a sta je to Bakir rekao?......Dodig na presici stoji pored Vojvode Vucica i kaze genocidna i srbija ce jednog dana bi ti jedno to su dve iste drzave i da Bosna nepostoji a Vojvoda cuti i zadovoljno se osmjehuje.....Kad Bakir preshisha Rudonju iz Laktasa onda cu reci Bakire sviras kurcu....prvi put na prvim vise stranackim izborima sam glasao za SDA i nikad vise....nebrani se ovdje Bakir i SDa nego se Brani Bosna i BosnjaciSeyfo wrote:Evo ja se sjećam izjave Tome Nikolića na odlasku, rekao je nešto kao "Drina nas dijeli a ja bi volio da nas ne dijeli, da smo jedno Srpska i Srbija, blalabla bla. Nas Srbe još ne hapse što nešto žele, tako da kažem javno da to želim"
Sjeća li se ko toga?
Eto propuštene šanse da se digne sva medijska halabuka ovamo kod nas kao što su Srbi digli. Mogao je fino to iskoristiti Bake i njegovi mediji za dobiju koji poen pred izbore.
Naravno, ne opravdavam Baketove izjave, vidi se koliko je glup, ali poentiram da je to isti q, samo je neko vidio potencijal za ubiranje nacionalističkih poena.
BAKIRE ODLAZI
- spreca
#5351 Re: BAKIRE ODLAZI
-
Seyfo
#5352 Re: BAKIRE ODLAZI
Jbg nisam čitao od riječi do riječi intervju, al je valjda spominjao riječ "rat". On bi trebao biti svjestan da čim on spomene tu riječ, odma ide naslovnica u Kuriru "Bakir ide da kolje Srbe". Bez obzira na ozbiljnost događaja, trebao bi barem znati i očekivati te stvari pa da sene mora pravdati poslije
- dobojlija81
#5353 Re: BAKIRE ODLAZI
“Vrijeme je da se vratimo u nešto što ima smisla. Ako je izjava Izetbegovića tako opasna, onda je trebalo da bude slična reakcija i kada je Erdogan bio gost u Beogradu, jer je Turska, da obavijestim Vučića, priznala Kosovo, a BiH nije”, kazao je Živković i dodao:
“Turska jeste, pa nisam čuo nijedan povišen ton, osim arlaukanja ministra inostranih poslova koji je pokušavao da nešto pjeva turskom predsedniku”, kazao je Živković.
https://www.fokus.ba/vijesti/globus/ziv ... vo/919524/
“Turska jeste, pa nisam čuo nijedan povišen ton, osim arlaukanja ministra inostranih poslova koji je pokušavao da nešto pjeva turskom predsedniku”, kazao je Živković.
- spreca
#5354 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma zaboli nas kurac sta ce oni reci...njih najvise i boli istina...Zasto da cutimo dok oni pljuju prijete , izmisljaju itd....Zasto?Seyfo wrote:Jbg nisam čitao od riječi do riječi intervju, al je valjda spominjao riječ "rat". On bi trebao biti svjestan da čim on spomene tu riječ, odma ide naslovnica u Kuriru "Bakir ide da kolje Srbe". Bez obzira na ozbiljnost događaja, trebao bi barem znati i očekivati te stvari pa da sene mora pravdati poslije
- drug_profi
#5355 Re: BAKIRE ODLAZI
ja samo hoću da naglasim jednu staru mudrost.dobojlija81 wrote:“Vrijeme je da se vratimo u nešto što ima smisla. Ako je izjava Izetbegovića tako opasna, onda je trebalo da bude slična reakcija i kada je Erdogan bio gost u Beogradu, jer je Turska, da obavijestim Vučića, priznala Kosovo, a BiH nije”, kazao je Živković i dodao:
![]()
![]()
Ako ne znaš šta se krije iza nečega, samo pogledaj ko ima korist od toga.
Dalje ne treba ni jedne pametnom govoriti. A vi i dalje "branite" Bosnu, samo pogrešan vam je neprijatelj. Bosnu treba braniti od SDA . Ona će joj najprije dohakati, ako već i nije.
