Šala mala, ništa osobno. To je iz jednog filma...možda si mlad ali ćeš saznati kad tad.don vito wrote:Fino vas uce kulturi izrazavanja na dzumama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Plači pi*ko plači.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5351 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- gospodja profiterka
#5352 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Pravila su, dakle, takva da, ukoliko se tranzicijskim postkomunističkim tiranima koji su se na vlast uspeli preko evropskih fondova ne sviđaju pravila, mogu fino raspisati referendum o izlasku iz EU. Ha ja.![]()
Referendum o izlasku iz EU prije ce raspisati merhametlije iz Njemacke jer,
osim silom ("generalstab JNA") i
promjenom sistema odlucivanja u EU (otprilike izvodivo kao da Slovenci i Hrvati 1991. pristanu na ukidanje republika i redefiniciju Juge po principu "jedan covjek, jedan glas")
nemaju drugog nacina da "disciplinuju" veliku grupu evropskih zemalja.
A merhametlije su vec ucinili prvi stidljivi korak ka izlasku iz EU - jednostranom suspenzijom Sengena i zatvaranjem granica. Ha ja.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ister.html
Ne sviđa im se? Referendum.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5353 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Utjeraće švabo Orbana i Orbane u red.gospodja profiterka wrote:don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Pravila su, dakle, takva da, ukoliko se tranzicijskim postkomunističkim tiranima koji su se na vlast uspeli preko evropskih fondova ne sviđaju pravila, mogu fino raspisati referendum o izlasku iz EU. Ha ja.![]()
promjenom sistema odlucivanja u EU (otprilike izvodivo kao da Slovenci i Hrvati 1991. pristanu na ukidanje republika i redefiniciju Juge po principu "jedan covjek, jedan glas")
A merhametlije su vec ucinili prvi stidljivi korak ka izlasku iz EU - jednostranom suspenzijom Sengena i zatvaranjem granica. Ha ja.![]()
![]()
- ronnie
#5354 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
tandmand wrote:Trebalo bi angažovati Ivića Pašalića i sve ostale iz stare garde koji znaju kako treba.ronnie wrote:Evo angažirao se i Andrija Hebrang, kaže staviti vojsku na granicu, pa ti uđi druže imigrantski....
Znači ništa od detudžmanizacije Hrvatske....opet stara garda, uzalud se Stipe deset godina trudio da ukloni stare kadrove
- Drvosjeca iz Dejcica
#5355 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Takvi uvijek izrone kada su krize, nije to samo u Hrvatskoj, evo ti i Mađarske. I Milošević je izronio iz jedne druge krize, upravo kod sličnog dešavanja masa i naroda.ronnie wrote:tandmand wrote:Trebalo bi angažovati Ivića Pašalića i sve ostale iz stare garde koji znaju kako treba.ronnie wrote:Evo angažirao se i Andrija Hebrang, kaže staviti vojsku na granicu, pa ti uđi druže imigrantski....
Znači ništa od detudžmanizacije Hrvatske....opet stara garda, uzalud se Stipe deset godina trudio da ukloni stare kadrove![]()
![]()
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/09/2015 21:15, edited 1 time in total.
- ronnie
#5356 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Tako i treba. Orban je u stvari maskirani srbin Obrenović.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Utjeraće švabo Orbana i Orbane u red.Tako i treba, sa fašistima nema lijepo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5357 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Rano moja ljuta, da je neko 1945 rekao da će samo 70 godine kasnije Švaba udariti na neke nove fašiste mislim da bi ga smjestili u ludnicu.ronnie wrote:Tako i treba. Orban je u stvari maskirani srbin Obrenović.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Utjeraće švabo Orbana i Orbane u red.Tako i treba, sa fašistima nema lijepo.
-
daddy-kool
#5358 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrva ... 42837.aspx
Prilično neozbiljno i neogovorno. Podiće Huni i tu ogradu, a onda ide na Sloveniju.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/miro-ce ... di-1025689
Prilično neozbiljno i neogovorno. Podiće Huni i tu ogradu, a onda ide na Sloveniju.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/miro-ce ... di-1025689
- ronnie
#5359 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
jašta, isto kao što je i Stipan aktivirao stare jugoudbaške kadrove poput Bude Lončara, da ne spomijem druga imena.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Takvi uvijek izrone kada su krize, nije to samo u Hrvatskoj, evo ti i Mađarske. I Milošević je izronio iz jedne druge krize, upravo kod sličnog dešavanja masa i naroda.Ta HDZ garada će ovu situaciju iskoristiti maksimalno isto kao što će je sutra i Dodik iskosristiti ako izbjeglice krenu preko BiH. Isti je mentalni sklop kod takvih.
