Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ne znam ljudi za vas, al meni je ova slika Derbi! sve to stoji, zajebancije, prepucavanja, šega-šala-pošalica, ko je bolje navijao, ko je imao vecu bakljadu, bolju koreografiju...al ova slika je definitivno slika Derbija.
p.s. ma onako odokativno oko 17 milja nas je bilo: zapad oko 2, sjever i jug 9-10 i istok nekih 6-6,5k sto je obzirom na sve (vrijeme, novembar, tv prenos, kokuzluk...) fina posjeta.
BHF_Manijak wrote:Zar nije razlika izmedju sjeverne i juzne ttribine bila nesto oko 500 mjesta razlike a ne 1000 kako se sad saopstava? Bar se tako sjecam da procitah na nedavnim podacima koji su se izbacivali za Kosevo...
Da, razlika je cca 500 mjesta. Sjever prima oko 5.500, dok jug prima nešto više od 5.000.
BHF_Manijak wrote:Zar nije razlika izmedju sjeverne i juzne ttribine bila nesto oko 500 mjesta razlike a ne 1000 kako se sad saopstava? Bar se tako sjecam da procitah na nedavnim podacima koji su se izbacivali za Kosevo...
Da, razlika je cca 500 mjesta. Sjever prima oko 5.500, dok jug prima nešto više od 5.000.
Da, a istok je negdje na 7500-8000, nije 9500 kao što neko napisa.
Jedan jaran je procijenio posjetu na 17 milja, a on je dobar u tome
Last edited by ultima_palabra on 05/11/2012 09:09, edited 1 time in total.
Da, a istok je negdje na 7500-8000, nije 9500 kao što neko napisa.
Da ne tražim sad tačne podatke, u stolicu, ali ovo je otprilike:
BHF_Manijak wrote:Eno slusam na snimku onog prenosa Suko kaze oko 13.000 da je bilo, ma nema sanse! Pa Jug i sjver su 95% bili popunjeno, a to je samo vec 10.000, istok i zapad mislim da su zajedno imali minimum 5 milja, tako da ja mislim da je posjeta bila izmedju 15 i 16 milja!
Bilo je preko 15 000, sasvim sam siguran u to.
Nazalost nisam bio na ovoj tekmi ali idem na Kosevo od 1980-e. Kosevo je jako lako procijeniti za broj gledalaca,jer se zna koliko svaka tribina prima,odnosno ima stolica. Prije nego sto su stolice postavljne,brojke su varirale osjetno ali sada ne mogu. Recimo tekma 84-e Sarajevo-zeljeznicar 2:1,kada su se ulaznice prodavale po trafikama,kazu da je bilo 55 000 ljudi. Znam da smo po troje na jednoj stepenici stajale.doslovno si lezao na covjeku ispred tebe a isto tako je onaj iza bio naslonjen na tebe. Tako da je vjerovatno bilo i vise od 55 hiljada. No,da se vratimo na ovu utakmicu : Tribine idu ovako : Sjever 5,500,jug 4.500,istok 9,500 i zapad 18 000 ukupno 36,500 sjedecih mjesta. Recimo sada u nedelju je bio 90 % kapaciteta sjevera i juga ,znaci po 5000 i 4000 hiljade,nekih 80 % kapaciteta istoka znaci 8000 i kazu da je na zapadu postavljeno 3000 stolica + pocasna loza ( koja je povelika ) znaci mozemo reci 3000 na zapadu. Znaci dolazimo do broja od 20 000 dosta konzervativnom racunicom.
Jedan Grad ,jedan Klub SARAJEVO
mislim da je sjever veći za nekih 700 mjesta, a po mojoj procjeni sjever i jug su bili tu negdje, malo su se po jugu više raširili, a na sjeveru skupili ko roditeljski sastanak zbog koreografije, al to je po jedno 4-4500 ljudi sigurno
nek je sve skupa 8000,
na istoku 4000-4500 najmanje i na zapadu sigurno 3000 - 3500 ljudi, nešto više na južnoj strani, tako da je 100% bilo 15000 i više na tribinama, a procjene mogu varirati od 16-18000, da prenosi baho bilo bi 20000
htcxone wrote:ma jednostavno ako je sjever 5.500 onda je bilo vise od te cifre jer su ulazi i stepenice bili krcatti... dolazimo do brojke cirka 5,700
jug isto tako najmanje 200 lljudi je bilo vise od kapaciteta
jug 4,700
istok je bio na 70% sto je oko 5.000
zapad nasih oko 1700
plavih oko 2200
znaci oko 20 milja a tom komentatoru se poserem u usta
Šuko rece da je na stadionu oko 13 milja (na onom klipu), a ti ga nekako nagura na 20 ...jug i sjever jesu bilo dosta dobro popunjeni, istok takođe solidno (možda više od pola tribine), ono sa zapadom na dvije strane - kad se sve sabere 15 milja sigurno.