- pirpa
#5356 Re: BAKIRE ODLAZI
da mi je neko prije petnest dana rekao da cu se ja sloziti sa bakirovim izjavama, mozda bi se i posvadjali...
podrska Baketovim zadnjim izjavama za DW, samo ljutu travu na ljutu ranu...sa stokom ,kao sa stokom...
podrska Baketovim zadnjim izjavama za DW, samo ljutu travu na ljutu ranu...sa stokom ,kao sa stokom...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5357 Re: BAKIRE ODLAZI
da mi je neTko reko da ce ridji jednom izjavom tj intervjuetom postat mega popularan bOsnjo, ja bi mu reko da laze... Bake de ponesi od picija jednu pletaĆu oraHovca za prdCenika od srbiju piČkoustog i da mu je maxuz selam 
- dobojlija81
#5358 Re: BAKIRE ODLAZI
evo mladje i co uzivo press
prodrmalo kavez dobro
prodrmalo kavez dobro
-
DonieBrasco
#5359 Re: BAKIRE ODLAZI
Sta kazu ako ti nije frka da napises ukratko nisam u prilci da gledam.
- spreca
#5360 Re: BAKIRE ODLAZI
Sacekar cemo da vidimo sta ce reci posle zasjedanja vijeca za nacionalnu odbranu....mozda bi Bakir bi trebao otkazati svoju posjetu Srbiji
- muha_sa
#5361 Re: BAKIRE ODLAZI
jel fakat misliš da je posto popularanpici wrote:da mi je neTko reko da ce ridji jednom izjavom tj intervjuetom postat mega popularan bOsnjo, ja bi mu reko da laze... Bake de ponesi od picija jednu pletaĆu oraHovca za prdCenika od srbiju piČkoustog i da mu je maxuz selam
ja bih prije reko da se mladoj raji na ovoj temi ukazuje kakvim se sve lažima i medijskom halabukom služe istocne komšije
pošto smo mi stariji skloni zaboravu ovo dodje kao neko trzanje iz sna
jebo Baketa u svemu ovom--nebitan totalno
- pici
#5362 Re: BAKIRE ODLAZI
ma jeBat ih nisu oni u svemu ovome bitni, te lazi ko cita redovno srbijanske novine moze naci svaki dan... ovo je baketu na volej...muha_sa wrote:jel fakat misliš da je posto popularanpici wrote:da mi je neTko reko da ce ridji jednom izjavom tj intervjuetom postat mega popularan bOsnjo, ja bi mu reko da laze... Bake de ponesi od picija jednu pletaĆu oraHovca za prdCenika od srbiju piČkoustog i da mu je maxuz selam![]()
ja bih prije reko da se mladoj raji na ovoj temi ukazuje kakvim se sve lažima i medijskom halabukom služe istocne komšije![]()

evo od prije neki dan prije intervjua, piČkoustov dezinformer o 13 000 poklanih sarajevskih srba... dzihatlije spaljuju posmrtne ostatke da zatru svesrBsko
tVumpe sVbine sta radisH to BRE
meni su ove novine ko mikijev zabavnik
- muha_sa
#5363 Re: BAKIRE ODLAZI
nama dodje ko mikijev zabavnik--znam šta su sve pisali i kojom su se fašiszickom propagandom služili dok smo se mi u svijet pomocu radioamatera javljalipici wrote:ma jeBat ih nisu oni u svemu ovome bitni, te lazi ko cita redovno srbijanske novine moze naci svaki dan... ovo je baketu na volej...muha_sa wrote:jel fakat misliš da je posto popularanpici wrote:da mi je neTko reko da ce ridji jednom izjavom tj intervjuetom postat mega popularan bOsnjo, ja bi mu reko da laze... Bake de ponesi od picija jednu pletaĆu oraHovca za prdCenika od srbiju piČkoustog i da mu je maxuz selam![]()
ja bih prije reko da se mladoj raji na ovoj temi ukazuje kakvim se sve lažima i medijskom halabukom služe istocne komšije![]()
evo od prije neki dan prije intervjua, piČkoustov dezinformer o 13 000 poklanih sarajevskih srba... dzihatlije spaljuju posmrtne ostatke da zatru svesrBsko
tVumpe sVbine sta radisH to BRE![]()
meni su ove novine ko mikijev zabavnik
što je najgore 90% njih vjeruje u ovo što pišu njihovi mediji ala ovaj informer
- arzuhal
#5364 Re: BAKIRE ODLAZI
Urednik lijepo, s tastaturom u krilu a nogu dignutih na sto, otvorio mail, napiše naslov "Desetine srpske dece tokom prošle godine prinešeno kao žrtve u krvavim satanističkim ritualima po podrumima u Sarajevu", i samo šibne nekom nenadarenom liku u redakciji koji tu nastoji samo da namlati koji dinar honorara, da ima za pivo i burek...
