Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#5351 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:
fixer wrote:Ok Harune. Dovedi nam Repesu ako je Aco skup, a ovaj jeftin.
Pametnjakovicu, ja ti kazem kako stvari stoje. I po milioniti put, ja nisam Harun. Ja bi doveo Messinu, ali koliko para toliko muzike. Da sad mogu da biram Nurkic u A diviziju do 20 godina ili Aco selektor, sekunde se ne bi dvoumio.
Dokle ti god budu usta puna Haruna i njegovog vrhunskog upravljanja, zvat cu te Harunom. O Nurkicu mozes nekom drugom pricati o zaslugama saveza. Ja znam kako je taj momak poceo da trenira. Ako je Repesa jeftiniji jednostavno hajmo njega angazovat. Pa ja.
uncas

#5352 Re: Reprezentacija BiH

Post by uncas »

Harun je u pravu. Ponudio je plafon.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
neno#4

#5353 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

fixer wrote:
neno#4 wrote:
fixer wrote:Ok Harune. Dovedi nam Repesu ako je Aco skup, a ovaj jeftin.
Pametnjakovicu, ja ti kazem kako stvari stoje. I po milioniti put, ja nisam Harun. Ja bi doveo Messinu, ali koliko para toliko muzike. Da sad mogu da biram Nurkic u A diviziju do 20 godina ili Aco selektor, sekunde se ne bi dvoumio.
Dokle ti god budu usta puna Haruna i njegovog vrhunskog upravljanja, zvat cu te Harunom. O Nurkicu mozes nekom drugom pricati o zaslugama saveza. Ja znam kako je taj momak poceo da trenira. Ako je Repesa jeftiniji jednostavno hajmo njega angazovat. Pa ja.
Naravno da ce mi biti puna usta, zato sto je covjek doveo Acu Petrovica na klupu, ne ja, ne ti, nego ON. Cuj znas kako je taj momak poceo da trenira. Ja ih znam milion kako su poceli da treniraju, pa ih sada nigdje nema. A isto tako ih znam milion koji sada igraju za druge reprezentacije.
It_is_a_Leclerc

#5354 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kakva je to priča o novom Amerikancu ? Gdje je zapelo sa Zacom ?!

Negdje pročitah da će se savez, ako se ne uspije dogovoriti sa Petrovićem, vratiti domaćim imenima.
fixer

#5355 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

neno#4 wrote:
fixer wrote:
neno#4 wrote: Pametnjakovicu, ja ti kazem kako stvari stoje. I po milioniti put, ja nisam Harun. Ja bi doveo Messinu, ali koliko para toliko muzike. Da sad mogu da biram Nurkic u A diviziju do 20 godina ili Aco selektor, sekunde se ne bi dvoumio.
Naravno da ce mi biti puna usta, zato sto je covjek doveo Acu Petrovica na klupu, ne ja, ne ti, nego ON. Cuj znas kako je taj momak poceo da trenira. Ja ih znam milion kako su poceli da treniraju, pa ih sada nigdje nema. A isto tako ih znam milion koji sada igraju za druge reprezentacije.
Niko nije doveo Acu nego sam on. Da nije rekao da ce volontirat, Harun bi bio nemocan kao i sad. Kad nema para - nema. Nema potrebe praviti neke akrobacije tipa Repesa jeftiniji. Pa neka onda dovede Repesu. I ja bi ga promovisao svako malo. Poredi Repesu koji je primao puno ispod trzisne vrijednosti i Acu kojeg smo kao pokusali platiti koliko mu je trzisna vrijednost. Logicno je da ce se doimati da je Aco trazio previse. To sto neki treneri pristanu na kikiriki kad vode svoju repku, ne znaci da mora i Aco sa nasom.
matematicar_teski

#5356 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

bajic ce biti novi trener BiH, eto vam info hebeni iz prve ruke
neno#4

#5357 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakva je to priča o novom Amerikancu ? Gdje je zapelo sa Zacom ?!

Negdje pročitah da će se savez, ako se ne uspije dogovoriti sa Petrovićem, vratiti domaćim imenima.
Pa nigdje nije zapelo. Ali u trenutnom odnosu snaga gdje Gorda moze pokriti solidno poziciju playa, nama je potreban jedan odlican suter koji moze da pogodi kada se lomi..Zackary vec pomalo porucuje da bi ovo ljeto preskocio sto se tice repke, a ako ubodemo ovog kojeg smo nanisali sa Sutalom, Nihadom i Persom kao covjekom za specijalne zadatke bi to bio veliki korak naprijed.
SSemir

#5358 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

ako je nas savez spreman ponuditi toliku cifru, i ako se zaista ugovori tako potpisuju na 2 mjeseca. onda bi se mogao dovesti jako kvalitetan strucnjak za tepare, zar ne?
misljenja sam da nema smisla da angazujemo nase strcnjake, jer dovoljno kvalitetnom nemamo. kvaliteta imamo, i ako zelimo tu stepenicu vise, treba nam selektor jaci!
neno#4

#5360 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Jedno pitanje, sta zelis postici na forumima stalnim postavljanjem linkova?
kakavdanakneiskustvu

#5361 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

neno#4 wrote:

ništa
smijesni_ste

#5362 Re: Reprezentacija BiH

Post by smijesni_ste »

Neka postavlja, meni baš dobro to...ne moram sam surfati, a bude zanimljivih stvari vezanih za teme...
neno#4

#5363 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
neno#4 wrote:

ništa
Uredu..Ma pitam, cisto me interesuje..
kakavdanakneiskustvu

#5364 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
neno#4 wrote:

ništa
Uredu..Ma pitam, cisto me interesuje..[/quote]

ok
Zraak

#5365 Re: Reprezentacija BiH

Post by Zraak »