- tandmand
#5360 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Tu je i Jadranko Prlić da organizira "smještaj" moslemanskim izbjeglicama.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Takvi uvijek izrone kada su krize, nije to samo u Hrvatskoj, evo ti i Mađarske. I Milošević je izronio iz jedne druge krize, upravo kod sličnog dešavanja masa i naroda.Ta HDZ garada će ovu situaciju iskoristiti maksimalno isto kao što će je sutra i Dodik iskosristiti ako izbjeglice krenu preko BiH. Isti je mentalni sklop kod takvih.
- animals
#5361 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
[quote="gospodja profiterka"]
Njemačka će i dalje robove uvoziti s Balkana. A iz Sirije će sebi probrati inžinjere i ljekare. Nemajte brige.
[/q
Od milion njih, bit ce tri doktora i dva inzinjera..
bas ce probrati..pa masa je anfalbeta...
Njemačka će i dalje robove uvoziti s Balkana. A iz Sirije će sebi probrati inžinjere i ljekare. Nemajte brige.
- GeeTnT
#5362 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Znao je Stipe ko je uistinu remetilacki faktor...ronnie wrote:tandmand wrote:Trebalo bi angažovati Ivića Pašalića i sve ostale iz stare garde koji znaju kako treba.ronnie wrote:Evo angažirao se i Andrija Hebrang, kaže staviti vojsku na granicu, pa ti uđi druže imigrantski....
Znači ništa od detudžmanizacije Hrvatske....opet stara garda, uzalud se Stipe deset godina trudio da ukloni stare kadrove![]()
![]()
- GeeTnT
#5363 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Taj vise nije sposoban ni u wc sam da ode... bolje izgledaju oni koje je nekad "udomljavao"..tandmand wrote:Tu je i Jadranko Prlić da organizira "smještaj" moslemanskim izbjeglicama.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Takvi uvijek izrone kada su krize, nije to samo u Hrvatskoj, evo ti i Mađarske. I Milošević je izronio iz jedne druge krize, upravo kod sličnog dešavanja masa i naroda.Ta HDZ garada će ovu situaciju iskoristiti maksimalno isto kao što će je sutra i Dodik iskosristiti ako izbjeglice krenu preko BiH. Isti je mentalni sklop kod takvih.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5364 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vala neka su i Prlića pustili, kada može Šešelj, Pliću treba dati orden.tandmand wrote:Tu je i Jadranko Prlić da organizira "smještaj" moslemanskim izbjeglicama.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Takvi uvijek izrone kada su krize, nije to samo u Hrvatskoj, evo ti i Mađarske. I Milošević je izronio iz jedne druge krize, upravo kod sličnog dešavanja masa i naroda.Ta HDZ garada će ovu situaciju iskoristiti maksimalno isto kao što će je sutra i Dodik iskosristiti ako izbjeglice krenu preko BiH. Isti je mentalni sklop kod takvih.
- gospodja profiterka
#5365 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ima ih sasvim dovoljno za ovaj naraštaj, taman koliko je potrebno. Nemaš ti pojma koliko se Sirijaca, Libijaca i Iračana, recimo, školovalo na zapadu i drugdje na vrlo marketabilnim studijima. Sljedeći naraštaj će školovati "mlađe" članice i isporučiti u roku. Ako im zafali para za te potrebe, tu su krediti.animals wrote:gospodja profiterka wrote: Njemačka će i dalje robove uvoziti s Balkana. A iz Sirije će sebi probrati inžinjere i ljekare. Nemajte brige.[/q
- don vito
#5366 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Samo Njemacka, Italija, Svedska i Austrija izricito traze i glasat ce za kvote,gospodja profiterka wrote:don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Pravila su, dakle, takva da, ukoliko se tranzicijskim postkomunističkim tiranima koji su se na vlast uspeli preko evropskih fondova ne sviđaju pravila, mogu fino raspisati referendum o izlasku iz EU. Ha ja.![]()
A merhametlije su vec ucinili prvi stidljivi korak ka izlasku iz EU - jednostranom suspenzijom Sengena i zatvaranjem granica. Ha ja.![]()
![]()
Spanija i Francuska su vise ZA (ali nije iskljuceno da budu PROTIV jer primaju dosta migranata i mimo kvota)
sve ostalo je manje-vise ili iskljucivo PROTIV...
