Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- seoBIH
#5351 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Zavidovice dosao spas...bacio koju suplju i cao
-
staradis
#5352 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kopiram sa FF fakulteta u Sarajevu
U narednom postu ću dati kratak izvještaj za današnji dan, no prije toga:
1. SA MEŠETARIMA NA VJEŠALA! Informacije koje pristižu sa terena upućuju na to da se i po Sarajevu a naročito po ugroženim mjestima diljem zemlje dešavaju strašne malverzacije. Princip otprilike glasi da što je određeno mjesto više uništeno, to je broj mešetarenja veći. To da se pojedini bogate na jadu i unesrećenosti drugih je besraman zločin i apsolutno je nečovječno! Molimo da takve prijavite nadležnima. Ono što se studenti i studentice našeg i drugih fakulteta trude, a trudiće se i u narednim danima, je da sve donacije stižu direktno u ruke onima kojima su potrebne. Nikakvi centri, nikakvi koordinatori, nikakva pojašnjenja tipa ''eto vi to nama a mi ćemo odavde'' - samo direkt tamo gdje je najneophodnije jer nema tog puta koji se ne može prevaliti da se dođe do onih kojima pomoć uistinu treba.
2. Jučer su nam kroz donacije u vidu majica pokušali ''uvaliti'' SDA materijal. Evo i na ovom ''mjestu'' da se ispred STAFF-a zahvalim našem dragom kolegi koji je pravovremeno odreagovao i iste odstranio. NO PASARAN!
3. Ekipe novinara poslane ispred CNN-a i Al Jazeere molimo da nam se više ne ukazuju na vratima. Da ne lajem ovdje, senzacionalizam i ušminkane priloge tražite negdje drugo!
U narednom postu ću dati kratak izvještaj za današnji dan, no prije toga:
1. SA MEŠETARIMA NA VJEŠALA! Informacije koje pristižu sa terena upućuju na to da se i po Sarajevu a naročito po ugroženim mjestima diljem zemlje dešavaju strašne malverzacije. Princip otprilike glasi da što je određeno mjesto više uništeno, to je broj mešetarenja veći. To da se pojedini bogate na jadu i unesrećenosti drugih je besraman zločin i apsolutno je nečovječno! Molimo da takve prijavite nadležnima. Ono što se studenti i studentice našeg i drugih fakulteta trude, a trudiće se i u narednim danima, je da sve donacije stižu direktno u ruke onima kojima su potrebne. Nikakvi centri, nikakvi koordinatori, nikakva pojašnjenja tipa ''eto vi to nama a mi ćemo odavde'' - samo direkt tamo gdje je najneophodnije jer nema tog puta koji se ne može prevaliti da se dođe do onih kojima pomoć uistinu treba.
2. Jučer su nam kroz donacije u vidu majica pokušali ''uvaliti'' SDA materijal. Evo i na ovom ''mjestu'' da se ispred STAFF-a zahvalim našem dragom kolegi koji je pravovremeno odreagovao i iste odstranio. NO PASARAN!
3. Ekipe novinara poslane ispred CNN-a i Al Jazeere molimo da nam se više ne ukazuju na vratima. Da ne lajem ovdje, senzacionalizam i ušminkane priloge tražite negdje drugo!
-
Straza
#5353 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sonac wrote:Jedno pitanje i jedan apel.
Molim vas u inbox da mi javite gdje petorica iz Sarajeva sutra mogu otići i biti od pomoći? Znam za konvoj koji ide za Maglaj i Zavidoviće ali sam čuo da gore ima i više nego dovoljno volontera.
Kakva je situacija u ovim okolnim opštinama, Kakanj, Olovo, Kladanj, Vareš,treba li ruku?
A apel bi bio na dijasporu i to da ne šalju robu jer nije rat pa da sve to nema u BiH već da kontaktiraju domaće tržne centre (evo vidim robot je angažiran) ili udruženja i njima pošalju novac i da ta roba bude kupljena u BiH, tako višestruko pomažete, unesrećene ali i obnovu prilivom novca. Hvala vam ali stvarno je smiješno gledati kako šaljete flaširanu vodu :S
Narod se organizira kako zna i umije. Ne moze biti sve perfektno. Nasi ljudi izvan Domovine bi trebali slati novac. I to bih preporucio da salju na racune provjerenih udruzenja. Udruzenja koja imaju svoje ljude na terenu i znaju kome je potrebna pomoc i kako je rasporediti.
