Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mehoxy

#5351 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:28, edited 1 time in total.
mehoxy

#5352 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:28, edited 1 time in total.
zakasnila

#5353 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zakasnila »

mehoxy wrote:Dobio novac danas. Medjutim, izgleda da mi je novac odmah dostupan jer ispod cifre ne pise pending ili on hold vec available. Je li to znaci da ce novac biti automatski prebacen sad u novembru ili sta ?
Ako je Available biće prebačen 1. novembra :)
mehoxy

#5354 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:27, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#5355 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

HeeeLJp kako da promijenim broj telefona na acc na paypalu .....broj mobitela je u pitanju jer mi nije vise isti....ako neko zna :) hvala
perfect_guy

#5356 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

vjesticanametli wrote:HeeeLJp kako da promijenim broj telefona na acc na paypalu .....broj mobitela je u pitanju jer mi nije vise isti....ako neko zna :) hvala
loguješ se, gore desno je točak (podešavanja), ideš tu, i dole desno je phone
vjesticanametli

#5357 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Hvala. Da i sve sam uradila i ne mogu da promijenim broj ....kaze mora se verifikovati i usput mi ne nudi mogucnost verifikacije....da li mogu izabrati opciju home ili work pa da ukucam taj novi broj....koji bio onda bio 1 tj onaj primarni...e jesu vala s novim UI usrali....danas sam poslala i mail da mi vise dozvole lovu bez pendinga jer su rekli prosle god. kad dostignem sumu od xy hiljada da ce pustiti. Sad cekam odg. Da vidim sta ce izmisliti ili cu morati saradnike moliti da mi placaju na skrill

evo izabrala sam ipak home i promijenila broj sad imam samo novi broj telefona upisan ccc :-) :lol:
mirsek

#5358 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mirsek »

Ima li neka znacajna prednost prebaciti se na bussiness account u odnosu na personal account ?
victom

#5359 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by victom »

mirsek wrote:Ima li neka znacajna prednost prebaciti se na bussiness account u odnosu na personal account ?
ima. raja će te zvati biznismenom.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:54, edited 2 times in total.
mirsek

#5360 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by mirsek »

victom wrote:
mirsek wrote:Ima li neka znacajna prednost prebaciti se na bussiness account u odnosu na personal account ?
ima. raja će te zvati biznismenom.
A finansijski ili po nekim opcijama, jel manji transaction fee na bussiness paketu ili neka slicna beneficija ?
vjesticanametli

#5361 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Ukinuli su mi pending konacno nema vise cekanja :)
hekaton

#5362 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hekaton »

vjesticanametli wrote:Ukinuli su mi pending konacno nema vise cekanja :)
Jel mislis na ovaj shith kad je novac On hold 30 dana nakon uplate, jel postoji mogucnost da se to zaobidje?
vjesticanametli

#5363 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Ja ba ne ide mi vise lova na on hold jeeeee
Ja im pisala prosle god. I rekli kad predem xxxx sumu onda moze i ja opet navalila neki dan i eto
Jovajova973

#5364 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Jovajova973 »

Zdravo,
zanima me da li neko zna da li se moze koristiti Paypal preko Sberbanke ako sam nezaposlen.
Naime, imam vec dvije kartice u Sberbanci i otisao sam da se informisem o Paypalu, medjutim oni su mi rekli da ne ispunjam uslove za koriscenje Paypala jer sam nezaposlen.

Ako neko ima kakvu informaciju, bilo bi mi drago da podijeli. Moguce da je cista neinformisanost sluzbenika, a ne daju mi se otvarati racuni u nekoj drugoj banci.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5365 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

Jovajova973 wrote:Zdravo,
zanima me da li neko zna da li se moze koristiti Paypal preko Sberbanke ako sam nezaposlen.
Naime, imam vec dvije kartice u Sberbanci i otisao sam da se informisem o Paypalu, medjutim oni su mi rekli da ne ispunjam uslove za koriscenje Paypala jer sam nezaposlen.

Ako neko ima kakvu informaciju, bilo bi mi drago da podijeli. Moguce da je cista neinformisanost sluzbenika, a ne daju mi se otvarati racuni u nekoj drugoj banci.
Nema to veze imao ti posao ili nemao, bomba dana.
Bitno je da je kartica ili MasterCard ili Visa Electron, aktiviraš je na Paypalu i zdra'o
Jovajova973

#5366 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Jovajova973 »

liaar wrote:

Bitno je da je kartica ili MasterCard ili Visa Electron, aktiviraš je na Paypalu i zdra'o

Nisam bas iskusan u tim "bankovnim" vodama. :D
Imam njihove dvije kartice, Visu i Master card ali taj u banci mi rekao kako ne mogu otvoriti taj neki racun, jer sam nezaposlen i ne mogu ici u minus. Ja kao neiskusan u tome sam polovicno povjerovao ali mi i dalje nije bilo logike.
Pisacu im mejl ili otici u neku vecu poslovnicu.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5367 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by liaar »

Jovajova973 wrote:
liaar wrote:

Nisam bas iskusan u tim "bankovnim" vodama. :D
Imam njihove dvije kartice, Visu i Master card ali taj u banci mi rekao kako ne mogu otvoriti taj neki racun, jer sam nezaposlen i ne mogu ici u minus. Ja kao neiskusan u tome sam polovicno povjerovao ali mi i dalje nije bilo logike.
Pisacu im mejl ili otici u neku vecu poslovnicu.
Nema ni potrebe da im pišeš ni da ideš, nema banka apsolutno ništa sa Paypalom.
Tebi je bitno da za tu kupovinu imaš novca na kartici koju ćeš aktivirati na Paypalu, znači ta priča o minusu je nelogična, zar ne ?

