ne sekiram sezenit dozic wrote:Purgerko sada je vec 55%Connaisseur Karlin wrote:
Rezultati popisa su stari tri godine!
Zato no sekirli
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- Connaisseur Karlin
#5351 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
L u c i f e r
#5352 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta bi tek bilo da je ovakvih ko ovih gore preko 50%
Sreca pa smo mi civilizirana i benevolentna vecina
Natpolovicna, a uskoro abd i dvotrecinska
-
155_mm
#5353 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
hajd nek ti je sa srecom!tututuuuu wrote:Kakav SANU. Ja sam Hrvat. To je tako pa kome milo kome ne. Uostalom, to je odgovor na ovog sto proziva Hrvate da su popisivali mrtve a sam priznaje koje je malverzacije radio pri popisu Bosnjaka. A tema je pocela kako Dodik laze. Ne treba Dodiku pomoc pored vas samih.155_mm wrote:
inace je opce poznato da se ova popisna dijaspora udruzuje kad pravi kucu u bosni. njiha po 10 famelija se udruzi da naprave jednu kucu od 100 m2. pa to kad dodje na godisnji koji je to cirkuz mos zamisliti.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nasto je SANU spala to je presmjesno.
Mene vjeruj mi zivo zasvrbi. Ja samo to radio cisto da zaradim. Zivo me bilo briga za ostalo. Meni (i drugima) sto vise to i bolje, placalo se po obrascu.
- tututuuuu
#5354 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Hvala. I tebi.155_mm wrote:hajd nek ti je sa srecom!tututuuuu wrote:Kakav SANU. Ja sam Hrvat. To je tako pa kome milo kome ne. Uostalom, to je odgovor na ovog sto proziva Hrvate da su popisivali mrtve a sam priznaje koje je malverzacije radio pri popisu Bosnjaka. A tema je pocela kako Dodik laze. Ne treba Dodiku pomoc pored vas samih.155_mm wrote:
inace je opce poznato da se ova popisna dijaspora udruzuje kad pravi kucu u bosni. njiha po 10 famelija se udruzi da naprave jednu kucu od 100 m2. pa to kad dodje na godisnji koji je to cirkuz mos zamisliti.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mene vjeruj mi zivo zasvrbi. Ja samo to radio cisto da zaradim. Zivo me bilo briga za ostalo. Meni (i drugima) sto vise to i bolje, placalo se po obrascu.
-
155_mm
#5355 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ovo bi moglo biti interesantno. patarenima bi moglo poci za rukom ono sto bosancima nije. u to ime srecan Hizaslav!General War wrote:Evo jos "ostalih"![]()
Popis u BiH potvrdio je da Klingonci ne žive samo u Hrvatskoj. Čak 47 građana BiH izjasnilo se kao Klingonci. 20 Klingonaca živi u Republici Srpskoj, 26 u FBiH i jedan u Brčkom. Marsovaca nema. Pripadnika Jedi vjere nema, ali zanimljivo će biti vidjeti koliko je u BiH danas pripadnika crkve patarenske, srednjovjekovne šizme, koja je navodno preživjela. Pojavile su se i sumnje, da su iz određenih religioznih centara moći, vršeni pritisci da se prisutnost patarena u BiH, ignoriše. Osim Klingonaca zanimljivo je da se znatan dio BH građana izjasnio kao Vulkanci , čak njih 77, što je deset puta više nego u Hrvatskoj. Niko se u BiH nije izjasnio da mu je vjera Hajduk, niti Velež niti Željo, ali 15 građana BiH izjasnili su se da im je vjera Zrnjiski i svi su, naravno iz Mostara. U BiH osim Klingonaca i Vulkanaca živi 5 Borgovaca, 7 Vilenjaka, 4 Vještice, 2 Morlaka i jedan Vukodlak. Zanimljivo je da stanoviti g. Vukodlak živi u Foči dok su svi BH Vilenjaci nastanjeni u Ljubuškom, prenosi Poskok info.
- cyprus
#5356 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Inšallah i 100%L u c i f e r wrote:Sta bi tek bilo da je ovakvih ko ovih gore preko 50%
-
zenit dozic
#5357 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa mi smo popisivali protjerane koji imaju kuce na sebi 1/1 i koji svake godine dođu na odmor ako nista a vi i mrtve pa vidi ti razliku.tututuuuu wrote:Kakav SANU. Ja sam Hrvat. To je tako pa kome milo kome ne. Uostalom, to je odgovor na ovog sto proziva Hrvate da su popisivali mrtve a sam priznaje koje je malverzacije radio pri popisu Bosnjaka. A tema je pocela kako Dodik laze. Ne treba Dodiku pomoc pored vas samih.155_mm wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vama mrtvi i glasaju.
