Siđe Fudara. Šta mai? Šta radi Perika, da li se smirio?Fudo387 wrote:...
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Challenger__
#5351 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Challenger__
#5352 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo, sad vidim na twitteru, oglasio se povodom protesta:
LINK
Znači, poruka ide u tri pravca: a) odobravanje demokratske tradicije mirnih protesta, samim tim b) spuštanja tenzija ali i c) naglasak na ono mirni...
Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don't always agree, I recognize the rights of people to express their views.
Znači, poruka ide u tri pravca: a) odobravanje demokratske tradicije mirnih protesta, samim tim b) spuštanja tenzija ali i c) naglasak na ono mirni...
- jeza u ledja
#5353 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
RNG_25 wrote:
Istina ne može biti "rasistička", a ja samo govorim istinu. To što tebi i takvima istina ne da je u prvom planu, nego u posljednjem, te što istu ne bi prepoznali i da vas ista ošamari je samo vaš problem.
A o tome da po definiciji ja ni ne mogu biti rasista, da ne pričamo. Kad bi ti uopšte mogao i dati koherentnu definiciju rasiste, što ne možeš.
Mi smo vec utvrdili da si ti rasista. Ima na ovoj temi duza prepiska o tome. Cak ti je postavljana i definicija rasizma iz udzbenika (RNG_25 wrote: Istina ne može biti "rasistička", a ja samo govorim istinu. To što tebi i takvima istina ne da je u prvom planu, nego u posljednjem, te što istu ne bi prepoznali i da vas ista ošamari je samo vaš problem.
A o tome da po definiciji ja ni ne mogu biti rasista, da ne pričamo. Kad bi ti uopšte mogao i dati koherentnu definiciju rasiste, što ne možeš.
I da se vratimo onda na pocetak, zasto vi - rasisti, ne stavite jednostavno svastiku u avatar, a ne da se krijete iza glupavih internet mimova?
-
Fudo387
#5354 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam jarane, bio sam sa nekon rajom, marno petsest piva, jeo, gledao onu dosadnu nfl utakmicu i sad cu se, postujuci tradicionalne americke vrijednosti, zavaliti na kauc da malo otpuhnem.Challenger__ wrote:Siđe Fudara. Šta mai? Šta radi Perika, da li se smirio?Fudo387 wrote:...
Jebo periku
-
jefferson
#5355 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Danas on krava Kellyann Conway izadje i izvali nevidjenu glupost i osta ziva.Nero Histrion wrote:GandalfSivi wrote:2009 se cijeli dan nije moglo pomaci gradom od broja ljudi koji su dosli na inaguraciju, dok prekljucer se sve stisalo u roku od sat vremena. Znaci, lupiti glupost da je ovo najveca inaguracija do sada je moguca samo od ove administracije koja od pocetka pokazuje da ce se zasnivati na lazima...Pandakonda wrote:Ma nije bilo raje![]()
Pozdrav iz DC-a...
To ti je kao ona fotka na kojoj mace gleda sebe u ogledalo pa vidi lava.Eh, tako se i Trumpadija hvalise. Dzaba sto im poturas pod nos dokaze ... jok, oni prvi i tacka.
Kaze njoj Cuck Todd koji urdejuje Meet the Press o cinjenicama, a ona: pa dobro, ali ans press sekretar je ponudio alternativne cinjenice.
Znaci zemlja se vrti oko sunca, ali u Trumpovom svijetu psotoji alternativa tome.
- Sanjarko
#5356 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nece.TLR wrote: Znamo kako je završilo i siguran sam da će opet tako završiti
Ovaj put nece bit nikog da ih spasi.
Kad igranka krene i makljaza, nece bit nikoga, da im guzicu iz govana vadi kad im upadne u ista.
Napiso sam.
Ja prvi cu svirat frulu dok Rim bude gorio.
- Sanjarko
#5357 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ps. znate li sta je provokator.Vizionar 1985 wrote:Nece.TLR wrote: Znamo kako je završilo i siguran sam da će opet tako završiti
Ovaj put nece bit nikog da ih spasi.
