Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

salik79

#5351 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by salik79 »

Crni Orao wrote:Ovdje nema realnog uspjeha. Nema stvarne opozicije u ovom trenutku i to je glavni problem. Neka se sruši vlada kantona, bilo kojeg kantona. Neka se sruši vlada Federacije ili RS-a. Šta onda? Koja struktura će preuzeti vlast. Kada postoji istinska revolucija, mora postojati i politička grupa koja će se nametnuti kao varijanta. mi to danas nemamo. Opozicija u Federaciji ili u RS-u nije istinska opozicija nego je samo dio začaranog kruga politike, ekonomije i kriminala. Nema istinske alternative i to je problem. U svim pravim narodnim pobunama postoji neko tijelo koje sve to oranizuje i koje se nameće kao nova varijanta. Mi to ovdje nemamo i to je činjenica. Prvo se mora formirati Organizacija. I to Organizacija koja će se temeljiti na principima saveza tri naroda i zajedničkog nastupa prema aktuelnim nanarosnim strukturama vlasti i njihovim stranim saveznicima. Istinska socijalna ili bolje rečeno socijalistička revolucija na principima socijalne pravde i nacionalne slobode naših naroda i države Bosne i Hercegovine.
Tamam i da ostanu svi na svojim pozicijama,ako imalo mozga imaju, nesto ce poceti i raditi, ili ce dobro razmisliti prije nego se prihvate kakvog mandata, da li su i realno sposobni za isti, a ne tek tako:"daj ti meni funkciju da se hadzijam, uzimam paru i talim, uhljebim kakve svojte, a narod ko j...". Jer, sada znaju da ovaj narod zna jos nesto osim sutit i trpit, jer sada znaju da sutra i oni mogu biti buktinja...Pa bujrum - nastavite nas hebavat kao do sada.
DaffyDuck

#5352 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by DaffyDuck »

Opetja033 wrote:
O'zone wrote:
Max Bunker wrote:
Evo, maloprije sam opet prosao danasnjim "ratnim poljem" pa da ti nabrojim sta su , ZAPALJENA ZGRADA OPSTINE.

Stetu koja nije nastala na drzavnoj imovini (trafike i da, zaboravio sam automobil gurnut u Kosevski potok) ce da namiri sirotinja, koja je tako sebi osiguravala koru hljeba.

A što u isto vrijeme nisi rekao da je knjižara na čošku (veselkin Masleša) čitava da je Hypo banka čitava da je Union banka čitava da je zgrada željeznica i ministrastva vanjskih poslova čitava da je apoteka sarajevo čitava kino Apolo čitavo.

To nisi vidio jel da?
Hypo banka je sve samo ne citava,vjeruj mi na rijec. Blago receno. a za ostalo se slazem.
Hypo Banci nije nista, a koliko sam vidjela cak ni na zgradi sindikata nema nista. Grad miran i nema stete osim tramvajskih stanica ispred predsjednistva i na skenderiji sa popratnim trafikama (pored predsjednistva i kanton)
Corto Maltese

#5353 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Corto Maltese »

O'zone wrote: Tri automobila kod predsjedništav vozila SIPE
Vozilo u Koševskom potoku Škoda Felicija KS
Arhiv je još pod upitnikom
Reklame???? Pa zar se nismo donedavno bunili i kako ima previše reklama i da nam je grad posta cirkus?
Zgrada opštine, kanatonalne vlade i uprave grada Sarajeva- neka je

Tri trafike jedina prava šteta koja je nastala i to ga mi je žao.

A što u isto vrijeme nisi rekao da je knjižara na čošku (veselkin Masleša) čitava da je Hypo banka čitava da je Union banka čitava da je zgrada željeznica i ministrastva vanjskih poslova čitava da je apoteka sarajevo čitava kino Apolo čitavo.