E, sad mozda ovaj njemacki plan i prodje na vecinskom glasanju bez konsenzusa, ali uvijek valja racunati i sa kontra-efektima. Ja sam se smijao proljetos kad su oni grcki cirkusanti prijetili Njemackoj "ako nam ne date pare poslacemo vam milione migranata". Da ne spominjem kako ce se nametanje volje jaceg o ovako krupnoj stvari odraziti na buducnost EU. Britanija je vec na izlaznim vratima, Danska je ionako na mala vrata izglasala ulazak u EU, ni zemlje Visegradske grupe nisu vise tako ovisne o fondovima EU... Cak i da ih rasporede nazor po Madjarskoj i Slovackoj, oni opet odose u Njemacku... Ova prica o kvotama za 120 hiljada ljudi je deplasirana kad se milioni spremaju put Njemacke. Zapravo, gungula o kvotama sluzi zato da Merkelica i ekipa svojoj javnosti pokazu kako traze neko rjesenje u situaciji kada su Nijemci na ivici strpljenja (pratiti malo forume i portale koji dozvoljavaju komentare na vijesti o ilegalnim migrantima)...
- gospodja profiterka
#5367 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Imao je tu nesreću što je, onako uljudan i prijazan, bio ministar obrane HRHB i potpisivao manje-više sve inkriminirajuće naloge. U to vrijeme je već bio imućan čovjek s nekretninama izvan BiH i da je htio, lako je mogao izbjeći tu "nesreću". Njegove pak žrtve nisu mogle izbjeći svoju nesreću.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vala neka su i Prlića pustili, kada može Šešelj, Pliću treba dati orden.tandmand wrote:Tu je i Jadranko Prlić da organizira "smještaj" moslemanskim izbjeglicama.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Takvi uvijek izrone kada su krize, nije to samo u Hrvatskoj, evo ti i Mađarske. I Milošević je izronio iz jedne druge krize, upravo kod sličnog dešavanja masa i naroda.Ta HDZ garada će ovu situaciju iskoristiti maksimalno isto kao što će je sutra i Dodik iskosristiti ako izbjeglice krenu preko BiH. Isti je mentalni sklop kod takvih.
Sretao sam ga ranije svaki dan u liftu, vrlo uljudan i prijazan gospodin. Imao je nesreću što je u datom istorijskom momentu bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5368 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
[quote="gospodja profiterka"]
Da ne idemo u off dalje, za mene je gori Šešelj, Prlić je u Sarajevu radio do zadnjeg dana dok nije otišao za Hag. Kriv jeste i ne opravdavam ga. Ako može Šešelj na slobodi može i Prilić.
Da ne idemo u off dalje, za mene je gori Šešelj, Prlić je u Sarajevu radio do zadnjeg dana dok nije otišao za Hag. Kriv jeste i ne opravdavam ga. Ako može Šešelj na slobodi može i Prilić.
- animals
#5369 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Podcjenjujes nase ljude a izdizes Sirijce..gospodja profiterka wrote:Ima ih sasvim dovoljno za ovaj naraštaj, taman koliko je potrebno. Nemaš ti pojma koliko se Sirijaca, Libijaca i Iračana, recimo, školovalo na zapadu i drugdje na vrlo marketabilnim studijima. Sljedeći naraštaj će školovati "mlađe" članice i isporučiti u roku. Ako im zafali para za te potrebe, tu su krediti.animals wrote:gospodja profiterka wrote: Njemačka će i dalje robove uvoziti s Balkana. A iz Sirije će sebi probrati inžinjere i ljekare. Nemajte brige.[/q
odi malo na zapad, pa pogledaj..nasi su ljudi izmislili svijet za njih..
- gospodja profiterka
#5370 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Elem, ukratko, referendumSamo Njemacka, Italija, Svedska i Austrija izricito traze i glasat ce za kvote,
Spanija i Francuska su vise ZA (ali nije iskljuceno da budu PROTIV jer primaju dosta migranata i mimo kvota)
sve ostalo je manje-vise ili iskljucivo PROTIV...