- spreca
#5365 Re: BAKIRE ODLAZI
Bosna nema prijatelja ni preko Drine ni preko Une i Save.......Velikosrpska i velikohrvatska politika iz 92 je ponovno na djelu.....samo sto je Kobilinda malo popustila Seseljev Vojvoda i Zlobin mali su ponovno digli glavu.....ponovno su na djelu planovi 92
- pirpa
#5366 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne može njega izvući ni jedna izjava... Al ovakav stav je trebao od početka da zauzme... Još on sebi dopušta da ga neka četnikulja hinski navlaci..pici wrote:da mi je neTko reko da ce ridji jednom izjavom tj intervjuetom postat mega popularan bOsnjo, ja bi mu reko da laze... Bake de ponesi od picija jednu pletaĆu oraHovca za prdCenika od srbiju piČkoustog i da mu je maxuz selam
Jos kad vidim koliko je 'moj' narod podjeljen u vezi ovako ozbiljni stvari, sjetim se mentaliteta 92god, i tih poganih balija koje je čovjek morao čupati za uho da bi branili svoju porodicu i državu... Nema ovo nikakve veze sa SDA ni Bakirom ni njihovom lopovluku... Ulozi su veći..
1992 god. Malo je bilo onih koji su uzeli pušku zbog Alijine politike i stranke..vec je proradio bosanski inat i razjebao im svima planove o podjeli Bosne...
P.S..koja ono bi godina kad si dezertirao...
-
hizo ramidovic
#5367 Re: BAKIRE ODLAZI
a ja cijelo vrijeme mislio da je denis clan ezdepea...PISMO DENISA BEĆIROVIĆA GRAĐANIMA BiH: „Moramo pružiti otpor udarima učenika Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja“
Potpredsjednik i poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputio je otvoreno pismo građankama i građanima Bosne i Hercegovine koje prenosimo u cjelosti
"Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,
politički vrh i režimski mediji u Srbiji ovih dana intenziviraju prljavi politički, medijski, psihološki, diplomatski i obavještajni rat protiv države Bosne i Hercegovine. Ne zaboravimo, kreatori i nosioci takve zlonamjerne politike prema našoj državi su učenici i najbliži saradnici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja.
Kao u najcrnjim vremenima agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje... Ne smijemo biti kukavice i prodane duše i prešutjeti nove nepravde prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.
Režim u Beogradu je u panici jer će za sedam dana biti izrečena presuda njihovom miljeniku i njihovom generalu Ratku Mladiću i ona će vjerovatno biti osuđujuća, za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i drugim dijelovima BiH. Ta presuda će još jednom istaći da je Srbija i vojno, i politički i logistički učestvovala u ratu u BiH.
Manipulatori ponovno primjenjuju oprobani recept diskreditiranja probosanskih političkih kadrova. Rušenje Bosne i Hercegovine uvijek je počinjalo i odvijalo se preko kadrova. Kadrovi su tajna politike.
Zašto smo dozvolili da antibosanska mašinerija djeluje sistemski, a da se država Bosna i Hercegovina ne brani sistemski i organizirano? Kada ćemo se politički osvijestiti? Kada ćemo shvatiti s kim imamo posla i kako se moramo suprotstaviti hegemonističkim politikama?