http://www.prosvjetitelj-muallim.org
http://sadake.com
A ako je neko snalazljiv, ima poznanstva itd moze pokrenuti i nesto samoinicijativno kao ova djevojka iz Rogatice. Cilj joj je bio skupiti 50.000$ za crveni krst FBIH i evo to je skorom ostvareno u roku od par dana
http://www.gofundme.com/98iwck
- Maharadza
#5354 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne postavljajte slike i propagandu ovih monstruma mater im lopovsku jebem.123456789 wrote:U Zavidovice dosao spas...bacio koju suplju i cao
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#5355 Re: Poplave u cijeloj BiH
raskopusa wrote:kako pomoci ovim nesrecnicima u obrenovcu? ima li neko ziro racun?
treba prvo pomoći ljudima u našoj državi,ne kažem da ne treba i komšijama
-
almir1977
-
al-em
#5357 Re: Poplave u cijeloj BiH
Navijači FK Sarajevo u nedjelju, 18.05.2014. godine planiraju odlazak u Maglaj kako bi pomogli čišćenje grada, te ovim putem prenosimo njihov poziv i molbu da sve koji su u mogućnosti da doniraju/posude gumene čizme i lopate, a i da im se pridruže i svi oni koji nemaju obaveza i voljni su pomoći...
Okupljanje je planirano za nedjelju ujutro od 8-10 sati ispred El Kasbah cafea na Baščaršiji!
Aferim momci!
Uvijek VJERNA BORDO ARMIJA!
Okupljanje je planirano za nedjelju ujutro od 8-10 sati ispred El Kasbah cafea na Baščaršiji!
Aferim momci!
- shibonja
#5358 Re: Poplave u cijeloj BiH
Maharadza wrote:Ne postavljajte slike i propagandu ovih monstruma mater im lopovsku jebem.123456789 wrote:U Zavidovice dosao spas...bacio koju suplju i cao
[youtube]no way
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
pa sta ga citiras??
- shibonja
-
cranberries
#5360 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mislim da su svi lanci priskocili... Bingo, Konzum, Mercator, AS, Hifa....
Bingo

Plus prikupljanje u objektima sto radi CK u svim lancima a i bingo ima neke korpe.... AS normala pomaze sa KLASom

Naravno ima jos puno pozitivnih primjera
Ono sto najvise mene raduje jeste dobrodusnost ljudi, ne gleda se na vjeru ili naciju
Bingo

Plus prikupljanje u objektima sto radi CK u svim lancima a i bingo ima neke korpe.... AS normala pomaze sa KLASom

Naravno ima jos puno pozitivnih primjera
Ono sto najvise mene raduje jeste dobrodusnost ljudi, ne gleda se na vjeru ili naciju
- raskopusa
#5361 Re: Poplave u cijeloj BiH
pomogla jos juce i nasim i onim iz rs. ja nemam zadrsku prema ljudima ma koje vjere i nacije bili ako su u nevolji.kakavdanakneiskustvu wrote:raskopusa wrote:kako pomoci ovim nesrecnicima u obrenovcu? ima li neko ziro racun?
-
staradis
-
kakavdanakneiskustvu
#5363 Re: Poplave u cijeloj BiH
raskopusa wrote:pomogla jos juce i nasim i onim iz rs. ja nemam zadrsku prema ljudima ma koje vjere i nacije bili ako su u nevolji.kakavdanakneiskustvu wrote:raskopusa wrote:kako pomoci ovim nesrecnicima u obrenovcu? ima li neko ziro racun?
-
m-m
- Dasi
#5365 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.facebook.com/studentski.oglasi?fref=ts
Dragi prijatelji i poznanici, naša članica Studentskog informatora Anita Kapetanović iz Ključa iz prve ruke nam javlja: Situacija u Prijedoru je očajna. Ljudi iz Ključa ostali su zatočeni na krovovima. Molimo da se sve provjeri. Prijedor je potpopljen i hitno im treba pomoć
- raskopusa
#5366 Re: Poplave u cijeloj BiH
koliko mi je poznato negdje u hrvatskoj.m-m wrote:Glupača sa hayata kaže da imaju informaciju da je Sava probila, samo ne zna gdje. I onda reklama...