Dobra stvar je da se brojke polako dižu kad je derbi u pitanju....bilo je baš kriticno zadnjih godina.
Last edited by LSD on 05/11/2012 09:19, edited 1 time in total.
a ono sto vam je bilo suplje sa starne ? Nigdje covjeka ? samo pitam ,jel to tih 500 ljudi pa nas dodje isto ili ?il je tu 100 ljudi falilo pa vas je vise 400 ?Ne znam sta se naglabate u 200 ljudi ,mi smo odradili predobro gostovanje i brojno i navijanjem,prije ulaska nasih na jug prijatelj me zvao sa sjevera hocel dolazit ovi vasi ....kas smo usli nisu mi se htjeli javiti ,tek zovu poslije 70 minute
mi se nismo sirili samo su prazna dva prva reda donja bila ,slike postavim poslije
a ono sto vam je bilo suplje sa starne ? Nigdje covjeka ? samo pitam ,jel to tih 500 ljudi pa nas dodje isto ili ?il je tu 100 ljudi falilo pa vas je vise 400 ?Ne znam sta se naglabate u 200 ljudi ,mi smo odradili predobro gostovanje i brojno i navijanjem,prije ulaska nasih na jug prijatelj me zvao sa sjevera hocel dolazit ovi vasi ....kas smo usli nisu mi se htjeli javiti ,tek zovu poslije 70 minute
mi se nismo sirili samo su prazna dva prva reda donja bila ,slike postavim poslije
ne znam ljudi za vas, al meni je ova slika Derbi! sve to stoji, zajebancije, prepucavanja, šega-šala-pošalica, ko je bolje navijao, ko je imao vecu bakljadu, bolju koreografiju...al ova slika je definitivno slika Derbija.
p.s. ma onako odokativno oko 17 milja nas je bilo: zapad oko 2, sjever i jug 9-10 i istok nekih 6-6,5k sto je obzirom na sve (vrijeme, novembar, tv prenos, kokuzluk...) fina posjeta.
ovaj u jakni garant mu je amidža, a ovaj u dukserici amidžić i sad kontaju divi malog, kud ga povedoh, a on hladno tamani košpe
lajk wrote:@vozac nada vam zadnja umire Proljece cijelo bit ce plavo-bijelo
ne znam o kakvoj nadi pričaš, ja sam vam samo poželio da svako gostovanje ovako "predobro odradite", zar to nisu lijepe želje, čemu paljenje u stilu
pa nije paljenje ja ti samo odgovaram na tvoj ironican post ! Dvosmisleno a tesko ce se ponoviti i vasa i nasa brojnost,ljudi se naloze na derbi,Evropu ostalo nije njima nivo tu samo idu bolesnici za Zeljom odnosno Sarajevom tako da od toga nema nista !
Realno je trebao biti X ....
Sudija je perfidno odlucio derbi: suljic je morao dobiti drugi zuti a faul iz kojeg je pao jedini gol nije bio ....
Zeljo nije iskoristio svoje sanse: Svraka, Beslija i Selimovic .... MANIJACI su pokazali ko je glavni medju rajom ....
Nije ni ovako lose - bar ce u nastavku biti zanimljivije, a zna se da je proljece PLAVO ....
Ama šta mene pitaš, nisam ja pričao o brojkama, koliko je koga bilo, samo kažem koliko koja tribina prima. Meni je Sarajevo pobjedilo samo me to interesuje, a živo mi se jebe koliko je koga bilo. Ja volim i živim za Sarajevo, a sve drugo je nebitno.
veljaca wrote:Realno je trebao biti X ....
Sudija je perfidno odlucio derbi: suljic je morao dobiti drugi zuti a faul iz kojeg je pao jedini gol nije bio ....
Zeljo nije iskoristio svoje sanse: Svraka, Beslija i Selimovic .... MANIJACI su pokazali ko je glavni medju rajom ....
Nije ni ovako lose - bar ce u nastavku biti zanimljivije, a zna se da je proljece PLAVO ....
ja bi za onaj pritisak prema sudijama i mlataranje pposlije svakog prekida izbacio pola ekipe u plavim dresovima ... onako kao protiv Maribora ... pa maši negdje drugo, a o klupi plavih neću ni da pričam, potez našeg Jovića sve pokazuje kada je zamolio sudiju da ih smiri... navika jbg