Zato pozivam sve dobronamjerne ljude da dobro razmislimo o sljedećim pitanjima:
1. Kako racionalno objasniti da su građani koji vole državu Bosnu i Hercegovinu u zadnje dvije decenije politički odbacili i kaznili sve probosanske političare? Zar niko od njih nije valjao (ni ljevica, ni desnica, ni centar)?
2. S druge strane, kako racionalno objasniti da trenutno tri najveće stranke u Srbiji predvode Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Vojislav Šešelj? Svi znamo kakve su zločinačke politike provodili i promovirali lideri ove tri najveće stranke u Srbiji. Zašto građani Srbije nisu poslali u političku historiju Vučića, Dačića i Šešelja? Zašto oni nisu politički odbačeni i kažnjeni od građana Srbije?
3. Zašto se u Bosni i Hercegovini ciljano kreira takav politički ambijent da se politikom sve više počinju baviti nedorasli i neiskusni ljudi, a u Srbiji se prednost daje iskusnim i „dokazanim“ kadrovima?
4. Zašto je postalo „normalno“ da ekstremisti mogu napadati i prijetiti državi Bosni i Hercegovini, a bh. građanima se osporava pravo da brane državu?
5. Zašto se svi oni koji brane državnost Bosne i Hercegovine diskreditiraju perfidnom tezom „ ne svađajte se“? Nisu valjda isti oni koji ruše i oni koji brane državu? Takvo izjednačavanje odgovornosti podsjeća na agresiju kada su izjednačavani oni koji su pucali na civile, obdaništa, biblioteke,bolnice, škole, džamije, crkve, sinagoge... i oni koji su ih branili.
Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,
politika nije igra i moramo je na najozbiljniji način shvatiti. Zato, ne treba ishitreno davati odgovore na ova i slična pitanja. Umjesto lakomislenosti, brzopletosti i površnih odgovora trebamo početi dubinski analizirati, razmišljati i prosuđivati.
Koliko su danas bosanskohercegovački građani svjesni opasnosti koje prijete našoj državi Bosni i Hercegovini?
U kakvom su stanju bosanskohercegovačke političke patriotske snage?
Nažalost, političari ali i građani koji vole, poštuju i priznaju državu Bosnu i Hercegovinu danas su podijeljeni, posvađani, konfrontirani, dezinformirani i izloženi strahovitoj antibosanskoj propagandi. Oni se danas ciljano i sistematski medijski dezinformiraju, politički raspamećuju, ekonomski iscrpljuju, obavještajno razvaljuju, historijski osporavaju i temeljito psihološki pripremaju da mirno i bez većeg otpora posmatraju divljanje velikodržavnih zločinačkih politika. Takva propaganda pokušava razoriti svijest građana, državnost i multietničko biće Bosne i Hercegovine.
Cilj je da se naša država pokuša pocijepati i da se ostvare osvajački i zločinački ciljevi iz vremena agresije na državu Bosnu i Hercegovinu. Čitavi propagandni i drugi sistemi su usmjereni u pravcu da se pokaže da Bosna i Hecegovina ne može opstati kao država.
Nažalost, za sada, ne postoje odgovarajući bh. centri koji bi djelovali kao kontrapropagandni. Mi nemamo organiziranu odbranu i to moramo promijeniti. Što prije to bolje.
Zašto ovo govorim?
Naša je obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi.
Naša je obaveza da se odupremo zločinačkim antibosanskim politikama.
Naša je obaveza da se suprotstavimo i prodanim dušama u našim redovima.
Naša je obaveza da podsjetimo, ukažemo, upozorimo i učinimo sve što je u našoj moći da se tragična prošlost više nikada i nikome ne ponovi.
Naša je obaveza i dužnost da se samokritički odnosimo i prema sebi. Argumentima, činjenicama, istinom, novim knjigama i naukom trebamo i objasniti suštinu Bosne i Hercegovine.
Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,
probosanskohercegovačke patriotske političke snage djeluju tiho, nepovezano, nečujno, nedržavnički, suštinski i sudbinski oportuno. Nevjerovatno je i neshvatljivo da je aktuelnim političkim strukturama preči gram političke vlasti nego strateški važna politika objedinjavanja i jačanja svih raspoloživih snaga koje su spremne braniti državu Bosnu i Hercegovinu.