To nisi vidio jel da?
Apoteka je toliko čitava da je policija sat vremena pravila uviđaj. Onaj poziv što si uputio da se nađete vi koji bi rušili, sa nama koji bi gradili, ti važi sa sutra u devet ujutro. Mi tada čistimo naše ulice od govana koje su neki majmuni danas ostavili. Samo dođi, proderi se "ja sam O'zone, ima l' ko jači od mene", i brzo ćeš dobiti odgovor na to pitanje. Obećavam ti da osim metle neću imati drugog oružja.
PS, povedi i onog Adnana Bajramovića
Last edited by Corto Maltese on 07/02/2014 23:40, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#5354 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Lakat Jebić »

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije
Mostar, 7.2. 2014.
U povodu današnjih zbivanja u Gradu Mostaru Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije na izvanrednom zasjedanju najoštrije je osudilo vandalski čin napada na institucije koje su smještene u Gradu Mostaru.
U 16. 00 sati organizirana skupina od oko 350 huligana koji su iz Istočnog dijela Mostara prešli u Zapadni u svom anarhističkom pohodu zapalili su zgrade : Vlade HNŽ - a, Gradske vijećnice, Gradske uprave, Doma HDZ BiH, Skupštine HNŽ - a, te nekolicine vozila građana Mostara. Posebice želimo ukazati na činjenicu da navedena skupina koju su pojedini mediji do sada identificirali s nezadovoljnim građanima, nema nikakve veze s njima nego je riječ o nacionalnoj i politički instruiranoj skupini kojoj je za cilj bilo uvesti Grad Mostar u međunacionalne sukobe i ratno stanje.
Ovo je, ne zaboravimo, klasični državni udar na institucije nastale iz Washingtonskog i Daytonskog ustroja BiH, a s ciljem rušenja federalnog ustroja Federacije BiH i županijskih institucija vlasti.
Uzvicima – Ovo je Bosna! u središtu Mostara, Hrvatima u Mostaru i BiH se poslala vrlo jasna politička poruka. Radi se o pomno izabranim političkim ciljevima o čemu zorno govori i činjenica da se na meti vandala nije našla niti jedna zgrada federalnih institucija vlasti.
Predsjedništvo ŽO HDZ BiH HNŽ – a osudilo je potpuno inertno ponašanje pripadnika MUP – a HNŽ-a koji su nijemo promatrajući ove vandalske događaje omogućili da Grad Mostar nalikuje na ratnu bojišnicu.
Pozivamo građane Mostara, Hercegovačko – neretvanske županije, Hrvatice i Hrvate, da ne nasjedaju na laži, spinove i političke kuhinje koje sve što se danas dogodilo žele opravdati i prikazati kao bunt obespravljenih građana. Pravo na mirne prosvjede je demokratsko pravo koje je Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) uvijek podupirala, ali ne može poduprijeti vandalizam i anarhiju koja je danas rezultirala desecima milijuna štete, koja će još više opteretiti i ovako tešku financijsku situaciju.
Hrvatice i Hrvati, građani Mostara i Hercegovačko – neretvanske županije ni mnogo teže situacije proteklih godina nisu nas pokolebale i uplašile. Ponosni i uzdignute glave do sada smo uvijek bili i ostali uz svoj hrvatski narod. Uvjereni smo kako će nam današnji događaji još više otvoriti oči i kako ćemo na krilima svehrvatskog zajedništva i poslije nemilih mostarskih zbivanja izići još jači i ostvariti svoje svete ciljeve.

http://www.hdzbih.org/vijesti/5811-prio ... anije.html
Peace of mind

#5355 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Peace of mind »

Znali smo da imamo iskvarene, beskrupulozne političare, ... juče smo vidjeli praznoglave, nemilosrdne policajce na djelu, ... a danas smo vidjeli akciju paljevine i krađe jedva punoljetnih kretenčića, djece iz raspalih porodica ...
Vjerovatno su ovi drugi i treći proizvod ovih prvih, ali svi oni su lice i naličje istog stanja.