Kad igranka krene i makljaza, nece bit nikoga, da im guzicu iz govana vadi kad im upadne u ista.
Napiso sam.
Ja prvi cu svirat frulu dok Rim bude gorio.
Toga ima i ovdje i na ovim protestima.
- jeza u ledja
#5358 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je zato sto se velika vecina Amerikanaca koji su engleskog porijekla prestali tako deklarisati jer su vec boga pitaj koja generacija u Americi. I sad se deklarisu uglavnom kao ljudi "americkog porijekla". Takvih ljudi je mozda i duplo vise od onih "njemackog porijekla". Sto je dijaspora novija to se vise identifikuju sa porijeklom zemlje/regije iz koje dolaze. Nekada davno, imao si samo Engleze (i naravno ostale ostrvljane), Francuze, crnce, i naravno lokalce, te ponekog Spanca. Malo ko se i predstavlja da je porijeklom iz Spanije, mada je ljudi koji vuku bar neke korijene otamo vjerovatno bar nekoliko desetina miliona. Mnogi crnci u Americi imaju u sebi evropske gene, pa niko to ne istice, ili uopste ni ne zna. Neki danasnji bijelci takodje imaju neke africke gene.desni wrote: U tekstu na linku ispod piše da je najviše Amerikanaca upravo njemačkog porijekla 49,2 miliona pa onda afričkog 41 milion pa irskog,meksičkog itd.Evo koga zanima piše kad su se koji narodi najviše i doseljavalihttp://www.businessinsider.com/largest- ... ica-2013-8
Većine po okruzima na osnovu izjašnjenja o porijeklu
Sve je to relativno, mislim ti pojmovi. Nekad davno bi se "Kanadjaninom" smatrali samo oni Kanadjani francuskog porijekla. Ostali su bili Britanci. Kako se ljudi izjasnjavaju, sta pamte, i sta je njihovo porijeklo su dvije sasvim razlicite stvari. Kad se malo u to udubis, onda shvatis zasto je pojam "rase" socioloski, ne genetski pojam. Stoga price o rasama i sklonostima ljudi ka odredjenim stvarima zbog "rasnog" porijekla, ako to razumijes, brzo gube smisao. Ali valja to razumjeti.
Ne govorim ovo tebi licno, vec sam se nadovezao na ovo sto si spomenuo.
- desni
#5359 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma naravno razumijemo se.jeza u ledja wrote:To je zato sto se velika vecina Amerikanaca koji su engleskog porijekla prestali tako deklarisati jer su vec boga pitaj koja generacija u Americi. I sad se deklarisu uglavnom kao ljudi "americkog porijekla". Takvih ljudi je mozda i duplo vise od onih "njemackog porijekla". Sto je dijaspora novija to se vise identifikuju sa porijeklom zemlje/regije iz koje dolaze. Nekada davno, imao si samo Engleze (i naravno ostale ostrvljane), Francuze, crnce, i naravno lokalce, te ponekog Spanca. Malo ko se i predstavlja da je porijeklom iz Spanije, mada je ljudi koji vuku bar neke korijene otamo vjerovatno bar nekoliko desetina miliona. Mnogi crnci u Americi imaju u sebi evropske gene, pa niko to ne istice, ili uopste ni ne zna. Neki danasnji bijelci takodje imaju neke africke gene.desni wrote: U tekstu na linku ispod piše da je najviše Amerikanaca upravo njemačkog porijekla 49,2 miliona pa onda afričkog 41 milion pa irskog,meksičkog itd.Evo koga zanima piše kad su se koji narodi najviše i doseljavalihttp://www.businessinsider.com/largest- ... ica-2013-8
Većine po okruzima na osnovu izjašnjenja o porijeklu
Sve je to relativno, mislim ti pojmovi. Nekad davno bi se "Kanadjaninom" smatrali samo oni Kanadjani francuskog porijekla. Ostali su bili Britanci. Kako se ljudi izjasnjavaju, sta pamte, i sta je njihovo porijeklo su dvije sasvim razlicite stvari. Kad se malo u to udubis, onda shvatis zasto je pojam "rase" socioloski, ne genetski pojam. Stoga price o rasama i sklonostima ljudi ka odredjenim stvarima zbog "rasnog" porijekla, ako to razumijes, brzo gube smisao. Ali valja to razumjeti.