Zato, pokažimo onima koji ruše Bosnu i Hercegovinu da naša domovina ima neiscrpnu egzistentnost i snagu da se odbrani.
Probudimo bosansku pamet i energiju.
Poručujmo da tuđe nećemo a da Bosnu i Hercegovinu nikome i nikada ne damo.
I budimo jedinstveni i složni u toj poruci", stoji na kraju pisma.
kad ono denis-aga okorjeli ezdeaovac i bakirovac...
e svasta...moram priznati da nisam upratio u kojem prelaznom roku se to dogodilo
- It_is_a_Leclerc
#5368 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da zvijeri zametnu trag...
Kriza se svjesno i namjerno generisala kako bi se njome amortizirala politička šteta od presude Ratku Mladiću. Jer, u narednih par mjeseci će biti silno popularno duriti se, biti veeeeeliki Srbin, galamiti i lupati vratima. Valja biti pripravan da se naskoči na val etno-nacionalističke retorike koja će nas za samo sedam dana zapljusnuti.
P.S. To koliko ovi iz SzP-a ili SNSD-a misle da će država propasti ako se ne održavaju sjednice parlamenta je zaista za proučavanje i ozbiljan nadzor ljekara.
Kriza se svjesno i namjerno generisala kako bi se njome amortizirala politička šteta od presude Ratku Mladiću. Jer, u narednih par mjeseci će biti silno popularno duriti se, biti veeeeeliki Srbin, galamiti i lupati vratima. Valja biti pripravan da se naskoči na val etno-nacionalističke retorike koja će nas za samo sedam dana zapljusnuti.
P.S. To koliko ovi iz SzP-a ili SNSD-a misle da će država propasti ako se ne održavaju sjednice parlamenta je zaista za proučavanje i ozbiljan nadzor ljekara.
- pirpa
#5369 Re: BAKIRE ODLAZI
sustina..al haj ti objasni insanu koji se pravi hajvanpolitički vrh i režimski mediji u Srbiji ovih dana intenziviraju prljavi politički, medijski, psihološki, diplomatski i obavještajni rat protiv države Bosne i Hercegovine. Ne zaboravimo, kreatori i nosioci takve zlonamjerne politike prema našoj državi su učenici i najbliži saradnici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja.
Kao u najcrnjim vremenima agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje... Ne smijemo biti kukavice i prodane duše i prešutjeti nove nepravde prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.
- muha_sa
#5370 Re: BAKIRE ODLAZI
za njih znamo---al smo mi sebi najveci neprijateljispreca wrote:Bosna nema prijatelja ni preko Drine ni preko Une i Save.......Velikosrpska i velikohrvatska politika iz 92 je ponovno na djelu.....samo sto je Kobilinda malo popustila Seseljev Vojvoda i Zlobin mali su ponovno digli glavu.....ponovno su na djelu planovi 92
u stanju smo popljuvat svakog onog ko nas podsjeti kroz kakav je pakao prošla ova zemlja i narod u njoj
da se ja ne bih nervirao furam na desno
- pici
#5371 Re: BAKIRE ODLAZI
gosm pukovniČe nisam te prepozno... POZDRAV DOMOVINI!!!pirpa wrote:Ne može njega izvući ni jedna izjava... Al ovakav stav je trebao od početka da zauzme... Još on sebi dopušta da ga neka četnikulja hinski navlaci..pici wrote:da mi je neTko reko da ce ridji jednom izjavom tj intervjuetom postat mega popularan bOsnjo, ja bi mu reko da laze... Bake de ponesi od picija jednu pletaĆu oraHovca za prdCenika od srbiju piČkoustog i da mu je maxuz selamtrebali smo nestati kao država za dva mjeseca po njihovim planovima a drolja ima hrabrosti pitati ga u vezi rata...
Jos kad vidim koliko je 'moj' narod podjeljen u vezi ovako ozbiljni stvari, sjetim se mentaliteta 92god, i tih poganih balija koje je čovjek morao čupati za uho da bi branili svoju porodicu i državu... Nema ovo nikakve veze sa SDA ni Bakirom ni njihovom lopovluku... Ulozi su veći..