Na suprotnoj strani je normalan čovjek, koji je realno ugrožen od svih gore navedenih. Čovjek koji nije dio zaglupljene besciljne mase, koji ima svoje autentične potrebe koje ne ugrožavaju ničiju slobodu. Današnji dan je poraz jedino ovih ljudi, poraz kojem su i sami doprinjeli, jer su sklanjanjem u stranu dozvolili da na krucijalne društvene tokove usmjeravaju neiživljeni balavci i sumnjivi inicijatori.
_mufljuz_

#5356 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by _mufljuz_ »

Šveđanin wrote:

Interesantno aludiranje na 1992 u ovim okolnostima.
jebeno je bilo dok jutuba nije bilo do prije 6-7 godina pa da se ovaj video ne vidi....
govno jedno hohštaplersko kukavicko....

nema on kome sta govorit.... kukavica jedna usrana...
MMM1977

#5357 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by MMM1977 »

Creasy wrote:
emmir1 wrote:
Cijeli dan sam na protestima .
Dobio sam ciglu u nogu , te sam izvrnuo zglob na trotoar ,oteklina je prilična.

Ali kažem ovo danas nisu protesti , ovo je divljanje huligana , ovo su rušilački pohodi koji su imali za cilj samo pljačku.

Masa se pokrenula zbog nezadovoljstva , a huligani su lupali i palili da bi ukrali kompjuter ili šteku cigara.

To su djeca od 16-17 godina koja je danas bila spremna da krene prema gradu i da pljačka prodavnice , o tome su najviše pričali.
Oni drugog cilja nisu imali.

Bilo je par ljudi koji su stariji i koji su pozivali da to ne rade , tražilo se da prestanu sa pljačkanjem.

Kako je koji od njih nešto ukrao tako je odlazio sa protesta te je masa huligana postajala manja.

Ovo su ti informacije iz prve ruke sa prve linije

Očekujem da u slučaju da huligani opet krenu sa ovakvim protestima da policija uzvrati žestoko .

Takođe očekujem od građana da se ograde od ovakvog načina protesta i u slučaju da se desi da stanu rame uz rame sa policijom u odbrani grada.

Znači moram ti reći da velikim dijelom nisi u pravu.

Ovo se već danas dogodilo. U jednom trenutku kad smo krenuli na juriš prema vandalima, iza nas su trčali obični građani i davali nam podršku. :thumbup:
Naravno da će vam davati podršku jer svako zna šta bi se desilo da huligani nadvladaju policiju. Sutra palice u ruke, ako treba šta i jače i odmah udri, ko god baci kamen prema policiji ili institucijama, odmah preko leđa.
julisiz es grant

#5358 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

mrAdil wrote:Premijer USK Hamdija Lipovaca napustio BiH.

http://krupljani.ba/usk/brod-koji-tone- ... ercegovinu
Dobro, sad već malo seremo. :-)
Max Bunker

#5359 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Max Bunker »

ExNihilo wrote:
Max Bunker wrote:
Evo, maloprije sam opet prosao danasnjim "ratnim poljem" pa da ti nabrojim sta su ucinili TVOJI revolucionari:
UNISTENA i OPLJACKANA TRAFIKA, UNISTENA TRAMVAJSKA STANICA, zapaljena tri automobila kod Predsjednistva, PAPCI ZAPALILI HISTORIJSKI ARHIV BiH, ZAPALJENA TRAFIKA NA TRAMVAJSKOJ STANICI, UNISTEN ZIDIC KOD TRAMVAJSKE STANICE, POVALJANE REKLAME, ZAPALJENA ZGRADA OPSTINE.

Stetu koja nije nastala na drzavnoj imovini (trafike i da, zaboravio sam automobil gurnut u Kosevski potok) ce da namiri sirotinja, koja je tako sebi osiguravala koru hljeba. Maloprije vidim da se ona seljanka neka (sa "Nj" je prezime ili "N", hvali sa UKRADENIM CIGARETAMA). Ova steta, koja je nastala na DRZAVNOJ (NARODNOJ) IMOVINI je steta koja ce biti opet namirena preko ledja gradjana. Od one crkavice, koja se odvaja za skolstvo ili privredu, pare ce ici na adaptaciju ovih objekata.
E to su MAZLUME uradili TVOJI revolucionari, kojima ti dajes podrsku.

Vise je revolucije i pravoga bunta danas bilo u svim drugim gradovima, nego sto je bilo u Sarajevu.
U Tuzli ljudi ostvarili svoj cilj (srusena Vlada, pusteni pritvorenici), razisli se. U Zenici isto tako, u Bihacu demolirali Lipovaci hotel u Mostaru zapalili centrale SDA i HDZ-a.