- Rijeka_snova
#5367 Re: Poplave u cijeloj BiH
HITNO - MAGLAJ, potrebni sljedeći lijekovi:
1. Humulin M3 2. Humulin R 3. Lopril H 20 mg 4. Lopril 10 mg 5. Aminol 50 mg 6. Amlodipin 10 mg 7. Antibiotici (Amoxicilin, Cefalexin) 8. Coryol 12,5 mg 9. Penicilin 10. Lanibos 11. Bosoptin 12. Paracetamol tablete i sirup 13. Brufen 400 mg 14. Analgin 15. Prolife 16. Enterofuryl caps i sirup 17. Urinarni kateteri i kese 18. NaCl rastvor 500 ml, infuzioni sistemi i igle 19. Glucosa solutio 5% 500 ml 20. Zavojni materijali 21. Sterilne rukavice.
ŠIRI DALJE!
1. Humulin M3 2. Humulin R 3. Lopril H 20 mg 4. Lopril 10 mg 5. Aminol 50 mg 6. Amlodipin 10 mg 7. Antibiotici (Amoxicilin, Cefalexin) 8. Coryol 12,5 mg 9. Penicilin 10. Lanibos 11. Bosoptin 12. Paracetamol tablete i sirup 13. Brufen 400 mg 14. Analgin 15. Prolife 16. Enterofuryl caps i sirup 17. Urinarni kateteri i kese 18. NaCl rastvor 500 ml, infuzioni sistemi i igle 19. Glucosa solutio 5% 500 ml 20. Zavojni materijali 21. Sterilne rukavice.
ŠIRI DALJE!
-
channel10
#5368 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma nek prica sta hoce. Ko ga jebe...Eurosa wrote:Dodik na Alfi upravo izjavio da u Bijeljini nema frke i da danas ljudi sjede u kaficima i caskaju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebo li ga otac!
- daxon
#5369 Re: Poplave u cijeloj BiH
Upravo sam gledao snimke i slike iz Obrenovca, ne znam čemu tolika kuknjava, meni Maglaj i Doboj izgledaju 100 puta strašnije i opustošenije, ustvari, slike razaranja iz BiH su puno strašnije od onih iz Srbije.kakavdanakneiskustvu wrote:raskopusa wrote:kako pomoci ovim nesrecnicima u obrenovcu? ima li neko ziro racun?
http://www.webtv.rs/play/67568/najnovij ... -obrenovca
Stičem dojam, da oni zbog svoje organizovanosti i pametne kampanje u krizi, stvaraju utisak kako je kod njih gore nego igdje, upravo zbog te organizovanosti su i privukli paćnju međunarodne zajednice, te mogu očekivati i više pomoći, iako je nivo razaranja, koliko se meni čini, puno veći u BiH.
- dustaban
#5370 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kad se ovo malo smiri nadam se da ce ovoj Godzili neko konacno u kraj stati. Matermuyebem on neda ni da nam poplava bude zajednicka!Eurosa wrote:Dodik na Alfi upravo izjavio da u Bijeljini nema frke i da danas ljudi sjede u kaficima i caskaju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebo li ga otac!
- Pitarrr82
#5371 Re: Poplave u cijeloj BiH
Eurosa wrote:Dodik na Alfi upravo izjavio da u Bijeljini nema frke i da danas ljudi sjede u kaficima i caskaju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hebo li ga otac!
Ludjak, na BN-u skoro bio iz helikoptera snimak gdje se fino vidi da je Sava probila na 3, 4 mjesta, on je taj dio izgleda "prodao"...
-
smjesko071
#5372 Re: Poplave u cijeloj BiH
raskopusa wrote:koliko mi je poznato negdje u hrvatskoj.m-m wrote:Glupača sa hayata kaže da imaju informaciju da je Sava probila, samo ne zna gdje. I onda reklama...
prema ** No links **.ba nije u hrvatskoj...
http://** No links **.ba/hronika/na-cetiri-mjesta ... ip-na-savi
-
omar little
#5373 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://poplave.rs/raskopusa wrote:kako pomoci ovim nesrecnicima u obrenovcu? ima li neko ziro racun?
evo ovdje imas sve. skrolaj dole,ispod tih brojeva za hitne slucajeve, ima racun i kako pomoci.
- Isabell
#5374 Re: Poplave u cijeloj BiH
al-em wrote:Navijači FK Sarajevo u nedjelju, 18.05.2014. godine planiraju odlazak u Maglaj kako bi pomogli čišćenje grada, te ovim putem prenosimo njihov poziv i molbu da sve koji su u mogućnosti da doniraju/posude gumene čizme i lopate, a i da im se pridruže i svi oni koji nemaju obaveza i voljni su pomoći...
Aferim momci!
Ljudi ne idite bez alata. Dole nema nista.. dzabe ce te otici....
- Havatar
#5375 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nasipi kod Batkovica u Semberiji: