Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote: ↑21/11/2023 12:30
Probaj vidjeti Kugu benzin 2.5 i struja.
Negdje sam cuo da je cca 75 milja saso mange sa 4 wd.
I to pravi Hybrid, ne ona verzija blagi hibrid i sl
Kuga ima 2.5 FHEV (pravi, full hybrid) benzinski motor sa 190 KS i 200 Nm sa automatskim mjenjačem i AWD pogonom, kao i 2.5 PHEV (priključni, plug-in hybrid) benzinski motor sa ukupno 225 KS, 200 Nm, automatik i prednji pogon. Meni je 200 Nm malo za Kugu.
Prava stvar je dizel 2.0 sa 190 KS, 400 Nm, automatski mjenjač i AWD pogon. Samo ne znam da li ih ima novih. Proizvodili su se sigurno 2022.g.
NediM17 wrote: ↑21/11/2023 12:30
Probaj vidjeti Kugu benzin 2.5 i struja.
Negdje sam cuo da je cca 75 milja saso mange sa 4 wd.
I to pravi Hybrid, ne ona verzija blagi hibrid i sl
Kuga ima 2.5 FHEV (pravi, full hybrid) benzinski motor sa 190 KS i 200 Nm sa automatskim mjenjačem i AWD pogonom, kao i 2.5 PHEV (priključni, plug-in hybrid) benzinski motor sa ukupno 225 KS, 200 Nm, automatik i prednji pogon. Meni je 200 Nm malo za Kugu.
Prava stvar je dizel 2.0 sa 190 KS, 400 Nm, automatski mjenjač i AWD pogon. Samo ne znam da li ih ima novih. Proizvodili su se sigurno 2022.g.
Da lli bi vlasnici Tucsona Turbo benzinca 1,6 TGDi od 180 KS, sa AT 7stepeni i AWD mogli prenijeti vlastito iskustvo koja je realna potrošnja?
Ne vjerujem bas nesto fabrickim specs.
Mozda ce se javiti
Pitam iz znatizelje, da pokusam provaliti da li i koliko fabricke specs lazu
navikao sam na veliku potrosnju- moj prethodni auto je srkao izmedju 6,5-13 litara dizela
kuli1961 wrote: ↑24/11/2023 23:55
Da lli bi vlasnici Tucsona Turbo benzinca 1,6 TGDi od 180 KS, sa AT 7stepeni i AWD mogli prenijeti vlastito iskustvo koja je realna potrošnja?
Ne vjerujem bas nesto fabrickim specs.
2WD potrosi sarajevske gradske sa velikim guzvama i semaforima oko 10-11 (bez start stopa i eco moda vozim) Realisticno ako vozis od centra do Ilidze i potrefi te zeleni val uz eventualno par stajanja, ja tu relaciju dnevno vozim na oko 7.5-8 litara. Otvorene bez preticanja i ludaranja moze bez problema 7-7.5 sa punim autom. Od Albanije do Sarajeva sve zajedno sa autoputevima gdje sam vozio oko 150km/h i par gasanja uz Bradinu, preticanja, itd bila 8l. Ako se spustas nizbrdo, npr u Starom gradu onda lagano ide i ispod 6 Vidim po Facebooku slike potrosnje od 5.5 do 6.5l s ovim motorom, ali to je ono tipicno zapadnjacko kruzanje 90-100km/h na autoputu. Ja tako ne mogu vozit
E, u gradu u spici je bas kao sto keno kaze. 10-12 litara. Otvorena, zavisi kakva je cesta, ja sam od Doboja do Ze isao na 6l. Autoput, 140 na sat oko 8-9 litara mislim. Otvorena voznja je najugodnija. Meni je po Boardu prosjek 8-9 litara sta znam, nije mi puno, ok je.
