Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#5351 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

BarbaDue wrote:
dječak sa šibicama wrote:Qasar je ok a Elementum je bolji, rade na slicnom principu, zapravo istom, samo sto Elementum nema onaj vrlo bitan problem kod Qasara, ne "cuva" privremenu memoriju pa mozes gledati torrente bez straha hoce li biti dovoljno prostora na tvom uredjaju.

Elementum jedino ima problem sa starijim filmovima, serijama, iz devedesetih recimo ili ranije, ako ne moze pronaci torrent. Zavisi i sta oznacih da pretrazuje, kod mene je kickass, yts, 1337x, EZTV, EETV uglavnom ovi bitniji.

Za starije stvari, uzmem Exodus Redux pa on nadje bar neke SD linkove, ako recimo zelim pogledati Prijatelje ili Praksu.
U pravu ste tu su oni negdje u 5 deka. Možda sam ja samo vise navikao na quasar. Po meni uz ova dva i Green add ili neki sličan nema potrebe za drugima.
Isto ovako kao dječak kombinujem Elementum i Exodus. Za Friends i ostale stvari koristim original Netflix aplikaciju jer imam pretplatu, puno je svakako brzi Netflix, fluidniji i općenito bolje iskustvo u odnosu na to dok upalim Kodi, pa traži torrent, pa čekaj da se malo loadira.
TAFKAP wrote:Još kad bi nam objasnio kako se crackuje account... :-)
Ma nije sigurno crackovao, nidje veze. Nego je koristio nečiju šifru i tako gledao na tudji account, da ne pravi svoj. Dok ovaj nije skontao u opcijama odakle se sve gledaju klipovi.... Ako je I gledao, ima ljudi i ne provjeravaju. :-)

Čuj crackovao Netflix. :lol:
MehmedPasaMoric

#5352 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MehmedPasaMoric »

Gdje sam ja rekao da sam ista crackovao? Niti znam kako se to radi niti me zanima, koliko vidim upotrijebio sam samo glagole imao i kupio, tu su braca Indijci i Sovjeti, nezaposleni IT talenti koji rade all the dirty work ;-) I naravno da vlasnik crackovanog accounta prije ili kasnije primijeti da nesto nije u redu i zamijeni sifru, ali prilikom kupovine dobijas garanaciju na 1,3 ili 6 mjeseci (u zavisnosti od cijene) i prodavac ti u toku te garancije daje novi account kad god stari bude provaljen. Za dva dolara uopste nije losa ponuda, samo sto meni Netflix sam po sebi nije bio po volji pa nisam vise uzimao nakon sto je istekao taj mjesec
jarobot

#5353 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

MehmedPasaMoric wrote:Gdje sam ja rekao da sam ista crackovao? Niti znam kako se to radi niti me zanima, koliko vidim upotrijebio sam samo glagole imao i kupio, tu su braca Indijci i Sovjeti, nezaposleni IT talenti koji rade all the dirty work ;-) I naravno da vlasnik crackovanog accounta prije ili kasnije primijeti da nesto nije u redu i zamijeni sifru, ali prilikom kupovine dobijas garanaciju na 1,3 ili 6 mjeseci (u zavisnosti od cijene) i prodavac ti u toku te garancije daje novi account kad god stari bude provaljen. Za dva dolara uopste nije losa ponuda, samo sto meni Netflix sam po sebi nije bio po volji pa nisam vise uzimao nakon sto je istekao taj mjesec
Haj sve al ovo " Dobiješ garanciju " meni je baš malo šuhaveli. Garancija od ruski i kineski lopova. Ma hajde molim te nemoj nas nasmijavati.
MehmedPasaMoric