I onda se cudite kad drugi ne rade sve po propisu.
-
The BEN10
#5358 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Aferim ti neznani Bošnjače, plaho mudro zboriš!asker wrote:Sta reci, koju posluku porati, kome?
Djevojka koja je radila popis u mojoj kuci nas nasla kako kaze iz cetvrtog pokusaja. Kaze cijeli komsiluk sam davno popisala vas nikad nema. Toliko je meni i mojoj porodici popis bio bitan. Ovdje se provlaci teza kao da smo svi mi Bosnjaci u najmanju ruku svaku noc imali tajne sastanke, slusali Bakira i Tokica, reisa i ekipu.
Kad nas je djevojka konacno uganjala apsolutno nikakve dileme nije bilo. Bosnjak, Islam, Bosanski.
Jesam li ja koga izdao time? Zato sto je neki Zoka ranjen ili poginuo trebao sam biti Bosanac? Poginuo mi je i amidza Hajrudin. Uz svo postovanje Zoki, laka mu crna zemlja i hvala mu, vise mi je zao amidze. Hocu da kazem da je to argument nigdje veze.
U BiH je puno mjesanih brakova. Neznam, ali cini mi se da je tu najvise ostalih (Bosanaca i ostalih). Tu nema nista lose, naravno da ti ljudi trebaju/moraju biti gordi i ponosni, uzivati sva prava, bolje receno ne hebavat konstitutivne ni 1%. U ovoj zemlji smo isti i tako mora biti.
Al brate pustite i nas gdje je sve cisto ko suza. Gdje nema dileme ko smo i sta smo. Isto i ja vas ne hebem ni 1%.
Sta ce se i hoce li se sta promjeniti poslije popisa? Pojma nemam. Popis bio, prosao, get over it. 50,1% u mom zivotu nista nece promjeniti. Nisam politicki uhljeb, nisam na budzetskoj/drzavnoj sisi. Guram kroz zivot kako znam i umijem i ne zalim se.
- General War
#5359 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mozes trotrecinska...isti ti je racQ.L u c i f e r wrote:Sta bi tek bilo da je ovakvih ko ovih gore preko 50%
-
zenit dozic
#5360 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tjesi seGeneral War wrote:Mozes trotrecinska...isti ti je racQ.L u c i f e r wrote:Sta bi tek bilo da je ovakvih ko ovih gore preko 50%
- ovo_malo_duse
#5361 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
chupacabra wrote:Da Bošnjaci nisu masovno ubijani i prognani, prebacili ni danas preko 60%. Srbi su svoj deficit nadoknadili prognanim Srbima iz Hrvatske. Hrvati su popisali i žive i mrtve tako da ih ispadne isti broj mada ih realno nema više od 10-ak procenata. Trend kod Srba i Hrvata može samo ići prema dole zbog svoje glupe politike otuđivanja od države BiH i migracije prema "maticama". Srbija i Hrvatska im nisu nikakvu uslugu učinili sa dvojnim državljanstvom nego samo ubrzali proces iseljavanja zbog loše ekononske situacije. Bošnjaci nemaju rezervne domovine i isključivo se vežu za BiH i zato će procentualno samo rasti. To su trenutno nezaustavljivi procesi.
Ovdje neki navode i teritorijske procente koji su totalno nebitni. Kvalitet uvijek ispred kvantiteta. Činjenica je da su skoro svi urbani centri gdje je najveća ekonomska aktivnost i motor ekonomije drzave većinski naseljeni Bošnjacima. Danas jedno Goražde ekonomski vrijedi više nego cijela zabit zvana Istočna RS koja se svakako iseljava u Srbiju.
Ima jedna izreka na engleskom "be careful what you wish for". Separatistička politika i blokade države od strane Srba i Hrvata im dolazi na naplatu.
Ja im ovo prije par stranica pokusao napisat prozvase me bolesnikom.
Jos jedna stvar nije mi jasno zasto ovi ostali misle da se bosnjaci ne osjecaju bosancima. Ja sam Bosanac i nemozete se vi koji ste izgubili vezu sa realnim stanjem na terenu biti veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica), Bosnjak ( pripadnost narodu) docekao sam hvala bogu da mi se narod ne zove religiskom odrednicom sa velikim M.
Sto vise Bosnjaka u Bosni tim vise Bosne a bogami i Bosanaca.
-
Dr Baltazar
#5362 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sasvim je jasno da je Bošnjaka preko 50,1% (vjerovatno iznad 53%), ali zahvaljujući grupi ljudi koji su se pogubili pred popis i izjasnili se kao Bosanci imamo to što imamo. Al neka, valjda im je došlo iz prkna u glavu.