Za koga ce igrati Domagoj Bosnjak?
legenda reala

#5366 Re: Reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

Zraak wrote:Za koga ce igrati Domagoj Bosnjak?
već igra za Hrvatsku
matematicar_teski

#5367 Re: Reprezentacija BiH

sta mislis ? H.M nije se ni potrudio oko njega naravno, ko i prema svima sto dolaze iz sirokoga.
ramljak,planinic,colic................
doveo nam persica :lol:
legenda reala

#5368 Re: Reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

matematicar_teski wrote:
sta mislis ? H.M nije se ni potrudio oko njega naravno, ko i prema svima sto dolaze iz sirokoga.
Šta će se potruditi, znaš ti pravila, svi su prije njegovog dolaska igrali za Hrvatsku, i da su oni htjeli igrati za nas bez odobrenja Hrvata ne bi mogli igrati, a oni im nikad ne bi dali ispisnicu , isto kao što Omić hoće da igra za nas ali Slovenci moraju dati ispisnicu koju nikad neće dati ;-)
matematicar_teski

#5369 Re: Reprezentacija BiH

legenda reala wrote:
matematicar_teski wrote:
Šta će se potruditi, znaš ti pravila, svi su prije njegovog dolaska igrali za Hrvatsku, i da su oni htjeli igrati za nas bez odobrenja Hrvata ne bi mogli igrati, a oni im nikad ne bi dali ispisnicu , isto kao što Omić hoće da igra za nas ali Slovenci moraju dati ispisnicu koju nikad neće dati ;-)
Omic :lol: :lol:
legendo moja taj nece igrati nikad za nas, jer ga nisu nikad ni probali dobiti,cak ni nazvati, tako se bar prica,nisu info provjerene.
Ne mogu se sjetiti sad ima jos jedan bh. Hrvat koji je htio igrati za nas, ovi naravno nisu se ni potrudili, nesto kao loncar
halalite sto se ne mogu sjetiti
MOSALJOZE

#5370 Re: Reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

matematičar teški=KOMPLEKSAŠ TEŠKI
legenda reala

#5371 Re: Reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

Pa normalno da neće, kad Slovenci mu nikad neće dati ispisnicu Harun je tu bespomoćan koliko god pričao s njim

a Lončar je mislim ovo ljeto već igrao za nas kadete ili juniore nisam siguran
Kontra__

#5372 Re: Reprezentacija BiH

Post by Kontra__ »

Ne mozes nikoga puskom natjerati. Opce poznata je stvar da je Siroki filijala za hrvatsku mladez, kale se, sticaju iskustvo itd... Nema to puno veze sa nasim Savezom ni sa Harunom. Toj djeci je problem u glavi, ne u Savezu. Teskod a ce bilo ko od njih zaigrati za nas, sve dok postoji minimalna sansa da zaigraju za Kroate.
Ista stvar je i sa fudbalskom selekcijom! Tako da bezze optuzujes ljude iz KSBiH.
Park

#5373 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

Dino Konakovic veliki "ekonomista i ekspert za finansije" je predsjednik KSBIH.Nakon sto je KK Bosnu doveo na prosjacki stap sada ce preuzeti brigu o svim reprezentacijama BiH od kadeta do seniora.Tesko se nama..

Nakon sto smo izgubili Adzica99,Simanica98,Glisica98,Popovica97 koji su presli u Zvezdu tacnije prva dva u Zvezdu,treci i cetvrti u Partizan,najnoviji gubitak je Relja Knezevic98 koji je nedavno presao u Zvezdu.Samim tim sto igraju u Srbiji gube pravo da zaigraju za nas.

Pitanje je sta ce biti sa Lazarom Muticem99 koji je presao u Real Madrid,Njegosom Sikirasem99 koji je presao u Stella Azzurru i Goranom Maricem98 koji je presao u Badalonu,sanse da prva dva zaigraju za nas su male,oba slucaja su na FIBA arbitrazi.

Ovo je dokaz kako nas savez "radi" i kako najaci kolektiv u BIH kako sami sebe vole zvati Sparsi dovode mlade sasvim lijeve igrace u svoj omladinski pogon dok pravi talenti odlaze vani.

Jos jedan dokaz kako nas savez radi dobro jeste postavljanje Halimica za trenera nasih kadeta.Covjeka sa kojim smo strepili do zadnjih sekundi u utakmicama,covjeka kojem je trebalo pet utakmica na prvenstvu da skonta prvu postavu i da Djordje Aleksic mora biti u prvoj postavi.Taj isti "strucnjak" vodit ce nas sledece godine na U16 prvenstvu A-divizije,neka nam je Bog na pomoci..

Sad ce doc neno i nama objasniti kako su kadeti i juniori u A-diviziji i kako je sve bajno,a svakim danom gubimo sve vise igraca koji odose igrati ili za Srbiju,Hrvatsku,Sloveniju,a nista ne radimo da to sprijecimo!!
neno#4

#5374 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Samo pljuj, uzivam da te citam. Dok jednom u svojoj glavi ne skontas da neko jednostavno NECE da igra za tebe. Kad to skontas, onda ce biti sve lakse..
Park

#5375 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

neno#4 wrote:Samo pljuj, uzivam da te citam. Dok jednom u svojoj glavi ne skontas da neko jednostavno NECE da igra za tebe. Kad to skontas, onda ce biti sve lakse..
Uredu,na stranu ovo sa igracima.U cemu je onda vic da Konakovic bude predsjednik saveza?
Post Reply