#5354 Re: Kodi/XBMC Media centar

jarobot wrote:
MehmedPasaMoric wrote:Gdje sam ja rekao da sam ista crackovao? Niti znam kako se to radi niti me zanima, koliko vidim upotrijebio sam samo glagole imao i kupio, tu su braca Indijci i Sovjeti, nezaposleni IT talenti koji rade all the dirty work ;-) I naravno da vlasnik crackovanog accounta prije ili kasnije primijeti da nesto nije u redu i zamijeni sifru, ali prilikom kupovine dobijas garanaciju na 1,3 ili 6 mjeseci (u zavisnosti od cijene) i prodavac ti u toku te garancije daje novi account kad god stari bude provaljen. Za dva dolara uopste nije losa ponuda, samo sto meni Netflix sam po sebi nije bio po volji pa nisam vise uzimao nakon sto je istekao taj mjesec
Haj sve al ovo " Dobiješ garanciju " meni je baš malo šuhaveli. Garancija od ruski i kineski lopova. Ma hajde molim te nemoj nas nasmijavati.
Ne znam, ja nikad nisam imao problema ni sa tim accountima ni sa garancijom, uvijek su mi bez problema davali drugi account, nekad cak i 3-4 u toku garancije. Kupis od onog koji se tim bavi godinama i cija tema ima stotinu pozitivnih komentara i nemas brige, ostavio bih link ali vjerovatno je protiv pravila foruma... A ko voli da placa punu cijenu neka izvoli, nemam nista protiv :lol: Ja nikad u zivotu nisam kupio ni originalni CD koji kosta 7-8 maraka a kamoli da dajem punu cijenu za Netflix i Spotify, imam precih troskova :oops:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#5355 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Miro Spiro »

MehmedPasaMoric wrote: Ne znam, ja nikad nisam imao problema ni sa tim accountima ni sa garancijom, uvijek su mi bez problema davali drugi account, nekad cak i 3-4 u toku garancije. Kupis od onog koji se tim bavi godinama i cija tema ima stotinu pozitivnih komentara i nemas brige, ostavio bih link ali vjerovatno je protiv pravila foruma... A ko voli da placa punu cijenu neka izvoli, nemam nista protiv :lol: Ja nikad u zivotu nisam kupio ni originalni CD koji kosta 7-8 maraka a kamoli da dajem punu cijenu za Netflix i Spotify, imam precih troskova :oops:
Da li ti to sada ispadas pametan? To je necije autorsko djelo koje ti između ostalog uzimas na ilegalan nacin. Ne razumijem da se mozes time diciti?
REDDEVILS

#5356 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by REDDEVILS »

Zar je na ovom forumu dopušteno reklamirati pirateriju i krađu privatnih računa tipa netflix Itd...
Na drugim forumima prvo se dobije opomena i onda ide ban za reklamiranje piraterije. :(
jarobot

#5357 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

MehmedPasaMoric wrote:
Ne znam, ja nikad nisam imao problema ni sa tim accountima ni sa garancijom, uvijek su mi bez problema davali drugi account, nekad cak i 3-4 u toku garancije. Kupis od onog koji se tim bavi godinama i cija tema ima stotinu pozitivnih komentara i nemas brige, ostavio bih link ali vjerovatno je protiv pravila foruma... A ko voli da placa punu cijenu neka izvoli, nemam nista protiv :lol: Ja nikad u zivotu nisam kupio ni originalni CD koji kosta 7-8 maraka a kamoli da dajem punu cijenu za Netflix i Spotify, imam precih troskova :oops:[/quote]
Ličiš mi na dječačića od 15 godina koji se hvali kako je popio dvije pive.
Pitamo se zašto nam je država otišla u PM
jarobot