I da, zaboravio sam reci da su ti TVOJI "revolucionari", pored kriminala i velike materijalne stete, nanijeli stetu i demonstracijama jer je raja, kada je skontala s' kim je okruzena, otisla kuci. Sutra, neka se nastave opet ove demonstracije, niko normalan nece izaci na ulicu, upravo zbog TVOJIH "revolucionara".

Kao što rekoh danas: malo su rušili. Trebao je parlament goriti. I trebali su političari dobiti po zubima.

Jebiga, znam da vama budžetlijama nije lahko gledati kako vam pale radna mjesta, ali pokušaj se opustiti. :bih:
Pa palile se zgrade ili ne palile, radna mjesta ce ostati sacuvana i nisam budzetlija, cak sta vise :)
timless

#5360 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by timless »

koliko vidim svi pokusavaju da za sve probleme okrive jedinu drzavotvornu stranku u BIH SDA e pa nece vam poci za rukom jer narod zna
Chisum

#5361 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chisum »

VjecitiStudent wrote:Evo javlja nam se sa FB i Emina Ganić, žena bez trafike :lol:
Danas imamo i posljednji, neoborivi dokaz potpune atrofije nase gradjanske moci da uticemo na promjene u zemlji u kojoj zivimo. Godinama unistavamo i degradiramo nezavisno i progresivno misljenje pojedinca. Udruzenja gradjana, umjetnika, intelektualaca, NVO sektor - svi izbjeljeni i oglodani vlastitim strahovima, tiranijom donatorske kulture, medjunarodne zajednice, politickih stranaka koje samo sebi sluze, cinizmom i opresijom potkupljenih medija. Danas nas bijes vise nema ni jasan cilj ni formu - ostalo je da palimo vatre. Ostalo je da svoje zube okrenemo na sebe, da u bijesu vlastito tijelo grizemo. Taj bijes hrani one zbog kojih zelimo bjesniti - veceras nasi politicari analiziraju ne svoje postupke, vec upozoravaju na horor anarhije, govore o zastiti nase sigurnosti, o pogubnosti vandalizma. To je vece od banalnosti zahtjeva da plate drzavnika ne budu vise od tri puta vece od nacionalnog prosjeka, ili da se iz budzeta ne moze bolje od Skode kupiti, ili da sve koji rade u javnom sektoru trebamo prebaciti na ugovore na odredjeno vrijeme. Ne, oni veceras stoje izmedju nas i vatre. Izmedju nas i bezimene rulje u crnim duksericama. I kome cemo utjeci ako ne, ponovo, njima? Ko ce artikulisati htijenja gradjana ove zemlje, oprana od demagogije? I sa kim onda mozemo na ulice? Ja sanjam bosansko proljece - ono sto vodi ljetu. Danas je u nasoj zemlji zima, duboka, hladna. Ja sam komunalac koji veceras cisti kamenje, ja sam zena koja vise nema posao jer je izgorila trafika, ja sam kamen zgrade Predsjednistva, ja sam manifest koji trazi jasnije rijeci. I moj bijes je ogroman, hladan i gladan, i trazi saveznike.
:lol: :lol: :lol:

Mojne se samo usrat, molim te...

Nego, gdje sanjas o bosanskom proljecu, Emina? Je li u onoj kucerini za koju ti je onaj babo podrumas preko mrtvih i boesnih gazio dok je nije klapio?

Ili je i on veceras zena koja nema posla jer je izgorila trafika?
dormeo

#5362 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by dormeo »

Lakat Jebić wrote:Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije
Mostar, 7.2. 2014.