Ne govorim ovo tebi licno, vec sam se nadovezao na ovo sto si spomenuo.
- It_is_a_Leclerc
#5360 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Oglasio se i jutros. I, kao i obično, kolosalno se osramotio.Challenger__ wrote:Evo, sad vidim na twitteru, oglasio se povodom protesta:
Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don't always agree, I recognize the rights of people to express their views.
LINK
Blebetao je nešto o tome kako su ovi koji su protestvovali protiv njegovog evidentnog seksizma trebali izaći i na glasanje.
Zaboravljajući činjenicu da je : a) dobio najmanji broj glasova u zadnjih 20 godina b) izgubio sa 3 miliona glasova u ukupnom broju što je najveća razlika ikad
-
beobasket
#5361 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump je obicni kabadahija i razbojnik. Jedinu prednost koju ima jeste sto je imao/ima odnosno zapocinjo firme, odnosno bio poslodavac a ne politicar. Znaci, to je jedini svjez vjetar, jer ostalo je sve vruc vjetar. On na kraju ce biti posvadjan sa vlastitim narodom te diplomatski sa ostatkom svijeta. On je u mojim ocima realna prijetnja miru u SAD-u.
Last edited by beobasket on 23/01/2017 03:02, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#5362 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobio je manje glasova od Obame oba puta, ali vise nego George Bush 2004e i definitivno mnogo vise nego 2000e i dalje Clintona i ostalih.It_is_a_Leclerc wrote: Zaboravljajući činjenicu da je : a) dobio najmanji broj glasova u zadnjih 20 godina b) izgubio sa 3 miliona glasova u ukupnom broju što je najveća razlika ikad
Procentualno pak je dobio manje najmanje u zadnjih 25 godina, ali to je zato sto je 1992e bio jak treci kandidat koji je osvojio skoro 20% boba.
- Pandakonda
#5363 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I onda kažu da je Trump rasista

- Kikibombona
#5364 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Velika steta sto Sanders nije prosao. Tramp i Hilari su grozni kandidati. Meni se tesko odluciti ko je gori. Iz perspektive BiH, vjerovatno Tramp.seln wrote:Ljudi, nije dobro... jedan narcisticki egomanijak je postao predsjednik najmocnije drzave svijeta. Takodje raste broj populista u demokratskim drustvima u cijelom svijetu.
Ne bi ni to bilo najgore, ali drasticno raste broj apologeta takve politike medju "sitnom rajom".
Najbolji dokaz: ova tema.
Skoro polovina komentatora zastupa izolacionizam, nacionalizam, zatvaranje granica... a neki otvoreno promovsu rasizam.
decenije zaglupljivanja putem medija daju reultata, odgojene su generacije buducih vojnika koji ce poslusno uraditi sve sto vodja naredi.
Samo da Marina ne uzme u Francuskoj. To bi za Evropu bio razoran udarac. A za nas i ostale drzave Balkana pogotovo.
-
Drvenija87
#5365 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Od Obame (kvazi-pacifiste) gori i nazadniji ne moze biti.
Tijekom njegove osmogodisnje vladavine,dokazao je koliko je njegova spoljasna politika bila jadna i licemjerna.
Tajno se dogovarao sa Putinom,dok je pred tv kamerama uvjeravao saveznike da je sve pod kontrolom.