1992 god. Malo je bilo onih koji su uzeli pušku zbog Alijine politike i stranke..vec je proradio bosanski inat i razjebao im svima planove o podjeli Bosne...
P.S..koja ono bi godina kad si dezertirao...
- ultima_palabra
#5372 Re: BAKIRE ODLAZI
Rumenko je karina, kao i SDP, kao i ostatak političke scene... hrpa izlizanih fraza i floskula. Ovo su mogli nabacati i oni hudnjaci Zahiraga i jaro mu cvikeraš. Sve njih da pitaš nešto o ekonomiji i iseljavanju ljudi iz BiH, blehnuli bi kao telad.
Da sam na mjestu opozicije, podastro bih svu Bakirovu servilnost prema Vučiću, sve izjave, naslikavanja, vodanja, skrnavljenje mezara u Potočarima... eto ti ga sad, jebo te on. Ali oni ni to ne znaju.
Da sam na mjestu opozicije, podastro bih svu Bakirovu servilnost prema Vučiću, sve izjave, naslikavanja, vodanja, skrnavljenje mezara u Potočarima... eto ti ga sad, jebo te on. Ali oni ni to ne znaju.
- Hajvan
#5373 Re: BAKIRE ODLAZI
ultima_palabra wrote:Rumenko je karina, kao i SDP, kao i ostatak političke scene... hrpa izlizanih fraza i floskula. Ovo su mogli nabacati i oni hudnjaci Zahiraga i jaro mu cvikeraš. Sve njih da pitaš nešto o ekonomiji i iseljavanju ljudi iz BiH, blehnuli bi kao telad.
mozda bi i znali, da su u politici barem 5% zbog viseg cilja..
nazalost, svi su isti po tom pitanju - 100% cilj je sisanje budzeta i drkanje qrca…
znam to po ovim (bivsim) prijateljima- svi u stranke ulaze s ciljem drkanja qrca, tj lezi ljebe da te zderem filozofije...
- It_is_a_Leclerc
#5374 Re: BAKIRE ODLAZI
Tačno tako.ultima_palabra wrote:Rumenko je karina, kao i SDP, kao i ostatak političke scene... hrpa izlizanih fraza i floskula. Ovo su mogli nabacati i oni hudnjaci Zahiraga i jaro mu cvikeraš. Sve njih da pitaš nešto o ekonomiji i iseljavanju ljudi iz BiH, blehnuli bi kao telad.
Ljudi se ovdje oduševljaju "Nek HIN je rek'o" budalaštinama, kao da ćemo od toga imati ikakve konkretne koristi i kao da će to išta promijeniti.
Bošnjacima ne trebaju nacionalistički mitovi, budnice i nekakve patetičke frazetine o "odbrani naše domovine". Bošnjacima treba dugoročna vizija, strategija razvoja društva, države, pa i naroda ako hoćete. Hoće li rata biti, ionako najmanje zavisi od nas.
- muha_sa
#5375 Re: BAKIRE ODLAZI
šta im je to reko što im ne bi i Bogic il peti deseti rekoIt_is_a_Leclerc wrote:Tačno tako.ultima_palabra wrote:Rumenko je karina, kao i SDP, kao i ostatak političke scene... hrpa izlizanih fraza i floskula. Ovo su mogli nabacati i oni hudnjaci Zahiraga i jaro mu cvikeraš. Sve njih da pitaš nešto o ekonomiji i iseljavanju ljudi iz BiH, blehnuli bi kao telad.
Ljudi se ovdje oduševljaju "Nek HIN je rek'o" budalaštinama, kao da ćemo od toga imati ikakve konkretne koristi i kao da će to išta promijeniti.
Bošnjacima ne trebaju nacionalistički mitovi, budnice i nekakve patetičke frazetine o "odbrani naše domovine". Bošnjacima treba dugoročna vizija, strategija razvoja društva, države, pa i naroda ako hoćete. Hoće li rata biti, ionako najmanje zavisi od nas.