Ove nacionalisticke klerofasiste jedino na Goli otok. Dalje nema!
victom

#5363 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by victom »

drzava na baterije. dođe 100 huligana i zapali 2 institucione zgrade. pih.
Hedg

#5364 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Hedg »

Haj_Halve wrote:Treba tu i BHF ukljuciti
komentar godine :lol:

da povedu i Hrvate iz Ljubuskog sa sobom? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#5365 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

mrAdil wrote:Premijer USK Hamdija Lipovaca napustio BiH.

http://krupljani.ba/usk/brod-koji-tone- ... ercegovinu
sad će se svi ugledati na njega
koliko vidim svi pokusavaju da za sve probleme okrive jedinu drzavotvornu stranku u BIH SDA e pa nece vam poci za rukom jer narod zna
Narod zna da smo krali Babo i ja /Junior/
emmir1

#5366 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by emmir1 »

Creasy wrote:
emmir1 wrote:
Cijeli dan sam na protestima .
Dobio sam ciglu u nogu , te sam izvrnuo zglob na trotoar ,oteklina je prilična.

Ali kažem ovo danas nisu protesti , ovo je divljanje huligana , ovo su rušilački pohodi koji su imali za cilj samo pljačku.

Masa se pokrenula zbog nezadovoljstva , a huligani su lupali i palili da bi ukrali kompjuter ili šteku cigara.

To su djeca od 16-17 godina koja je danas bila spremna da krene prema gradu i da pljačka prodavnice , o tome su najviše pričali.
Oni drugog cilja nisu imali.

Bilo je par ljudi koji su stariji i koji su pozivali da to ne rade , tražilo se da prestanu sa pljačkanjem.

Kako je koji od njih nešto ukrao tako je odlazio sa protesta te je masa huligana postajala manja.

Ovo su ti informacije iz prve ruke sa prve linije

Očekujem da u slučaju da huligani opet krenu sa ovakvim protestima da policija uzvrati žestoko .

Takođe očekujem od građana da se ograde od ovakvog načina protesta i u slučaju da se desi da stanu rame uz rame sa policijom u odbrani grada.

Znači moram ti reći da velikim dijelom nisi u pravu.

Ovo se već danas dogodilo. U jednom trenutku kad smo krenuli na juriš prema vandalima, iza nas su trčali obični građani i davali nam podršku. :thumbup:

Bio sam dole na protestima.
Kada su krenuli da pale predsjedništvo trčao sam dole prema Fisu , naravno mis irbinom jer se nije moglo da prođe.

Došao sam dole kada vidim veliki broj specijalaca pod punom opremom sa suzavacima i velikim oklopima , kažu kreću za 15 min i bit će upotrebljena sila.

Pričao sam dole sa njima i kažem da se radi bukvalno o 30-40 huligana , sav normalan svjet kada je vidiš šta se dešava je otišao.

U roku 20-30 minuta ste ih polupali i doveli situaciju pod kontrolu.

Molim samo oštro i žestoko
x_lecter

#5368 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

Lakat Jebić wrote:Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko-neretvanske županije
Mostar, 7.2. 2014.
U povodu današnjih zbivanja u Gradu Mostaru Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije na izvanrednom zasjedanju najoštrije je osudilo vandalski čin napada na institucije koje su smještene u Gradu Mostaru.
U 16. 00 sati organizirana skupina od oko 350 huligana koji su iz Istočnog dijela Mostara prešli u Zapadni u svom anarhističkom pohodu zapalili su zgrade : Vlade HNŽ - a, Gradske vijećnice, Gradske uprave, Doma HDZ BiH, Skupštine HNŽ - a, te nekolicine vozila građana Mostara. Posebice želimo ukazati na činjenicu da navedena skupina koju su pojedini mediji do sada identificirali s nezadovoljnim građanima, nema nikakve veze s njima nego je riječ o nacionalnoj i politički instruiranoj skupini kojoj je za cilj bilo uvesti Grad Mostar u međunacionalne sukobe i ratno stanje.
Ovo je, ne zaboravimo, klasični državni udar na institucije nastale iz Washingtonskog i Daytonskog ustroja BiH, a s ciljem rušenja federalnog ustroja Federacije BiH i županijskih institucija vlasti.
Uzvicima – Ovo je Bosna! u središtu Mostara, Hrvatima u Mostaru i BiH se poslala vrlo jasna politička poruka. Radi se o pomno izabranim političkim ciljevima o čemu zorno govori i činjenica da se na meti vandala nije našla niti jedna zgrada federalnih institucija vlasti.
Predsjedništvo ŽO HDZ BiH HNŽ – a osudilo je potpuno inertno ponašanje pripadnika MUP – a HNŽ-a koji su nijemo promatrajući ove vandalske događaje omogućili da Grad Mostar nalikuje na ratnu bojišnicu.
Pozivamo građane Mostara, Hercegovačko – neretvanske županije, Hrvatice i Hrvate, da ne nasjedaju na laži, spinove i političke kuhinje koje sve što se danas dogodilo žele opravdati i prikazati kao bunt obespravljenih građana. Pravo na mirne prosvjede je demokratsko pravo koje je Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) uvijek podupirala, ali ne može poduprijeti vandalizam i anarhiju koja je danas rezultirala desecima milijuna štete, koja će još više opteretiti i ovako tešku financijsku situaciju.
Hrvatice i Hrvati, građani Mostara i Hercegovačko – neretvanske županije ni mnogo teže situacije proteklih godina nisu nas pokolebale i uplašile. Ponosni i uzdignute glave do sada smo uvijek bili i ostali uz svoj hrvatski narod. Uvjereni smo kako će nam današnji događaji još više otvoriti oči i kako ćemo na krilima svehrvatskog zajedništva i poslije nemilih mostarskih zbivanja izići još jači i ostvariti svoje svete ciljeve.

