Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
sekerbay

#5351 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Bla, bla, opet klasično rasprđivanje. Bitno je da imaju platformu na kojoj mogu iznijeti mišljenje :roll:
Ako vas zanima, imate link za rukju.
A ako želite vidjeti, napisah kome se obratiti.
On vam kaže kad će biti termin na kojem će biti ti koji rade "cuda", pa fino odete i snimite.
Ponavljam, ako MOGNETE snimiti :mrgreen:
славянин wrote:dokazu BAYERU
Dovoljno si napiso da znam s kim imam posla.
Govoriš o firmi kojoj je profit na prvom mjestu i koja će sve uraditi kako ne bi izašao lijek za rak.
Da ne bude šuplja, čuveni berlinski Charité, najstarija berlinska bolnica.
Izguglaj njihova istraživanja u vezi raka i kako se završilo.
To je samo jedan u moru primjera.
ExNihilo

#5352 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Dope_Man wrote:Da dodamo da Randi, iako je njegov izazov bio daleko najpopularniji, nije jedini koji je nudio velike pare za bilo kakav dokaz neobjasnjivog fenomena:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormal
Eto otvorenih prilika za Smrčka.

Smrčak, hoćeš li se javiti fondacijama, organizacijama i pojedincima sa gornjeg linka?
Smrcak15

#5353 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:
Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote: Na svijetu ima preko jedne milijarde muslimana. Zašto niko od njih to nije učinio? Pedeset godina je dovoljno dug vremenski period.
mozda ljudi nece da se eksponiraju...mozemo samo naglabati sto.
Kako neće da se eksponiraju, a u svakom zaseoku po Bosni možeš zaviriti u onostranost?

Ti maloprije trojicu imenom i prezimenom prozvao.
evo jedno pitanje, jesi li prisutvovao rukji ikad?
славянин

#5354 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

sekerbay wrote:Bla, bla, opet klasično rasprđivanje. Bitno je da imaju platformu na kojoj mogu iznijeti mišljenje :roll:
Ako vas zanima, imate link za rukju.
A ako želite vidjeti, napisah kome se obratiti.
On vam kaže kad će biti termin na kojem će biti ti koji rade "cuda", pa fino odete i snimite.
Ponavljam, ako MOGNETE snimiti :mrgreen:
славянин wrote:dokazu BAYERU
Dovoljno si napiso da znam s kim imam posla.
Govoriš o firmi kojoj je profit na prvom mjestu i koja će sve uraditi kako ne bi izašao lijek za rak.
Da ne bude šuplja, čuveni berlinski Charité, najstarija berlinska bolnica.
Izguglaj njihova istraživanja u vezi raka i kako se završilo.
To je samo jedan u moru primjera.
Ja po 3 put ponavljam da sam bio.... sve je to cool, tisina u dzamiji , moc sugestije sve top... ali... meni barem nista neobicno osim ljudske sujete i nekih poteza da se ista pojaca.

Pa ako bajer ne valja sto ti ucaci rukje ne krenu da lijece ove bolesti za koje bayer prodaje lijekove ?? Evo imamo terminalno bolesne djece skuplja se stalno pomoc da idu u bolnice itd.Pa moze li se to sanirati kako sa tim ucacima - dje su ??
Smrcak15

#5355 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:
Dope_Man wrote:Da dodamo da Randi, iako je njegov izazov bio daleko najpopularniji, nije jedini koji je nudio velike pare za bilo kakav dokaz neobjasnjivog fenomena:

Smrčak, hoćeš li se javiti fondacijama, organizacijama i pojedincima sa gornjeg linka?
necu, a iskreno da su negdje na ulici i traze dokaz od ljudi, onda bi zasjeo sa njima da popricamo :D a Ovako da ja idem da ih trazim, ne pada mi napamet.
sekerbay

#5356 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Jedan od načina.
https://www.charite.de/service/pressemi ... _entdeckt/

Et, prošlo je 5 godina, da vidimo jesu li uspjeli ili je zataškano :zoka:
Znači, ovo nije djelo nadriljekara mate il travara huse.
Ne treba ti skupa hemoterapija :-D
Ne treba da se hodža bakće u drugi esnaf :D
Last edited by sekerbay on 22/08/2018 12:17, edited 1 time in total.
Smrcak15

#5357 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote: Ja po 3 put ponavljam da sam bio.... sve je to cool, tisina u dzamiji , moc sugestije sve top... ali... meni barem nista neobicno osim ljudske sujete i nekih poteza da se ista pojaca.