#5358 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

Miro Spiro wrote:
MehmedPasaMoric wrote: Ne znam, ja nikad nisam imao problema ni sa tim accountima ni sa garancijom, uvijek su mi bez problema davali drugi account, nekad cak i 3-4 u toku garancije. Kupis od onog koji se tim bavi godinama i cija tema ima stotinu pozitivnih komentara i nemas brige, ostavio bih link ali vjerovatno je protiv pravila foruma... A ko voli da placa punu cijenu neka izvoli, nemam nista protiv :lol: Ja nikad u zivotu nisam kupio ni originalni CD koji kosta 7-8 maraka a kamoli da dajem punu cijenu za Netflix i Spotify, imam precih troskova :oops:
Da li ti to sada ispadas pametan? To je necije autorsko djelo koje ti između ostalog uzimas na ilegalan nacin. Ne razumijem da se mozes time diciti?
Čega se pametan stidi tim se b..... diči . Ma ja kad sam pročitao šta je napisao nisam htio više ni komentarisati.
MehmedPasaMoric

#5359 Re: Kodi/XBMC Media centar

Samo opusteno, placajte vi i dalje ja nemam nista protiv :-) Vjerovatno i RTV pretplatu placate redovno
mufa1

#5360 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Hahaha ljudi na temi KODI moralisu o autorskim pravima.. Ooo jbmti tito majku :lol: :lol:
drug_profi

#5361 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by drug_profi »

mufa1 wrote:Hahaha ljudi na temi KODI moralisu o autorskim pravima.. Ooo jbmti tito majku :lol: :lol:
:mrgreen:
irac300

#5362 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

mufa1 wrote:Hahaha ljudi na temi KODI moralisu o autorskim pravima.. Ooo jbmti tito majku :lol: :lol:
Sa's vidjet' kad ti uzvrate, da nije isto ukrast' od filmskog studija i nekog Hansa sto ima Netflix racun. :lol:
REDDEVILS

#5363 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by REDDEVILS »

Ovo se ne odnosi na kodi jer je kodi legalan program npr. ja gledam Moju TV putem kodia a drugo je kradja koju izvode rusi od obicnih gradjana gdje kradu netflix PSN Nord VPN racune.
MehmedPasaMoric

#5364 Re: Kodi/XBMC Media centar

Bosnjo laze, vara, svalerise se, sa rodjenim bratom ne govori, duzan i bogu i narodu, pije ko smuk, iz kladionice ne izlazi ali nikad ne jede svinjetinu jer je to muslimanima zabranjeno :-) Ista matrica se pojavljuje i na ovom topicu
drug_profi

#5365 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by drug_profi »

Kodi sam po sebi nije ilegalan, ali je ilegalan način na koji ga korisnici uobičajeno koriste.
A što je ovdje generalno slučaj.

https://www.makeuseof.com/tag/is-kodi-legal/

tako da batalite priču o zaštiti prava. Njoj na ovoj temi nije mjesto jer se podrazumjeva da ga svako instalira da bi gledao tv program po svom izboru bez placanja prava.
ColdWar

#5366 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ColdWar »

irac300 wrote:
Sa's vidjet' kad ti uzvrate, da nije isto ukrast' od filmskog studija i nekog Hansa sto ima Netflix racun. :lol:
Dragi irac300, mnogima si bio prvi ucitelj ovdje o kodiju,IPTV-u, de im objasni kako to funkcionise u Shvabiji...
ColdWar

#5367 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ColdWar »

irac300 wrote:
Zadnji put kad sam bio u Berlinu, prije nekih godinu dana, gazdarica Airbnb mi pregledala laptop da nema kakav torrent program...
semirsar

#5368 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

MehmedPasaMoric wrote:Bosnjo laze, vara, svalerise se, sa rodjenim bratom ne govori, duzan i bogu i narodu, pije ko smuk, iz kladionice ne izlazi ali nikad ne jede svinjetinu jer je to muslimanima zabranjeno :-) Ista matrica se pojavljuje i na ovom topicu
debelo si ti omasio, zabole me za netflix, ali, stavi se ti u kozu onog ko placa isti, a rus ti ga hakne, e tad bi ti drugu pjesmu pjevo :-)
irac300