E, sad mozda ovaj njemacki plan i prodje na vecinskom glasanju bez konsenzusa, ali uvijek valja racunati i sa kontra-efektima. Ja sam se smijao proljetos kad su oni grcki cirkusanti prijetili Njemackoj "ako nam ne date pare poslacemo vam milione migranata". Da ne spominjem kako ce se nametanje volje jaceg o ovako krupnoj stvari odraziti na buducnost EU. Britanija je vec na izlaznim vratima, Danska je ionako na mala vrata izglasala ulazak u EU, ni zemlje Visegradske grupe nisu vise tako ovisne o fondovima EU... Cak i da ih rasporede nazor po Madjarskoj i Slovackoj, oni opet odose u Njemacku... Ova prica o kvotama za 120 hiljada ljudi je deplasirana kad se milioni spremaju put Njemacke. Zapravo, gungula o kvotama sluzi zato da Merkelica i ekipa svojoj javnosti pokazu kako traze neko rjesenje u situaciji kada su Nijemci na ivici strpljenja (pratiti malo forume i portale koji dozvoljavaju komentare na vijesti o ilegalnim migrantima)...
Druge nema, osim vraćati pare. A pare su pojele orbanoidne narodne vođe i njihovi jarani koji danas dižu zidove i raspoređuju vojsku u domoljubnom zanosu. Ne kontate vi ništa.
- animals
#5371 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Podcjenjujes nase ljude a izdizes Sirijce..gospodja profiterka wrote:Ima ih sasvim dovoljno za ovaj naraštaj, taman koliko je potrebno. Nemaš ti pojma koliko se Sirijaca, Libijaca i Iračana, recimo, školovalo na zapadu i drugdje na vrlo marketabilnim studijima. Sljedeći naraštaj će školovati "mlađe" članice i isporučiti u roku. Ako im zafali para za te potrebe, tu su krediti.animals wrote:gospodja profiterka wrote: Njemačka će i dalje robove uvoziti s Balkana. A iz Sirije će sebi probrati inžinjere i ljekare. Nemajte brige.[/q
odi malo na zapad, pa pogledaj..nasi su ljudi izmislili svijet za njih..
- gospodja profiterka
#5372 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Zapravo je Prlić gori, naravno, obzirom na funkciju i ovlasti, a bogami i na rezultat. A to što je do zadnjeg dana radio u Sarajevu je tragedija i sramota, a ne sreća i čast.Drvosjeca iz Dejcica wrote:gospodja profiterka wrote: Da ne idemo u off dalje, za mene je gori Šešelj, Prlić je u Sarajevu radio do zadnjeg dana dok nije otišao za Hag. Kriv jeste i ne opravdavam ga. Ako može Šešelj na slobodi može i Prilić.
Međutim, u pravu si, kad može jedan na slobodu može i drugi. Najbolje neka ih sve puste.
Dosta offa.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5373 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Slažem se, mogao bih o tome do jutra. Možda nekad na nekoj drugoj temi.gospodja profiterka wrote:Zapravo je Prlić gori, naravno, obzirom na funkciju i ovlasti, a bogami i na rezultat. A to što je do zadnjeg dana radio u Sarajevu je tragedija i sramota, a ne sreća i čast.Drvosjeca iz Dejcica wrote:gospodja profiterka wrote: Da ne idemo u off dalje, za mene je gori Šešelj, Prlić je u Sarajevu radio do zadnjeg dana dok nije otišao za Hag. Kriv jeste i ne opravdavam ga. Ako može Šešelj na slobodi može i Prilić.
Međutim, u pravu si, kad može jedan na slobodu može i drugi. Najbolje neka ih sve puste.
Dosta offa.
- gospodja profiterka
#5374 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Podcjenjujes nase ljude a izdizes Sirijce..
odi malo na zapad, pa pogledaj..nasi su ljudi izmislili svijet za njih...
Pa bolan... pa boni... Pa nije vam prije dolazio cvijet sirijskog društva, već siroti gastarbajteri. Baš kao što se ne mogu porediti naši gastosi iz 60-ih i 70-ih sa komunističkom elitom koja je avionima odlepršala u bolje sutra tokom rata i neposredno nakon.
Sad ćete vidjeti kako Musa dere jarca.
- don vito
#5375 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Uputili su mu "protestnu notu" zbog zavrsetka zida prema SrbijiDrvosjeca iz Dejcica wrote: Utjeraće švabo Orbana i Orbane u red.Tako i treba, sa fašistima nema lijepo.
Jos nisu stigli uputiti "protestnu notu" zbog pocetka radova na zidu prema Hrvatskoj
Friska vecerasnja vijest od prije dva sata: Svabo poslao "pojacanje" Orbanu na Horgos
http://www.focus.de/politik/deutschland ... 58130.html
Innenministerium bestätigt
Deutsche Polizisten im umkämpften Grenzgebiet in Ungarn im Einsatz