Pa ako bajer ne valja sto ti ucaci rukje ne krenu da lijece ove bolesti za koje bayer prodaje lijekove ?? Evo imamo terminalno bolesne djece skuplja se stalno pomoc da idu u bolnice itd.Pa moze li se to sanirati kako sa tim ucacima - dje su ??

e pa sledeci put trazi da se tebi direktno uci, i to zazmirenih ociju. pa onda donosi sud. Ovako to je samog prosipanje iz supljeg u prazno.
ExNihilo

#5358 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote:

necu, a iskreno da su negdje na ulici i traze dokaz od ljudi, onda bi zasjeo sa njima da popricamo :D a Ovako da ja idem da ih trazim, ne pada mi napamet.
Imaš priliku cijelom svijetu dokazati istinu islama i zgrnuti novce s kojima mnogo dobra možeš učiniti, ali biraš da to ipak ne uradiš?

Toliko.
sekerbay

#5359 Re: Ateizam vs. Religija

Post by sekerbay »

Smrcak15 wrote:sledeci put trazi da se tebi direktno uci, i to zazmirenih ociju. pa onda donosi sud. Ovako to je samog prosipanje iz supljeg u prazno.
Pa zašto bi išao kad na njemu nema ništa.
славянин

#5360 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:

e pa sledeci put trazi da se tebi direktno uci, i to zazmirenih ociju. pa onda donosi sud. Ovako to je samog prosipanje iz supljeg u prazno.
Pa pita covjek jesi li musliman ? Zasto mislis da imas djina u sebi (vec znaci moras misliti da imas) itd... Mogu otici ali da mu lazem - oce li to raditi/funkcionisati :D

Da sumiramo znaci, osjetiti tj. viditi ili sta vec moze samo osoba zatvorenih ociju i to ona kojoj se radi to.

Sounds fishy if you know what i mean :D
Dope_Man

#5361 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dope_Man »

славянин wrote: Pa pita covjek jesi li musliman ? Zasto mislis da imas djina u sebi (vec znaci moras misliti da imas) itd... Mogu otici ali da mu lazem - oce li to raditi/funkcionisati :D

Da sumiramo znaci, osjetiti tj. viditi ili sta vec moze samo osoba zatvorenih ociju i to ona kojoj se radi to.

Sounds fishy if you know what i mean :D
The house always wins :lol:
JVC

#5362 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Čitajući raspravu zadnjih pola sata odlučio sam da poslušam...
Last edited by JVC on 22/08/2018 14:32, edited 4 times in total.
shbc

#5363 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Ovako nekako :mrgreen:

Smrcak15

#5364 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:
Imaš priliku cijelom svijetu dokazati istinu islama i zgrnuti novce s kojima mnogo dobra možeš učiniti, ali biraš da to ipak ne uradiš?

Toliko.
jednostavno mi se neide traziti ih, a da su mi na dohvat ruke defnitivno bi popricao

i trazio bi, da daju 1 million plus da objave clanak o tome u javnosti, bez mog imena u novinama....naravno ako bi se uvjerili u to.
славянин

#5365 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote:

Toliko.
jednostavno mi se neide traziti ih, a da su mi na dohvat ruke defnitivno bi popricao

i trazio bi, da daju 1 million plus da objave clanak o tome u javnosti, bez mog imena u novinama....naravno ako bi se uvjerili u to.
:lol: Smrle pa ti doslovno blokiras globalno otkrovenje sto se tice spoznaje zivota jer ti se ne da :lol: :lol: :lol: :lol:
Dope_Man

#5366 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dope_Man »