Ja sam sve blize da pazarim Sportage u gt line opremi 1.6 tgdi awd. Pojma nisam imao da je Kia izbacila ovakav model. Kolega na nekom rostilju rekao da vidis Kiu Sportage 50000k osnovni model, ja se opalio smijati, rekoh ajde ne zajebavaj kakva crna kia (Hyundai sam vidjao redovno, ali unutra ga ne mogu svariti nikako). I tako ja dodjem kuci, olx, youtube i udri. I za 7 dana kad sam poceo obracati paznju vidim da ih ima bas bas mnogo (Banja Luka), u slabijoj opremi. Meni se bas svidjelo auto na prvu. U ponedeljak idem na test voznju.
vojopd wrote: ↑26/11/2023 00:05
Ja sam sve blize da pazarim Sportage u gt line opremi 1.6 tgdi awd. Pojma nisam imao da je Kia izbacila ovakav model. Kolega na nekom rostilju rekao da vidis Kiu Sportage 50000k osnovni model, ja se opalio smijati, rekoh ajde ne zajebavaj kakva crna kia (Hyundai sam vidjao redovno, ali unutra ga ne mogu svariti nikako). I tako ja dodjem kuci, olx, youtube i udri. I za 7 dana kad sam poceo obracati paznju vidim da ih ima bas bas mnogo (Banja Luka), u slabijoj opremi. Meni se bas svidjelo auto na prvu. U ponedeljak idem na test voznju.
Kad sam snjucao oko Tucsona, gledao sam i Sportage, a analizirao i paket upravo GT Line
Vanjski dizajn Sportage mi je interesantniji nego Tucson, ali mi je Sportage gadna iznutra-salt tabla i dodatni ekran spojeni, kao jedna dugacka zakrivljena folija. Nije mi sjelo. A kasnije, i cijenom me je odbio, bezrazlozno skuplji od Tuc-a.
Sretno, sta god odlucis.
U Autoplusu daju fin popust u odnosu na cijene iz cjenovnika.
Kad sam snjucao oko Tucsona, gledao sam i Sportage, a analizirao i paket upravo GT Line
Vanjski dizajn Sportage mi je interesantniji nego Tucson, ali mi je Sportage gadna iznutra-salt tabla i dodatni ekran spojeni, kao jedna dugacka zakrivljena folija. Nije mi sjelo. A kasnije, i cijenom me je odbio, bezrazlozno skuplji od Tuc-a.
Sretno, sta god odlucis.
U Autoplusu daju fin popust u odnosu na cijene iz cjenovnika.
Nekome prednost, nekome mana Meni bas kontra. Tucson unutra stariji, obicniji. Ali imam osjecaj kome je drazi Mercedes enterijer iz prosle generacije- bolji mu je Sportage, kome je drazi trenutni Audi enterijer- bolji mu je Tucson. A iskreno kao da su i dizajneri obje marke uzeli inspiraciju od spomenutih.
Neces pozaliti kako god. Sve preporuke za Autoplus u BL. A veliki je skok sa npr Motiona na GT Line. Meni iskreno dva totalno razlicita auta. Zato sam se finansijski gurao do limita samo da se uklopim u taj GT Line paket.
daario naharis wrote: ↑21/11/2023 18:15
Kakav je i30 polovnjak 2010 godina 1.4 Benzin
Znam slučaj lika pro ceed koji je vozareci Sarajevo Zenica svaki dan uništio ali doslovno taj motor na nekih 190 kkm. Ali je lik znao kad žuri 180 da vozi čitav auto put. Zove jedan dan kaže check engine se upalio i low oil, ispostavilo se probio blok motora klipnjačom
Znan da na zapadu ta K serija motora nije bila cijenjena pogotovo 2.0 atmosferac bila je neka tužba oko tih motora.
Molim te napiši utiske vožnje i te neke detalje o svakodnevnoj eksploataciji, zanima me i baš sam zagrijan, ali nisam mnogo razmišljao o benzincu pa bi probao i to. Možda mi to više i odgovara.