neka zajebancija ili???
StupskaBitanga

#5369 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by StupskaBitanga »

sa Stupa su otišla 3 vatrogasna vozila
Breathless

#5370 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Breathless »

Šveđanin wrote:

Interesantno aludiranje na 1992 u ovim okolnostima.
Kakva demagogija, da povracas. Ne treba da cudi sto je i Haustorce tako dobro u demagogiji, kad je do jucer imalo ovakvog mentora.

Jah, sve nam ovo nacinise Marsovci, a ne jedni te isti koji nam 20 godina glođu kosti.
Max Bunker

#5371 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Max Bunker »

splinter wrote:
Wind wrote:Upravo je zgrada Općine Centar opet buknula i gori ono što nije ranije. Pa šta rade ti vatrogsci...

Image
vjerojatno im nedaju demostranti da priđu :-D
Gase je kerozinom.
shlauf

#5372 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by shlauf »

Last edited by shlauf on 08/02/2014 00:10, edited 2 times in total.
Ripicipi

#5373 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

StupskaBitanga wrote:
sa Stupa su otišla 3 vatrogasna vozila
Jesi l' ushicen?
Corto Maltese

#5374 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Corto Maltese »

Da ponovim poziv, za sutra u 09:00
Corto Maltese wrote:
O'zone wrote: Tri automobila kod predsjedništav vozila SIPE
Vozilo u Koševskom potoku Škoda Felicija KS
Arhiv je još pod upitnikom
Reklame???? Pa zar se nismo donedavno bunili i kako ima previše reklama i da nam je grad posta cirkus?
Zgrada opštine, kanatonalne vlade i uprave grada Sarajeva- neka je

Tri trafike jedina prava šteta koja je nastala i to ga mi je žao.

To nisi vidio jel da?
Apoteka je toliko čitava da je policija sat vremena pravila uviđaj. Onaj poziv što si uputio da se nađete vi koji bi rušili, sa nama koji bi gradili, ti važi sa sutra u devet ujutro. Mi tada čistimo naše ulice od govana koje su neki majmuni danas ostavili. Samo dođi, proderi se "ja sam O'zone, ima l' ko jači od mene", i brzo ćeš dobiti odgovor na to pitanje. Obećavam ti da osim metle neću imati drugog oružja.
PS, povedi i onog Adnana Bajramovića
KAMI666

#5375 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KAMI666 »

jasko_ba wrote:
Shvacam ja sve to. Ali sta da ti imas svoju radnju, prodavnicu i da smo ti mi danas uletili i sve popljackali? Da li me podrzao u toj namjeri? Nekome je to uredu izgleda.
Zasigurno ne bih niti bi to odobravao, zna se gdje su granice i ko je krivac. A da u svakom protestu ima budala, i to stoji. Osudjujem svakog ko digne ruku na obicne ljude.
Locked