Ono kad ti se moze :D
shbc

#5367 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Zamisli da je obrnuto. Daju ove pare ko nista ne osjeti prilikom egzorcizma :shock:

Money, money, mooneey, mooneeeey :mandrak: :babinsin:
Smrcak15

#5368 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote: :lol: Smrle pa ti doslovno blokiras globalno otkrovenje sto se tice spoznaje zivota jer ti se ne da :lol: :lol: :lol: :lol:
da tebe to zanima globalno otkrovenje otisao bi ti licno sam da ti taj prouci a ne da vodis neke druge i gledas sa strane sto im uci
MarlboroGold

#5369 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrle leži na parama pa mu ne treba taj milion.
Last edited by MarlboroGold on 22/08/2018 12:30, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#5370 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

славянин wrote:
Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote:

Toliko.

:lol: Smrle pa ti doslovno blokiras globalno otkrovenje sto se tice spoznaje zivota jer ti se ne da :lol: :lol: :lol: :lol:
A maloprije nam dade savjet:
Znas kakav sam ja, kad mene nesto stavrnointeresuje, ja stvari uzimam u svoje ruke da istrazim do temelja, nece mene niko zahebavati....tako isto i ti trebas biti stava..uzmes stvari u svoje ruke, nazoves covjeka na telefon dogovoris rukju i mirna bosna :D ali nesmijes jarane nesmijes, u tome je problem
Smrcak15

#5371 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Zamisli da je obrnuto. Daju ove pare ko nista ne osjeti prilikom egzorcizma :shock:

Money, money, mooneey, mooneeeey :mandrak: :babinsin:
netreba niko nikom nista davati dok se ne uvjeri, kada bi se uvjerili u to na svom tijelu, onda bi im se reklo, sad platite sto ste obecali. :D
ExNihilo

#5372 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote:

Toliko.

Ljudi ti nude da u kontroliranim uvjetima cijelom svijetu pokažeš istinu, ali ti radije biraš da se ovdje naprđuješ po forumu?

Nema "ne da mi se" kada je Allahov put u pitanju. Kako ti se da raspravljati ovdje godinama? Ovo će trajati nemjerljivo kraće, uz daleko veći efekat.

Nije valjda da nisi dovoljno siguran u svoju istinu? Nije valjda da se plašiš kako ćeš završiti na listi onih koji su provaljeni, poput svih pređašnjiih aplikanata?
shbc

#5373 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Nesto ne vidim da se islamska zajednica, a ni muslimani lome da ovako nesto ponude... A kako stvari stoje ni da prihvate ponudu sa druge strane moj Smrcak. Nije valjda da ne mozete dokazati svoje tvrdnje :o :shock: :? :-?
Smrcak15

#5374 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: A maloprije nam dade savjet:
Znas kakav sam ja, kad mene nesto stavrnointeresuje, ja stvari uzimam u svoje ruke da istrazim do temelja, nece mene niko zahebavati....tako isto i ti trebas biti stava..uzmes stvari u svoje ruke, nazoves covjeka na telefon dogovoris rukju i mirna bosna :D ali nesmijes jarane nesmijes, u tome je problem

nigdje veze svezom

znaci tebi isto

ja da idem traziti ih da im dokazivam

sa ovim

ako me interesuje nesto da saznam licno odem da se uvjerim.

sta ja to imam da se uvjerim dokazujuci njima??? molim ja Tebe, sta????
Smrcak15

#5375 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote: Ljudi ti nude da u kontroliranim uvjetima cijelom svijetu pokažeš istinu, ali ti radije biraš da se ovdje naprđuješ po forumu?

Nema "ne da mi se" kada je Allahov put u pitanju. Kako ti se da raspravljati ovdje godinama? Ovo će trajati nemjerljivo kraće, uz daleko veći efekat.

Nije valjda da nisi dovoljno siguran u svoju istinu? Nije valjda da se plašiš kako ćeš završiti na listi onih koji su provaljeni, poput svih pređašnjiih aplikanata?
postavio sam ti pitanje , jos mi ga nisi odgovorio.
Locked