Srbi i Hrvati se pojedoše zbog popisa, lijepo lijepo
- General War
#5363 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
zenit dozic wrote:Tjesi seGeneral War wrote:Mozes trotrecinska...isti ti je racQ.L u c i f e r wrote:Sta bi tek bilo da je ovakvih ko ovih gore preko 50%
"Čitav popis je urađen isključivo da se prebroji koliko koga ima i kako će se na osnovu toga podijeliti vlast. Međutim, oni koji na to računaju zaboravljaju da im se sutra od Brčkog do Bihaća može desiti nova Sjeverna Irska, a u Hercegovini nova Škotska", zaključila je Cenić.
...Naime, prema jučer objavljenim rezultatima popisa stanovništva, Bosna i Hercegovina ima 3.531.159 stalnih stanovnika, a u Centralni birački spisak je upisano 3.144.296 birača.
Kada se ovo uzme u obzir, građani BiH, posebno iz Republike Srpske smatraju da se brojke ne podudaraju, odnosno da više od tri i po miliona ljudi u BiH ne održava stvarno stanje.
..."Ukoliko se u obzir uzme razlika ukupnog broja stanovništva BiH iz 1991. i rezultati posljednjeg popisa, razlika je blizu 800.000 stanovnika. Sve te osobe, ukoliko su žive, a nalaze se u inozemstvu, iako nemaju važeću ličnu kartu mogle su se naći na Centralnom biračkom spisku i registrirati se. Poznato je također da mnogo državljana BiH dođe iz dijaspore, izvade ličnu kartu i automatski su na Centralnom biračkom spisku", pojasnila je naša sagovornica.
Sudeći prema dosadašnjim komentarima i analizama bosanskohercegovačke javnosti, "bitka" u vezi s rezultatima popisa stanovništva vodi se isključivo o etničkoj pripadnosti građana BiH, a sve ostalo je zanemareno.
- Connaisseur Karlin
#5364 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Danas je Bosnjak takodjer religijska odrednica!ovo_malo_duse wrote:Ja sam Bosanac i nemozete se vi koji ste izgubili vezu sa realnim stanjem na terenu biti veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica), Bosnjak ( pripadnost narodu) docekao sam hvala bogu da mi se narod ne zove religiskom odrednicom sa velikim M.
- maraccana
#5365 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa ti si Bosanac koliko i Dodik...ovo_malo_duse wrote: veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica)
- ovo_malo_duse
#5366 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nije tacno, to sto su Bosnjaci , muslimani, pa niko pravoslavcima i katolicima branio da se izjasne kao bosnjaci. Nemojte prodavat m..a pod bubrege.Connaisseur Karlin wrote:Danas je Bosnjak takodjer religijska odrednica!ovo_malo_duse wrote:Ja sam Bosanac i nemozete se vi koji ste izgubili vezu sa realnim stanjem na terenu biti veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica), Bosnjak ( pripadnost narodu) docekao sam hvala bogu da mi se narod ne zove religiskom odrednicom sa velikim M.
- Edin H.
#5367 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
General War wrote:Evo jos "ostalih"![]()
Popis u BiH potvrdio je da Klingonci ne žive samo u Hrvatskoj. Čak 47 građana BiH izjasnilo se kao Klingonci. 20 Klingonaca živi u Republici Srpskoj, 26 u FBiH i jedan u Brčkom. Marsovaca nema. Pripadnika Jedi vjere nema, ali zanimljivo će biti vidjeti koliko je u BiH danas pripadnika crkve patarenske, srednjovjekovne šizme, koja je navodno preživjela. Pojavile su se i sumnje, da su iz određenih religioznih centara moći, vršeni pritisci da se prisutnost patarena u BiH, ignoriše. Osim Klingonaca zanimljivo je da se znatan dio BH građana izjasnio kao Vulkanci , čak njih 77, što je deset puta više nego u Hrvatskoj. Niko se u BiH nije izjasnio da mu je vjera Hajduk, niti Velež niti Željo, ali 15 građana BiH izjasnili su se da im je vjera Zrnjiski i svi su, naravno iz Mostara. U BiH osim Klingonaca i Vulkanaca živi 5 Borgovaca, 7 Vilenjaka, 4 Vještice, 2 Morlaka i jedan Vukodlak. Zanimljivo je da stanoviti g. Vukodlak živi u Foči dok su svi BH Vilenjaci nastanjeni u Ljubuškom, prenosi Poskok info.
Istina postavlja se pitanje zasto je dest puta manji broj Vulkanaca u Hrvatskoj u odnosu na BiH?