Ako ti zatreba kakva pomoć, piši mi na PM, ja sam svoju karticu sa 16 izvadio i evo koristim Paypal periodično već 6 godina, a uz to radim u jednoj banci u IT odjelu, tako da se krećem u tim krugovima. :) lp
Papucarec

#5368 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Papucarec »

Pozdrav raja,

Sutra mi istice kartica, dobio sam novu u drugoj banci e sad sta trebam uraditi da je zamjenim kad kliknem na ono WALLET i idem na edit imam samo ono kad istice kartica i cvv2 da promijenim gledam cetri stara broja od kartice stoje.... Sad jel trebam ici remove karticu pa dodati novu i hocu li morat je verifikovat preko onog paypal coda ili ne hvala
BadSanta

#5369 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Joj ljudi....wtf HELP

Listala sam nekih 15-20 strana i sva sam ko' žensko sluđena.

Zadnje 2 godine sam imala Visu Unicreditovu i sve najnormalnije mi je povlačilo automatski
početkom mjeseca sa pp računa na nju.
Visa istekla i oni u Unicreditu mi uvalili Mastercard iako sam im lijepo spomenula
da mi treba za paypal.

Mastercard verificirala, onaj kod sa 4 znamenke dodala i sve najnormalnije, ali sada vidim da
se navodno novac ne može povlačiti na Mastarcard.
Šta se onda dešava sa novcem koji je već na pp računu, a ne može otići?

I koju bi mi onda karticu preporučili? Vidim ljudi spominju Intesu i RFB

Napominjem pp mi služi samo za primanje novca sa honorarnog posla, a zvanično
sam nezaposlena.

Hvalaaaaaaaaaaaaaa onme ko mi odgovori!
Saka

#5370 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

BadSanta wrote:Joj ljudi....wtf HELP

Zadnje 2 godine sam imala Visu Unicreditovu i sve najnormalnije mi je povlačilo automatski
Visa istekla i oni u Unicreditu mi uvalili Mastercard iako sam im lijepo spomenula
da mi treba za paypal.

Mastercard verificirala, onaj kod sa 4 znamenke dodala i sve najnormalnije, ali sada vidim da

I koju bi mu onda karticu preporučili? Vidim ljudi spominju Intesu i RFB

sam nezaposlena.

Novac s PayPal-a se može povlačiti samo na VISA karticu. Sa MasterCard možeš samo plaćati, ne možeš primati novac.
To što si ti u banci njima govorila da ti treba za PayPal-a možeš okačiti mačku o rep jer većina njih i ne zna šta je PayPal niti ih interesuje.

Znaći moraćeš izvaditi VISA karticu u drugoj banci i povezati je, onda ćeš moći povući pare, dotad će visiti na PayPal-u. Ne bih ti preporučio Raiffeisen jer naplaćuju procenat na svaku transakciju. Pokušaj sa Intesom, ProCredit, Sparkasse, BBI.
BadSanta

#5371 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Saka wrote: Novac s PayPal-a se može povlačiti samo na VISA karticu. Sa MasterCard možeš samo plaćati, ne možeš primati novac.
To što si ti u banci njima govorila da ti treba za PayPal-a možeš okačiti mačku o rep jer većina njih i ne zna šta je PayPal niti ih interesuje.

Znaći moraćeš izvaditi VISA karticu u drugoj banci i povezati je, onda ćeš moći povući pare, dotad će visiti na PayPal-u. Ne bih ti preporučio Raiffeisen jer naplaćuju procenat na svaku transakciju. Pokušaj sa Intesom, ProCredit, Sparkasse, BBI.
Hvala, probam se skontati nekako šta ću. A dok ne povežem
Visu sa računom, budući mi još novca treba leći na pp račun za ovaj mjesec...taj novac
najnormalnije može stajati tamo ili?
Saka

#5372 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

BadSanta wrote:
Saka wrote: Novac s PayPal-a se može povlačiti samo na VISA karticu. Sa MasterCard možeš samo plaćati, ne možeš primati novac.

Hvala, probam se skontati nekako šta ću. A dok ne povežem
Visu sa računom, budući mi još novca treba leći na pp račun za ovaj mjesec...taj novac
najnormalnije može stajati tamo ili?
Stajaće, neće nestati nigdje. Ali mislim da ti nove uplate neće moći leći.
BadSanta

#5373 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

oke, hvala
baja

#5374 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by baja »

Saka wrote:
BadSanta wrote:Joj ljudi....wtf HELP

da mi treba za paypal.

I koju bi mu onda karticu preporučili? Vidim ljudi spominju Intesu i RFB

sam nezaposlena.

Novac s PayPal-a se može povlačiti samo na VISA karticu. Sa MasterCard možeš samo plaćati, ne možeš primati novac.

Jel ovo fakat za unicredit mastercard!!? Ne mozes primati lovu?
BadSanta

#5375 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Evo ja čekam, jer su mi upravo rekli da su poslali novac
pa gledam možel' ili ne može leći i šta da radim ako ne može, a oni već poslali.
Post Reply