Zarad Irana ,Putinu je dozvolio da uradi sto je pozelio,a na koncu krivca za mnoge nedace nasao u Trampu.
http://www.tabletmag.com/jewish-news-an ... mp-mideast
Tijekom njegove osmogodisnje vladavine,dokazao je koliko je njegova spoljasna politika bila jadna i licemjerna.
Tajno se dogovarao sa Putinom,dok je pred tv kamerama uvjeravao saveznike da je sve pod kontrolom.
Zarad Irana ,Putinu je dozvolio da uradi sto je pozelio,a na koncu krivca za mnoge nedace nasao u Trampu.
- jeza u ledja
#5366 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma sigurno.Drvenija87 wrote:Od Obame (kvazi-pacifiste) gori i nazadniji ne moze biti.
PS: Interesantna stranica s koje si link postavio.
- Gojeni H
#5367 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pandakonda wrote:I onda kažu da je Trump rasista![]()

brotha'z real gansta
-
RNG_25
#5368 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vaše lažne definicije me ne zanimaju, neovisno od toga jesu li u udžbenicima ili drugdje.jeza u ledja wrote:Mi smo vec utvrdili da si ti rasista. Ima na ovoj temi duza prepiska o tome. Cak ti je postavljana i definicija rasizma iz udzbenika (). Na kraju diskusije si se i sam slozio da si rasista. Dakle ta je rasprava zavrsena.
I da se vratimo onda na pocetak, zasto vi - rasisti, ne stavite jednostavno svastiku u avatar, a ne da se krijete iza glupavih internet mimova?
Sposobni ste definisati da je Trump rasista, primjerice, iako iz nekog razloga njegove firme zapošljavaju i ne-bijelce.
Pa ste onda sposobni reći da su Trumpovi podržavatelji rasisti, iako među tim podržavateljima ima ljudi iz svih rasa, pa ispada da su svi oni rasisti... protiv nekoga, pa i protiv vlastitih istomišljenika. I nimalo vas ne brine što to nema nikakvog smisla, već vam je u interesu samo logička greška i glupost, po čemu ste nadaleko poznati i zbog čega ste izgubili.
Koga briga više šta vi mislite i šta je neko "po definiciji", kada vam te definicije nemaju smisla niti reflektuju stvarnost. Oh, ja sam rasista? Kao i neki crnac? I azijat? I svi podržavamo Trumpa? Da, to ima smisla... za takve neznalice kao što si ti.
- Šunj
-
Drvenija87
#5370 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
*Postavila*jeza u ledja wrote:Ma sigurno.Drvenija87 wrote:Od Obame (kvazi-pacifiste) gori i nazadniji ne moze biti.
Liberali su najveci lazovi i licemjeri!!
Uzmimo primjer naseg Balkana.
Sta je to konkretno Obama uradio da bi ga doista pohvalili?
Prijem CG u NATO je traljavo odradjen.
Sankcije Dodiku dosle u posljednjem minutu.
Uostalom,navedi ti neki pozitivan primjer,ako ga uopce i imas.
-
jefferson
#5371 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kada Trump kompanija zaposli crnca jer im je to u interesu, onda to ne znaci da li je Trump rasista ili ne. Npr. po americkom zakonu ako postoji i najmanja sumnja da je neko odbijen zbog boje koze ili spola ili religije, ogromne kazne se pucaju.RNG_25 wrote:Vaše lažne definicije me ne zanimaju, neovisno od toga jesu li u udžbenicima ili drugdje.jeza u ledja wrote:Mi smo vec utvrdili da si ti rasista. Ima na ovoj temi duza prepiska o tome. Cak ti je postavljana i definicija rasizma iz udzbenika (). Na kraju diskusije si se i sam slozio da si rasista. Dakle ta je rasprava zavrsena.
Sposobni ste definisati da je Trump rasista, primjerice, iako iz nekog razloga njegove firme zapošljavaju i ne-bijelce.