- Connaisseur Karlin
#5368 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nisi u pravu,politika bosnjaka je danas iskljucivo religijski orijenitrana,i tokom popisa 2013 se reklamirala Bosanjacka pripadnost ali u muslianskom ruhu. Zasto vama smeta da vas posmatramo krozr prizmu religije,jer se upravo tako identificirate? Nekadasnji Bosnjaci su bili Bosanci,ali danas to jednostavno vise nije!ovo_malo_duse wrote:Nije tacno, to sto su Bosnjaci , muslimani, pa niko pravoslavcima i katolicima branio da se izjasne kao bosnjaci. Nemojte prodavat m..a pod bubrege.Connaisseur Karlin wrote:Danas je Bosnjak takodjer religijska odrednica!ovo_malo_duse wrote:Ja sam Bosanac i nemozete se vi koji ste izgubili vezu sa realnim stanjem na terenu biti veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica), Bosnjak ( pripadnost narodu) docekao sam hvala bogu da mi se narod ne zove religiskom odrednicom sa velikim M.
- General War
#5369 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa sad kontam otkud ovi rezultati...vise se pratilo turskih serija nego SF filmova pa otuda ovoliki porast bosnjakaEdin H. wrote:General War wrote:Evo jos "ostalih"![]()
![]()
![]()
![]()
Istina postavlja se pitanje zasto je dest puta manji broj Vulkanaca u Hrvatskoj u odnosu na BiH?
- ovo_malo_duse
#5370 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tebi je cika doktor rekao da uzimas i plave kad i uzimas zute tabletice a ti nikako da slusas.maraccana wrote:Pa ti si Bosanac koliko i Dodik...ovo_malo_duse wrote: veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica)
Sto vise Bosnjaka u Bosni tim vise Bosne a bogami i Bosanaca.![]()
I naravno, i Dodik rodzen u Laktasima, koji su za tvoju informaciju u Bosni je pripadnik srpskog naroda iz Bosne po logici stvari je Bosanac. To sto je on genocidno pasce koje se radze identificira sa Srbijancima i nemoze smislit drzavu u kojoj je rodzen to ne mjenja cinjenicu da je Bosanac i to i njega a sve vas dovodi do ludila, narocito kad predzete Drinu pa vas braca Srbi nazovu Bosancima..
- Danguba
#5371 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ima li kod njih Bosanaca?Dr Baltazar wrote:
- General War
#5372 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Skontali ljudi lafinu na vrijemeDanguba wrote:Ima li kod njih Bosanaca?Dr Baltazar wrote:
- Connaisseur Karlin
#5373 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Nema, kao sto nema ni kod BosnjakaDanguba wrote:Ima li kod njih Bosanaca?Dr Baltazar wrote:
- maraccana
#5374 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Mozda sam pogrijesio kad sam naveo Dodika, ali sa ovim poznavanjem oko tabletica, blizi si dr. Dabicu.ovo_malo_duse wrote:Tebi je cika doktor rekao da uzimas i plave kad i uzimas zute tabletice a ti nikako da slusas.maraccana wrote:Pa ti si Bosanac koliko i Dodik...ovo_malo_duse wrote: veci bosanci od mene tim sto ste se tako izjasnili ( to je teritorijalna odrednica)
Sto vise Bosnjaka u Bosni tim vise Bosne a bogami i Bosanaca.![]()
I naravno, i Dodik rodzen u Laktasima, koji su za tvoju informaciju u Bosni je pripadnik srpskog naroda iz Bosne po logici stvari je Bosanac. To sto je on genocidno pasce koje se radze identificira sa Srbijancima i nemoze smislit drzavu u kojoj je rodzen to ne mjenja cinjenicu da je Bosanac i to i njega a sve vas dovodi do ludila, narocito kad predzete Drinu pa vas braca Srbi nazovu Bosancima..
Da ponovim, reci da je termin Bosanac samo "teritorijalna odrednica", jeste elementarno nepoznavanje termina nacije/nacionalnosti i etnije/etnicnosti, odnosno šta ih obuhvata, kako su klasifikovani itd. Samim tim "pisas" po drzavi koliko to i Dodik&co cine, a da nisi ni svjestan...
- cyprus
#5375 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ovdje moram i ja replicirati... Pa država je prije svega teritorijalna odrednicamaraccana wrote:Da ponovim, reci da je termin Bosanac samo "teritorijalna odrednica", jeste elementarno nepoznavanje termina nacije/nacionalnosti i etnije/etnicnosti, odnosno šta ih obuhvata, kako su klasifikovani itd. Samim tim "pisas" po drzavi koliko to i Dodik&co cine, a da nisi ni svjestan...