#5369 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

ColdWar wrote:
irac300 wrote:
Zadnji put kad sam bio u Berlinu, prije nekih godinu dana, gazdarica Airbnb mi pregledala laptop da nema kakav torrent program...
Pametno. Ima sabana koji pocnu torrente skidat' sa tudjeg wifi-a, pa kazna stigne na adresu korisnika interneta.
Ma cuj, sve je ovo siva zona. Bukvalno svi mi krademo. Samo sto mene licno zaboli neka stvar, jer ne distribuiram ilegalni sadrzaj da bih priskrbio licnu korist. Odgledam film i to je to. Ionako ne bih platio da ga gledam u kinu.
Isto me tako zaboli neka stvar ako je nekom hackovan Netflix racun, neka se zali Netflixu, neka oni to rjesavaju.

Ja sigurno necu nikome moralisati kad prvi koristim Kodi sa ilegalnim addonima.
semirsar

#5370 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

irac300 wrote:
irac300 wrote:
Pametno. Ima sabana koji pocnu torrente skidat' sa tudjeg wifi-a, pa kazna stigne na adresu korisnika interneta.
Ma cuj, sve je ovo siva zona. Bukvalno svi mi krademo. Samo sto mene licno zaboli neka stvar, jer ne distribuiram ilegalni sadrzaj da bih priskrbio licnu korist. Odgledam film i to je to. Ionako ne bih platio da ga gledam u kinu.
Isto me tako zaboli neka stvar ako je nekom hackovan Netflix racun, neka se zali Netflixu, neka oni to rjesavaju.

ne pada mi napamet nekom moralisati i sam koristim kodi, tako da...
ali, jedno je koristiti kodi i dostupne addonse, a sasvim drugo koristiti tudji account i znati da je hackovan, e to sebi nikad ni po kojim uslovima ne bih dopustio da koristim, jednostavno nisam takav tip. Ovije addonsi i ini hepeci koji skidaju programe uglavnom ih skidaju od firmi koje ionako gule korisnike na svaki moguci nacin, e pa deracu i ja njih putem kodija sve dok god budem u mogucnosti, i nije mi ih zao.
Sanjarko

#5371 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ne znam bas. Nisam obdaren nekom velikom pamecu. Ali zar ovi svi addon-i na Kodi-ju se neogradzuju od nelegalnog svega. Kazu mi samo posredujemo a nepruzamo to i to. Kao i ovi vebsajtovi gdje ja gledam svasta.
alibaba_i_30_godina

#5372 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

semirsar wrote:
irac300 wrote:
irac300 wrote: Sa's vidjet' kad ti uzvrate, da nije isto ukrast' od filmskog studija i nekog Hansa sto ima Netflix racun. :lol:

ne pada mi napamet nekom moralisati i sam koristim kodi, tako da...
ali, jedno je koristiti kodi i dostupne addonse, a sasvim drugo koristiti tudji account i znati da je hackovan, e to sebi nikad ni po kojim uslovima ne bih dopustio da koristim, jednostavno nisam takav tip. Ovije addonsi i ini hepeci koji skidaju programe uglavnom ih skidaju od firmi koje ionako gule korisnike na svaki moguci nacin, e pa deracu i ja njih putem kodija sve dok god budem u mogucnosti, i nije mi ih zao.
Robin Hood kompleks? :oops:

Ma hajde neka radi ko šta hoće, svako neka pazi svoj račun i zdra'o. U postavkama Netflixa se lijepo može vidjeti odakle je pristupano računu, tj. s kojih se uređaja gledalo. Nije teško promijeniti pass kada se primijeti nešto nelogično.

Ali većini mrsko i svejedno.
arnes_king

#5373 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by arnes_king »

2 step verifikacija je najbolja za sve racune koji su vam bitni i onda nema brige da ce neko pristupiti taman i da ima pasvord.
TAFKAP

#5374 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by TAFKAP »

autentifikacija, ne verifikacija ;-)
vatrogasac

#5375 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

OpenSubtitles?
Post Reply