Pa ste onda sposobni reći da su Trumpovi podržavatelji rasisti, iako među tim podržavateljima ima ljudi iz svih rasa, pa ispada da su svi oni rasisti... protiv nekoga, pa i protiv vlastitih istomišljenika. I nimalo vas ne brine što to nema nikakvog smisla, već vam je u interesu samo logička greška i glupost, po čemu ste nadaleko poznati i zbog čega ste izgubili.
Koga briga više šta vi mislite i šta je neko "po definiciji", kada vam te definicije nemaju smisla niti reflektuju stvarnost. Oh, ja sam rasista? Kao i neki crnac? I azijat? I svi podržavamo Trumpa? Da, to ima smisla... za takve neznalice kao što si ti.
Upravo ono sto se Trumpu desilo 1970-tih kada jeispostava njegovog oca, kojom je Donald licno upravljao imala na formularu rubriku u koju se upisivalo ako e kandidat za iznajmljivanje stana crnac ili ne. Na kraju se Trump nagodio sa drzavom nakon sto su ga uhvatili i paltio nekoliko miliona dolara kazne.
Stoga mojne glupsoti valjat. Tvoj argument je: u ovom selu ima i muslimana i dobro im je, nismo ih ubili bas sve devedesetih, stoga ne znam sta se zale.
Tako i Trump izajde na binu, 20,000 ljudi i kaze: gdje moj crnac, aha evo ga (da jedan jedini crnac u publici). I sad svi mi trebamo njemu dati orden jer g nisu ne znam, prebili, lincovali i slicno, na sto je Trump napuckavao ljude redovno tokom kampanje.
-
jefferson
#5372 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta je Balkan uradio da Balkan bude bolji?Drvenija87 wrote:*Postavila*jeza u ledja wrote:Ma sigurno.Drvenija87 wrote:Od Obame (kvazi-pacifiste) gori i nazadniji ne moze biti.
Liberali su najveci lazovi i licemjeri!!
Uzmimo primjer naseg Balkana.
Sta je to konkretno Obama uradio da bi ga doista pohvalili?
Prijem CG u NATO je traljavo odradjen.
Sankcije Dodiku dosle u posljednjem minutu.
Uostalom,navedi ti neki pozitivan primjer,ako ga uopce i imas.
-
Drvenija87
#5373 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cekao Obamu da im zavrsi najveci dio posla,posebice u BiH.jefferson wrote: Sta je Balkan uradio da Balkan bude bolji?
Zivjeli u laznoj nadi da ce im demkrate ukinuti RS,dok njihovi politicari obmanjuju i pljackaju sopstvene gradjane.
Sad su nasli krivca u Trampu.
- Gojeni H
#5374 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Realno, mnoge su firme tada pravile iste vrste prekrsaja i morale su praviti vansudske nagodbe.jefferson wrote: Kada Trump kompanija zaposli crnca jer im je to u interesu, onda to ne znaci da li je Trump rasista ili ne. Npr. po americkom zakonu ako postoji i najmanja sumnja da je neko odbijen zbog boje koze ili spola ili religije, ogromne kazne se pucaju.
Upravo ono sto se Trumpu desilo 1970-tih kada jeispostava njegovog oca, kojom je Donald licno upravljao imala na formularu rubriku u koju se upisivalo ako e kandidat za iznajmljivanje stana crnac ili ne. Na kraju se Trump nagodio sa drzavom nakon sto su ga uhvatili i paltio nekoliko miliona dolara kazne.
Stoga mojne glupsoti valjat. Tvoj argument je: u ovom selu ima i muslimana i dobro im je, nismo ih ubili bas sve devedesetih, stoga ne znam sta se zale.
Tako i Trump izajde na binu, 20,000 ljudi i kaze: gdje moj crnac, aha evo ga (da jedan jedini crnac u publici). I sad svi mi trebamo njemu dati orden jer g nisu ne znam, prebili, lincovali i slicno, na sto je Trump napuckavao ljude redovno tokom kampanje.
- Gojeni H
#5375 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šunj wrote:
Nisam odmah ni primijetio ovu ljepoticu izmedju Trumpa i Obame.