ako se ne varam, tako da je moguce da ga podrzava i taj telefon... Ali uz te uredjaje se nikad ne isporucuje fast charger jer je 5 puta skuplji od obicnog. Proguglaj, ako ljudi koriste Quick Charge na njemu, moj savjet bi bio da nadjes kakav gotivniji punjac, jer je razlika OGROMNA (a sad svakako mozes naci QC punjac za manje od 10 dolara - samo nemoj zaboravit da ti treba i kvalitetan kabl!)
irac300

#5371 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Ima li neko iskustva sa ovom stranicom? Je li ovo realna cijena za ovakav telefon? Ako se naruči u Njemačku, dostava košta 18 eura, s tim, ako sam dobro razumio, ne plaćaju se više nikakvi troškovi. Ako nema nikakvih caka i zavrzlama, sutra bih poručio, jebo 161 euro, to je ništa za ovu zvijer.
http://www.oppomart.com/letv/cool1-dual ... -dual.html

@Alfons Kauders, daj kakav savjet ili mišljenje. :D
skafiskafsnjak

#5372 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Azrail

#5373 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Alfons Kauders wrote:
irac300 wrote:Da li je isplativo kupiti sa olx-a Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB za 380KM sa dostavom, s tim što imaš i garanciju? Nešto mi se neda petljanisati sa narudžbom iz Kine.
Dao bi ti ja svoj 2GB/16GB za dvije stoje, al buraz se vec najavio... :D

Mislim da ga za te pare neces naci kod nas, narocito ne s ozbiljnom garancijom.

Postoji i druga opcija koju sam ovdje vec pomenuo par puta. Ima trgovaca sa EU lagerom, na kojima su cijene nesto vise (najcesce koriste DHL, ali opet dosta nize nego da platis PDV i carinu ako ti otvore paket). Ukoliko imas nekog od raje ko bi mogao primiti telefon u EU i proslijediti ga tebi, ovo ti je dobra opcija - jer ce stici na EU adresu u roku od nekoliko dana.

De ako bude bilo opet šta ovako javi :)
Alfons Kauders

#5374 Re: Kineski mobiteli

Post by Alfons Kauders »

irac300 wrote:Ima li neko iskustva sa ovom stranicom? Je li ovo realna cijena za ovakav telefon? Ako se naruči u Njemačku, dostava košta 18 eura, s tim, ako sam dobro razumio, ne plaćaju se više nikakvi troškovi. Ako nema nikakvih caka i zavrzlama, sutra bih poručio, jebo 161 euro, to je ništa za ovu zvijer.

Ako imaju lager u EU, onda moze... Ali onda me cudi da naplacuju 18 eura dostavu (ako im je i lager ovdje).

Ja bih te savjetovao da uzmes Xiaomi u istim parama.

Imas i na Aliexpress stranica sa EU lagerima, znam da je jaran uzimao... Top Mall ili Top One, tako nesto se zvala radnja (i nije jedina - masa reseller stranica koje raja ovdje pominje ima lagere u EU, samo malo artikala i vise cijene nego direkt iz Kine)
irac300

#5375 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Alfons Kauders wrote:
irac300 wrote:Ima li neko iskustva sa ovom stranicom? Je li ovo realna cijena za ovakav telefon? Ako se naruči u Njemačku, dostava košta 18 eura, s tim, ako sam dobro razumio, ne plaćaju se više nikakvi troškovi. Ako nema nikakvih caka i zavrzlama, sutra bih poručio, jebo 161 euro, to je ništa za ovu zvijer.

Ako imaju lager u EU, onda moze... Ali onda me cudi da naplacuju 18 eura dostavu (ako im je i lager ovdje).

Ja bih te savjetovao da uzmes Xiaomi u istim parama.

Imas i na Aliexpress stranica sa EU lagerima, znam da je jaran uzimao... Top Mall ili Top One, tako nesto se zvala radnja (i nije jedina - masa reseller stranica koje raja ovdje pominje ima lagere u EU, samo malo artikala i vise cijene nego direkt iz Kine)
Koliko sam ja uspio upratiti, obicno sa EU skladišta šalju putem dhl ili nekog sličnog servisa, pa su cijene pošiljke više. Joj kad je čovjeku svaka marka bitna, pa umjesto da tri puta mjerim, a jednom sječem, ja moram 100 puta mjeriti. :D
Post Reply